Προσοχή!!! Οι εισβολείς τύπου Ransomware μόλις ξεκίνησαν το δεύτερο γύρο τους!

Beware!!! Ransomware threats have just started their second round!Μπορεί να έχετε ακούσει για ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο ονομάζεται FBI virus. Αυτός ο εισβολέας εξαπλώνεται παριστάνοντας μια επίσημη ειδοποίηση από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το FBI, το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας κ.λπ. Αφού μπλοκάρει το σύστημα του Η/Υ, αυτή η πλαστή ειδοποίηση ξεκινά να υποστηρίζει πως ο χρήστης πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο για τη χρήση περιεχομένου που προστατευόταν από πνευματικά δικαιώματα, τη διανομή malware και παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες. Ευτυχώς, οι ειδικοί ασφαλείας χρειάστηκαν μόνο μερικές εβδομάδες για να ανακαλύψουν το τρόπο μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώνουν τους υπολογιστές τους, χωρίς φυσικά να πληρώνουν αυτό το υποτιθέμενο πρόστιμο. Ωστόσο, αυτό ενθάρρυνε αυτούς τους χάκερς να ξεκινήσουν να δημιουργούν νέους ιούς. Έτσι έκαναν την εμφάνιση τους οι Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker και ο Critroni.

Το Cryptowall, Cryptolocker και άλλα ransomware ΔΕΝ μπλοκάρουν ολόκληρο το σύστημα. Από τη στιγμή που αυτοί οι ιοί διεισδύουν στο σύστημα, κρυπτογραφούν ορισμένα αρχεία των χρηστών και μετά ζητούν την πληρωμή ενός πρόστιμου για την αποκρυπτογράφηση τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες ζητούνται να πληρώσουν 1 ή 2 bitcoin (ή $250 – $500) για την επαναφορά των αρχείων τους. Το πιο σημαντικό είναι πως ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι αν τα αρχεία σας θα επαναφερθούν ή όχι μετά τη πληρωμή αυτού του προστίμου. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να σκέφτεστε για την πρόληψη παρά την αφαίρεση του Cryptowall.

Πως μπορείτε να αποφύγετε το Cryptolocker; Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να αποφύγετε τα ύποπτα e-mail. Έχει ήδη αναφερθεί πως αυτά τα επισυναπτόμενα αρχεία μπορεί να χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση αυτού του ransomware: malformed.zip; plenitude.zip; inquires.zip; simoniac.zip; faltboat.zip; incurably.zip; payloads.zip; dessiatine.zip. Επίσης, μείνετε μακριά από αναδυόμενες διαφημίσεις οι οποίες προσφέρουν την ενημέρωση προγραμμάτων όπως η Java ή ο Flash Player. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση ύποπτων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου αυτού του εισβολέα. Αν πραγματικά θεωρείτε πως αυτά τα προγράμματα χρειάζονται ενημέρωση, επισκεφτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες τους και κάντε λήψη των αντίστοιχων ενημερώσεων από αυτές.

Αν ανακαλύψατε πως κάποιο από τα Crytowall, Cryptolocker, Critroni ή CTB Locker έχει ήδη διεισδύσει στον υπολογιστή σας, τότε θα σας φανούν χρήσιμοι οι παρακάτω οδηγοί:

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση