Αφαίρεση ανακατεύθυνσης ByteFence (Δωρεάν Οδηγίες) - Ιούλ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης των ανακατευθύνσεων ByteFence

Τι είναι το Ανακατεύθυνση ByteFence?

Το ByteFence anti-malware είναι ένα ασφαλές λογισμικό, ωστόσο με αρκετά προβλήματα

Bytefence

Το ByteFence είναι ένα νόμιμο anti-malware λογισμικό ασφαλείας και αποτελεί δημιουργία της Byte Technologies. Δεν είναι Ιός! Το κυρίως εκτελέσιμο αρχείο αυτού του λογισμικού είναι το bytefence.exe το οποίο τρέχει από υποφάκελο της τοποθεσίας “C:\Program Files”. Σε αυτή τη τοποθεσία αποθηκεύεται μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα. Σε γενικές γραμμές, έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το AVG anti-virus.

Ωστόσο, παρόλο που το λογισμικό αυτό είναι ασφαλές, υπάρχει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας που παραπονιέται για το τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά αυτό το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, το Bytefence μπορεί να εγκατασταθεί κρυφά κι αυθαίρετα σε ένα σύστημα υπολογιστή, χωρίς δλδ. τη συνειδητή επίγνωση και έγκριση του χρήστη.

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς τρόπους που χρησιμοποιείται ευρέως για τις παράλληλες εγκαταστάσεις αυτού του προγράμματος είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει τη τάση να κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Αν ο χρήστης δε επιδείξει την κατάλληλη προσοχή και δεν ξετικάρει το προτικαρισμένο κουτάκι που αναφέρεται στην παράλληλη λήψη του προγράμματος, τότε, πέραν της εφαρμογής που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει, θα κατέβει παράλληλα στον υπολογιστή του το περιεχόμενο του συνοδευτικού πακέτου λήψης.

Όσο ύπουλη και άδικη ως προς τον χρήστη μπορεί να φαίνεται αυτή η μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης, παρόλα αυτά είναι νόμιμη! Έτσι, πολλά λογισμικά ασφαλείας δε το έχουν καταχωρημένο στη βάση δεδομένων τους ως απειλή, οπότε δε το εμφανίζουν στη σάρωση συστήματος με τα τυχόν εντοπισμένα κακόβουλα και/ή ανεπιθύμητα προγράμματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά λογισμικά ασφαλείας που εντοπίζουν τα προγράμματα που εξαπλώνονται διαδικτυακά με τη μέθοδο bundling (Malwarebytes, Jiangmin, κλπ.) και τα έχουν περασμένα στις λίστες τους ως PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Για πλήρη ανάλυση και αξιολόγηση λογισμικών ασφαλείας που εντοπίζουν αυτό το anti-malware ως ιό, μπορείς να κλικάρεις εδώ.

Bytefence ανακατευθύνσεις προς Yahoo.com. Είναι κάτι σοβαρό και ανησυχητικό?

Δεν αποτελεί πρόβλημα, σοβαρό τουλάχιστον, ότι το Bytefence έχει τη τάση να ανακατευθύνει προς Search.yahoo.com. Ωστόσο, μπορεί να καταντήσει εκνευριστικό. Αν βρίσκεις αυτές τις ανακατευθύνσεις εκνευριστικές, μπορείς να προβείς στις κατάλληλες ρυθμίσεις στο web browser σου, και να ορίσεις την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα browser και μηχανή αναζήτησης που επιθυμείς. Έτσι, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Έως πριν ένα περίπου χρόνο, αυτό το λογισμικό είχε τη τάση να ανακατευθύνει προς Search.ByteFence.com. Σε αυτή την περίπτωση θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί πρόκειται για ύπουλο browser hijacker (βεβαίως αυτές οι ανακατευθύνσεις έχουν σταματήσει εδώ και περίπου 1 χρόνο). Στην περίπτωση που διαπιστώσεις αυτού του είδους τις ανακατευθύνσεις, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτής της ύποπτης μηχανής αναζήτησης. Μόνο το επίσημο Byte Fence πρόγραμμα είναι νόμιμο και ασφαλές!

Για αποφυγή παράλληλων λήψεων προγραμμάτων που εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών/shareware εφαρμογών (μέθοδος bundling, software bundles), θέλει μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις εφαρμογές από το διαδίκτυο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δλδ. στην λήψη αυτού του anti-malware, σε συμβουλεύουμε να δείξεις μεγάλη προσοχή και παρατηρητικότητα ώστε να αποτρέψεις ενέργειες που μπορεί να μη σου αρέσουν, όπως διάφορες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις, εγκατάσταση πρόσθετων, όπως πχ. cookies. κτλ.

Πως μοιάζει το ByteFenceΑν και το Bytefence αυτό καθαυτό δεν είναι ιός, ωστόσο η μηχανή αναζήτησης Search.Bytefence.com δρα με ύποπτο τρόπο, μπορεί να επιβραδύνει το σύστημα και τον web browser, ενώ η ολοκληρωτική αφαίρεσή της είναι αρκετά δύσκολη. Παραπάνω, μπορείς να δεις πως μοιάζει αυτό το website.

Στρατηγικές διαδικτυακής εξάπλωσης του προγράμματος

Φυσικά, μπορείς να κατεβάσεις οικειοθελώς το ByteFence στον υπολογιστή σου από την επίσημη ιστοσελίδα του. Αρκεί να επισκεφτείς την κεντρική σελίδα και να κλικάρεις το κουμπί “Free download” (Δωρεάν λήψη), το οποίο μάλιστα βρίσκεται στο κέντρο, οπότε είναι αδύνατο να μη το δεις. Έως τώρα, το anti-malware είναι συμβατό μόνο με Windows OS και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Mac OS X.

Απ’ όσα γνωρίζουμε, η μέθοδος bundling αποτελούσε την πλέον αγαπημένη και πολυ-χρησιμοποιημένη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης του ByteFence anti-malware. Υπήρχαν πολλές αναφορές χρηστών ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών, καθώς κρυβόταν σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών/shareware εφαρμογών τρίτων, όπως πχ. Format Factory converter, διάφορα games, κτλ.

Για αποφυγή παράλληλων λήψεων προγραμμάτων που εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (software bundles), το προτιμότερο είναι να επιλέγεις Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Αυτό συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις λήψης δωρεάν/δοκιμαστικών/shareware εφαρμογών, όπως πχ. download managers, PDF creators, video streaming λογισμικά, κλπ. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων . Ευτυχώς, φαίνεται ότι δε χρησιμοποιείται πια η αμφιλεγόμενη μέθοδος bundling για τη διαδικτυακή εξάπλωση αυτού του anti-malware λογισμικού ασφαλείας.

Συνοπτικά: ορισμένα από τα πιο εκνευριστικά χαρακτηριστικά του Bytefence

Σίγουρα, υπάρχουν πολλά λογισμικά ασφαλείας τύπου anti-spyware / anti-malware, όπως πχ. τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα FortectIntego και SpyHunter 5Combo Cleaner, που σαφώς και αποτελούν πιο αξιόπιστα εργαλεία. Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι το συγκεκριμένο λογισμικό ασφαλείας anti-malware ΔΕΝ είναι επικίνδυνο ή βλαβερό για το σύστημα ή τα προσωπικά σου δεδομένα. Μάλιστα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά να απαλλάξεις το σύστημα του υπολογιστή σου από πλήθος malware, spyware και crapware (τουλάχιστον αυτό αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος).

Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να λάβεις σοβαρά υπόψιν τα παρακάτω, στην περίπτωση που θελήσεις να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις αυτό το anti-malware στο σύστημα του υπολογιστή σου:

 • Έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς ΞΕΚΑΘΑΡΗ επίγνωση κι έγκριση του χρήστη. Αν και για περίπου έως και 1 χρόνο πριν το ByteFence είχε τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling, ωστόσο οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν ότι έχει σταματήσει να εφαρμόζει αυτή την αμφιλεγόμενη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης.
 • Έχει τη τάση να τροποποιεί τις ρυθμίσεις συστήματος. Μόλις κατέβει και εγκατασταθεί στο σύστημα, το ByteFence θα προβεί σε αντικατάσταση της προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας browser, της μηχανής αναζήτησης, της νέας καρτέλας browser, κλπ. Θα ήταν προτιμότερο να μην επιτρέψεις αυτές τις τροποποιήσεις, γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εμφανιστούν διαφόρων ειδών προβλήματα, όπως πχ. ύποπτες/εκνευριστικές ανακατευθύνσεις, σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος και web browser, εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων τρίτων αμφιβόλου αξιοπιστίας, κτλ.
 • Μπορεί να δημιουργήσει επιβραδύνσεις συστήματος και web browser, καθώς και εμφάνιση εκνευριστικών διαφημίσεων. Η παρουσία αυτού του anti-malware μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά το σύστημα και το web browser σου, ενώ είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να σου εμφανίζονται εκνευριστικές και δυνητικά επικίνδυνες αναδυόμενες διαφημίσεις τρίτων. Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις για αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος.

Πώς γίνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του ByteFence

Μπορείς πάντα να αφαιρέσεις χειροκίνητα το ByteFence ακολουθώντας τον κλασικό τρόπο χειροκίνητης αφαίρεσης προγραμμάτων, καθώς πρόκειται για νόμιμο anti-malware. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις πρόβλημα στην ολοκληρωτική αφαίρεση της σχετικής μηχανής αναζήτησης, γιατί είναι δύσκολο να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα βοηθητικά / σχετικά αρχεία.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να νομίσεις ότι δεν είναι δα και κάτι σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα βοηθητικά/σχετικά αρχεία του Search.ByteFence.com. Ωστόσο, αν δε το πράξεις, τότε ο συγκεκριμένος browser hijacker θα επανεμφανίζεται κάθε φορά που θα τον διαγράφεις. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σαφώς προτιμότερη η επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης, δλδ. χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware / anti-spyware.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, η ομάδα των ειδικών μας έχει να σου προτείνει τα καλύτερα anti-spyware εργαλεία.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των ανακατευθύνσεων ByteFence

Αφαίρεση ByteFence από συστήματα Windows

Εάν επιθυμείς να απαλλαγείς από το ByteFence, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες. Φυσικά, είναι αναγκαίο να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα βοηθητικά αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διαφορετικά, το πιθανότερο είναι το πρόγραμμα να επανεμφανίζεται κάθε φορά που θα το αφαιρείς.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το ByteFence και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το ByteFence ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση των ανακατευθύνσεων ByteFence από Microsoft Edge

Εάν εμφανιστεί το ByteFence Search στο Microsoft Edge, μπορείς να απαλλαγείς από την ενοχλητική παρουσία του ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το ByteFence θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Μην αφήνεις browser hijackers να δρουν ανενόχλητα στο Mozilla. Αφαίρεσε το κάθε browser hijacker ακολουθώντας προσκεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ανακατεύθυνση ByteFence και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ανακατεύθυνση ByteFence μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ανακατεύθυνση ByteFence.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση ByteFence από Google Chrome

Για να ορίσεις και πάλι την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα που επιθυμείς στο Google Chrome, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσεις το Search.ByteFence.com και όλα τα βοηθητικά αρχεία του από τον web browser σου. Για να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το ByteFence και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ByteFence. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση ByteFence από Safari

Καθάρισε το Safari ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το ByteFence ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ByteFence. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα ByteFence υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες