Αφαίρεση ιού Arcade Yum

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Arcade Yum

Τι είναι το Arcade Yum ΙΟΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Arcade Yum?

Το Arcade Yum είναι ακόμα ένα πρόγραμμα τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων). Μιας κι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να γίνει η αιτία πολλών ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων χωρίς την έγκριση και επίγνωσή σας, θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά προτού προβείτε σε λήψη κι εγκατάστασή του στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει ως ένα χρήσιμο εργαλείο και να νομίζετε ότι πρόκειται για αξιόπιστη εφαρμογή μιας και μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σας ξεγελάσει, γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από το μαρκετίστικό ‘περιτύλιγμα’. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να κάνετε πάντα μια καλή έρευνα για να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη για το πόσο λειτουργική, αξιόπιστη και ασφαλής μπορεί να είναι κάποια εφαρμογή που σκοπεύετε να κατεβάσετε.

Διαβάζοντας προσεκτικά ένα απόσπασμα από το κείμενο Πολιτικής περί Προσωπικών Δεδομένων του Arcade Yum μπορεί να φτάσει κανείς σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα:

„ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒROWSER FIREFOX ΚΑΙ INTERNET EXPLORER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ PREMIUM GAMES.“

Από τα παραπάνω μπορείτε να συμπεράνετε εύκολα ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα δεν χρειάζεται την άδειά σας για να λειτουργεί στο σύστημα του υπολογιστή σας. Με άλλα λόγια, αν κατεβάσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή, συμφωνείτε αυτή να προβεί σε διάφορες τροποποιήσεις του συστήματος όπως κι όποτε το κρίνει αυτή απαραίτητο. Επίσης, κατόπιν δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι αμέσως με το που εγκατασταθεί αποθηκεύει κρυφά τις καταχωρήσεις μητρώου της και εγκαθιστά αυθαίρετα κωδικούς διαφημίσεων τρίτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο web browser σας να σας εμφανίζει διαφόρων ειδών εμπορικές διαφημίσεις κάθε φορά που θα τον ανοίγετε. Αυτές οι διαφημίσεις μπορεί να γίνουν εν δυνάμει επικίνδυνες, γιατί εμπεριέχουν συνδέσμους οι οποίοι μπορεί να σας ανακατευθύνους σε διάφορους συνεργάσιμους με το πρόγραμμα ιστότοπους για κερδοσκοπικούς λόγους. Κι επειδή όπου υπάρχει κερδοσκοπισμός υπάρχει και εκμετάλλευση, κάποιοι από αυτους τους ιστότοπους που θα ανακατευθυνθείτε μπορεί να είναι άγνωστοι κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας. Συνήθως, οι διαφημίσεις που σχετίζονται με το Αrcade Yum εμφανίζονται με την μορφή αναδυόμενων, μπάνερς ή συνδέσμων κειμένου.

Σε αυτό το σημείο θα επαναφέρουμε το ζήτημα σχετικά με τη χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, όπως εμπεριέχεται στο απόσπασμα από το κείμενο της Πολιτικής περί Προσωπικών Δεδομένων. Έχετε άραγε αναρωτηθεί τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο ? Σημαίνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα, ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ή απόρρητα, μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Συνήθως, αυτού του είδους τα προγράμματα εγκαθιστούν λογισμικό παρακολούθησης/εντοπισμού το οποίο έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Τα δεδομένα αυτά είναι κυρίως κριτήρια αναζήτησης, ποιους ιστότοπους πότε και για πόσο επισκέφτηκαν οι χρήστες, emails, κτλ.

Αν και το Arcade Yum προωθείται ως ένα νόμιμο κι εύκολο ως προς την χρήση εργαλείο για να παίζει κανείς παιχνίδια, ωστόσο από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο ότι εφαρμόζει έμμεσες κι άδικες μεθόδους για να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών, ώστε κατόπιν να ενεργοποιεί πληθώρα ανεπιθύμητων, κρυφών κι αυθαίρετων δραστηριοτήτων για κερδοσκοπικούς λόγους υπερ τρίτων και εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων. Επομένως, το λογικό είναι να αφαιρέσετε αυτό το ιδιαιτέρως αναξιόπιστο πρόσθετο αμέσως από τη στιγμή που θα το εντοπίσετε στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Arcade Yum ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Εάν επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Arcade Yum, θα δείτε ένα κουμπί λήψης το οποίο μπορείτε να πατήσετε για να κατεβάσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατί το οποίο θα σας συμβουλεύαμε να μην κάνετε για όλους αυτούς τους λόγους που σας αναφέραμε πιο πάνω. Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό σπανίως διαδίδεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διαφημίσεις που σχετίζονται με το Arcade Yum αρχίζουν να εμφανίζονται στον web browser κατόπιν εγκατάστασης κάποιας δωρεάν ή δοκιμαστικής εφαρμογής (μέθοδος bundling). Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, αυτού του είδους τα προγράμματα διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Όταν κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή από κάποιο άγνωστο ή αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κατέβει παράλληλα και κάποιο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, όπως πχ το Arcade Yum χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας.

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις διεισδύσεις, θα πρέπει να αποφεύγετε να κατεβάζετε προγράμματα για τα οποία δεν γνωρίζετε αν είναι λειτουργικά, αξιόπιστα κι ασφαλή, πόσο μάλλον αν τα κατεβάζετε από κάποιο άγνωστο ή αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπο. Εάν εν τέλει αποφασίσετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης κι εγκατάστασής της. Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης για να έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας περάν της εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια που μπορεί να έχουν τικαριστεί αυτόματα και να αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, οι οποίες επιπρόσθετες λήψεις τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι επεκτάσεις, πρόσθετα ή plug-ins.

Σε περίπτωση που εν τέλει το Arcade Yum κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα σας συμβουλεύαμε να το αφαιρέσετε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Arcade Yum ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Εάν αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας και κατόπιν κατάφερε να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων σας των web browsers (browser hijacking), τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα. Οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων ετοίμασαν παρακάτω ένα εύκολο προς χρήση οδηγό αφαίρεσης, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από τον ιό Arcade Yum γρήγορα, εύκολα και με ασφαλή τρόπο.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Arcade Yum

Αφαίρεση Arcade Yum από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Arcade Yum και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Arcade Yum ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Arcade Yum από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Arcade Yum ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Arcade Yum από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Arcade Yum θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Arcade Yum ΙΟΣ και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Arcade Yum ΙΟΣ μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Arcade Yum ΙΟΣ.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Arcade Yum από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Arcade Yum και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Arcade Yum. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Arcade Yum από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Arcade Yum ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Arcade Yum. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Arcade Yum υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες