Τώρα, μπορείς να δημοσιεύσεις κι εσύ στο Ioys.gr

Ενημερωμένο

Έχεις κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς με μια διαδικτυακή κοινότητα? Τώρα, μπορείς να δημοσιεύσεις κι εσύ το άρθρο σου στο Ioys.gr!

Το Ioys.gr είναι ένα αξιόπιστο και πολύ δημοφιλές website, το οποίο ανεβάζει άρθρα σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια συστημάτων από διαφόρων ειδών κυβερνο-επιθέσεις, τρόπους προστασίας, καθώς και τα τελευταία trends που αφορούν τα malware.

Ο απώτερος σκοπός μας είναι να κρατάμε ενήμερη τη διαδικτυακή μας κοινότητα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα των malware ώστε οι χρήστες που επισκέπτονται το site μας να μπορούν να προστατευτούν, αλλά και να καταπολεμήσουν, οποιαδήποτε κυβερνο-απειλή προέρχεται από κακόβουλα και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα.

Εκτός από τα άρθρα που ανεβάζει η ομάδα των ειδικών μας, δεχόμαστε πλέον και υποβολές άρθρων από οποιονδήποτε χρήστη έχει καλές γνώσεις πληροφορικής / ασφάλειας συστημάτων και θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του με τους επισκέπτες του ioys.gr.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι το ioys.gr δεν ακολουθεί το format κοινωνικής πλατφόρμας ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε περιεχόμενο που αποστέλλεται από χρήστες/επισκέπτες, πρώτα θα αξιολογείται από την ομάδα των ειδικών μας, η οποία ομάδα έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει, επεξεργαστεί, διαγράψει μέρη, ή να εμπλουτίσει περαιτέρω το περιεχόμενο που θα λαμβάνει, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, και βάσει πάντα των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας και διαχείρισης περιεχομένου τρίτων.

Τι περιμένουμε από το άρθρο σου

Submit an article

Υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθούν τα άρθρα ώστε να είναι δυνατή η δημοσίευσή τους στο site μας. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές αφορούν κυρίως την ποιότητα περιεχομένου, τη δομή, και τις εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν στο άρθρο.

1. Επιλογή θέματος

Αποτελεί ευθύνη αυτού που γράφει το άρθρο να τσεκάρει τη νομιμότητα / αξιοπιστία των πηγών του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται οι ψευδείς / παραπλανητικές ειδήσεις, γνωστές και ως fake news. Τέτοιου είδους άρθρα ΔΕΝ θα γίνονται αποδεκτά. Επίσης, πριν μας στείλεις το άρθρο σου, καλό θα ήταν να τσεκάρεις το site μας μήπως κάτι παρόμοιο έχει ήδη δημοσιευτεί από την ομάδα των ειδικών μας.

Το θέμα πρέπει να είναι 'φρέσκο', πάντα σχετικό με τη θεματολογία που χαρακτηρίζει το website μας, και τα στοιχεία να είναι αξιόπιστα και διασταυρωμένα. Μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις την μηχανή αναζήτησης του site, να εισάγεις σχετικές λέξεις κλειδιά, και να διαπιστώσεις εάν κάτι παρόμοιο έχει ήδη δημοσιευτεί. Αν όχι, θα θέλαμε πολύ να μάθουμε αυτό που θέλεις να μοιραστείς με τη μεγάλη διαδικτυακή κοινότητά μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αποδεχόμαστε μόνο αυθεντικό / πρωτότυπο περιεχόμενο:

  • Δεν αποδεχόμαστε άρθρα που είναι αποτέλεσμα αντιγραφής άλλων άρθρων ή, γενικότερα, το περιεχόμενό τους καταπατάει τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων.
  • Στην περίπτωση παραπομπών, αυτές οι παραπομπές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ορθώς μέσα στο κείμενο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρονται σωστά τόσο το όνομα του εκάστοτε συγγραφέα/εκδότη όσο και οι τίτλοι των βιβλίων/ερευνών/άρθρων από όπου έχουν αντληθεί στοιχεία και πληροφορίες που εμπεριέχονται στο περιεχόμενο του άρθρου (θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 παραπομπές).
  • Το εκάστοτε άρθρο που θα δοθεί προς δημοσίευση στο site μας δεν θα πρέπει να εμφανιστεί πουθενά αλλού, εκτός από το site μας, συμπ. περιοδικών, forums, websites, κλπ.
  • Επιτρέπουμε follow links μόνο προς αξιόπιστα και ποιοτικά άρθρα. Περιπτώσεις πλαγιαρισμού / λογοκλοπής θα μπλοκάρονται άμεσα και αμετάκλητα.

2. Προετοιμασία του κειμένου

Τα άρθρα θα πρέπει να είναι μεγέθους τουλάχιστον 500 λέξεων. Είναι πολύ σημαντικό το ύφος του περιεχομένου να είναι φιλικό και ενδιαφέρον ως προς τον αναγνώστη με σωστή γραμματική, ορθογραφία, και δομή προτάσεων. Εννοείται πως το περιεχόμενο του κειμένου πρέπει να είναι αξιόπιστο και ορθώς διασταυρωμένο. 

Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστούμε τη χρήση εργαλείων γραμματικής και ορθογραφίας, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα και αναγνωσιμότητα του εκάστοτε άρθρου που επιθυμείς να υποβάλλεις.

3. Η δομή του άρθρου

Το άρθρο πρέπει να ακολουθεί την εξής βασική φόρμα:

  • Εισαγωγή
  • Κυρίως σώμα
  • Συμπεράσματα & κατακλείδα.

Με άλλα λόγια, το κείμενο του άρθρου πρέπει να έχει ενδιαφέρον, πρωτότυπο, και χρήσιμο περιεχόμενο, ενώ, παράλληλα, πρέπει να διατηρεί μια συγκεκριμένη δομή κι ανάπτυξη, με αρχή και τέλος. Τέλος, οι παράγραφοι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ορθώς, χωρίς να είναι πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές. Σημασία έχει να δημιουργούν ένα κείμενο ευχάριστο στο μάτι.

4. Προσθήκη εικόνων

Μας αρέσει να βλέπουμε άρθρα τα οποία συνοδεύονται από εικόνες. Ωστόσο, οι εικόνες θα πρέπει να είναι αυθεντικές / πρωτότυπες και αν όχι, να επιτρέπει ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων τους τη δημόσια χρήση τους. Δεν επιτρέπουμε τη χρήση εικόνων όπου καταπατούνται τα πνευματικά δικαιώματα των ιδιοκτητών τους. Το ratio πρέπει να είναι 16:9.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αποδεχόμαστε επίσης τη χρήση γραφικών αναπαραστάσεων, στην περίπτωση που το επιθυμείς.

Πώς γίνεται η υποβολή ενός άρθρου

Όλα τα άρθρα προς δημοσίευση θα πρέπει να αποστέλλονται στο articles@esolutions.lt. Συνήθως, η διάρκεια για την αξιολόγηση του άρθρου κυμαίνεται κοντά στις 10 εργάσιμες ημέρες. Εάν το άρθρο επιλεχθεί προς δημοσίευση, θα στείλουμε email επιβεβαίωσης στην email διεύθυνση από την οποία λάβαμε το άρθρο. Εάν δεν έχεις νέα μας με το πέρας 2 εβδομάδων, μπορείς να δημοσιεύσεις το άρθρο σου όπου αλλού επιθυμείς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ακολουθούμε αυστηρή follow/nofollow link πολιτική. Εάν επιθυμείς να συμπεριλάβουμε follow links στις πηγές σου, πρέπει να είσαι δραστήριος στη συγγραφή άρθρων και να υποβάλλεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 άρθρα / μήνα. Μετά από 1 μήνα μη ενεργής συμμετοχής, τα follow links θα μετατρέπονται αυτόματα σε nofollow. Μπορούμε επίσης να προβούμε χειροκίνητα σε αυτή τη τροποποίηση, στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι στο άρθρο ή στις πηγές σημειώθηκε πλαγιαρισμός / λογοκλοπή. 

Επίσης, αναμένουμε εκ μέρους σου να είσαι ενεργό και πλήρες μέλος του Ioys.gr. Έτσι, για παράδειγμα, θα πρέπει να δημιουργήσεις προφίλ χρήστη, με φωτογραφία σου, το πραγματικό σου όνομα, και μια σύντομη βιογραφία. Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τη διαδικτυακή ασφάλεια, κι έτσι θέλουμε να πράττουν και όσοι συνεργάζονται μαζί μας.

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση