Αφαίρεση adware Chrome (Δωρεάν Οδηγίες) - Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών

Οδηγός Απεγκατάστασης του adware Chrome

Τι είναι το Chrome adware?

Το Chrome adware μολύνει τους browsers για τη διαδικτυακή προβολή και προώθηση ύποπτου επιχορηγούμενου περιεχομένου άγνωστων τρίτων

Παραδείγματα διαφημίσεων που εμφανίζει το Chrome adware

Το Chrome adware είναι ένα ύποπτο και παραπλανητικό λογισμικό, ειδικά σχεδιασμένο για να εμφανίζει αναδυόμενες διαφημίσεις, banners, ή λέξεις / φράσεις που εμπεριέχουν συνδέσμους ανακατεύθυνσης, στοχεύοντας τους χρήστες του Google Chrome. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να προβαίνει σε αυθαίρετες τροποποιήσεις Windows Registry ρυθμίσεων, να προσθέτει αυθαίρετα ύποπτες / ανεπιθύμητες επεκτάσεις, ακόμα και να δημιουργεί αυθαίρετες browser συντομεύσεις, ώστε να μεγιστοποιεί τον ρυθμό και τον όγκο εμφάνισης διαφημίσεων σε καθημερινή βάση. Το συγκεκριμένο adware βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις και μπορεί να στοχεύσει εξίσου Windows και Mac OS συστήματα υπολογιστών.

Καθένας από τους διαφημιστικού τύπου ιούς Chrome viruses έχει απώτερο στόχο να δημιουργεί κέρδος για τους δημιουργούς του, κυρίως μέσω μεθόδων, όπως πχ. pay-per-click. Κάθε κλικ, ανακατευθύνει τον χρήστη σε επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites).

Επίσης, αυτά τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν, έναντι αδράς αμοιβής, σε συνεργαζόμενους τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών. Με αυτό τον τρόπο, αυτά τα spywares βοηθούν τρίτους να εμφανίζουν άρτια στοχευμένες διαφημίσεις, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να τις κλικάρουν οι στοχευμένοι χρήστες. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των ιστότοπων / υπηρεσιών / λογισμικών / προϊόντων που προωθούνται χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητα, ύποπτα, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνα και κακόβουλα.

Τόσο ο όγκος όσο και η συχνότητα εμφάνισης αυτών των διαφημίσεων είναι τουλάχιστον εκνευριστικά κουραστική. Εντός ελάχιστου διαστήματος από τη διείσδυση του Chrome malware, οι χρήστες-θύματα ψάχνουν απεγνωσμένα λογισμικά ασφαλείας που να μπορούν να το εντοπίσουν και να το αφαιρέσουν ολοκληρωτικά.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή και χρήση κατάλληλου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, γιατί κυκλοφορούν εκατοντάδες αναξιόπιστα, παραπλανητικά, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνα λογισμικά τύπου βελτιστοποίησης και εκκαθάρισης συστήματος ή web browsers (βλ. browser cleanup tools ή fake system cleaners). Αυτά τα προγράμματα δε θα βοηθήσουν καθόλου την κατάσταση. Αντιθέτως, θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα, όπως περαιτέρω επιβράδυνση συστήματος, κρασαρίσματα browser, ακόμα και υποκλοπές προσωπικών δεδομένων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι Chrome adwares, και υπάρχουν αρκετοί τρόποι εντοπισμού και αναγνώρισής τους. Παρακάτω, μπορείς να δεις την λίστα με τις μεθόδους εντοπισμού adware που έχει σχεδιαστεί να στοχεύει συστήματα υπολογιστών με Google web browser.

 • Ψάξε για ύποπτο link που αναβοσβήνει στη γραμμή URL του browser, πριν σε ανακατευθύνει σε ύποπτη διαφημιστική σελίδα. Το URL στη γραμμή browser μπορεί να αλλάξει κάποιες φορές, αλλά αν βρεις ποιο είναι το link που σε ανακατευθύνει πάντα προς διάφορες ύποπτες διαφημίσεις, μπορείς να βρεις λύση στην ιστοσελίδα μας, αναζητώντας τη τεράστια βάση δεδομένων μας που σχετίζεται με κυβερνο-απειλές, την οποία και ενημερώνουμε τακτικά.

  Ορισμένα από τα χαρακτηριστικότερα ύποπτα URLs που σχετίζονται με τέτοιου είδους ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες διαφημιστικές προωθήσεις είναι: Onclickmax.com, Trackingclick.com, Querylead.com, Adsbtrack.com, κτλ. Αυτά τα links το πιθανότερο είναι να εμπεριέχουν Ad ID, το οποίο και θα εξαφανιστεί μόλις φορτωθεί το επιχορηγούμενο διαφημιστικού τύπου landing page.

  Συνήθως, αυτά τα links ανακατευθύνουν προς ύποπτους ιστότοπους για ενήλικες, binary sites, ή σελίδες που προωθούν ψευδή / παραπλανητικά λογισμικά ή ενημερώσεις λογισμικών. Φυσικά, όλα αυτά θα πρέπει να αποφεύγονται!

 • Μπορείς επίσης να αναγνωρίσεις το Chrome adware από το όνομά του που εμπεριέχεται στις αναδυόμενες διαφημίσεις και τα banners που εμφανίζει. Παρότι η πλειοψηφία των διαφημιστικού τύπου ιών δεν εμφανίζει πλέον το όνομά τους στις διαφημίσεις, υπάρχουν ακόμα αρκετοί ιοί που το κάνουν. Το όνομά τους θα το βρεις σε γραμμή στο πάνω ή κάτω μέρος της διαφημίσης, τύπου “powered by [adware name]” ή “[adware name] ads.”

  Με άλλα λόγια, το όνομα που εμφανίζεται στις διαφημίσεις είναι ουσιαστικά το όνομα του adware που ευθύνεται για τη δυσλειτουργία και επιβραδύνσεις που αντιμετωπίζεις με τον Chrome browser σου. Έτσι, μπορείς να το αναγνωρίσεις, να το ψάξεις και να το αφαιρέσεις μέσω του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) ή των browser ρυθμίσεων. Ορισμένες από τις πιο διαδεδομένες εκδόσεις του adware είναι: QkSee, DNS Unlocker, Settings Manager.

 • Οι ψευδείς / παραπλανητικοί Chromium browsers αποτελούν επίσης σημαντικό πρόβλημα που σίγουρα θα σε κάνει να αναζητήσεις, σχεδόν άμεσα, λογισμικά ασφαλείας για να αφαιρέσεις το Chrome malware. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοφιλέστερος παγκοσμίως web browser βασίζεται στο Chromium project. Είναι open-source και διαθέσιμο για τον οποιονδήποτε επιθυμεί να δημιουργήσει εξατομικευμένη / τροποποιημένη έκδοση του δημοφιλούς Internet browsing software.

  Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος κώδικας χρησιμοποιείται συχνά από διάφορους κυβερνο-εγκληματίες για τη δημιουργία adware που αντικαθιστά αυθαίρετα τις συντομεύσεις του αληθινού browser, ώστε να εμφανίζει επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων. Ορισμένοι από αυτούς τους ανεπιθύμητους, ψευδείς / παραπλανητικούς browsers: Chromium virus, Chroomium, eFast, Tortuga, Olcinium.

 • Τέλος, το Chrome malware που εμφανίζει ψευδείς / παραπλανητικές ειδοποιήσεις για κυβερνο-επιθέσεις ιών στο σύστημα-στόχο, ανήκει επίσης στην adware κατηγορία. Ο απώτερος στόχος του είναι να παραπλανήσει τους άπειρους και απρόσεχτους χρήστες και να τους πείσει ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από δεκάδες επικίνδυνους ιούς και PUPS, έτσι ώστε εν τέλει να προχωρήσει σε λήψη ψευδών / παραπλανητικών λογισμικών ή ενημερώσεων, τις περισσότερες φορές έναντι αδράς πληρωμής.

  Δυστυχώς, η αδυναμία έγκαιρης αναγνώρισης ενός tech support scam, όπως πχ. τα scams που εμφανίζουν προειδοποιητικά μηνύματα τύπου “Apple Security Alert,” “Internet Explorer Critical ERROR,” “Internet Security Alert” κλπ., μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πλήθους σοβαρών προβλημάτων, όπως πχ. υποκλοπές ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικά αρχεία, κτλ.), μόλυνση του συστήματος με πλήθος διαφορετικών PUPs ή malware, και πολλά ακόμα.

  Η κύρια λεπτομέρεια που θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις εάν πρόκειται για phishing κυβερνο-επίθεση είναι οι δήθεν τηλεφωνικοί αριθμοί χωρίς χρέωση (βλ. “toll-free” numbers) που μπορεί να εμφανίζονται στο προειδοποιητικό μήνυμα. Αυτά τα παραπλανητικά μηνύματα εμφανίζονται συνήθως μέσω browser και είναι ιδιαιτέρως δύσκολα στο κλείσιμο.

 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας, όπως πχ. anti-malware ή anti-spyware, αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη λύση όσον αφορά τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του Chrome adware. Υπάρχουν εκατοντάδες λογισμικά ασφαλείας διαθέσιμα στην αγορά, ωστόσο η ομάδα των ειδικών μας προτείνει να χρησιμοποιήσεις κάποια απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα anti-spyware / anti-malware: FortectIntego ή Malwarebytes.

  Κατόπιν πολλών δοκιμών, η ομάδα των ειδικών μας κατέληξε σε αυτά το λογισμικά ασφαλείας γιατί αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως αποτελεσματικά σε θέματα εντοπισμού, αναγνώρισης και ολοκληρωτικής αφαίρεσης PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), όπως πχ. browser hijackers, adware, κτλ., αλλά και malware, όπως πχ. ιοί, Trojans, κλπ.

Ο ιός Chrome adwareΟ ιός Chrome adware είναι εξαιρετικά εκνευριστικός. Παρουσιάζει διάφορες διαφημίσεις χρησιμοποιώντας τον Google Chrome browser. Ο ιός στοχεύει εξίσου Mac και Windows λειτουργικά συστήματα.

Για να απαλλαγείς από τις αναδυόμενες διαφημίσεις και τις ψευδείς / παραπλανητικές ειδοποιήσεις για δήθεν δυσλειτουργία σύστηματος ή μόλυνση συστήματος από ιούς, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά το Chrome adware virus χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός κυβερνο-μολύνσεων που στοχεύει και τροποποιεί αυθαίρετα τις ρυθμίσεις του Chrome. Έτσι, πολλές φορές είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποιο είναι εν τέλει εκείνο το PUP που ενεργοποιεί την αυθαίρετη και ανεπιθύμητη δραστηριότητα στον υπολογιστή.

Για αυτό τον λόγο, επιβάλλεται η χρήση αξιόπιστων anti-spyware προγραμμάτων, τα οποία και θα αναλάβουν αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του Chrome adware. Στο τέλος του άρθρου, τσέκαρε τα λογισμικά ασφαλείας που προτείνουμε και γνωρίζουμε με σιγουριά ότι θα φέρουν το έργο τους επιτυχώς εις πέρας. Επίσης, ετοιμάσαμε οδηγό με χρήσιμες συμβουλές για το πως να μείνεις μακριά από adware και πως γίνεται η αφαίρεσή τους. Προσοχή όμως! Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς τις οδηγίες πιστά και βήμα προς βήμα – έστω και μια παράλειψη μπορεί να συντελέσει στην αποτυχία αποτελεσματικής και ολοκληρωτικής αφαίρεσης του ιού Chromium virus.

Πώς γίνεται η διαδικτυακή εξάπλωση του adware που εμφανίζει διαφημίσεις μέσω του Internet browser

Ο ιός Chrome virus, σε γενικές γραμμές, δεν ανήκει στη malware κατηγορία, μιας και χρησιμοποιεί νόμιμες μεθόδους διαδικτυακής εξάπλωσης. Κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιεί τη αγαπημένη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs, τη μέθοδο bundling.

Πως εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος; Κυρίως τα PUPs έχουν τη τάση να προσκολλόνται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών. Εάν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή, τότε θα κατέβει παράλληλα στον υπολογιστή του και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο (bundle) της εφαρμογής που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει. Με αυτό το τρόπο, καταφέρουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά διαφόρων ειδών PUPs, όπως πχ. adware, browser hijackers, ύποπτες γραμμές εργαλείων (toolbars) ή επεκτάσεις (extensions) web browser, κτλ. Συνήθως, μόλις ολοκληρωθεί η διείσδυση των PUPs, αλλάζει αυθαίρετα η προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα, η μηχανή αναζήτησης, και η νέα καρτέλα browser.

Για να προφυλάχθείς από αυτού του είδους τις παράλληλες κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις PUPs που εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών, συνιστούμε να αποφεύγεις να επιλέγεις την 'Προτεινόμενη' (Recommended) ή 'Βασική' (Basic) μορφή εγκατάστασης. Για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα και πλήρη έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να επιλέγεις 'Προσαρμοσμένη' (Custom) ή “Για Προχωρημένους” (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα μπορείς να βλέπεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση διαφόρων προαιρετικών / προεπιλεγμένων / προτεινόμενων προγραμμάτων κι αρχείων, τα οποία συνήθως ανήκουν στην κατηγορία των PUPs. Εκτός των παραπάνω, η ομάδα ειδικών του VirusActivity.com συμβουλεύει τους χρήστες να μην παραλείπουν να διαβάζουν τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου της εκάστοτε εφαρμογής, πριν την κατεβάσουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο 'Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.”

Εύκολη και ολοκληρωτική αφαίρεση του adware από το Chrome σε Mac και Windows συστήματα υπολογιστών

Αν ανήκεις κι εσύ στους χρήστες που ψάχνουν απεγνωσμένα οδηγούς αφαίρεσης του Chrome adware, δε χρειάζεται να ψάχνεις άλλο. Παρακάτω, η ομάδα των ειδικών μας ετοίμασε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης με βήμα προς βήμα οδηγίες, όπως πχ. ποια αρχεία θα πρέπει να αφαιρέσεις, που θα τα βρεις, και γενικότερα πως να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεση του adware.

Το προτιμότερο πάντως είναι να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση του Chrome adware virus, δλδ. χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας (παρακάτω, προτείνουμε αυτά που θεωρούμε ως καλύτερα).

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του adware Chrome

Αφαίρεση Chrome από συστήματα Windows

Τσέκαρε εάν εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στον υπολογιστή σου ύποπτα προγράμματα. Μπορείς να βρεις τα προγράμματα που σχετίζονται με το Chrome adware, ακολουθώντας τα εξής βήματα: Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) > Add or Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) ή Programs and Features (Προγράμματα και Λειτουργίες). Αν εντοπίσεις τα παρακάτω, θα πρέπει να τα αφαιρέσεις: DNS Unlocker, Offers4U, Qksee, Settings Manager, Linkury SmartBar, κι άλλα παρόμοια adware προγράμματα.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Chrome και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Chrome ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Chrome από σύστημα Mac OS X

Εάν διαπιστώσεις ότι το Mac σου έχει μολυνθεί από τον ιό Google Chrome virus, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες ώστε να καθαρίσεις το OS X σύστημα.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Chrome ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Chrome από Google Chrome

Για να αφαιρέσεις το malware από το Chrome, πήγαινε  chrome://settings και τσέκαρε ποιες επεκτάσεις έχουν προστεθεί στο browser σου. Θα πρέπει να διαγράψεις όσες επεκτάσεις δεν έχεις εγκαταστήσει συνειδητά ή φαίνονται ύποπτες ή άγνωστες. Τέλος, συνιστούμε την επαναφορά του Chrome browser ώστε να σιγουρευτείς ότι ο browser σου καθάρισε πλήρως από όποιες δυσλειτουργίες δημιούργησαν τα συγκεκριμένα PUPs.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Chrome και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Chrome. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Chrome από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Chrome ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Chrome. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Chrome υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες