Τι είναι _Locky_recover_instructions.txt? Συνίσταται αφαίρεση?

Τι είναι το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt και γιατί βρίσκεται στον υπολογιστή μου?

Το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt σχετίζεται με τον πλέον επικίνδυνο και επιθετικότερο ιό τύπου ransomware που απειλεί χιλιάδες συστήματα υπολογιστών. Ο λόγος για τον ιό Locky virus.

Το συγκεκριμένο αρχείο τύπου text εμφανίζεται σε έναν υπολογιστή όταν ο ιός Locky καταφέρει να διεισδύσει και να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας του συστήματος, αφού πρώτα κρυπτογραφήσει όλα τα σημαντικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί χρησιμοποιώντας τους προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, RSA-2048 και AES-128.

Επομένως, στην περίπτωση που το συγκεκριμένο αρχείο txt. εμφανίστηκε και στον δικό σας υπολογιστή, αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον ιό Locky. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι όλα ή τα περισσότερα σημαντικά σας αρχεία έχουν κρυπτογραφηθεί και μπλοκαριστεί (audio, video, έγγραφα, κλπ.).

Μόλις ο ιός Locky virus ολοκληρώσει την κρυπτογράφηση των αρχείων σας, προσθέτει το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt σε φακέλους όπου εμπεριέχονται τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Στο συγκεκριμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το τι έχει συμβεί στα αρχεία σας και πως μπορείτε να ανακτήσετε την πρόσβασή σας σε αυτά. Το συγκεκριμένο μήνυμα θα εμφανιστεί και στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας ώστε να είναι σίγουρο ότι έχετε διαβάσει τι έχει συμβεί και πως να πληρώσετε τα λύτρα για την αποκρυπτογράφηση.

Οι περισσότεροι ιοί τύπου ransomware, όπως πχ. PadCrypt ή DMA-Locker, χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές ενημέρωσης του χρήστη-θύματος σχετικά με την εγκατάσταση των ιών. Αν και αρκετοί ιοί τύπου ransomware δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη-θύμα να ανακτήσει πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα αρχεία μετά την πάροδο περίπου μισού έτους χωρίς να απαιτείται η πληρωμή του κλειδιού αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key), στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι απίθανο να συμβεί, γιατί η κρυπτογράφηση συμβαίνει για ένα και μοναδικό σκοπό, τον εκφοβισμό κι εκβιασμό των χρηστών-θυμάτων ώστε να πληρώσουν λύτρα στους δημιουργούς αυτών των ιών!

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt έχει εμφανιστεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, αυτό σημαίνει ότι έχετε μπλέξει άσχημα και η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι στην περίπτωση αφαίρεσης ενός απλού ιού.

Τι μπορώ να κάνω ώστε να μην εμφανιστεί αυτό το αρχείο στον υπολογιστή μου?

Μιας και το αρχείο αυτό δεν εξαπλώνεται διαδικτυακά μόνο του, αλλά αντιθέτως συνοδεύει τον ιό Locky ransomware, είναι πολύ σημαντικό να θωρακίσετε τον υπολογιστή σας από αυτού του είδους τις κυβερνο-απειλές, όπως πχ. ο συγκεκριμένος ιός.

Για να τα καταφέρετε, σας συνιστούμε να έχετε εγκαταστημένο πάντα στον υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego. Είναι καλό επίσης να γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος ιός εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω κακόβουλων email επισυνάψεων. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν ανοίγετε ή κατεβάζετε emails, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από άγνωστους αποστολείς.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt από τον υπολογιστή μου?

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα το αρχείο _Locky_recover_instructions.txt. Τα άσχημα νέα είναι ότι τα αρχεία σας θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα ακόμα κι όταν αφαιρέσετε αυτό το αρχείο. Σημασία έχει να αφαιρέσετε τον ιό Locky virus, γιατί διαφορετικά δεν θα αλλάξει κάτι στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να τα καταφέρετε χρηιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antispyware. Ωστόσο, επειδή ο συγκεκριμένος ιός είναι προηγμένος κι έχει αυξημένες δυνατότητες, είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρει την εκτέλεση του antispyware. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού Locky που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση