Αφαίρεση ιού Android (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Μαρ 2020

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Android

Τι είναι το Ιός Android?

Τι είναι ο ιός Android?

Android virus

Ο ιός Android είναι ένας όρος, ο οποίος χρησιμοποιείται για να περιγράφει τις κακόβουλες εφαρμογές που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τις Android συσκευές. Οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε πως ο αριθμός αυτού του είδους ιών αυξάνεται γοργά, και πλέον πιστεύουμε πως μια στις δέκα εφαρμογές βοηθάει στην διαδικτυακή εξάπλωση αυτού του είδους των κακόβουλων προγραμμάτων.

Ειδικοί ασφαλείας αποκάλυψαν πρόσφατα πως οι περισσότεροι ιοί στοχεύουν το πορτοφόλι των χρηστών, πράγμα που σημαίνει πως μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας και να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, τα στοιχεία σύνδεσης, τους κωδικούς, κι άλλες προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες.

Παράλληλα, υπάρχουν κι εκατοντάδες ιοί που έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν 'λιγότερο επισφαλείς' δραστηριότητες, όπως να συλλέγουν και να αποστέλλουν λίστες επαφών, διευθύνσεις email και άλλες πληροφορίες σε τρίτους, να κάνουν αυθαίρετες εγγραφές των χρηστών-θυμάτων σε premium υπηρεσίες, να μολύνουν το τηλέφωνο τους με άλλα malware, να προκαλούν πολλές και συχνές εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων, και να ανακατευθύνουν προς ύποπτες ιστοσελίδες.

Ακούγεται εντυπωσιακό, σωστά? Όπως συμβαίνει με πολλούς ιούς, έτσι και στην περίπτωση του ιού Android, είναι πολύ πιθανό να αργήσετε να διαπιστώσετε ότι το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί. Ωστόσο, οι επιβραδύνσεις, οι ύποπτες ειδοποιήσεις, οι ανακατευθύνσεις, και πιθανώς ένας 'φουσκωμένος' τηλεφωνικός λογαριασμός, σαφώς και είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή σας.

Android virus

Πως μπορεί ένας ιός Android να μολύνει το τηλέφωνό μου?

Αυτή τη στιγμή, ένας ιός Android μπορεί να διεισδύσει σε ένα τηλέφωνο μόνο αν το εγκαταστήσει ο χρήστης οικειοθελώς, ωστόσο πιστεύουμε πως είναι απλά ζήτημα χρόνου πριν οι κυβερνο-εγκληματίες ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές για την γρηγορότερη και μεγαλύτερη διαδικτυακή εξάπλωση των ιών αυτών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες κατεβάζουν αυτά τα κακόβουλα προγράμματα παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή. Τις περισσότερες φορές οι ιοί Android διεισδύουν απαρατήρητοι όντας καλά κρυμμένοι σε συνοδευτικά πακέτα λήψης των εφαρμογών αυτών (βλ. μέθοδος bundling).

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να συμβεί και σε εσάς κάτι παρόμοιο, σας συνιστούμε να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο μέσω αξιόπιστων και νόμιμων ιστότοπων λήψης εφαρμογών, όπως πχ. Google Play Store, Amazon, Samsung, κτλ. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν κατεβάζετε από εκεί, καλό θα ήταν να ελέγχετε διεξοδικά την κάθε εφαρμογή πριν τη κατεβάσετε στη συσκευή σας, διότι ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι τι μπορεί να κρύβει ή τι συμφέροντα, και ποιων, μπορεί να εξυπηρετεί.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σας ενημερώσουμε ότι αρκετές φορές έχουν υπάρχει ζητήματα αξιοπιστίας κι ασφάλειας ακόμα και εφαρμογών που προωθούνται μέσω του Google Play. Μάλιστα, οι hackers ιών Android κατάφεραν ορισμένες φορές να προσθέσουν τις κακόβουλες εφαρμογές τους στο Google Play και να αποσπάσουν ακόμα και 10.000 downloads πριν εντοπιστούν από το σύστημα ασφάλειας της Google Play και αφαιρεθούν ολοκληρωτικά.

Για να μπορέσετε να διατηρήσετε τη συσκευή σας καθαρή από διεισδύσεις ιών Android, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επισκέπτεστε ύποπτους/παράνομους ιστότοπους και φυσικά να αποφεύγετε να κλικάρετε οποιονδήποτε σύνδεσμο ανακατεύθυνσης μπορεί να εμφανιστεί σε αυτούς τους ιστότοπους.

Βεβαίως, όσο κι αν προσέχετε, δεν θα μπορέσετε να θωρακίσετε την ασφάλεια του smartphone σας τόσο καλά όσο θα το κάνει ένα πλήρως ενημερωμένο, δοκιμασμένο, κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας mobile antivirus (λογισμικό ασφάλειας ειδικά σχεδιασμένο για κινητές συσκευές το οποίο προστατεύει από, εντοπίζει, κι αφαιρεί ολοκληρωτικά κι αυτόματα ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα/αρχεία). Με αυτό το τρόπο, θα κρατήσετε μακρυά από την κινητή συσκευή σας όλων των ειδών τις παράλληλες/κρυφές ανεπιθύμητες και κακόβουλες διεισδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Android malware.

Android virus

Διάφορες εκδόσεις του ιού Android virus:

Ιός LokiBot. Η εφαρμογή Infostealer.Lokibot είναι ένα ιδιαιτέρως κακόβουλο app σχεδιασμένο ειδικά για Android smartphones. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στη συσκευή, έχει τη τάση να προβαίνει σε αυθαίρετη αποστολή και απάντηση SMS μηνυμάτων, αυθαίρετη χρήση mobile browsers, συγκεκριμένων URLs, και στην αυθαίρετη και κρυφή εγκατάσταση του SOCKS5 proxy.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών αυθαίρετων και ύποπτων ανακατευθύνσεων από και προς το μολυσμένο κινητό. Επίσης, ο ιός έχει τη τάση να εμφανίζει πλήθος από παραπλανητικές ειδοποιήσεις, κυρίως ειδοποιήσεις που προσπαθούν να πείσουν τον χρήστη να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Μόλις ο χρήστης-θύμα πέσει στην παγίδα, ο ιός εμφανίζει παραπλανητικό overlay σελίδας σύνδεσης και φυσικά υποκλέπτει όλα τα προσωπικά στοιχεία που θα εισάγει στη φόρμα σύνδεσης ο χρήστης-θύμα.

Δυστυχώς, παρατηρείται διαδικτυακή έξαρση του συγκεκριμένου Trojan ιού. Μάλιστα, πωλείται στο dark web σε εξατομικευμένες εκδόσεις έναντι $2000, κάνοντάς τον προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο κυβερνο-εγκληματία.

Τον Οκτώβριο του 2017, το LokiBot malware μεταλλάχθηκε σε ιό ransomware. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το malware μετατρέπεται σε ιό ransomware μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης-θύμα εντοπίσει το Infostealer.LokiBot και προσπαθήσει να το διαγράψει. Αν και σε γενικές γραμμές η ικανότητα κρυπτογράφησης του ιού δεν είναι ακόμα ιδιαιτέρως αποτελεσματική, παρόλα αυτά εμφανίζει το εξής απειλητικό μήνυμα στον χρήστη-θύμα “Your phone is locked for viewing child p0rnography” (Το τηλέφωνό σου έχει μπλοκαριστεί λόγω προβολής παιδικής πορνογραφίας) και απαιτεί ως λύτρα $100 τα οποία πρέπει να πληρωθούν εντός 48 ωρών. Διαφορετικά, σύμφωνα πάντα με τον ιό, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Αστυνομία (” the case will be handed over to the police”).

Android virus

Com.google.provision λειτουργεί ως κακόβουλο script το οποίο κατεβάζει και εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών άγνωστες εφαρμογές σε λειτουργικά συστήματα Android. Διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη μόλυνση δε στοχοποιεί χρήστες Android, αλλά υπολογιστές και tablet συσκευές που συνδέονται με Android.

Μετά την εισαγωγή του εργαλείου Device Administration tool στην έκδοση Android 2.2, αυτό το Android malware φαίνεται πως απέκτησε αυξημένες πιθανότητες να διεισδύει και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο για τον χρήστη να το εντοπίσει. Το κακό είναι ότι ούτε η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων φαίνεται πως δε μπορεί να διαγράψει ολοκληρωτικά τον ιό από το σύστημα.

Προς το παρόν, η μόνη αξιόπιστη μέθοδος για τη διαγραφή του ιού είναι η εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου anti-malware ειδικά για κινητά.

Ιός DoubleLocker ransomware. Τον Σεπτέμβριο του 2017, malware ερευνητές εντόπισαν μια νέα έκδοση αυτού του mobile malware. Εξαπλώνεται διαδικτυακά ως ψευδής/παραπλανητική Adobe Flash ενημέρωση. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα, μπλοκάρει την πρόσβαση στη συσκευή αντικαθιστώντας το PIN. Κατόπιν, κρυπτογραφεί τα δεδομένα και ζητάει ως λύτρα 0.0130 Bitcoins ώστε να ξεμπλοκάρει τη συσκευή και να επαναφέρει τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο malware μπορεί να κλέψει χρήματα από PayPal και τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι συνδέονται με τη μολυσμένη συσκευή. Επομένως, επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αφαίρεση του ιού, στην περίπτωση που διαπιστωθεί η παρουσία του στη συσκευή. Οι χρήστες με non-routed συσκευές θα πρέπει να προβούν σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ως πρώτο μέτρο και κατόπιν να προβούν σε σάρωση συσκευής με αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας έκδοσης mobile. Οι χρήστες με routed συσκευές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο Android Debug Bridge (ADB). Τέλος, θα πρέπει να ξανατονίσουμε ότι ο ιός DoubleLocker είναι εξαιρετικά ύπουλος και επιβάλλεται η χρήση λογισμικού ασφαλείας για την ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Android virus

NotCompatible virus είναι ένας επικίνδυνος ιός Android virus ο οποίος λειτουργεί ως διαμεσολαβητής (βλ. proxy). Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, συνδέεται στον διακομιστή (βλ. server) και περιμένει έως ότου λάβει συγκεκριμένες εντολές δράσης από τους δημιουργούς του.

Πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο malware έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να συνδέει τις συσκευές που έχει μολύνει σε botnet και κατόπιν να τις μετατρέπει σε συσκευές παραγωγής spam.

Επίσης, αρκετοί ειδικοί προειδοποιούν ότι το NotCompatible malware μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στην περίπτωση που οι δημιουργοί του θελήσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων που έχουν αποθηκευμένα στα συστήματα-στόχους.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνετε ότι οι κυβερνο-απειλές που μπορούν να εκθέσουν σε κίνδυνο τόσο την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος της συσκευής σας όσο και την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων, αυξάνονται ραγδαία σε αριθμό, αλλά και περιπλοκότητα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να έχετε εγκαταστημένο πάντα στη συσκευή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο mobile antivirus.

Lastacloud virus είναι ουσιαστικά ένας trojan horse, γνωστός και ως Android.Lastacloud. Προωθείται κυρίως ως δήθεν σημαντική ενημέρωση για WhatsApp και Android Browser. Η μορφή συνήθως με την οποία εμφανίζεται είναι Updatecom.whatsapp.update και com.androidbrowser.update.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει στη συσκευή-στόχο, θα προσπαθήσει να προβεί σε υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, όπως πχ. λίστες επαφών, στοιχεία σύνδεσης σε λογαριασμούς του χρήστη-θύματος που έχει περάσει στη συσκευή του, κλπ. Έχει διαπιστωθεί επίσης ότι μπορεί να προσπαθήσει να εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Η πλειοψηφία των λογισμικών ασφαλείας τύπου Android antivirus μπορούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά κι αυτόματα τον ιό Lastacloud virus στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει τη συσκευή σας. Σας συνιστούμε να ΜΗΝ αναβάλετε την αφαίρεσή του, γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να σας δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Android Police Virus είναι μια πιο πρόσφατη κι αναβαθμισμένη έκδοση του ιού FBI virus, η οποία έκδοση στοχεύει λειτουργικά συστήματα Android OS. Προς το παρόν, είναι ο πιο επικίνδυνος ιός τύπου Android virus, γιατί μπορεί να μπλοκάρει όλο το σύστημα και να κρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία που έχουν αποθηκευτεί και περαστεί στο σύστημα.

Με το που τα καταφέρει, εμφανίζει προειδοποιητικά μηνύματα και ανακατευθύνει τους χρήστες-θύματα σε άγνωστους και σαφώς κακόβουλους ιστότοπους μέσω των οποίων θα απαιτεί να πληρωθεί ποσόν ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση και το ξεμπλοκάρισμα των κρυπτογραφημένων αρχείων.

Σε περίπωση που πέσετε κι εσείς θύματα του συγκεκριμένου ιού, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε να επισκέπτεστε με την μολυσμένη συσκευή σας σημαντικούς ιστότοπους όπου γράφετε τους απόρρητους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής σας, γιατί είναι πολύ πιθανό να τα υποκλέψει ο ιός. Φυσικά, είναι πολύ μεγάλης σημασίας να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ κι ΑΜΕΣΑ το Android malware που διείσδυσε κρυφά και μόλυνε τη συσκευή σας.

Android virus

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Ιός Android?

Στην περίπτωση που η συσκευή σας μολυνθεί από τον ιό Android virus, τότε ορισμένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε είναι:

  • Απώλεια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Οι κακόβουλες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για τη μόλυνση λειτουργικών συστημάτων Android OS μπορούν να συλλέγουν διαφόρων ειδών δεδομένα, όπως πχ. επαφές, στοιχεία συνδέσεων, κωδικοί πρόσβασης, e-mail διευθύνσεις, κλπ. που μπορεί να ενδιαφέρουν τους κυβερνο-εγκληματίες.
  • Απώλειες χρημάτων. Τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα Android malware έχουν τη τάση να καλούν αυτόματα κι αυθαίρετα νούμερα υψηλών χρεώσεων ή να γράφουν σε συνδρομητικούς ιστότοπους τους χρήστες-θύματα χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τραπεζικά στοιχεία τους. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να χάσετε πολλά χρήματα.
  • Αυθαίρετες και κρυφές λήψεις κι άλλων malware. Ο ιός Android virus με το που καταφέρει να ανακτήσει τον έλεγχο της συσκευής σας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα κι αλλά malware. Επίσης, σχετίζεται με εμφανίσεις πολλών κι εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων, αναδυόμενων προειδοποιητικών μηνυμάτων, και ψευδών/παραπλανητικών ενημερώσεων.
  • Ζητήματα που σχετίζονται με τις επιδόσεις του συστήματος. Συνήθως, με το που μολυνθεί η συσκευή σας από μια τέτοια κυβερνο-απειλή, θα παρατηρήσετε σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος και των web browsers, αστάθεια και παγώματα, κλπ.

Τώρα, εάν υποπτεύεστε ότι ο ιός Android virus κρύβεται ήδη στη συσκευή σας, σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας FortectIntego. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ισχυρό κι απόλυτα δοκιμασμένο antivirus το οποίο είναι άκρως αποτελεσματικό στον εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων/αρχείων. Ορισμένες φορές, οι ιοί μπορεί να μπλοκάρουν την εγκατάσταση λογισμικών ασφαλείας. Εάν σας συμβεί κάτι τέτοιο, σας συμβουλεύουμε να κάνετε επανεκκίνηση την Android συσκευή σας σε Ασφαλή Λειτουργία (βλ. Safe Mode) πριν εγκαταστήσετε το BullGuard Mobile Security:

  1. Πατήστε το κουμπί power για μερικά δευτερόλεπτα έως ότου σας εμφανιστεί το μενού. Πατήστε Τερματισμός (βλ. Power off).
  2. Όταν σας εμφανιστεί παράθυρο διαλόγου που σας προτείνει να επανεκκινήσετε την Android συσκευή σας σε Ασφαλή Λειτουργία (βλ. Safe Mode) επιλέξτε το και OK.

Εάν και με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίσετε προβλήματα, απλά απενεργοποιήστε τη συσκευή σας, και μετά ανοίξτε την. Με το που ολοκληρωθεί το άνοιγμά της, προσπαθήστε να πατήσετε συνδυαστικά Menu, Volume Down, Volume Up ή Volume Down και Volume Up ώστε να σας εμφανιστεί η Ασφαλής Λειτουργία (βλ. Safe Mode).

Μπορείτε επίσης να προσπαθήστε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό Android virus προσπαθώντας να διαγράψετε μόνοι σας αυτή την κακόβουλη εφαρμογή. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί μπορεί άθελά σας να διαγράψετε χρήσιμα και σημαντικά αρχεία. Για την χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Android virus, ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

  1. Κάντε επανεκκίνηση τη συσκευή σας σε Ασφαλής Λειτουργία (βλ. Safe Mode) ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
  2. Στην Ασφαλή Λειτουργία (βλ. Safe Mode), πηγαίντε Ρυθμίσεις (βλ. Settings), click Εφαρμογές (βλ. Apps) ή Διαχείριση Εφαρμογών (βλ. Application manager) αναλόγως της συσκευής σας.
  3. Εδώ, ψάξτε κι εντοπίστε τις κακόβουλες εφαρμογές. Κατόπιν, προβείτε σε απεγκατάστασή τους.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες