Αφαίρεση διαφημίσεων Brown Bark

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Brown Bark

Τι είναι το Brown Bark ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Brown Bark?

Το Brown Bark ανήκει σε μια ομάδα προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν για μάρκετινγκ σκοπούς. Υπάρχει μια μακρά λίστα παρομοίων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανόμενων των SnipSmart, WalletBee, Buy4Less, Astro Arcade , κλπ. Όλα αυτά τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί από τρίτους για κερδοσκοπικούς λόγους προώθησης συνεργαζόμενων ιστότοπων. Κι επειδή όπου υπάρχει κερδοσκοπισμός υπάρχει και αδικία, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε εξαίρεση του γενικού κανόνα.

Πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι διανομείς του Brown Bark κι άλλων παρόμοιων adwares (λογισμικών ανεπιθύμητων διαφημίσεων) εφαρμόζουν παραπλανητικές μεθόδους διάδοσης, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν την προβολή αυτών των προγραμμάτων. Για αυτό τον λόγο, αυτά τα προγράμματα διεισδύουν κρυφά σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψεων διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (μέθοδος bundling).

Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, προβαίνει σε τροποποιήσεις ρυθμίσεων των browsers που είναι εγκαταστημένοι στο σύστημα και εγκαθιστά κωδικούς προκαθορισμένων διαφημίσεων. Αυτό βοηθάει το Brown Bark να σας εμφανίζει διαφόρων ειδών εμπορικού τύπου διαφημίσεις που υποτίθεται ότι σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται με τη μορφη αναδυόμενων, μπάνερ, κειμένου, κτλ διαφημιστικών μηνυμάτων. Όπως αναφέραμε και στην αρχή, αυτές οι διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί για καθαρά μάρκετινγκ σκοπούς. Επομένως, εμπεριέχουν συνδέσμους που θα σας ανακατευθύνουν σε προκαθορισμένους συνεργάσιμους με το πρόγραμμα ιστότοπους που τις περισσότερες φορές είναι άγνωστοι και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας. Και δυστυχώς, αυτό δεν είναι το χειρότερο μέρος.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Brown Bark δεν ελέγχει το ποιόν των διαφημίσεων που εμφανίζει, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα ότι διάφοροι κυβερνο-εγκληματίες μπορεί να προσθέσουν τις δικές τους διαφημίσεις στις λίστες προβολής του συγκεκριμένου προγράμματος αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να αποφύγετε αυτού του είδους τις κρυφές κι απρόσκλητες διεισδύσεις, τότε θα σας συνιστούσαμε να μείνετε μακρυά από διαφημίσεις τύπου ‘Ads by Brown Bark’ κλπ.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ ποιους ιστότοπους για πόσο και πότε τους επισκεφτήκατε, κριτήρια αναζήτησης, κτλ. Αν και σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται για καθαρά εμπορικούς/διαφημιστικούς σκοπούς, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα και από κυβερνο-εγκληματίες για κακόβουλους σκοπούς. Έχοντας αυτή την πολύ σοβαρή παράμετρο στα υπόψιν, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε άμεσα το Brown Bark plug-in από το σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Brown Bark ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το Brown Bark συνήθως διαδίδεται χρησιμοποιώντας άδικες ως προς τους χρήστες μεθόδους. Όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των adwares (λογισμικών ανεπιθύμητων διαφημίσεων), browser hijackers (λογισμικών που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των browsers που είναι εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) και PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), έτσι κι αυτό, διαδίδεται με τη βοήθεια δωρεάν και δοκιμαστικών εφαρμογών.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι διακινητές δωρεάν εφαρμογών κερδίζουν χρήματα αφήνοντας τρίτους να προσθέσουν τις διαφημίσεις τους σε αυτές. Επομένως, οι περισσότερες δωρεάν εφαρμογές που παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν λήψης στον χρήστη εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης, καθώς και διαφημίσεις που προωθούν τους ‘χορηγούς’ τους (μέθοδος bundling). Μιας και η μέθοδος bundling είναι νόμιμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμό.

Για να αποφύγετε λοιπόν αυτού του είδους τις κρυφές κι απρόσκλητες διεισδύσεις, θα πρέπει πρώτα από όλα να αποφεύγετε να κατεβάζετε εφαρμογές για τις οποίες δε γνωρίζετε αρκετά, και κυρίως αυτές που λαμβάνονται από άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σας πληροφορήσουμε επίσης ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο ιός Brown Bark κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές συνήθως κρύβονται στην Recommended (Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης. Σε περίπτωση λοιπόν που επιλέγετε τη συγκεκριμένη μορφή, τότε το πιο πιθανό είναι να δείτε σύντομα τον υπολογιστή σας να ‘πλημμυρίζει’ από επιπρόσθετες λήψεις ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων.

Καλό είναι λοιπόν, πριν προβείτε σε λήψη κι εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής από το διαδίκτυο, να διαβάζετε πρώτα προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, end-user license agreement) όπου και θα βρείτε ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικότατες πληροφορίες, όπως πχ αν μια εφαρμογή εμπεριέχει συνοδευτικά πακέτα λήψης. Εάν εν τέλει αποφασίσετε να προβείτε σε λήψη κι εγκατάσταση, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης και να παρακολουθείτε προσεκτικά όλες τις φάσεις. Με αυτό το τρόπο μπορεί να εντοπίσετε τυχόν προτάσεις για εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, κυρίως τύπου επεκτάσεων, plug-ins, πρόσθετων, κλπ. Καλύτερα να αποφύγετε να τις αποδεχτείτε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαπιστώσετε διεισδύσεις διαφόρων ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ το Brown Bark. Σε περίπτωση που αυτό έχει ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό αυτό εισβολέα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Brown Bark?

Εάν το πρόγραμμα αυτό έχει μετατρέψει τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις σε μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη εμπειρία λόγω των εκνευριστικών του διαφημίσεων κι ανακατευθύνσεων, τότε θα σας συνιστούσαμε να το αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατόν από το σύστημα του υπολογιστή σας. Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, γρήγορα και με ασφαλή τρόπο.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Brown Bark

Αφαίρεση Brown Bark από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Brown Bark και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Brown Bark ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Brown Bark από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Brown Bark ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Brown Bark από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Brown Bark θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Brown Bark ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Brown Bark ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Brown Bark ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Brown Bark από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Brown Bark και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Brown Bark. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Brown Bark από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Brown Bark ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Brown Bark. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Brown Bark υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες