Το Ioys παρουσιάζει το ReviewedbyPro - μια νέα ιστοσελίδα σχετικά με την καταπολέμηση malware

Ένας Ιστότοπος με Πολλές Αξιολογήσεις και Σημαντικά Νέα Σχετικά με τη Διαδικτυακή Ασφάλεια

Αυτό τον Σεπτέμβριο ανέβηκε μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, ιστοσελίδα σχετικά με την καταπολέμηση του κυβερνο-εγκλήματος. Το Reviewedbypro.com είναι ένας διαδικτυακός χώρος όπου πολλοί ειδικοί, παθιασμένοι με την καταπολέμηση των κυβερνο-επιθέσεων, μοιράζονται τις απόψεις και την πείρα τους, παρέχουν χρήσιμες και πολύ πρακτικές συμβουλές για την ορθή θωράκιση των συστημάτων, και αξιολογούν τα καλύτερα anti-malware λογισμικά ασφαλείας που κυκλοφορούν στην αγορά.

Με κυριολεκτικά εκατομμύρια νέους ιούς να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε εβδομαδιαία βάση (σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται έως και 1 εκατομμύριο νέοι ιοί ανά ημέρα!), η επιλογή, εγκατάσταση, και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, αποτελεί μονόδρομο. Χωρίς το σωστό λογισμικό ασφαλείας, το σύστημα μένει εκτεθείμενο σε αυτό το τεράστιο πλήθος κυβερνο-επιθέσεων σε καθημερινή βάση και αποτελεί μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου το σύστημα αρχίσει να μολύνεται από διαφόρων ειδών κακόβουλα λογισμικά και PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται, όπως πχ. σημαντικές επιβραδύνεις και δυσλειτουργίες συστήματος και web browsers, κρυπτογράφηση και μπλοκάρισμα αρχείων, εμφάνιση παραπλανητικών μηνυμάτων, ακόμα και υποκλοπές ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων!

Οι κυβερνο-απειλές ποικίλουν σημαντικά όσον αφορά το βαθμό επικινδυνότητας, καταστροφής, και περιπλοκότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διείσδυση ανεπιθύμητων ή κακόβουλων προγραμμάτων στο σύστημα είναι άσχημα νέα για τον χρήστη. Η χειρότερη περίπτωση είναι το σύστημα να μολυνθεί από προηγμένο ιό ransomware. Πρόκειται για ένα είδος ιών που έχουν τη τάση να κρυπτογραφούν τα αποθηκευμένα στο σύστημα αρχεία και να ζητούν χρηματικά ποσά ως λύτρα από τους χρήστες, ώστε να μπορούν οι τελευταίοι να αποκτήσουν κλειδί αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key) και να ανακτήσουν και πάλι πρόσβαση στα πολύτιμα αρχεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ύπουλα και σαφώς κακόβουλα Trojans μπορούν να διεισδύσουν κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα ενός υπολογιστή προσποιούμενα δήθεν ασφαλή αρχεία, κι εν τέλει να βοηθήσουν τους hackers να αποκτήσουν, από απομακρυσμένη τοποθεσία, τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του συστήματος-στόχου, τις περισσότερες φορές χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τον χρήστη-θύμα.

Ακόμα και τα φαινομενικά 'ακίνδυνα' PUPs τύπου adware, εκτός από εκνευριστικά, μπορούν να γίνουν δυνητικά επικίνδυνα τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνονται η αιτία η οθόνη του υπολογιστή να 'πλημμυρίζει' στην κυριολεξία με πλήθος αναδυόμενων διαφημίσεων, διαφημίσεων κειμένου, μπανερς, κτλ., κάτι που θα μετατρέψει την πλοήγηση στο διαδίκτυο σε καθημερινό πολύ εκνευριστικό εφιάλτη.

Επιλέγοντας το Σωστό Λογισμικό Κυβερνο-ασφάλειας

Όπως είναι λογικό, η 'θωράκιση' των συστημάτων από κυβερνο-επιθέσεις αποτελεί τεράστια και πολύ κερδοφόρα αγορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, ακόμα και περίπλοκη, η επιλογή του κατάλληλου λογισμικού ασφαλείας, μιας και κυκλοφορούν χιλιάδες στην αγορά. Το ReviewedbyPro μπορεί να σε βγάλει απ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να σε βοηθήσει να μη χαθείς στον αχανή κόσμο των εφαρμογών ασφαλείας. Οι αξιολογήσεις που δημοσιεύονται εκεί θα σου παρέχουν ολοκληρωμένη εικόνα και θα σε βοηθήσουν σημαντικά να καταλήξεις εν τέλει ποιο app ασφαλείας ταιριάζει καλύτερα στο budget και τις ανάγκες σου.

Υπάρχουν ακόμα ενότητες ειδικά αφιερωμένες σε θέματα λήψης, εγκατάστασης, και χρήσης των λογισμικών ασφαλείας, συμπ. αναλυτικών step-by-step συμβουλευτικών οδηγών. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, παρουσιάζονται συγκρητικοί πίνακες με τα διάφορα λειτουργικά χαρακτηριστικά του κάθε λογισμικού ασφαλείας.

Μιας και στο Reviewed by Pro δίνεται μεγάλη έμφαση στην προστασία απορρήτου / ιδιωτικότητας των χρηστών, παρουσιάζεται και μεγάλος αριθμός VPN (Virtual Private Network) αξιολογήσεων. Το VPN βοηθάει τον χρήστη να κάνει ασφαλείς περιηγήσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας δημόσια WiFi δίκτυα. Έτσι, ακόμα και σημαντικές εργασίες μπορούν να γίνουν με ασφάλεια ακόμα και σε δημόσια μέρη, όπως πχ. καφετέριες ή εστιατόρια, χωρίς να υπάρχει ο φόβος υποκλοπής από hackers.

Χάρις στον μεγάλο αριθμό των VPN αξιολογήσεων και συγκρητικών πινάκων, θα έχεις τη δυνατότητα να συγκρίνεις τιμές, πρόσθετα λειτουργικά χαρακτηριστικά, κλπ. σημαντικές πληροφορίες και παραμέτρους.

Ακόμα και για όσους έχουν ήδη αποκτήσει λογισμικό ασφαλείας μπορεί να φανεί χρήσιμο και ενδιαφέρον το ReviewedbyPro.com. Στην ενότητα News (Νέα) ανεβαίνουν πολύ τακτικά οι πιο πρόσφατες εξελίξεις και τα πιο ενδιαφέροντα νέα σχετικά με τις τελευταίες κυβερνο-επιθέσεις, κυβερνο-απειλές, και ό,τι άλλο πρέπει να γνωρίζει ένας χρήστης ώστε να θωρακίζει επαρκώς το σύστημα του υπολογιστή του από malware κυβερνο-επιθέσεις.

Τελευταίες επισημάνσεις σχετικά με το ReviewedbyPro

Στην περίπτωση που έχεις απορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια, απόρρητο / ιδιωτικότητα, κλπ. του συστήματος υπολογιστή / κινητής συσκευής σου, μπορείς να τις μοιραστείς με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων που θα βρεις σε αυτό το site. Στην ενότητα ASK (ΕΡΩΤΗΣΗ) στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας, μπορείς να γράψεις την ερώτησή σου.

Επιπρόσθετα, μπορείς να διαβάσεις προηγούμενα σχόλια / παρατηρήσεις / ερωτήσεις χρηστών στους σχολιασμούς. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι για να μπορέσεις να σχολιάσεις, θα πρέπει πρώτα να κάνεις εγγραφή ως χρήστης της σελίδας. Μη χάνεις άλλο χρόνο! Μπες σε αυτή την πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα και μοιράσου τους προβληματισμούς σου σχετικά με την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή / κινητής συσκευής σου με άρτια εξιδεικευμένα άτομα που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις όποιες περιπτώσεις κυβερνο-απειλών / κυβερνο-μολύνσεων από malware και PUPs.

Στην ενότητα ASK (ΕΡΩΤΗΣΗ) που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας μπορείς να γράψεις την ερώτηση / απορία σου. Επίσης, μπορείς να διαβάσεις τις προηγούμενες ερωτήσεις που έκαναν άλλοι χρήστες. Πιστεύουμε ότι θα βρεις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες τις περισσότερες απ' αυτές. Φυσικά, για να μπορείς να γράψεις τις ερωτήσεις / σχολιασμούς σου, θα πρέπει πρώτα να κάνεις εγγραφή ως χρήστης της ιστοσελίδας.

Mοιράσου το πρόβλημά σου με τους ειδικούς, και δώσε ένα τέλος στην όποια δυσάρεστη malware κατάσταση σε απασχολεί! Σε αυτόν τον αγώνα δεν είσαι μόνος! 🙂

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Ο Ugnius Kiguolis είναι ένας εξιδεικευμένος επαγγελματίας αναλυτής

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση