Αφαίρεση διαφημίσεων MacKeeper pop-up (ενημερώθηκε Αυγ 2017)

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων MacKeeper pop-up

Τι είναι το Aναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper?

Το MacKeeper ΔΕΝ είναι αξιόπιστο app σύμφωνα με τους χρήστες. Όμως, έχουν δίκιο?

Οι αναδυόμενες MacKeeper διαφημίσεις όπως αυτές εμφανίζονται σε διάφορες σελίδες

“MacKeeper virus” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους χρήστες Mac, οι οποίοι ξεγελάστηκαν και εγκατέστησαν άθελα ή ασυνείδητα αυτό το πρόγραμμα στον υπολογιστή τους. Τις περισσότερες φορές, η συγκεκριμένη εφαρμογή προωθείται ως βελτιστοποιητής συστήματος (system optimization program) που μπορεί να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις και ταχύτητες του συστήματος υπολογιστή. Ωστόσο, λόγω της άκρως επιθετικής, και κατά πολλούς πονηρής, μεθόδου διαδικτυακής εξάπλωσης, πολλοί χρήστες, ΙΤ blogs, forums, και ιστότοποι, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο app ως malware (κακόβουλο λογισμικό).

Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών το χαρακτηρίζουν ως ιό, malware (κακόβουλο λογισμικό), ή scam (διαδικτυακή απάτη) . Με άλλα λόγια, οι χρήστες θεωρούν ότι το MacKeeper είναι ένα αναξιόπιστο, ύπουλο, και κακόβουλο πρόγραμμα. Ωστόσο, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι το MacKeeper δεν είναι ιός, αλλά και ούτε κάποιας άλλης μορφής κακόβουλο πρόγραμμα.

Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές online προωθητικές καμπάνιες προωθούν αυτό το app κρύβοντάς το σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων εφαρμογών τρίτων και έτσι τις περισσότερες φορές οι χρήστες πάνω στη βιασύνη τους δε το αντιλαμβάνονται όταν το κατεβάζουν και όταν το αντιληφθούν στο σύστημα του υπολογιστή τους, νομίζουν ότι αυτό το πρόγραμμα κατέβηκε αυθαίρετα στον υπολογιστή σου, όπως ακριβώς κάνουν οι ιοί (κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια στην περίπτωση αυτού του προγράμματος). Επίσης, πολλές φορές το app προωθείται διαδικτυακά μέσω εκνευριστικών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμμα), κυρίως μέσω adware. Για αυτό τον λόγο, πολλοί χαρακτηρίζουν το MacKeeper και ως PUP συνιστώντας στους άλλους χρήστες να αφαιρέσουν το MacKeeper από τους υπολογιστές τους, στην περίπτωση που το κατέβασαν.

Προσοχή! Στην περίπτωση που κατέβηκε στον υπολογιστή σου χωρίς τη συνειδητή επίγνωση ή έγκρισή σου, τότε μπορεί να μην πρόκειται για το αυθεντικό πρόγραμμα, αλλά για κάποιο 'μεταμφιεσμένο' malware. Για σιγουριά, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware ή antivirus ή anti-spyware. Έτσι, αν πρόκειται για ύπουλη 'μεταμφίεση, το λογισμικό ασφαλείας θα το εντοπίσει και θα προβεί σε αυτόματη, ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Ο ιός MacKeeperΟ ιός MacKeeper προωθείται ως ένα πολύ δημοφιλές προϊόν. Παρόλα αυτά, συνιστούμε να αποφύγεις την λήψη, εγκατάσταση, και χρήση αυτού του ύποπτου εργαλείου.

Το MacKeeper πρωτο-κυκλοφόρησε από τη Zeobit πριν αρκετά χρόνια. Ωστόσο, προκάλεσε μεγάλο σάλο και πολλές συζητήσεις μετά το 2013, όταν και το app πέρασε στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο της Kromtech Alliance Corp.

Άρχισε ολοένα να πληθαίνει ο αριθμός των χρηστών που έκαναν παράπονα ότι αυτό το πρόγραμμα εμφανιζόταν ξαφνικά και από το 'πουθενά' στον υπολογιστή τους, χωρίς δλδ. να το κατεβάσουν οι ίδιοι. Όχι, δεν κατέβηκε αυθαίρετα! Απλά εμπεριέχονταν σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων εφαρμογών (κυρίως δωρεάν/δοκιμαστικές/shareware εφαρμογές), τις οποίες κατεβάζοντας οι χρήστες μηχανικά και χωρίς την απαραίτητη προσοχή, δε ξετίκαραν το προτικαρισμένο κουτάκι που σχετίζονταν με την παράλληλη λήψη και αυτού του προγράμματος. Επίσης, όποιος το επιθυμεί μπορεί να κατεβάσει το πρόγραμμα και από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα ενός υπολογιστή, μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Σε γενικές γραμμές, οι διαφημίσεις από MacKeeper είναι ενημερωτικές και εμπεριέχουν πληροφορίες που σχετίζονται με εμπορικού τύπου προσφορές, εκπτώσεις, και διαφόρων ειδών εκπτωτικά κουπόνια. Ξεχωρίζουν από άλλες διαφημίσεις, γιατί σε κάποιο σημείο τους θα δεις “Ads by MacKeeper”. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αφού κλίκαραν σε κάποια απ' αυτές τις διαφημίσεις, ανακατευθύνθηκαν σε ιστότοπους συνεργαζομένων τρίτων (affiliate websites).

Ακόμα, το πρόγραμμα εμφανίζει συχνά διαφημίσεις μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι χρήστες και να προβούν σε αγορά αναβαθμισμένων εκδόσεων του προγράμματος. Οι διαφημίσεις αυτές έχουν τις περισσότερες φορές το εξής περιεχόμενο:

Please be informed that we have released new application MacKeeper. You can upgrade your version here #### for additional $19.95, note that it has much more advanced Antivirus engine, a more sophisticated Files recovery feature and lots of more improvements

Ασχέτως τι είδους είναι οι αναδυόμενες διαφημίσεις που σου εμφανίζονται (οι πιο πρόσφατες είναι γνωστές ως διαφημίσεις Mackeeperapp.mackeeper.com), σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να τις κλικάρεις, γιατί μπορεί να βρεθείς να πληρώνεις χρήματα για κάποια άχρηστη “αναβαθμισμένη έκδοση” ή εν τέλει να εγκαταστήσεις κάποιο εκνευριστικό PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Για αυτό το λόγο, συνιστούμε να αγνοείς κάθε είδους περιεχόμενο που εμφανίζεται και σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το προτιμότερο θα ήταν, αν μάλιστα διείσδυσε παράλληλα στο σύστημα του υπολογιστή σου, να το αφαιρέσεις από τον υπολογιστή σου. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η αφαίρεση του MacKeeper δεν θα σταματήσεις τις εμφανίσεις των αναδυόμενων αυτών διαφημίσεων, γιατί η εμφανίσεις τους ενεργοποιούνται από ένα άλλο, τελείως διαφορετικό πρόγραμμα. Για να απαλλαγείς λοιπόν από το adware που ευθύνεται γι' αυτές τις εμφανίσεις, προτείνουμε να εγκαταστήσεις και να τρέχεις το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφαλείας Malwarebytes.

Πολλές εφαρμογές, όπως το MacKeeper, εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης (bundles) άλλων εφαρμογών

Πλέον, στις μέρες μας, τα λειτουργικά συστήματα Mac OS μπορούν να μολυνθούν από adware το ίδιο εύκολα με τα λειτουργικά συστήματα Windows. Έτσι, αν είσαι χρήστης Mac, καλό είναι να γνωρίζεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου μπορεί να μολυνθεί με adware μετά την απρόσεκτη λήψη και εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής, κυρίως όταν πρόκειται για δωρεάν/δοκιμαστικές/shareware εφαρμογές. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων διαπίστωσαν ότι ο ιός MacKeeper έχει τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω των MacSheild, MacKeeper, MacProtecter, και Nauseum προγραμμάτων.

Επομένως, συμβουλεύουμε να μείνεις μακριά απ' αυτά τα προγράμματα. Βεβαίως, κάθε φορά που είναι να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο, κυρίως δε όταν πρόκειται για δωρεάν / δοκιμαστικές / shareware εφαρμογές, συνιστούμε να δείχνεις πάντα τη δέουσα προσοχή.

Για να εκμηδενίσεις ή έστω να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να διεισδύσουν κρυφά PUPs στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων που τυχόν εμπεριέχονται στο εκάστοτε συνοδευτικό πακέτο λήψης (bundle) της εφαρμογής που επιθυμείς να κατεβάσεις συνειδητά. Όπως μπορείς να καταλάβεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για ύποπτα και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα κι αρχεία.

Τώρα, στην περίπτωση που άρχισαν να σου εμφανίζονται αναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του προγράμματος, ώστε να μην εκθέσεις σε περαιτέρω κίνδυνο το σύστημα του Mac σου.

Οδηγίες για την αφαίρεση του MacKeeper:

Ο ιός MacKeeper, μπορεί να μην είναι ακριβώς ιός, ωστόσο η “γαϊδουρινή” επιμονή του προγράμματος να παραμένει στο σύστημα σίγουρα θεωρείται τουλάχιστον παρασιτική . Μάλιστα, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού MacKeeper μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα απ' ό,τι μπορεί να φαίνεται στην αρχή. Αυτό συμβαίνει, γιατί το πρόγραμμα έχει τη τάση να αποθηκεύει κρυφά σε διάφορα παρασκηνιακά τμήματα του συστήματος βοηθητικά αρχεία / στοιχεία που καθιστούν περίπλοκη την ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Αν και αυτά τα αρχεία μπορεί να μην είναι κακόβουλα, καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματος, όπως πχ. μνήμη, και κάνουν clog up στον υπολογιστή. Η εκκαθάριση του συστήματος απ' αυτά τα junk αρχεία καλό είναι να γίνεται από κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας antivirus ή anti-malware ή anti-spyware. Η χειροκίνητη αφαίρεσή τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από πολύ έμπειρους χρήστες με προχωρημένη γνώση σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων. Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας μπορεί να είναι επίσης χρήσιμα ή αναγκαία .

Ωστόσο, τα βασικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για ολοκληρωτική αφαίρεση του MacKeeper είναι τα εξής:

 • Κλικ Έναρξη -> Πήγαινε Πίνακα Ελέγχου -> Απεγκατάσταση Προγράμματος
 • Όταν βρεθείς στην Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων, ψάξε για το MacKeeper
 • Κλικ Απεγκατάσταση και ΟΚ για επιβεβαίωση των αλλαγών.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων MacKeeper pop-up

Αφαίρεση MacKeeper pop-up από σύστημα Mac OS X

Στην περίπτωση που το λογισμικό ασφαλείας antivirus ή η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού αποτύχουν, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το MacKeeper pop-up ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων MacKeeper pop-up από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το MacKeeper pop-up θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Aναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Aναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Aναδυόμενες διαφημίσεις MacKeeper.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση MacKeeper pop-up από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το MacKeeper pop-up και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του MacKeeper pop-up. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση MacKeeper pop-up από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το MacKeeper pop-up ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του MacKeeper pop-up. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα MacKeeper pop-up υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες