Αφαίρεση ιού ‘Ads by Discount Dragon’

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού ‘Ads by Discount Dragon’

Τι είναι το 'Ads by Discount Dragon' virus?

Το Discount Dragon είναι ένα εκνευριστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει τη τάση να καταλαμβάνει τον έλεγχο των browsers έτσι ώστε να μπορεί να εμφανίζει τις διαφημίσεις του που κυρίως οι σύνδεσμοί τους οδηγούν σε αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας ιστοτόπους.

Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι ιός ή malware, οπότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε όπως κάθε πρόγραμμα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ξεγελάσει πολλούς χρήστες, γιατί υπόσχεται να τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν χρήματα δείχνοντας τους μεγάλες εκπτώσεις, κουπόνια προσφορών, κ.α. Φυσικά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι ουσιαστικό, παρά μια βιτρίνα, που κρύβει με καλό τρόπο τις αληθινές προθέσεις και σκοπούς του Discount Dragon.. το κέρδος. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι ο απώτερος σκοπός τέτοιου είδους προγραμμάτων δεν είναι άλλος παρά η κερδοσκοπία και μάλιστα εις βάρος σας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να παράγει χρήμα, οπότε πρέπει να ξέρετε ότι συνήθως δείχνει συνδέσμους που θέλουν να σας παραπλανήσουν και εν τέλει να επισκεφτείτε σχετικές με το πρόγραμμα ιστοσελίδες. Επίσης, μπορεί να ξεκινήσει να εμφανίζει αυθαίρετα και σε πολύ συχνή βάση τις διαφημίσεις του κάνοντας την εμπειρία πλοήγησης μια πολύ εκνευριστική διαδικασία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Discount Dragon ΝΑ ΄ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, το Discount Dragon μπορεί κάποιος να το κατεβάσει από το διαδίκτυο όπως κάθε άλλη εφαρμογή. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε τη συνεχή εμφάνιση στην επιφάνεια εργασίας μηνυμάτων που εμπεριέχουν ‘Ads by Discount Dragon’, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, συνήθως ως μέρος συνοδευτικού πακέτου λήψης κάποιας εφαρμογής που μπορεί να κατέβασε ο χρήστης από το διαδίκτυο. Και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν στην κατηγορία των PUP (Potentially Unwanted Programmes, δλδ Ενδεχομένως Ανεπιθύμητα Προγράμματα) ή adware.

Εάν θέλετε να αποφύγετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης του Discount Dragon virus στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα την Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) επιλογή εγκατάστασης κάθε φορά που κατεβάζετε οποιαδήποτε εφαρμογή από το διαδίκτυο και να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια της εγκατάστασης σχετικά με το τι τικάρετε και τι ξετικάρετε.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε αυτό το πρόγραμμα από το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε κάντε τα εξής:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Discount Dragon?

Δεν πρέπει ποτέ να υποπέσετε στην παραπλάνηση διαφημιστικών μηνυμάτων που εμπεριέχουν ‘Ads by Discount Dragon’ , γιατί εν τέλει θα υποπέσετε στην παγίδα να εγκαταστήσετε κι άλλα, ίσως ακόμα και πιο επικίνδυνα, κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας.

Για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτό το adware, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κάντε γενική σάρωση του συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware. Για την περίπτωση αυτή σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα τρία για σίγουρα κι έγκυρα αποτελέσματα: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.
 • Απεγκαταστήστε το Discount Dragon μέσω της λίστας Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων). Για να το πετύχετε αυτό, κάντε τα εξής :
 1. Click Start (Έναρξη)-> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση).
 2. Ψάξτε για Discount Dragon, LyricsViewer, LyricXeeker, Plus-HD 1.3, LyricsGet, BetterSurf, Downloadkepper, SurfEnchance, Feven 1.7, LyricsWoofer, LyricsFan, SimpleLyrics και άλλες παρόμοιες καταχωρήσεις που σας είναι άγνωστες ή σας φαίνονται ύποπτες και επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
 3. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
 • Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις των browsers (Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer):

Internet Explorer:

 1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) -> ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
 2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 3. Πηγαίντε ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) -> ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

 1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) -> ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
 2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ για όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

 1. Click στο κουμπί Chrome menu του Google Chrome browser, επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις) -> Show Advanced Settings (Προβολή Ρυθμίσεων για Προχωρημένους).
 2. Ψάξτε για ‘Reset browser settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Browser).
 3. Click ‘Reset’ (Επαναφορά) για να ολοκληρώσετε.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες