Απομάκρυνση AMMYY

Οδηγός Απεγκατάστασης AMMYY

Τι είναι το AMMYY?

Το AMMYY (επίσης γνωστό και ως Ammyy Admin) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα/υπηρεσία η οποία χρησιμοποιείται για να ‘ξεζουμίζει’ τα λεφτά των χρηστών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, προωθείται από τους scammers που επικοινωνούν με ανυποψίαστους χρήστες, αυτοπαρουσιάζονται ως υπάλληλοι της Microsoft, και τρομοκρατούν τους χρήστες λέγοντας τους πως εντοπίσανε σημαντικά σοβαρά ζητήματα σχετικά με τους υπολογιστές τους. Η πιο διεδομένη μεθοδολογία μέσω της οποίας έρχονται σε επαφή είναι συνήθως οι τηλεφωνικές κλήσεις. Οπότε σε περίπτωση που δεχτείτε ένα τέτοιο τηλεφώνημα από το πουθενά, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην προφορά, καθότι τα περισσότερα τέτοιου είδους τηλεφωνήματα γίνονται από την Ινδία.

Γιατί τηλεφωνούν και προειδοποιούν για ‘φτιαχτά’ προβλήματα ? Η απάντηση είναι πολύ απλή – θέλουν να τρομοκρατήσουν τους χρήστες-θύματα και να τους μοχλεύσουν ώστε να ξοδέψουν $200 για υπηρεσίες που σε τελική ανάλυση είναι παντελώς άχρηστες. Εάν πέσατε ήδη θύματα αυτής της απάτης και δώσατε την έγκριση σε αυτόν που σας τηλεφώνησε να συνδεθεί στον υπολογιστή σας μέσω της εφαρμογής AMMYY Admin ή κάποιας άλλης παρόμοιας εφαρμογής, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τη τράπεζα ή τον οργανισμό που εκδίδει την κάρτα τα στοιχεία της οποίας δώσατε σε αυτούς τους απατεώνες και να καταγγείλετε οικονομική διαδικτυακή απάτη εις βάρος σας.

Θα πρέπει επίσης άμεσα να προβείτε σε γενική αναλυτική σάρωση του συστήματός σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο λογισμικό ασφάλειας, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας είναι καθαρό από κακόβουλα προγράμματα και αρχεία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΣΩ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ AMMYY ?

Μπορεί να λάβετε κλήση από την AMMYY τελείως τυχαία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένοι scammers είναι πάντα πολύ ενημερωμένοι πριν σας καλέσουν. Χρησιμοποιώντας διάφορα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μπορούν πολύ εύκολα να βρούν στοιχεία σχετικά με εσάς όπως το πλήρες όνομά σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, την οικογενειακή σας κατάσταση και άλλες παρόμοιες προσωπικές λεπτομέρειες.

Με το που πείσουν τα υποψήφια θύματά τους ότι είναι υπάλληλοι της Microsoft, αρχίζουν να σας αναφέρουν πληθώρα προβλημάτων που ‘εντόπισαν’ στο σύστημα του υπολογιστή σας και προσφέρονται να τα επιλύσουν αφού πρώτα τους δώσετε πρόσβαση στο σύστημά σας. Φυσικά σας προειδοποιούμε ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πρέπει να το κάνετε αυτό καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δώσετε σε αυτούς τους απατεώνες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποκλέψουν τους κωδικούς πρόσβασής σας και άλλες ευαίσθητες προσωπικές σας πληροφορίες. Επιπρόσθετα, μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να μολύνουν τον υπολογιστή σας με κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα ήαρχείο, να σας ανακατευθύνουν σε κακόβουλους ιστότοπους και γενικά να δημιουργήσουν πολλές τέτοιου είδους αρνητικές προς εσάς καταστάσεις.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε καμία περίπτωση η Microsoft δεν θα έβαζε υπαλλήλους της να καλέσουν ανθρώπους για να τους προσφέρουν υπηρεσίες αποκατάστασης μέσω τηλεφώνου και κατόπιν να ζητήσουν λεφτά για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Εάν πέσατε θύματα της απάτης AMMYY, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αποφύγετε κι άλλα προβλήματα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ AMMYY?

Εάν ξεγελαστήκατε και εν τέλει εγκαταστήσατε το AMMYY virus, κάντε τα εξής για να το απεγκαταστήσετε:

  1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση).
  2. Ψάξτε για AMMYY, Ammyy Admin και άλλες παρόμοιες και άγνωστες καταχωρήσεις και επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  3. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Με το που ολοκληρώσετε τα βήματα που αναφέραμε πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να κατεβάσετε κάποιο από αυτά τα προγράμματα που σας προτείνουμε και να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση συστήματος : RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Όποιο και να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να γνωρίζετε πως όχι μόνο θα σας απαλλάξουν από οποιοδήποτε malware μπορεί να μόλυνε το σύστημα του υπολογιστή σας, αλλά επίσης θα εντοπίσουν και θα διαγράψουν οριστικά όλα τα κρυφά μέρη των κακόβουλων αυτών εφαρμογών που εγκαταστάθηκαν, θωρακίζοντας πλήρως με αυτό το τρόπο τα προσωπικά σας δεδομένα και την ιδιωτικότητά σας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Restoro Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Restoro Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Restoro Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Restoro Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Restoro, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες