Απομάκρυνση ClearScreen Player

Οδηγός Απεγκατάστασης ClearScreen Player

Τι είναι το ClearScreen Player?

Αξίζει να εγκαταστήσω το ClearScreen Player?

Η γρήγορη πρόσβαση σε videos είναι μια ιδιαιτέρως βολική λειτουργία που επιθυμεί η πλειοψηφία των χρηστών. Οπότε, λογικό είναι να μπήκατε στο πειρασμό να κατεβάσετε ή να θέλετε να κατεβάσετε το ClearScreen Player στον υπολογιστή σας. Παρόλα αυτά, σας συμβουλεύουμε να μη το κάνετε, γιατί η συγκεκριμένη εφαρμογή χαρακτηρίζεται ως adware.

Ακόμα κι αν καταφέρετε να βλέπετε videos μέσω αυτής της εφαρμογής, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η οθόνη του υπολογιστή σας θα αρχίσει να ‘πλημμυρίζει’ από δεκάδες εκνευριστικότατες και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις κάθε φορά που θα θέλετε να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο μέσω του web browser σας. Επίσης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κλικάροντας αυτές τις διαφημίσεις το πιθανότερο είναι να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε τον ιό ClearScreen Player virus αμέσως μόλις διαπιστώσετε ότι έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας. Για αποτελεσματική αντιμετώπιση adwares όπως αυτό, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο, FortectIntego.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα προσπαθεί να παραπλανήσει το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών να το εγκαταστήσουν δελεάζοντάς τους με ένα πολύ βολικό player που streamάρει videos χωρίς τη χρήση browser. Επιπρόσθετα, παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών, ταινίες, ντοκιμανταίρ, ψυχαγωγικές σειρές, κλπ.

Για να μπορέσει να κάνει streaming τα videos, η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα γενικής φύσεως. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα είναι κριτήρια διαδικτυακών αναζητήσεων, συχνότητα διαδικτυακών πλοηγήσεων, η γεωγραφική τοποθεσία, κλπ. Κατόπιν, τα δεδομένα που συλλέγονται μπορεί να προωθηθούν ή να πωληθούν σε τρίτους ώστε με τη σειρά τους να εμφανίζουν στοχευμένες διαφημίσεις ανά χρήστη, αναλόγως του προσωπικού του διαδικτυακού προφίλ.

Όσο πιο πολύς χρόνος περνάει από τη στιγμή που έχει εγκατασταθεί ο συγκεκριμένος ιός στον υπολογιστή σας, τόσο αυξάνει ο αριθμός διαφημίσεων από ClearScreen Player που θα εμφανίζονται σε κάθε σας διαδικτυακή πλοήγηση. Ο απώτερος σκοπός αυτών των εμπορικών διαφημίσεων είναι να παράγουν κέρδος στους δημιουργούς τους από διάφορες μεθόδους affiliate marketing, όπως πχ. η μέθοδος pay-per-click. Εν ολίγοις, ο χαρακτήρας των διαφημίσεων αυτών είναι καθαρά κερδοσκοπικός και το περιεχόμενό τους σε καμιά περίπτωση δεν είναι αξιόπιστο ή ασφαλές!

Ως επί το πλείστον, οι διαφημίσεις από ClearScreen Player ανακατευθύνουν προς ύποπτους ιστότοπους που σχετίζονται με παιχνίδια ή είναι γενικότερου εμπορικού χαρακτήρα. Είναι πολύ πιθανό, επισκεπτόμενοι αυτούς τους ιστότοπους, να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας, όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Επίσης, μπορεί να διεισδύσουν κρυφά στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα και κακόβουλα, τύπου malware, όπως πχ. worms ή trojans. Αυτού του είδους τα κακόβουλα προγράμματα μπορούν με διάφορους τρόπους να υποκλέψουν ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και να καταστρέψουν τελείως την λειτουργία του συστήματος. Και σα να μην έφτανε αυτό, όσο περισσότερο κάθεται ο ιός Clear Screen Player στον υπολογιστή σας, τόσο περισσότερα adwares μπορεί να διεισδύσουν κρυφά στον υπολογιστή σας. Αυτά τα προγράμματα, λόγω των πολλών τους ύποπτων παρασκηνιακών διεργασιών, καταλαμβάνουν πολύ από τον ελεύθερο χώρο τόσο του δίσκου όσο και της μνήμης.

Ακόμα, μόλις διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα αποθηκεύσει σε κάποιο κρυφό παρασκηνιακό σημείο του συστήματος του υπολογιστή σας, κλειδί μητρώου (βλ. registry key), το οποίο λειτουργεί ως “spying bug” (στοιχείο κατασκοπίας) σε περίπτωση που αποφασίσετε να ξαναεγκαταστήσετε το πρόγραμμα από τη στιγμή που το διαγράψετε. Λόγω αυτού του κατασκοπευτικού αρχείου, θα συνεχίζονται να σας εμφανίζονται οι διαφημίσεις. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ClearScreen Player και να βεβαιωθείτε ότι δεν αφήσατε κανένα απολύτως κατάλοιπο!

Η διαδικτυακή εξάπλωση του adware

Εάν σε γενικές γραμμές ψάχνετε προγράμματα που σχετίζονται με media playing, τότε είναι πολύ πιθανό να βρήκατε το Clear Screen Player και να κατεβάσατε την εφαρμογή κατευθείαν από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Αν τώρα δε το έχετε κάνει, τότε το συγκεκριμένο adware κατάφερε να διεισδύσει απαρατήρητο στο σύστημα του υπολογιστή σας παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή κατεβάσατε από το διαδίκτυο. Συνήθως, PUPs και adwares εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Εάν ο χρήστης δε ξετικάρει το κουτάκι που αναφέρεται σε λήψη του συνοδευτικού πακέτου, τότε παράλληλα με την εφαρμογή κατεβαίνει και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο της. Αυτή η μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης είναι πολύ δημοφιλής κι ονομάζεται, bundling. Έτσι ακριβώς εξαπλώνεται διαδικτυακά και ο ιός ClearScreen Player.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να είστε πολύ επιλεκτικοί και ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάσταση.

Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε να κατεβάσετε συνειδητά. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως το συγκεκριμένο adware.

ClearScreen Player – Βήματα Αφαίρεσης

Ευτυχώς, η αφαίρεση του ιού ClearScreen Player virus δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη. Μάλιστα, μπορείτε να το αφαιρέσετε είτε χειροκίνητα ή αυτόματα. Ο αποτελεσματικότερος κι ευκολότερος τρόπος είναι με τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το adware.

Άλλωστε, ένα πρόγραμμα ασφάλειας προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία στο σύστημα του υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο. Εκτός από adware και PUPs, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να μπλοκάρει πολυσύνθετες κακόβουλες διεισδύσεις πολύ πριν εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας και τον μολύνουν!

Από την άλλη, εάν επιθυμείτε να αφαιρέσετε χειροκίνητα το ClearScreen Player, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που έχει ετοιμάσει η ομάδα των ειδικών μας. Ωστόσο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το adware μπορεί να αφήσει σε κάποιο κρυφό σημείο του συστήματος του υπολογιστή σας το κλειδί μητρώου του, οπότε η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού μπορεί να σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από όσο αρχικά υπολογίζατε. Για την ολοκληρωτική αφαίρεσή του είναι αναγκαίο να διαγράψετε πλήρως όχι μόνο τον ιό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο αρχείο μπορεί να σχετίζεται με αυτό. Σε γενικές γραμμές, μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζετε οποιοδήποτε πρόγραμμα από το διαδίκτυο, γιατί μπορεί να μπλέξετε χωρίς καλά καλά να το καταλάβετε!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ClearScreen Player

Αφαίρεση ClearScreen Player από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το ClearScreen Player και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το ClearScreen Player ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση ClearScreen Player από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το ClearScreen Player ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση ClearScreen Player από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το ClearScreen Player θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με ClearScreen Player και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση ClearScreen Player μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του ClearScreen Player.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση ClearScreen Player από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το ClearScreen Player και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ClearScreen Player. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση ClearScreen Player από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το ClearScreen Player ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ClearScreen Player. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα ClearScreen Player υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες