Απομάκρυνση AnchorFree US Srdr (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης AnchorFree US Srdr

Τι είναι το AnchorFree US Srdr?

Το AnchorFree US Srdr σφάλμα μετατρέπει τη διαδικτυακή εμπειρία των χρηστών σε εφιάλτη

Απεικόνιση του AnchorFree US Srdr σφάλματος

Το AnchorFree US Srdr είναι ένα σφάλμα το οποίο εμφανίζεται όταν ο χρήστης εγκαταστήσει το λογισμικό Hotspot Shield. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία ιδιωτικού δικτύου (private network utility) είναι καθόλα νόμιμη. Ωστόσο, ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν οτι τους ανακατεύθυνε προς Anchorfree.us/srdr.php, ενώ πολλοί παραπονέθηκαν οτι το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) δε τους άφηνε να επισκέπτονται τα αγαπημένα τους sites.

Στην περίπτωση που κάνεις το λάθος και εγκαταστήσεις τη δωρεάν έκδοση του Hotspot Shield, μπορεί για τις πρώτες 1-2 μέρες να πιστέψεις οτι πρόκειται για ένα εξαιρετικό λογισμικό. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα, το λογισμικό θα αρχίσει να μπλοκάρει την πρόσβασή σου σε διάφορες αγαπημένες ιστοσελίδες σου, ακόμα και στο Google, και θα αρχίσει να σου εμφανίζει το AnchorFree US Srdr σφάλμα. Το προειδοποιητικό μήνυμα θα ενημερώνει οτι ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΟΡΙΟ (DAILY BANDWIDTH LIMIT REACHED). Μάλιστα, το λογισμικό θα προσπαθήσει να σε πείσει να προβείς σε αγορά της Εlite έκδοσής του.

Είναι φανερό οτι το AnchorFree US Srdr μήνυμα εμφανίζεται στο website ώστε να πείσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό χρηστών να αγοράσουν την επί πληρωμή έκδοση του Hotspot Shield λογισμικού. Να σημειωθεί οτι η Elite έκδοση κοστίζει $83.88 / έτος. Φαντάσου λοιπόν το μέγεθος της κερδοσκοπίας που μπορούν να επιτύχουν οι developers του λογισμικού εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών, απλά και μόνο εφαρμόζοντας μια απλή παραπλανητική marketing τεχνική που βασίζεται στον εκφοβισμό και τον εκνευρισμό των χρηστών.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλά ύποπτα και αμφιβόλου αξιοπιστίας προγράμματα που σχετίζονται με τον ιό AnchorFree Hotspot Shield virus , όπως search.anchorfree.net, search.anchorfree.com, anchorfree.us. Όλα αυτά τα προγράμματα έχουν τη τάση να τροποποιούν αυθαίρετα τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις / επιλογές στους web browsers των χρηστών-θυμάτων και με το τρόπο αυτό να εμφανίζεται το παραπλανητικό μήνυμα σφάλματος του ιού AnchorFree US Srdr virus.

Απεικόνιση του AnchorFree US Srdr μηνύματος σφάλματοςΤο AnchorFree US Srdr είναι ένα μήνυμα σφάλματος που ανακατευθύνει τους χρήστες σε ένα συγκεκριμένο website και τους μπλοκάρει την πρόσβαση σε αγαπημένες ιστοσελίδες τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι AnchorFree US Srdr ανακατευθύνσεις μπορούν να μετατρέψουν σε πραγματικό εφιάλτη την εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων λόγω εμφάνισης μεγάλου όγκου εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων. Μάλιστα, αρκετές απ' αυτές ενδέχεται να είναι δυνητικά επικίνδυνες και να αποτελέσουν το μέσον διείσδυσης επικίνδυνων malware στο σύστημα του υπολογιστή σου ή ανακατεύθυνσης προς μολυσμένα / κακόβουλα sites. Εάν διαπιστώσεις την παρουσία αυτού του PUP στο σύστημα του υπολογιστή σου, επιβάλλεται να λάβεις άμεσα δράση.

Θα πρέπει να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του AnchorFree US Srdr με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου, αξιόπιστου, και επαγγελματικών δυνατοτήτων λογισμικού ασφαλείας. Προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego, το οποίο είναι πολύ εύκολο στη χρήση και έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση malware και PUPs. Βεβαίως, εάν το επιθυμείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας antivirus, αρκεί βεβαίως να είναι παρόμοιων δυνατοτήτων και αξιοπιστίας.

Αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του AnchorFree US Srdr μπορείς να βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου. Εκεί, θα μάθεις πως μπορείς να αφαιρέσεις βήμα βήμα αυτό το PUP και να επαναφέρεις σε ομαλή λειτουργία τον web browser σου. Εάν ολοκληρώσεις με επιτυχία όλα τα βήματα, δε θα σου εμφανιστούν ξανά ανακατευθύνσεις σφάλματος αυτού του είδους.

Τα PUPs έχουν τη τάση να διεισδύουν “αθόρυβα” σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή έγκριση των χρηστών

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Virus Activity, το πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), όπως άλλωστε ισχύει και για τα περισσότερα PUPs, να κατέβει στο σύστημα του υπολογιστή σου όντας κρυμμένο σε συνοδευτικό πακέτο λήψης (βλ. software bundling, μέθοδος bundling) κάποιας freeware / shareware εφαρμογής που θα κατεβάσεις από το διαδίκτυο στον υπολογιστή σου. Η μέθοδος bundling είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους developers PUPs, καθώς οι περισσότεροι χρήστες κατεβάζουν apps χωρίς να δείχνουν την απαραίτητη προσοχή. Έτσι, η πλειοψηφία αυτών των χρηστών εκθέτει το σύστημα του υπολογιστή τους σε παράλληλες διεισδύσεις PUPs, ακόμα και malware.

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις πιθανότητες και για να προστατέψεις αποτελεσματικά το σύστημα του υπολογιστή σου από τις παράλληλες διεισδύσεις PUPs, συνιστούμε να ακολουθείς πιστά τις παρακάτω συμβουλές μας:

 1. Θα πρέπει να κατεβάζεις προγράμματα / apps μόνο από τα επίσημα sites των developers
 2. Θα πρέπει να επιλέγεις πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Σύνθετη / Προηγμένη (Advanced) μορφή εγκατάστασης και όχι Προτεινόμενη (Recommended) ή Γρήγορη (Quick) μορφή εγκατάστασης
 3. Επιβάλλεται να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζεις από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να ξετικάρεις προτικαρισμένα κουτάκια που σχετίζονται με αυθαίρετες παράλληλες εγκαταστάσεις προαιρετικών / προτεινόμενων / επιπρόσθετων λήψεων, κυρίως PUPs.

Αποτελεσματική αφαίρεση του ιού AnchorFree US Srdr error virus

Κανονικά, θα συνιστούσαμε να απεγκαταστήσεις το Hotspot Shield ώστε να σταματήσουν οι ΑnchorFree US Srdr ανακατευθύνσεις. Ωστόσο, πολλοί χρήστες αναφέρουν οτι, ακόμα και μετά την απεγκατάσταση του συγκεκριμένου λογισμικού, συνέχιζαν να μη μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους websites και συνέχιζε να τους εμφανίζεται η συγκεκριμένη αναδυόμενη ειδοποίηση σφάλματος. Γι' αυτό τον λόγο, συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση του προγράμματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου, αξιόπιστου, κι επαγγελματικών δυνατοτήτων λογισμικού ασφαλείας antivirus ώστε το συγκεκριμένο πρόβλημα να επιλυθεί γρήγορα, εύκολα, αποτελεσματικά, και με ασφάλεια.

Κατέβασε το anti-malware της επιλογής σου από την επίσημη ιστοσελίδα των developers του, και τρέξε πλήρη / αναλυτική σάρωση συστήματος. Το anti-malware θα πρέπει να ολοκληρώσει την πλήρη αφαίρεση του AnchorFree US Srdr (συμπ. και των όποιων βοηθητικών αρχείων του) εντός λίγων λεπτών. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αφαίρεσης, θα μπορείς και πάλι να απολαμβάνεις τις διαδικτυακές σου περιηγήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εάν θες να αφαιρέσεις τον ιό AnchorFree US Srdr virus, διάβασε και ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης του ιού.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του AnchorFree US Srdr

Αφαίρεση AnchorFree US Srdr από συστήματα Windows

Στην περίπτωση συνεχών ανακατευθύνσεων προς τη anchorfree.us/srdr.php σελίδα, θα πρέπει να προβείς σε εκκαθάριση των Windows ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρεις στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το AnchorFree US Srdr και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το AnchorFree US Srdr ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση AnchorFree US Srdr από σύστημα Mac OS X

Εάν δε μπορείς να επισκεφτείς τα αγαπημένα σου websites και ανακατευθύνεσαι συνεχώς προς τη anchorfree.us/srdr.php σελίδα, ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρεις στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης για χρήστες Mac.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το AnchorFree US Srdr ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση AnchorFree US Srdr από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το AnchorFree US Srdr θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με AnchorFree US Srdr και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση AnchorFree US Srdr μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του AnchorFree US Srdr.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση AnchorFree US Srdr από Google Chrome

Ψάξε για ύποπτες / άγνωστες καταχωρήσεις και διέγραψέ τες. Κατόπιν, συνιστούμε να προβείς σε επαναφορά (reset) του Chrome.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το AnchorFree US Srdr και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του AnchorFree US Srdr. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση AnchorFree US Srdr από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το AnchorFree US Srdr ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του AnchorFree US Srdr. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα AnchorFree US Srdr υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες