Απομάκρυνση WebDiscover Browser (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Φεβ 2019

Οδηγός Απεγκατάστασης WebDiscover Browser

Τι είναι το WebDiscover Browser?

Ο ιός WebDiscover συνεχίζει να προωθείται και να εξαπλώνεται διαδικτυακά ως χρήσιμος browser

WebDiscover Browser

Ο ιός WebDiscover Browser χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και αποτελεί δημιουργία της Καναδικής εταιρείας λογισμικού, Webdiscover Media.Έχει τη τάση να στοχεύει συστήματα υπολογιστών με λειτουργικό Windows 10 και να διεισδύει σε αυτά χωρίς την επίγνωση και έγκριση των χρηστών. Η πιο πρόσφατη έκδοση του συγκεκριμένου ιού είναι ο ιός Webdiscover Browser 2.

Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, θα αρχίσουν να εμφανίζονται συνεχώς ανακατευθύνσεις και διαφόρων ειδών εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις κάθε φορά που θα θέλεις να πλοηγηθείς στο διαδίκτυο. Οι διαφημίσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες καθώς σε κάποιο σημείο τους εμπεριέχουν “Ads by WebDiscover”, “Powered by WebDiscover” ή “WebDiscover ads”. Αυτές οι διαφημίσεις ανακατευθύνουν προς Safestsearches.com. Πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα ως adware.

Το περιεχόμενο αυτών των διαφημίσεων (αναδυόμενες, μπάνερς, κτλ.) έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να φαίνονται ιδιαιτέρως ελκυστικές στα μάτια του κάθε χρήστη. Βασίζονται στην παραπλάνηση και οι ανακατευθύνσεις μπορεί να γίνουν μέσω υπογραμμισμένων λέξεων-κλειδιά, ελκυστικών διαφημίσεων, κλπ.

Το πρόγραμμα περιήγησης WebDiscover είναι ουσιαστικά ένα προσαρμοσμένο είδος web browser που βασίζεται στο Google Chromium. Στην περίπτωση που το σύστημα του υπολογιστή σου μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό, θα διαπιστώσεις μια γραμμή αναζητήσεων που θα έχει ενσωματωθεί στο πάνω μέρος του desktop. Αυτή η γραμμή αναζητήσεων είναι ορατή συνέχεια, ασχέτως αν τρέχει ή όχι κάποια εφαρμογή.

Τώρα, εάν προσπαθήσεις να προβείς σε διαδικτυακή αναζήτηση μέσω αυτής της μπάρας, θα ανακατευθυνθείς πρώτα στο safestsearches.com και κατόπιν στη μηχανή αναζητήσεων Bing. Επίσης, είναι πολύ πιθανό κάποια από τις ανακατευθύνσεις WebDiscover να σε ανακατευθύνουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων .

Εκτός από αυτό, άλλη μια πολύ εκνευριστική ένδειξη παρουσίας αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος στον υπολογιστή, είναι οι συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικότατων αναδυόμενων διαφημίσεων οι οποίες πολλές φορές θα καλύπτουν παντελώς το περιεχόμενο των ιστότοπων που θα επισκέπτεσαι. Εκτός από εκνευριστικές, οι διαφημίσεις αυτές θα επιβραδύνουν σημαντικά και τις ταχύτητες του συστήματος, καθώς καταναλώνουν μεγάλο ποσοστό των διαθέσιμων πόρων.

Σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να εμπιστευτείς και να κλικάρεις το περιεχόμενό τους. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μολύνουν περαιτέρω τον υπολογιστή σου με απαρατήρητες παράλληλες λήψεις διαφόρων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, ο ιός WebDiscover virus αποτελεί ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο για τους δημιουργούς του καθώς μέσω αυτού οι δημιουργοί κερδίζουν χρήματα για κάθε κλικάρισμα σε επιχορηγούμενο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή διαφήμιση. Κοινώς, τρίτοι θα κερδοσκοπούν εις βάρος σου! Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σου προσφέρει κάτι χρήσιμο, μόνο ολοένα και περισσότερες προβληματικές καταστάσεις! Mάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο PUP έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό παρακολούθησης (tracking software) . Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών στο σύστημα των οποίων εγκαταστάθηκε ο ιός, ψάχνουν απεγνωσμένα οδηγίες για ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Webdiscover.

WebDiscover BrowserΟ WebDiscover Browser μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί σ' ένα σύστημα-στόχο, αυτο-ορίζεται ως προεπιλεγμένος web browser. Προσθέτει μπάρα αναζητήσεων στο πάνω μέρος του desktop και εισάγει διάφορες συντομεύσεις στην κάτω γραμμή εργαλείων.

Πληροφορίες σχετικά με τη δεύτερη έκδοση αυτού του adware

Η δεύτερη έκδοση αυτής της ύποπτης διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης, WebDiscover 2, βασίζεται στο Chromium builder, το οποίο, δυστυχώς, και αυτό εγκαθίσταται κρυφά και αυθαίρετα σε συστήματα-στόχους. Αυτός ο διαφημιστικού τύπου browser τρέχει στο σύστημα του υπολογιστή ως WebDiscover Media εφαρμογή. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, τροποποιεί κρυφά κι αυθαίρετα σημαντικές ρυθμίσεις συστήματος και αυτο-ορίζεται ως προεπιλεγμένος browser.

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο browser είναι ότι πολλά λογισμικά ασφαλείας antivirus δυσκολεύονται να τον εντοπίσουν και εν τέλει είναι δύσκολη και η ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν, ακόμα κι αν έχεις εγκαταστημένο λογισμικό ασφαλείας antivirus, ο ιός να συνεχίσει να δρα ανενόχλητα δυσχεραίνοντας σημαντικά τις διαδικτυακές περιηγήσεις και αναζητήσεις, εμφανίζοντας συνεχώς ανακατευθύνσεις προς ύποπτους/άγνωστους ιστότοπους και 'πλημμυρίζοντας' την οθόνη με ένα σωρό εκνευριστικές και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις όλα τα παραπάνω κι επιθυμείς ασφαλείς και απολαυστικές διαδικτυακές αναζητήσεις και περιηγήσεις, τότε σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Webdiscover. Για σίγουρη, ασφαλή, γρήγορη, και εύκολη αφαίρεση του ιού, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένοu FortectIntego.

WebDiscover Browser

Πώς μπορεί ο συγκεκριμένος ιός να διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Ο ιός WebDiscover καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά με διάφορους τρόπους. Ο κυριότερος τρόπος είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, με τη μέθοδο bundling καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένος σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Εάν λοιπόν κατεβάσεις μια τέτοια εφαρμογή και δε δείξεις τη δέουσα προσοχή κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης, τότε το πιο πιθανό είναι να διεισδύσουν παράλληλα στον υπολογιστή σου διαφόρων ειδών PUPs, όπως πχ. ο ιός WebDiscover.

Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε την επιλογή Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων. Συνήθως, τα PUPs κρύβονται σε πακέτα λήψης δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. PDF converters, κλπ. Είναι προτιμότερο να κατεβάζεις αυτά τα προγράμματα από τις επίσημες ιστοσελίδες τους.

Η εφαρμογή WebDiscover Browser

Πώς γίνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WebDiscover?

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο ιός WebDiscover virus είναι ένας αρκετά δύσκολος και περίπλοκος ιός. Επομένως, είναι προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεσή του με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware / anti-malware.

Παρόλα αυτά, αν δεν επιθυμείς την εγκατάσταση ενός λογισμικού ασφαλείας και θες να δοκιμάσεις τις τεχνικές ικανότητές σου, σπαταλώντας μάλιστα αρκετό επιπλέον χρόνο, μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα τον ιό WebDiscovery. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού WebDiscover.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του WebDiscover Browser

Αφαίρεση WebDiscover Browser από συστήματα Windows

Για την αφαίρεση του WebDiscover από τα Windows, καλό είναι να γνωρίζεις ότι ο ιός μπορεί να κάνει τα πάντα ώστε να καταστήσει δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία τόσο τον εντοπισμό όσο και την ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις που να τον ψάξεις. Το πιθανότερο είναι να βρεις τ' αρχεία του ιού σε αυτά τα directories:

C:\Program Files\WebDiscoverBrowser\ 
C:\Documents and Settings\Application DataChromium\.

Επίσης, στην περίπτωση που μολυνθεί το σύστημα του υπολογιστή σου, θα πρέπει να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις όλα τα entries που σχετίζονται με το WebDiscover Media.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το WebDiscover Browser και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το WebDiscover Browser ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση WebDiscover Browser από σύστημα Mac OS X

Στην περίπτωση που αυτό το adware μολύνει Mac OS X, δε χρειάζεται πανικός. Αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το WebDiscover Browser ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση WebDiscover Browser από Microsoft Edge

Στην περίπτωση του Microsoft Edge browser, θα πρέπει να τσεκάρεις πολύ προσεκτικά την λίστα με όλες τις επεκτάσεις browser και τα πρόσθετα. Επίσης, συνιστούμε να διαγράψεις όποιο entry εντοπίσεις το οποίο θα είναι άγνωστο ή ύποπτο ή που δεν εγκατέστησες συνειδητά.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το WebDiscover Browser θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Για την αφαίρεση των WebDiscover και WebDiscover Browser 2 από τον Firefox, θα πρέπει να ψάξεις για ύποπτα πρόσθετα ή επεκτάσεις που μπορεί να προσκολλήθηκαν στον web browser σου. Αν εντοπίσεις ύποπτες ή άγνωστες καταχωρήσεις, συνιστούμε την άμεση απεγκατάστασή τους.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με WebDiscover Browser και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση WebDiscover Browser μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του WebDiscover Browser.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση WebDiscover Browser από Google Chrome

Στην περίπτωση του Chrome, θα πρέπει να εντοπίσεις τα πρόσθετα των WebDiscover ή/και WebDiscover Browser 2-. Παρόλα αυτά, αν έχεις εγκατεστημένους κι άλλους web browsers, ασχέτως αν τους χρησιμοποιείς ή όχι, σε συμβουλεύουμε να τους τσεκάρεις κι αυτούς στην περίπτωση που κατάφερε να διεισδύσει και εκεί ο ιός.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το WebDiscover Browser και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του WebDiscover Browser. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση WebDiscover Browser από Safari

Στην περίπτωση του Safari browser, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες:

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το WebDiscover Browser ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του WebDiscover Browser. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα WebDiscover Browser υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες