Απομάκρυνση Apple wants to make changes (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Οκτ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Apple wants to make changes

Τι είναι το Apple wants to make changes?

Apple wants to make changes – μια διαδικτυακή απάτη (scam) από κυβερνοεγκληματίες που επιθυμούν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία σύνδεσης χρηστών

Ο ιός "Apple wants to make changes"

Το “Apple wants to make changes” είναι ένα ψευδές / παραπλανητικό αναδυόμενο μήνυμα που προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης (login credentials) δήθεν για τη “διεξαγωγή αλλαγών.” Όσοι βρίσκουν το συγκεκριμένο μήνυμα fishy, έχουν απόλυτο δίκιο – το μήνυμα εμφανίζεται από adware που κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του Mac τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι πρόκειται για μία ανεπιθύμητη διαφημιστικού τύπου εφαρμογή (adware) που έχει σχεδιαστεί να εμφανίζει διαφόρων ειδών παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα, όπως πχ. αναδυόμενες διαφημίσεις (pop-ups), παραπλανητικές διαδικτυακές προσφορές, μπάνερ, εκπτωτικά κουπόνια, κτλ., σε όλους τους δημοφιλείς φυλλομετρητές ιστού (web browsers), συμπ. Google Chrome, Safari, και Mozilla Firefox. Στόχος του adware είναι η επιχορηγούμενη διαδικτυακή προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών συνεργαζόμενων τρίτων. Εν ολίγοις έχει σχεδιαστεί ώστε να κερδοσκοπούν οι developers του εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί οτι το “Apple wants to make changes” δεν είναι απλά ενοχλητικό, αλλά και δυνητικά επικίνδυνο και κακόβουλο καθώς στοχεύει στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Όνομα Apple wants to make changes
Κατηγορία Adware
Τύπος Scam (διαδικτυακή απάτη)
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundling) ή μέσω ύποπτων / κακόβουλων websites
Ενδείξεις Εμφάνιση ύποπτων αναδυόμενων διαφημίσεων (pop-ups) που ζητούν εισαγωγή προσωπικών δεδομένων, ξαφνική εμφάνιση παραπλανητικών μηνυμάτων
Εντοπισμός και εξουδετέρωση Χρήση πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware
Επιδιόρθωση Συστήματος Προτείνουμε τη χρήση του FortectIntego για την επιδιόρθωση ζημιών που τυχόν κατάφερε να δημιουργήσει το adware

Ο ιός “Apple wants to make changes” virus μιμείται αυθεντικές αναδυόμενες ειδοποιήσεις που ζητούν από τον χρήστη να εισάγει τα προσωπικά του στοιχεία σύνδεσης (login details), πχ. “Finder wants to make changes”. Αυτό συμβαίνει ώστε να ξεγελαστούν οι χρήστες οτι το συγκεκριμένο pop-up είναι νόμιμο κι αυθεντικό. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν το πολυσκέφτονται και πέφτουν στην παγίδα και το κάνουν. Στην περίπτωση του “μαϊμού” μηνύματος, δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε τι αλλαγές θα προβεί ή γιατί. Επίσης, η Apple ΔΕΝ χρησιμοποιεί ποτέ το όνομά της σε τέτοιου είδους ειδοποιήσεις. Επομένως, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να μη βιαστούν να εισάγουν τα προσωπικά στοιχεία τους. Στην περίπτωση του “Apple wants to make changes” απαιτείται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του adware που το εμφανίζει.

Υπάρχουν πολλές παρόμοιες διαδικτυακές απάτες, scams δηλαδή, που ενεργοποιούνται από ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware, όπως πχ. Immediately Call Apple Support scam, Updates were released for your version of Chrome scam, AppleCare And Warranty, κλπ. Αν και η πλειοψηφία των developers αυτών των scams συνήθως προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες να πληρώσουν για την απόκτηση άχρηστων λογισμικών, το “Apple wants to make changes” στοχεύει στα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης των Mac χρηστών, ώστε οι κυβερνοεγκληματίες να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε Macs και να εγκαταστήσουν εκεί διαφόρων ειδών ύπουλα κακόβουλα λογισμικά, όπως πχ. keyloggers, ιοί ransomware, ή ακόμα και κακόβουλα λογισμικά εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (coin mining malware).

Τέτοιου είδους μολύνσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθώς αποτελούν σοβαρή απειλή για το προσωπικό απόρρητο, ενώ μπορούν με ιδιαίτερη ευκολία να υποκλέψουν χρήματα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (identity theft). Επομένως, μη κάνεις το λάθος να εισάγεις τα προσωπικά στοιχεία σου εάν σου εμφανιστεί το παραπλανητικό “Apple wants to make changes” μήνυμα, αντιθέτως θα πρέπει να το κλείσεις άμεσα. Δε θα πρέπει να ξεχνάς οτι η εμφάνιση αυτού του παραπλανητικού μηνύματος σημαίνει οτι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από PUP (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου adware. Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού “Apple wants to make changes” virus, θα πρέπει να προβείς σε σάρωση συστήματος με τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαγραφή όλων των ύποπτων εφαρμογών, θα πρέπει να γίνει σάρωση ώστε να εντοπιστούν τυχόν κατάλοιπα του PUP που μπορεί να έμειναν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του συστήματος. Προτείνουμε τη χρήση κάποιου αξιόπιστου εργαλείου, όπως πχ. το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο FortectIntego που είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό σε τέτοιες δύσκολες περιστάσεις.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε οτι απαιτείται μεγάλη προσοχή, καθώς μπορείς μέσω αυτού του adware να ανακατευθυνθείς ακόμα και σε κακόβουλα websites ή να κατεβάσεις ασυνείδητα διαφόρων ειδών ύποπτα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία. Εκτός αυτών, το συγκεκριμένο adware μπορεί να μετατρέψει τη διαδικτυακή εμπειρία σε πραγματικό εφιάλτη με παραπλανητικά αποτελέσματα αναζήτησης, συνεχείς ανακατευθύνσεις, σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος / web browsers, κτλ. Προσοχή! Μην κλικάρεις σε κάνενα απολύτως link που μπορεί να σχετίζεται με τον ιό “Apple wants to make changes” virus, καθώς είναι σίγουρο οτι θα σου δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα.

Το "Apple wants to make changes" adwareΤο "Apple wants to make changes" είναι ένα παραπλανητικό προειδοποιητικό μήνυμα που εμφανίζεται λόγω adware.

Ορισμένα adware μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό ρίσκο – θα πρέπει να αποφευχθεί η εγκατάστασή τους

Ορισμένα επιθετικά adware μπορεί να λειτουργήσουν ακόμα και ως malware, καθώς μπορεί να έχουν τη τάση και τη δυνατότητα να υποκλέπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χρηστών, χρήματα, ή ακόμα και να εισάγουν κρυφά κι αυθαίρετα ιούς σε συστήματα υπολογιστών. Επομένως, η προληπτική προστασία για την αποφυγή διείσδυσής τους είναι καίριας σημασίας. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας της bedynet.ru συμβουλεύουν τους χρήστες να λαμβάνουν αυτά τα προληπτικά μέτρα προστασίας:

 • Μείνετε μακριά από ύποπτα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας websites, όπως πχ. torrents, ανταλλαγής αρχείων (file sharing), πορνογραφικού περιεχομένου, διαδικτυακού τζόγου (gambling), κτλ.
 • Θα πρέπει να γίνεται καλή έρευνα αγοράς ενός app πριν αποφασίσετε να το κατεβάσετε, όπως πχ. διαβάστε τις κριτικές χρηστών που το κατέβασαν και το χρησιμοποίησαν.
 • Πριν την εγκατάσταση ενός app, διαβάστε προσεκτικά τους Όρους & Προϋποθέσεις (Terms and Conditions) και την Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy).
 • Μην πατάτε αυτόματα / ασυνείδητα το κουμπί “Επόμενο” (“Next”) χωρίς να διαβάσετε πρώτα περί τίνος πρόκειται.
 • Για την αποφυγή παράλληλης λήψης προγραμμάτων που ενδέχεται να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών που κατεβάζετε (software bundling) και τα οποία ως επί το πλείστον είναι PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Προηγμένη/Σύνθετη (Advanced) μορφή εγκατάστασης αντί της Προτεινόμενης (Recommended).
 • Θα πρέπει να ξετικάρετε όλα τα προτικαρισμένα κουτάκια που τυχόν εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται σε παράλληλη εγκατάσταση ύποπτων προγραμμάτων, όπως πχ. browser επεκτάσεις, βελτιστοποιητές συστήματος (system optimizers), download managers, πρόσθετα (add-ons), γραμμές εργαλείων (toolbars), κτλ.
 • Θα πρέπει να σιγουρευτείτε οτι το πρόγραμμα που εγκαταστήσατε δεν προβαίνει κρυφά κι αυθαίρετα σε ύποπτες δραστηριότητες, όπως πχ. εμφανίσεις αναδυόμενων μηνυμάτων (pop-ups) ή ανακατευθύνσεων προς άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας sites. Μπορεί το app που επιθυμούσατε τόσο πολύ να κατεβάσετε να είναι εν τέλει adware.
 • Θα πρέπει να προβαίνετε συχνά σε σάρωση συστήματος και να κατεβάζετε τακτικά όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις του λογισμικού ασφαλείας anti-malware που χρησιμοποιείτε.

Ολοκληρωτική αφαίρεση των δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) που ευθύνονται για την εμφάνιση του “Apple wants to make changes” scam

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα από χρήστες σε επίσημα Apple forums που ρωτούν σχετικά με το συγκεκριμένο scam. Η απάντηση είναι απλή: το συγκεκριμένο αναδυόμενο μήνυμα (pop-up) είναι παραπλανητικό. Εάν λοιπόν σου εμφανιστεί το “Apple wants to make changes”, η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του είναι μονόδρομος. Για να σταματήσει να εμφανίζεται αυτό το παραπλανητικό μήνυμα, θα πρέπει να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί το adware ή PUP που το εμφανίζει και το οποίο φαίνεται οτι κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο Mac.

Αν και είναι δυνατή η χειροκίνητη αφαίρεση του “Apple wants to make changes” virus, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να μη το προσπαθήσουν. Ακόμα και μετά την αφαίρεση των ύποπτων εφαρμογών, ενδέχεται να μείνουν κατάλοιπά τους στο σύστημα και εν τέλει να επανεμφανιστεί το πρόβλημα. Επομένως, συνιστούμε την επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης, δλδ. με τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-virus. Το λογισμικό ασφαλείας θα τα αναλάβει όλα αυτόματα. Επίσης, το antivirus μπορεί να προσφέρει προστασία συστήματος σε πραγματικό χρόνο και να μπλοκάρει μελλοντικές διεισδύσεις adware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Apple wants to make changes

Αφαίρεση Apple wants to make changes από σύστημα Mac OS X

Θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες ώστε να απαλλαγείς οριστικά από τον ιό “Apple wants to make changes”:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Apple wants to make changes ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Apple wants to make changes από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Apple wants to make changes θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα για επιτυχή επαναφορά του Mozilla Firefox:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Apple wants to make changes και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Apple wants to make changes μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Apple wants to make changes.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Apple wants to make changes από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Apple wants to make changes και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Apple wants to make changes. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Apple wants to make changes από Safari

Μόλις εξουδετερωθεί το PUP, θα πρέπει να κάνεις εκκαθάριση και στο Safari browser, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Apple wants to make changes ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Apple wants to make changes. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Apple wants to make changes υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες