Τι είναι bobrowser.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το bobrowser.exe είναι ένα από τα κύρια εκτελέσιμα αρχεία του BoBrowser [BoBrowser], ο οποίος είναι γνωστός ως ένας ιδιαιτέρως κακός browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο). Συγκεκριμένα, με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, ο Bobrowser θα καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers σας. Με αυτό το τρόπο θα μπορεί να εκτελεί διάφορες παρασκηνιακές και σαφώς ανεπιθύμητες ενέργειες, κυρίως για την εκπλήρωση affiliate marketing στόχων.

Τι ακριβώς μπορεί να κάνει αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα στο σύστημα του υπολογιστή μου? Πρώτα από όλα, θα μπλοκάρει όλες τις αξιόπιστες και δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης μπορεί να χρησιμοποιείτε, όπως πχ. Google, Yahoo ή Bing, και θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης με isearch.bobrowser.com [isearch.bobrowser.com]. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης τα οποία εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Φυσικά, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι οι συγκεκριμένοι ιστότοποι είναι ασφαλείς και ότι δεν κρύβουν ορατούς κι έμμεσους κινδύνους τόσο για την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και για την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων. Επομένως, είναι λογικό να αποφεύγετε να εμπιστεύεστε, πόσο μάλλον να κλικάρετε, ανακατευθύνσεις από Bobrowser.

Εάν λοιπόν διαπιστώσατε ότι το εκτελέσιμο αρχείο bobrowser.exe εμφανίστηκε στο Task Manager του υπολογιστή σας, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Έτσι θα μπορέσετε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά όχι μόνο το Bobrowser, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο πρόγραμμα/αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε.

Το bobrowser.exe, καθώς κι άλλα παρομοίως ύποπτα αρχεία, μπορούν να εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας. Αυτό συμβαίνει, γιατί προγράμματα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με το Bobrowser, όπως πχ. browser hijackers, adwares (ανεπιθύμητα λογισμικά εμφάνισης διαφημίσεων) και PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο καθημερινά. Έτσι, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάσετε, αλλά κι εξίσου προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα κατεβάσετε παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, εάν έχει (βλ. μέθοδος bundling).

Για αυτό τον λόγο, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο Bobrowser browser hijacker.

Εάν πάλι διαπιστώσατε ότι έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο FortectIntego ή κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, χωρίς φυσικά να χάνετε πολύτιμο χρόνο. Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος μέσω της οποίας θα εντοπίσετε και θα αφαιρέσετε ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο πρόγραμμα μπορεί να διείσδυσε κρυφά στον υπολογιστή σας και να τον μόλυνε.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση