Απομάκρυνση ChromeSearch.club (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιαν 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης ChromeSearch.club

Τι είναι το ChromeSearch.club?

ChromeSearch.club – μια αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης που δεν έχει τίποτα κοινό με τη Google

Η Αρχική Σελίδα του ChromeSearch.club

Το ChromeSearch.club αποτελεί μία ακόμα έκδοση των Chromesearch.win και Cleanserp browser hijackers. Αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) προσποείται ότι είναι μια νόμιμη μηχανή αναζήτησης που προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών της. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Όχι μόνο το Chrome Search Club καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του web browser (βλ. browser hijacking) και αντικαθιστά αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα, αλλά απαιτεί από τον χρήστη να μοιραστεί δεδομένα ώστε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της.

Ο ιός ChromeSearch.club virus εξαπλώνεται διαδικτυακά με τη βοήθεια της μεθόδου bundling, δλδ. κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων, συνήθως με τη μορφή browser πρόσθετου (browser add-on).

Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο PUP διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, μπορεί να κάνει τα εξής:

 • να προχωρήσει σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στο σύστημα
 • να προχωρήσει σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στο web browser
 • να ορίσει αυθαίρετα το hxxp://ChromeSearch.club/ ως Αρχική Σελίδα και προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης
 • να αντικαταστήσει την ενσωματωμένη γραμμή αναζητήσεων του web browser
 • να αρχίσει τις ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους
 • να αρχίσει να εμφανίζει παραπλανητικές διαφημίσεις
 • να υποκλέπτει – καταγράφει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες.

Όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τα παραπάνω, ο συγκεκριμένος browser hijacker μπορεί να σου δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων. Ωστόσο, το πιο επικίνδυνο στοιχείου του PUP είναι οι ανακατευθύνσεις από ChromeSearch.club και η τάση υποκλοπής / καταγραφής των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και προτιμήσεων των χρηστών.

Ο hijacker ανακατευθύνει τα αιτήματα αναζήτησης στη σελίδα αποτελεσμάτων της Google. Ωστόσο, θέλει προσοχή. Είναι πολύ πιθανό να σε ανακατευθύνει σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων, κυρίως όταν κλικάρεις σε links που μπορεί να σου εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί μεγάλο ποσοστό αυτών των ιστότοπων το διαχειρίζονται hackers, spammers, κι άλλων ειδών κυβερνο-εγκληματίες. Μάλιστα, πολλοί απ’ αυτούς τους ιστότοπους χρησιμοποιούνται για τη διαδικτυακή εξάπλωση malware, την ενεργοποίηση phising επιθέσεων, κι άλλων πολλών ύποπτων, παραπλανητικών, και κακόβουλων ενεργειών.

Σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου, το ChromeSearch.club συλλέγει δεδομένα μη προσωπικού χαρακτήρα και χρησιμοποιεί cookies που αποθηκεύουν προσωπικές ρυθμίσεις. Ωστόσο, οι developers αναφέρουν και τα εξής:

Εάν ο χρήστης επιλέξει να αρνηθεί να παρέχει τις πληροφορίες που του ζητούνται ή αφαιρέσει αυτές τις πληροφορίες, τότε θα έχει πρόσβαση σε περιορισμένες υπηρεσίες της Ιστοσελίδας.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα εμφανίζει επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων, οι οποίες μπορεί να αποθηκεύσουν cookies στον υπολογιστή του χρήστη. Επομένως, άγνωστες εταιρείες αμφιβόλου αξιοπιστίας μπορούν να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σου δραστηριότητες και προτιμήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιες απ’ αυτές τις διαφημίσεις μπορεί να είναι ακόμα και κακόβουλες.

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το ChromeSearch.club κατέλαβε τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του web browser σου, αντικαθιστώντας μάλιστα αυθαίρετα την Αρχική Σελίδα, συνιστούμε την άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Ο γρηγορότερος, ευκολότερος, κι ασφαλέστερος τρόπος για την απεγκατάσταση αυτού, αλλά και όλων των PUPs, είναι να χρησιμοποιήσεις το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφαλείας FortectIntego ή άλλο παρομοίων δυνατοτήτων anti-malware πρόγραμμα.

Παρόλα αυτά, εάν δεν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις ή εγκαταστήσεις λογισμικό ασφαλείας στον υπολογιστή σου (αν και δε το συνιστούμε), μπορείς να προβείς και σε χειροκίνητη αφαίρεση του ChromeSearch.club. Στο τέλος του άρθρου μπορείς να βρεις λεπτομερή οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του browser hijacker.

Ο ιός ChromeSearch.clubΤο ChromeSearch.club είναι μια αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης που προσποιείται ότι είναι ένα νόμιμο και ασφαλές εργαλείο αναζήτησης του Chrome.

Αυτή η ύποπτη μηχανή αναζήτησης, που αντιγράφει τη μηχανή αναζήτησης της Google, εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling

Οι developers των περισσότερων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), προωθούν διαδικτυακά τα ανεπιθύμητα προγράμματά τους με τη βοήθεια της μεθόδου bundling. Ουσιαστικά, τα PUPs κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων (με το αζημίωτο φυσικά) και κατεβαίνουν παράλληλα μαζί με αυτές τις εφαρμογές, καθώς εμφανίζονται ως προτικαρισμένες επιλογές λήψης. Αν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή ώστε να δει αυτά τα προτικαρισμένα κουτάκια και να τα ξετικάρει, κατεβάζοντας την εφαρμογή που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει, θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης.

Οι ειδικοί (σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων) της Bedynet αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε γνωρίζει πως πρέπει να κατεβάζει σωστά ένα πρόγραμμα / εφαρμογή από το διαδίκτυο και τείνουν οι περισσότεροι χρήστες να κατεβάζουν παράλληλα και PUPs, χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή τους. Συνήθως, το ChromeSearch.club διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όταν οι χρήστες κατεβάζουν δωρεάν προγράμματα / εφαρμογές από το διαδίκτυο και επιλέγουν Γρήγορη (Quick) / Βασική (Standard) / Προτεινόμενη (Recommended) μορφή εγκατάστασης.

Το πρόβλημα με τις παραπάνω μορφές λήψης / εγκατάστασης είναι ότι δεν παρουσιάζουν αρκετές πληροφορίες στον χρήστη. Για να αποφύγεις δυσάρεστες ‘εκπλήξεις’ όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή, συνιστούμε την επιλογή Για Προχωρημένους (Advanced) / Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις κάθε φορά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προτεινόμενων / προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεση του Chrome Search από τον web browser

Υπάρχουν δυο τρόποι με τους οποίους μπορεί να αφαιρεθεί το ChromeSearch.club από τον browser – η χειροκίνητη αφαίρεση και η αυτόματη αφαίρεση.

Στην περίπτωση που επιθυμείς να προβείς σε χειροκίνητη αφαίρεση, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τον αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του browser hijacker που θα βρεις στο τέλος του άρθρου. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα τα βοηθητικά αρχεία του που έχουν αποθηκευθεί στο σύστημα, διαφορετικά το Chrome Search θα επανεμφανιστεί στον browser με την πρώτη επανεκκίνηση του λειτουργικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, σαφώς και είναι προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση του ChromeSearch.club hijacker, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Το λογισμικό ασφαλείας θα προχωρήσει σε σάρωση συστήματος, θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον browser hijacker (συμπ. όλων των βοηθητικών αρχείων του) επαναφέροντας στη προγενέστερη, φυσιολογική κατάσταση τον web browser. Και όλα αυτά αυτόματα, γρήγορα, εύκολα, και με ασφάλεια.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ChromeSearch.club

Αφαίρεση ChromeSearch.club από συστήματα Windows

Με το που διαπιστώσεις ότι ο ChromeSearch.club hijacker διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή σου, θα πρέπει να προβείς σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του, εντοπίζοντας και αφαιρώντας όχι μόνο τον hijacker, αλλά και όλα τα βοηθητικά αρχεία του που αποθηκεύθηκαν στο σύστημα και στον web browser.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το ChromeSearch.club και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το ChromeSearch.club ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση ChromeSearch.club από σύστημα Mac OS X

Θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις όλες τις ύποπτες / άγνωστες καταχωρήσεις από το Mac OS X, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με τον hijacker.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το ChromeSearch.club ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση ChromeSearch.club από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το ChromeSearch.club θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με ChromeSearch.club και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση ChromeSearch.club μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του ChromeSearch.club.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση ChromeSearch.club από Google Chrome

Για να απαλλαγείς από τον Chrome Search, θα πρέπει να απεγκαταστήσεις όλες τις ύποπτες / άγνωστες browser επεκτάσεις και να επαναφέρεις το Google Chrome, κάνοντας τα εξής:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το ChromeSearch.club και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ChromeSearch.club. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση ChromeSearch.club από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το ChromeSearch.club ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ChromeSearch.club. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα ChromeSearch.club υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες