Τι είναι Chrome.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

H Chrome.exe διεργασία μπορεί να είναι εξίσου νόμιμη όσο και κακόβουλη

Το Chrome.exe είναι μια εκτελεστική διεργασία την οποία τρέχει το Google Chrome. Συνήθως, εμφανίζεται μόλις ανοιχθεί ο browser και δεν καταναλώνει μεγάλο ποσοστό πόρων συστήματος. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι adware μπορεί να 'μεταμφιεστεί' σε αυτή τη διεργασία, το οποίο σχετίζεται με τον ιό Poweliks virus. Το συγκεκριμένο adware έχει σχεδιαστεί ώστε να εμφανίζει μεγάλο αριθμό διαφημίσεων και καταναλώνει μεγάλο ποσοστό της CPU.

Οι συνέπειες του να έχει κάποιος εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή του το κακόβουλο Chrome.exe *32 μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση έως και του 100% των πόρων συστήματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμη καταστροφή του συστήματος του υπολογιστή. Με άλλα λόγια, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος, 'παγώματα' οθόνης, αργή ανταπόκριση, κλπ. Με την πάροδο του χρόνου, το σύστημα γίνεται ολοένα και πιο δυσλειτουργικό και, εν τέλει, αχρηστοποιείται πλήρως!

Επιπρόσθετα, η Chrome.exe 32 bit διεργασία εμφανίζει πλήθος εκνευριστικών διαφημίσεων. Μπορεί να εμφανίζονται σε ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι ως banners, αναδυόμενες διαφημίσεις, και κείμενα με υπερσυνδέσμους. Παρόλο που οι εμφανιζόμενες διαφημίσεις μοιάζουν εκ πρώτης όψεως αξιόπιστες και δελεαστικές, θα πρέπει να επισημανθεί ότι απώτερος σκοπός τους είναι η παραπλάνηση των χρηστών και η ώθησή τους να τις κλικάρουν. Οι developers με αυτό τον τρόπο, δλδ. μέσω της pay-per-click μεθόδου, κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι διαφημίσεις προωθούν ως επί το πλείστον άχρηστα και ακριβά εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος (system optimization tools), λογισμικό, κι άλλα προϊόντα. Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι μπορούν να ανακατευθύνουν σε ύποπτους και δυνητικά κακόβουλους ιστότοπους μολυσμένους με επικίνδυνα malwares. Επομένως, εάν έχεις την κακόβουλη Chrome.exe επεξεργασία να τρέχει στο σύστημα του υπολογιστή σου, κινδυνεύεις άμεσα όχι μόνο να καταστραφεί το λειτουργικό κομμάτι του συστήματος, αλλά και να το εκθέσεις σε διεισδύσεις επικίνδυνων κυβερνο-μολύνσεων.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, υπάρχουν δυο μορφές αυτής της διεργασίας — η κανονική και η κακόβουλη. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο adware ως *32 task manager virus. Η κανονική νόμιμη διεργασία τρέχει στο Task Manager μόνο όταν είναι ανοιχτός ο browser, ενώ το κακόβουλο Chrome malware τρέχει κατά την εκκίνηση (start-up).

Στην περίπτωση που έχεις αμφιβολίες και θες να τσεκάρεις αυτό το exe 32 στο task manager, αρκεί να κάνεις δεξί κλικ και να ανοίξεις τη τοποθεσία αρχείου. Η αυθεντική Chrome.exe εκτελέσιμη διεργασία βρίσκεται στη τοποθεσία C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application, και μόνο. Εάν διαπιστώσεις τοποθεσία διαφορετική απ' αυτή, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί με Poweliks trojan.

Συμβουλεύουμε να ΜΗΝ προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα τον ιό Chrome.exe virus από το σύστημα του υπολογιστή σου. Η χειροκίνητη αφαίρεση είναι πολύ περίπλοκη κι απαιτεί προηγμένες γνώσεις πληροφορικής ώστε, εκτός από τον ιό, να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά και όλα τα βοηθητικά αρχεία του που μπορεί να αποθηκεύθηκαν κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος. Συνιστούμε τη σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Το πρόγραμμα θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά τόσο το malware όσο και όλα τα βοηθητικά αρχεία του που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου. Επίσης, με τη χρήση του λογισμικού ασφαλείας δε θα διαγράψεις κατά λάθος την αυθεντική, νόμιμη διεργασία η οποία είναι καίριας σημασίας για την λειτουργία του web browser.

Ο ιός Chrome.exe *32 virus μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως με τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου FortectIntego ή άλλου παρομοίων δυνατοτήτων λογισμικού ασφαλείας. Εκτός από το συγκεκριμένο ιό και τα adware βοηθητικά αρχεία του, το antivirus θα 'καθαρίσει' πλήρως το σύστημα του υπολογιστή σου και από άλλους ιούς και PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου μολύνοντάς το.

Οι κίνδυνοι πίσω από τις λήψεις freeware: μπορεί να κρύβουν ανεπιθύμητα adware

Μεγάλη μερίδα των χρηστών πιστεύει ότι τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών αυθαίρετα και από απομακρυσμένη τοποθεσία. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο κύριος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs είναι η μέθοδος bundling. Τα PUPs, έναντι αντίτιμου, προστίθενται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν (freeware) / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων. Έτσι, αν ο χρήστης δε δείξει τη δέουσα προσοχή όταν κατεβάζει μία τέτοια εφαρμογή, τότε θα κατέβει παράλληλα στον υπολογιστή του και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής (εάν έχει). Επομένως, είναι στο χέρι των χρηστών να σταματήσουν αυτές τις ανεπιθύμητες παράλληλες λήψεις.

Σύμφωνα με τους malware experts της Virus.es, οι παράλληλες adware διεισδύσεις μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας τις εξής συμβουλές:

  1. Θα πρέπει να επιλέγεται πάντα Προηγμένη (Advanced)/Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή λήψης κι εγκατάστασης δωρεάν λογισμικού (freeware/shareware)
  2. O χρήστης θα πρέπει να παρακολουθεί με προσοχή όλες τις φάσεις λήψης κι εγκατάστασης
  3. Όλα τα προτικαρισμένα κουτάκια θα πρέπει να ξετικάρονται
  4. Είναι άκρως αναγκαία η εγκατάσταση και χρήση ενός αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας το οποίο θα πρέπει να ενημερώνεται συχνά.

Η αφαίρεση του ιού Chrome.exe virus

Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους αναγνώστες μας ότι η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Chrome.exe *32 virus είναι μόνο για όσους έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής κι έχουν εμπειρία στη διαδικτυακή ασφάλεια συστημάτων. Εάν δεν ανήκεις σε αυτή την ομάδα χρηστών, τότε σε συμβουλεύουμε να αφήσεις ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο antivirus να κάνει τη 'βρωμοδουλειά' για σένα. Θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά κι αυτόματο το adware πριν καλά καλά καταλάβεις ότι ξεκίνησε να το κάνει. Είναι μακράν η ασφαλέστερη και ευκολότερη επιλογή και μ' αυτό το τρόπο αποφεύγεις το ρίσκο να κάνεις κάποια ζημιά στην λειτουργία του συστήματος.

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Chrome.exe virus, προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κάποιο απ' αυτά τα εξαιρετικά λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, ή Malwarebytes. Η ομάδα των ειδικών μας τα συνιστά ανεπιφύλακτα. Φυσικά, εάν το επιθυμείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας, αρκεί βεβαίως αυτό να συνοδεύεται από διαπιστευτήρια ειδικών, να έχει δοκιμαστεί επαρκώς, και να έχει ανάλογες δυνατότητες.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση