Απομάκρυνση Cerber Decryptor (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Αυγ 2017

Οδηγός Απεγκατάστασης Cerber Decryptor

Τι είναι το Cerber Decryptor?

Μπορεί το Cerber Decryptor να αποκρυπτογραφήσει τα κρυπτογραφημένα αρχεία μου?

Cerber Decryptor

Το πρόγραμμα Cerber δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κακόβουλος ιός υπολογιστών και αποτελεί ακόμα μια περίπτωση ύπουλων ιών ransomware που διεισδύσουν σε συστήματα υπολογιστών, κρυπτογραφούν τα αποθηκευμένα αρχεία, και ζητούν λύτρα για την ανάκτηση της πρόσβασης σε αυτά. Μάλιστα, στο ενημερωτικό σημείωμα που εμφανίζει στον χρήστη-θύμα, εκτός των άλλων ο ιός ζητάει από τον χρήστη να κατεβάσει το 'σκοτεινό' Tor browser μέσω του οποίου θα αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ιστότοπο από όπου θα λάβει τις αναλυτικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Το Cerber Decryptor είναι λογισμικό το οποίο προτείνουν παραπλανητικά οι δημιουργοί του ιού Cerber στους χρήστες-θύματα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό 'αποκρυπτογραφήσεων' διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να αποκρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία που έχει κρυπτογραφήσει ο ιός Cerber ransomware. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι κυβερνο-εγκληματίες πωλούν το συγκεκριμένο decryptor έναντι 2,48 BTC, δλδ. περίπου $1300.

Βασικό ερώτημα των θυμάτων του ιού Cerber είναι κατά πόσο αυτό το εργαλείο μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αποτελεσματικά τα κρυπτογραφημένα αρχεία ή αν δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα άχρηστο εργαλείο! Αυτό που εμείς μπορούμε να σας συμβουλέψουμε είναι να ΜΗΝ προβείτε στην αγορά του Cerber Decryptor.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι απώτερος σκοπός των κυβερνο-εγκληματιών είναι να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την πληρωμή των λύτρων. Η τεχνική που χρησιμοποιούν είναι πολύ προηγμένη και, δυστυχώς, πολύ αποτελεσματική! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η πλειοψηφία των χρηστών είναι ότι αποθηκεύουν τα σημαντικά αρχεία τους στον υπολογιστή τους, ασχέτως αν είναι υπολογιστής σπιτιού ή εργασίας.

Ακριβώς σε αυτό το λάθος εστιάζει τη στρατηγική του ένας ιός ransomware. Το να χάσει κανείς αρχεία με μεγάλη συναισθηματική αξία (οικογενειακές φωτογραφίες, videos, μουσική) μπορεί να είναι καταστροφικό. Όμως, ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή μπορεί να δημιουργήσει το μπλοκάρισμα σημαντικών επίσημων εγγράφων, επαγγελματικών βάσεων δεδομένων, παρουσιάσεων, κτλ.

Με αυτό το τρόπο, ο ιός ransomware στοχεύει τόσο τα συναισθηματικής όσο και τα επαγγελματικής/νομικής/χρηματικής αξίας αρχεία. Έτσι, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός χρηστών θα μπεί στη διαδικασία να πληρώσει τα λύτρα! Κερδοσκοπισμός που βασίζεται στον πανικό και το τρόμο των χρηστών-θυμάτων! Δυστυχώς, ακόμα κι αν κάποιος πληρώσει τα λύτρα, δεν είναι καθόλου εγγυημένο ότι θα καταφέρει να ξαναποκτήσει πρόσβαση στα πολύτιμα κρυπτογραφημένα αρχεία του!

Cerber Decryptor

Πραγματικά πιστεύετε ότι οι κυβερνο-εγκληματίες ΘΕΛΟΥΝ να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία σας? Εάν πιστεύετε κάτι τέτοιο, τότε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κάνετε λάθος! Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως εγγύηση ότι οι κυβερνο-εγκληματίες θα σας παράσχουν τόσο απλά το λογισμικό αποκρυπτογράφησης. Ο μοναδικός στόχος τους είναι το πορτοφόλι σας και όχι να σας βοηθήσουν! Οι πληρωμές των λύτρων αποφέρουν τεράστια κέρδη στους δημιουργούς ιών ransomware και αποτελούν πολύ δυνατό κίνητρο για να συνεχίσουν το κακόβουλο έργο τους και να δημιουργούν ακόμα περισσότερους κι ακόμα πιο προηγμένους ιούς! Με άλλα λόγια, τα Bitcoins από τα λύτρα δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο κυβερνο-έγκλημα.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από το Cerber malware, σας συμβουλεύουμε να το αφαιρέσετε ΑΜΕΣΑ! Το προτιμότερο θα ήταν να το πράξετε με αυτόματο τρόπο, δλδ. χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Cerber, αλλά και όλων των συνοδευτικών/βοηθητικών αρχείων του που μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορα κρυφά σημεία του συστήματος του υπολογιστή σας.

Πού μπορώ να βρω το Cerber Decryptor?

Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, ο ιός Cyber virus εμφανίζει διάφορα ενημερωτικά αρχεία, συνήθως σε εμφανή σημεία, όπως πχ. την επιφάνεια εργασίας. Σε αυτά τα ενημερωτικά αρχεία (βλ. ransom notes) θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να κατεβάσετε το Tor browser ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο μέσω του οποίου θα μπορέσετε να αγοράσετε το Cerber Decryptor.

Προσοχή! Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ΔΕΝ πρέπει να κάνετε ό,τι σας υποδεικνύουν οι κυβερνο-εγκληματίες! Άλλωστε, το πιθανότερο είναι πως ο συγκεκριμένος άγνωστος ιστότοπος θα είναι γεμάτος με κακόβουλους συνδέσμους και πληρώνοντας εκεί για την ανάκτηση των αρχείων που κρυπτογράφησε ο ιός Cerber θα μοιραστείτε παράλληλα με τους κυβερνο-εγκληματίες προσωπικά σας τραπεζικά στοιχεία! Έτσι, όχι μόνο δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακτήσετε τα πολύτιμα αρχεία σας, αλλά παράλληλα θα πληρώσετε ένα σωρό λεφτά, θα μοιραστείτε προσωπικά τραπεζικά στοιχεία σας, θα εκθέσετε σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, και με το τρόπο σας θα βοηθήσετε τους hackers να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο!

Συνοψίζοντας, αντί να πληρώσετε αδρά και να ρισκάρετε επισκεπτόμενοι έναν ύποπτο και σαφώς κακόβουλο ιστότοπο, θα ήταν προτιμότερο στο να εστιάσετε στην ολοκληρωτική αφαίρεση του Cerber malware από τον υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το Cerber decryptor?

Εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ήδη από τον ιό Cerber virus, το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν να το αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware. Όσον αφορά τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας, ο μοναδικός 100% σίγουρος τρόπος για να τα ανακτήσετε είναι μόνο στην περίπτωση που προνοήσατε να τα κάνετε backup πριν μολυνθεί ο υπολογιστής σας από τον ιό.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, είναι πολύ σημαντικό κάνετε τακτικά backups σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης τα σημαντικά σας αρχεία. Έτσι, εάν κάποια στιγμή ο υπολογιστή σας μολυνθεί από ιό ransomware δε θα βρεθείτε στο δυσάρεστο και με πολλά ρίσκα δίλημμα για το αν θα πρέπει να πληρώσετε ή όχι τα λύτρα που θα σας ζητήσει ένας τέτοιος ιός.

Αν αποφασίσατε να αγοράσετε το Cerber decryptor, γιατί δεν είχατε προνοήσει να κάνετε backup και τα κρυπτογραφημένα αρχεία ήταν πολύ μεγάλης σημασίας, κι εν τέλει ακόμα και αυτό το πρόγραμμα δεν αποκρυπτογράφησε τα αρχεία σας, είναι σαφές ότι θα πρέπει να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά και άμεσα!

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Cerber decryptor μπορεί να εμπεριέχει κρυμμένα trojans τα οποία με τη σειρά τους θα εκθέσουν ακόμα περισσότερο το σύστημα του υπολογιστή σας σε διεισδύσεις ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων / αρχείων.

Εάν παίρνετε στα σοβαρά την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή, αλλά και των αρχείων σας, τότε είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να τσεκάρει κατά πόσο το Cerber είναι virus-free και θα μπορέσει να το αφαιρέσει ολοκληρωτικά χωρίς να αφήσει το παραμικρό κατάλοιπο, εάν το επιθυμήσετε.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Cerber Decryptor

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Cerber Decryptor χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Cerber Decryptor. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Cerber Decryptor έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Cerber Decryptor κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες