Αφαίρεση διαφημίσεων Rock Turner

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Rock Turner

Τι είναι το Rock Turner ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ?

Το Rock Turner είναι ακόμα ένα ακόμα ιδιαιτέρως αναξιόπιστο πρόγραμμα, το οποίο έχει τη τάση να εμφανίζει εμπορικού τύπου διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις σε διάφουρους ιστότοπους με τους οποίους συνεργάζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μη σας ξεγελάει η εγκυρότητα που μπορεί να δημιουργεί η εμφάνισή του, γιατί πολύ απλά τα φαινόμενα απατούν. Αν και το Rock Turner προωθείται από τους δημιουργούς του ως ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο το οποίο υπόσχεται να βελτιστοποιήσει την εμπειρία πλοήγησής σας στο διαδίκτυο, ωστόσο η πραγματικότητα από τις υποσχέσεις χωρίζεται με χάος. Αυτό το ενδεχομένως ανεπιθύμητο πρόγραμμα (PUP) δε στέκεται ούτε κατά διάνοια στο ύψος των υποσχέσεων.

Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη επέκταση καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, αρχίζει σχεδόν άμεσα να εμφανίζει εκνευριστικότατες pop-up, κειμένου, αναζητήσεων/ερευνών κι άλλων ειδών διαφημίσεις στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας κάθε φορά που θα αποφασίζετε να πλοηγηθείτε στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Επίσης, μπορεί να γίνει η αιτία σημαντικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες των browsers, καθώς και αυθαίρετων ανακατευθύνσεων προς συνεργάσιμους με το πρόγραμμα ιστότοπους.

Αν οι διαφημίσεις που σας εμφανίζονται εμπεριέχουν Rock Turner Ads, Rock Turner Deals, Powered by Rock Turner, Brought to you by Rock Turner, κτλ. τότε θα σας συνιστούσαμε να μη τις κλικάρετε. Αντιθέτως, καλό θα ήταν να προβείτε σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware με τη βοήθεια του οποίου θα καταφέρετε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε επιτυχώς και με ασφάλεια το Rock Turner virus .

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Rock Turner ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το Rock Turner, όπως και τα περισσότερα παρόμοια ενδεχομένως ανεπιθύμητα προγράμματα, συνήθως βασίζεται σε έμμεσες και ‘κρυφές’ μεθόδους διάδοσης.

Η πιο γνωστή από αυτές είναι η μέθοδος bundling, όπου ουσιαστικά το πρόγραμμα βρίσκεται καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων εφαρμογών, κυρίως τύπου freeware και shareware, και καταφέρνει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο χωρίς την έγκριση και χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον χρήστη. Σκοπός αυτών των διεισδύσεων είναι καθαρά κερδοσκοπικός υπερ των δημιουργών του προγράμματος εις βάρος φυσικά των ανυποψίαστων χρηστών.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες αυτού του είδους των διεισδύσεων, αλλά και παρόμοιων, όπως πχ πρόσθετων, plugins και toolbars πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες πολύ απλές, ωστόσο ουσιαστικές, συμβουλές. Μη βιάζεστε να ‘ξεπετάξετε’ οποιαδήποτε διαδικασία εγκατάστασης και καλό είναι να αποφεύγετε να πατάτε ασυνείδητα το κουμπί next (επόμενο) χωρίς να έχετε διαβάσει τα κείμενα που σας εμφανίζονται. Πρέπει πάντα να επιλέγετε “custom” (προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης για να έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που έχουν τικαριστεί αυτόματα και αναφέρονται σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων.

Εάν εν τέλει, το Rock Turner καταφέρει να διεισδύσει και να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο, αλλά αντιθέτως να δράσετε άμεσα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Rock Turner pop-up virus?

Το Rock Turner ανήκει σε εκείνα τα προγράμματα που εγγυημένα θα επιβραδύνουν σημαντικά τις ταχύτητες του συστήματος και θα ‘πλημμυρίζουν’ την οθόνη σας με εκνευριστικές διαφημίσεις. Οπότε, ποιός ο λόγος να το κρατάτε στο σύστημα του υπολογιστή σας??

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να απαλλάξετε τον υπολογιστή σας από την παρουσία του Rock Turner :

 1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Programs (Προγράμματα) ή Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγραμμάτων).
 2. Ψάξτε για Rock Turner κι άλλες παρόμοιες καταχωρήσεις.
 3. Επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή) και click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Κατόπιν, επαναφέρετε τους browsers σας :

Internet Explorer:

 1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) -> ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
 2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 3. Κατόπιν ‘Reset Internet Explorer Settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) και ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων). click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 4. Τέλος, click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

 1. Ανοίξτε το Mozilla Firefox.
 2. Πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) -> ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
 3. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ (Επαναφορά Firefox) όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

 1. Ανοίξτε το Google Chrome και click στο κουμπί του menu.
 2. Όταν θα εμφανιστεί το παράθυρο ‘Settings’ (Ρυθμίσεις), click ‘Show advanced settings’ (Προβολή Ρυθμίσεων για Προχωρημένους).
 3. ‘Reset browser settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων browser) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 4. Restart το Google Chrome για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Τέλος, προβείτε σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware πρόγραμμα, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός από την παρουσία ανεπιθύμητων ή κακόβουλων προγραμμάτων και αρχείων. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες