Τα καλύτερα anti-malware λογισμικά ασφάλειας του 2017

Το 2016, το διαδίκτυο κατακλύστηκε από πλήθος κυβερνο-απειλών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα στοιχεία της ετήσιας αναφοράς (ασφάλειας στο διαδίκτυο) της Kaspersky που έδειξαν ότι σχεδόν 172 εκατομμύρια κακόβουλες κυβερνο-επιθέσεις έλαβαν χώρα κατά το 2ο τετράμηνο του 2016 . Οι κυβερνο-επιθέσεις έπληξαν συστήματα υπολογιστών σε σύνολο 191 κρατών. Πρακτικά, επλήγησαν όλα τα είδη συστημάτων, όπως πχ. οικιακά, εταιρικά, κρατικά. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση αυτά τα νούμερα να μειωθούν, μάλλον το αντίθετο . Μάλιστα, υπάρχει μια τάση στόχευσης ολοένα και μεγαλύτερων συστημάτων και δικτύων υπολογιστών, όπως πχ. στην περίπτωση συστήματος ενός μεγάλου ιατροφαρμακευτικού οργανισμού . Είναι σίγουρο πως οι hackers θα συνεχίσουν να βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους διείσδυσης σε συστήματα υπολογιστών, κινητών συσκευών, κοινωνικών και μη δικτύων.

Αναγκαστικά λοιπόν, αποτελεί αναγκαιότητα πλέον η επένδυση στη ασφάλεια του συστήματος, μεγαλύτερη για μεγάλα δίκτυα υπολογιστών και μικρότερη για οικιακά συστήματα υπολογιστών. Έτσι, αν ενδιαφέρεσαι για την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σου και των δεδομένων που έχεις αποθηκευμένα, τότε πρέπει να δράσεις άμεσα για να 'θωρακίσεις' την ασφάλεια του συστήματος.

Υπάρχει υπερ προσφορά λογισμικών ασφάλειας στην αγορά και τις περισσότερες φορές μπορεί να αποτελέσει πραγματική σπαζοκεφαλιά η επιλογή του πλέον κατάλληλου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας ανάμεσα σε χιλιάδες επιλογές .

Για αυτό τον λόγο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια αναλυτική λίστα με τα anti-malware λογισμικά ασφάλειας που θεωρούμε ως τα καλύτερα και αυτά τα οποία προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας υπηρεσιών και τιμής απόκτησης. Στο τέλος κάθε anti-malware περιγραφής, θα βρεις ένα σύνδεσμο που θα σε ανακατευθύνει προς ακόμα πιο αναλυτικές επισκοπήσεις, αλλά και συνδέσμους λήψης του εκάστοτε anti-malware λογισμικού ασφάλειας.

1. Malwarebytes 3.0

Το Malwarebytes 3.0 αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες anti-malware επιλογές. Το Malwarebytes έγινε γνωστό κυρίως για το πολύ αξιόπιστο δωρεάν σαρωτή που διαθέτει. Ωστόσο, η επί πληρωμή έκδοση Premium Malwarebytes 3.0 σαφώς και προσφέρει ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος υπηρεσιών ασφάλειας.

Οι προγραμματιστές του συγκεκριμένου anti-malware υποστηρίζουν ότι η τελευταία έκδοση του προγράμματος προσφέρει μια τελείως καινούρια και αποτελεσματικότατη εμπειρία προστασίας. Επίσης, το συγκεκριμένο anti-malware έχει έως και τέσσερις φορές γρηγορότερη σάρωση από τα ανταγωνιστικά anti-malwares, ενώ έχει προβλεφθεί και ευελιξία αναβαθμίσεων ώστε να συνεχίζει να προσφέρει υψηλά επίπεδα προστασίας ακόμα και σε συστήματα υπολογιστών νέας γενιάς.

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η αποτελεσματική προστασία από κυβερνο-επιθέσεις malware, αλλά και πιο προηγμένων κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων. Επιπρόσθετα, η Premium έκδοση έχει εμπλουτιστεί με πλήθος χρήσιμων και προηγμένων λειτουργιών που προστατεύουν το σύστημα του χρήστη από επικίνδυνους και δυνητικά κακόβουλους ιστότοπους, εντοπίζουν κι αφαιρούν ολοκληρωτικά rootkits, επιδιορθώνουν κατεστραμμένα αρχεία.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για μια πολύ αξιόπιστη anti-malware επιλογή την οποία μπορείς να αποκτήσεις για $39.99. Η Premium άδεια χρήσης ισχύει για ένα χρόνο μετά την ενεργοποίησή της. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το Malwarebytes 3.0 σε αυτό το άρθρο.

Malwarebytes anti-malware image

2. Plumbytes Anti-Malware

Το Plumbytes είναι ένα σχετικά καινούριο, όμως αξιόπιστο, anti-malware εργαλείο που έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές από πολλούς ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστήματων.

Καλύπτει τα σημαντικότερα πεδία της ασφάλειας συστήματος: μπλοκάρει malware επιθέσεις και αφαιρεί παράσιτα που έχουν διεισδύσει ήδη στο σύστημα. Μπλοκάρει οποιαδήποτε αυθαίρετη και παρασκηνιακή εγκατάσταση μη ασφαλών / αξιόπιστων προγραμμάτων κι αρχείων. Επαναφέρει τη σταθερότητα και ορθή λειτουργία του συστήματος μετά τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση malware.

Συνδυάζοντας τις πολλές διαφορετικές και πολύ χρήσιμες λειτουργίες ασφάλειας με μια μινιμαλιστική και πολύ φιλική διεπιφάνεια χρήστη (UI, User Interface) κάνει αυτό το λογισμικό ασφάλειας πολύ αποτελεσματικό και παράλληλα πολύ ευκολόχρηστο. Έτσι, το Plumbytes Anti-Malware μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από πολύ αρχάριους χρήστες. Στην περίπτωση που ο χρήστης αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα, υπάρχει η ομάδα υποστήριξης Plumbytes Technical Support, η οποία στελεχώνεται από εξιδεικευμένους τεχνικούς προγραμματιστές και είναι διαθέσιμη 24/7.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό anti-malware, εύκολο στη χρήση, και με συνεχή τεχνική υποστήριξη. Μπορείς να τα αποκτήσεις όλα αυτά με μόλις $49,99 τον χρόνο. Εάν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτό το εξαιρετικό anti-malware λογισμικό ασφάλειας, τότε κάνε click εδώ για να διαβάσεις ακόμα πιο αναλυτικά σχετικά με το Plumbytes Anti-Malware 2016..

Plumbytes anti-malware image

3. Bitdefender Total Security 2017

Το Bitdefender είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία anti-malware λογισμικά ασφάλειας που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στην αγορά. Είναι συμβατό με τα λειτουργικά συστήματα των Windows, Mac OS, και Android. Έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης υποστήριξης έως και 5 συσκευών.

Συνδυάζει εξαιρετικά τις προηγμένες anti-malware δυνατότητες με την πολύ φιλική κι ευκολόχρηστη διεπιφάνεια χρήστη (UI). Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και οι πολύ αρχάριοι χρήστες. Ένα από τα δυνατότερα θετικά στοιχεία του είναι ότι παρά το πλήθος των λειτουργιών του, είναι ιδιαιτέρως ελαφρύ ως πρόγραμμα και δε ζορίζει το σύστημα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του δε θα μειώσει τις επιδόσεις / ταχύτητες του συστήματος, ενώ όταν χρησιμοποιείται σε φορητές συσκευές δεν καταναλώνει πολύ μπαταρία.

Το μόνο αρνητικό του στοιχείο, το οποίο όμως δε θεωρούμε και τόσο σοβαρό, είναι ότι είναι αρκετά ακριβότερο συγκρητικά με άλλα ανταγωνιστικά anti-malware λογισμικά ασφάλειας. Κοστίζει $89,99 / έτος. Παρόλα αυτά, κατά καιρούς στο επίσημο website του Bitdefender θα βρεις πολλές προσφορές και εκπτωτικές ευκαιρίες. Οπότε, μπορεί να το αποκτήσεις αρκετά φθηνότερα αν το επισκέπτεσαι συχνά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του Bitdefender, κάνε click εδώ.

Bitdefender anti-malware image

4. Zemana AntiMalware

Το Zemana είναι ένα anti-malware εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows. Παρόλο που μπορεί να μην έχει όλο αυτό το μεγάλο εύρος λειτουργιών που έχουν άλλα δημοφιλέστερα ανταγωνιστικά anti-malware λογισμικά, ωστόσο, ακόμα κι έτσι, το Zemana παρέχει επαρκή προστασία από διαφόρων ειδών απειλές.

Στα πολύ θετικά του στοιχεία είναι ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ελαφρύ anti-malware που παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο, καθαρίζει τον browser από δυνητικά ανεπιθύμητες επεκτάσεις (extensions), πρόσθετα (add-ons), και γραμμές εργαλείων (toolbars). Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Zemana μπορεί να βοηθήσει το σύστημα να επανέλθει σε καλή κατάσταση μετά τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση rootkit, ένα λειτουργικό χαρακτηριστικό που δεν έχουν πολλά δημοφιλή anti-malware λογισμικά ασφάλειας.

Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, προτείνουμε την απόκτηση της επί πληρωμή έκδοσης Zemana AntiMalware Premium έναντι μόλις $6.96 για ένα χρόνο. Μια σούπερ προσφορά για όσους αρκούνται σε μια βασική προστασία του συστήματος του υπολογιστή τους. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι, μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες και αξιολόγηση του Zemana AntiMalware στο site μας.

Zemana anti-malware image

5. Emsisoft Anti-Malware

Η Emsisoft έχει κτίσει την φήμη εταιρείας που ειδικεύεται στην καταπολέμηση ιών ransomware. Φυσικά, η Emsisoft δεν εστιάζει αποκλειστικά μόνο σε αυτού του είδους τους ιούς. Έχει να επιδείξει πολύ αξιόλογο έργο και στη γενικότερη προστασία και καταπολέμηση malware.

Ένα από τα κορυφαία anti-malware λογισμικά ασφάλειας που έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία είναι το Emsisoft Anti-Malware για Windows OS. Το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας έχει ενσωματωμένο dual-engine scanner το οποίο καταφέρνει και ολοκληρώνει αναλυτική σάρωση του συστήματος εντός μόλις ενός λεπτού ή και λιγότερο! Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το anti-malware εργαλείο παρέχει προστασία κατά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τσεκάρει αυτόματα για κακόβουλο υλικό, όλα τα αρχεία που κατεβαίνουν στο σύστημα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Emsisoft μπορείς να αποκτήσεις πλήρη προστασία συστήματος έναντι μόλις $39.95. Φυσικά, όσα περισσότερα συστήματα θελήσεις να προστατέψεις και για όσο περισσότερο διάστημα, τόσο μεγαλύτερες εκπτώσεις μπορείς να πετύχεις. Επίσης, υπάρχουν πολλά ακόμα λειτουργικά χαρακτηριστικά του Emsisoft Anti-Malware που δεν αναφέραμε εδώ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα, κάνοντας click σε αυτό το link.

Picture representing Emsisoft Anti-Malware software

Bonus: Reimage ένα πραγματικό πολυεργαλείο προστασίας και βελτιστοποίησης συστήματος

Κάθε anti-malware λογισμικό ασφάλειας έχει συγκεκριμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά στα οποία δίνουν μεγαλύτερη έμφαση οι δημιουργοί. Έτσι, πολλές φορές οι χρήστες αναγκάζονται να αποκτήσουν αρκετά διαφορετικά λογισμικά ασφάλειας ώστε να έχουν ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών ασφάλειας. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνη την αύξηση του κόστους, αλλά και τη γενικότερη επιβάρυνση του συστήματος.

Ευτυχώς, έχουμε την λύση. Πρόκειται για ένα an all-in-all πρόγραμμα που συνδυάζει όλα τα top λειτουργικά χαρακτηριστικά πολλών διαφορετικών anti-malware λογισμικών ασφάλειας. Ο λόγος φυσικά για το Reimage.

Μπορεί να έχουν γραφτεί πολλές αρνητικές κριτικές για αυτό το λογισμικό ασφάλειας στο παρελθόν, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι πλέον μιλάμε για ένα πρόγραμμα που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το “αμαρτωλό” παρελθόν. Η εταιρεία έχει αλλάξει ριζικά, και πλέον συνεργάζεται στενά με διάφορες top antivirus εταιρείες, όπως πχ. η Avira AntiVir.

Εκτός από το πανίσχυρο και πολύ αποτελεσματικό malware scanner, το Reimage μπορεί να περηφανεύεται για τις εξαιρετικές δυνατότητές του στην επιδιόρθωση συστήματος. Μπορεί να επαναφέρει αλλοιωμένα / κατεστραμμένα / διαγραμμένα αρχεία συστήματος, να ελέγχει τα Windows registry entries, αλλά και να βελτιστοποιεί τη συνολική λειτουργία και επιδόσεις συστήματος.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα οικονομικά πακέτα απόκτησης, αλλά και για άλλα λειτουργικά χαρακτηριστικά του, μπορείς να κλικάρεις στην αξιολόγηση και κριτική του Reimage.

Reimage anti-malware

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εξειδικευμένος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση malware, ιών, και spyware...

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση