Απομάκρυνση Chumsearch.com (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιαν 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης Chumsearch.com

Τι είναι το Chumsearch.com?

Πώς εξαπλώνεται διαδικτυακά ο ιός Chumsearch.com?

Chumsearch.com

Το Chumsearch.com είναι ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα τύπου browser hijacker. Τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου browser hijacker καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο με απώτερο σκοπό την επιχορηγούμενη διαδικτυακή προώθηση ιστότοπων και προγραμμάτων συνεργαζόμενων τρίτων. Συνήθως, αυτά τα προγράμματα καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι για να διεισδύσει στον υπολογιστή σου το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) χρειάζεται την έγκρισή σου, ύπουλα μεν, αλλά τη χρειάζεται. Παρακάτω, θα μιλήσουμε εκτενώς για το πως εξαπλώνεται διαδικτυακά το Chum Search και τι θα πρέπει να κάνεις για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες διείσδυσης στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να γνωρίζεις είναι ότι στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το Cum Search έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σου, θα πρέπει να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Η παρουσία του σχετίζεται με πλήθος προβληματικών καταστάσεων και παρασκηνιακών ανεπιθύμητων και δυνητικά επικίνδυνων διεργασιών, όπως πχ. παρακολούθηση-καταγραφή-προώθηση σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής πληροφοριών που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σου δραστηριότητες και προτιμήσεις (βλ. tracking software, cookies), συχνές ύποπτες browser ανακατευθύνσεις προς επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing, pay-per-click), κτλ.

Εκτός των παραπάνω, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο PUP σχετίζεται με τους επικίνδυνους ιούς Trovigo.com virus και Trovi.com. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι η παρουσία αυτού του PUP μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Για γρήγορη, αποτελεσματική, εύκολη αφαίρεση του ChumSearch.com προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφάλειας, FortectIntego.

Chumsearch.com

Όσον αφορά τη διαδικτυακή εξάπλωση των PUPs, αυτά, ως επί το πλείστον, καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Με άλλα λόγια, εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή ο χρήστης, θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, εάν έχει. Η μέθοδος bundling έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί η πλειοψηφία των χρηστών δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζει εφαρμογές από το διαδίκτυο!

Για να ελαχιστοποιήσεις λοιπόν τις πιθανότητες διείσδυσης PUPs, όπως πχ. το Chum Search, είναι πολύ σημαντικό να να προσέχεις καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής. Πριν την οποιαδήποτε λήψη, θα σε συμβουλεύαμε να διαβάζεις προσεκτικά τα συνοδευτικά κείμενα των εφαρμογών, όπως πχ. Όροι Χρήσης (Terms of Use), Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), κλπ. Έτσι μόνο θα αποκτήσεις μια καλή πρώτη ιδέα για την ποιότητα, τις πολιτικές, και την ασφάλεια της εκάστοτε εφαρμογής.

Όσον αφορά την διαδικασία λήψης/εγκατάστασης, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. το Chumsearch.com, διάφορα ύποπτα add-ons (πρόσθετα), plug-ins, κτλ.

Τι προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει ο συγκεκριμένος ιός?

Στην περίπτωση που καταφέρει αυτό το browser παράσιτο να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, θα επηρεάσει αρνητικά τη διαδικτυακή σου εμπειρία με ποικίλους τρόπους.

Πρώτα απ’ όλα, θα ορίσει κρυφά κι αυθαίρετα το Chum Search ως προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα browser και μηχανή αναζήτησης. Αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει ως μια καθώς πρέπει κι αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, ωστόσο, στην πραγματικότητα, εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης με απώτερο σκοπό την κερδοσκοπία των δημιουργών του προγράμματος εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών μέσω της επιχορηγούμενης προώθησης ιστότοπων και προγραμμάτων συνεργαζόμενων τρίτων (affiliate marketing, affiliate websites, pay-per-click).

Μην εμπιστευτείς ποτέ τα αποτελέσματα που εμφανίζει η μηχανή αναζήτησης Chumsearch.com, γιατί είναι όλα παραπλανητικά και πειραγμένα! Το χειρότερο βεβαίως είναι ότι κλικάροντας σε σύνδεσμο ανακατεύθυνσης που θα σου εμφανίσει η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανακατευθυνθείς σε ύποπτους ή ακόμα και κακόβουλους ιστότοπους.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα εκθέσεις σε μεγάλο κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων. Ήδη γνωρίζουμε ότι το ChumSearch.com ανακατευθύνει στους κακόβουλους phising ιστότοπους Trovigo.com και Trovi.com. Όλες αυτές τις πληροφορίες μπορείς να τις βρεις διαβάζοντας το παρακάτω απόσπασμα από το κείμενο της Πολιτικής Απορρήτου (Privacy Policy) του PUP:

Chumsearch.com

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις ανακατευθύνσεις του Chumsearch.com προς ύποπτους / κακόβουλους ιστότοπους είναι να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου browser hijacker. Μπορείς να ακολουθήσεις αυτόματη αφαίρεση χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware program ή χειροκίνητη αφαίρεση χωρίς τη χρήση anti-spyware. Οφείλουμε να σε συμβουλέψουμε ότι η αυτόματη αφαίρεση είναι προτιμότερη!

Chumsearch.com – Τρόποι Αφαίρεσης

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι μονόδρομος η άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του browser hijacker. Ευτυχώς, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Chumsearch.com δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς δεν πρόκειται για περίπλοκο πρόγραμμα.

Εάν επιλέξεις τη χειρόκινητη αφαίρεση, θα πρέπει να εντοπίσεις το browser hijacker και κατόπιν να τον αφαιρέσεις. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε ειδικά για αυτή την περίπτωση η ομάδα των ειδικών μας.

Αν από την άλλη, εκτός από την ολοκληρωτική αφαίρεση του Chumsearch.com επιθυμείς παράλληλα να θωρακίσεις το σύστημα του υπολογιστή σου από μελλοντικές spyware / malware διεισδύσεις, τότε προτείνουμε να κατεβάσεις το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο παρομοίων δυνατοτήτων πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας τύπου anti-spyware / anti-malware.

Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με αυτή την κυβερνο-απειλή, η ομάδα των ειδικών μας θα χαρεί να σε βοηθήσει. Απλά, πήγαινε στην ενότητα “Ask Us” και γράψε μας αναλυτικά την απορία / προβληματισμό σου. Μπορείς επίσης να αφήσεις το σχόλιό σου παρακάτω ή να μοιραστείς με φίλους τους τρόπους αφαίρεσης του Chumsearch.com.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Chumsearch.com

Αφαίρεση Chumsearch.com από συστήματα Windows

Για να αφαιρέσεις το συγκεκριμένο browser hijacker, θα πρέπει να εντοπίσεις όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται μαζί του. Διαπιστώσαμε ότι οι εφαρμογές MPlayerXMessageViewer Toolbar, NicePlayer, SearchProtect, και ValueApps σχετίζονται με το Chum search. Είναι πολύ σημαντικό να τις εντοπίσεις και να τις αφαιρέσεις από το σύστημα του υπολογιστή σου.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Chumsearch.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Chumsearch.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Chumsearch.com από σύστημα Mac OS X

Έλεγξε το σύστημα του Mac OS X για MPlayerXMessageViewer Toolbar, NicePlayer, SearchProtect, και ValueApps. Μόνο αφού αφαιρέσεις αυτές τις εφαρμογές θα καταφέρεις να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά και τον browser hijacker και να αποφύγεις μελλοντική επανεμφάνισή του!

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Chumsearch.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Chumsearch.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Chumsearch.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Chumsearch.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Chumsearch.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Chumsearch.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Chumsearch.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Chumsearch.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Chumsearch.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Chumsearch.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Chumsearch.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες