Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας μας προειδοποιούν για την επανεμφάνιση του ιού της Delta Homes

Security experts warn about reappearance of Delta Homes virus!Η Delta-homes.com είναι μια μηχανή αναζήτησης, η οποία αρχικά δημιουργήθηκε για να κερδίζει χρήματα από διαφημίσεις, πρόσφατα ανανέωσε τη δραστηριότητα της. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, έχει ήδη καταλάβει χιλιάδες συσκευές στη Ρωσία, Τουρκία, Δανία, Πολωνία και τις Η.Π.Α.. Δυστυχώς, είναι ακόμη άγνωστο το ποιός ευθύνεται για αυτή την επιδημία. Πιθανότατα, ξεκίνησε από τη Ρωσία και ανήκει σε χάκερς, οι οποίοι τη χρησιμοποιούν για να τροποποιούν τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων περιήγησης και να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Παρακαλούμε, βεβαιωθείτε πως έχετε ένα ενημερωμένο anti-spyware εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τον ιό Delta Homes και τα προβλήματα που τυπικά προκαλεί αυτή η απειλή.

Επίσης γνωστό και ως εισβολέας προγραμμάτων περιήγησης, αυτό το πρόγραμμα πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα του 2013. Όπως ακριβώς και στη παρούσα έκδοση του, εξαπλώθηκε κυρίως με τη βοήθεια διάφορων freeware προγραμμάτων, όπως τα διαβόητα Babylon Toolbar, Softonic, Any.Do, BeeLine Reader και άλλες δωρεάν εφαρμογές. Ανανέωση τη δραστηριότητα του στις αρχές του 2014, καθώς οι χάκερς βελτίωσαν τις ικανότητες rootkit και του έδωσαν περισσότερες δυνατότητες, έτσι ώστε να μπορεί να κρύβεται βαθιά στο Λειτουργικό Σύστημα και να αποτρέπει την αφαίρεση του.

Όταν εγκαθίσταται στο σύστημα, η Delta-homes.com επιχειρεί να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις του συστήματος και μπλοκάρει την αρχική σελίδα με τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες που πέφτουν θύματα της θα ξεχάσουν τη μηχανή αναζήτησης της Google, Bing, Yahoo ή άλλες παρόμοιες. Επιπλέον, βομβαρδίζονται με τροποποιημένα αποτελέσματα αναζήτησης και διαφορετικές διαφημίσεις, που τυπικά είναι γεμάτες με διάφορους συνδέσμους. Εάν κάποια από αυτές τις διαφημίσεις ξεγελάσει ένα χρήστη, τον προωθεί σε μια συνεργαζόμενη ιστοσελίδα. Κλικ και πάλι κλικ, οι χάκερς συνεχώς προωθούν τους χρήστες προς συγκεκριμένες ιστοσελίδες, έτσι ώστε να αυξάνουν την κατάταξη και τα κέρδη τους αντίστοιχα.

Από ότι φαίνεται, το 40% από τους χρήστες που έχουν μολυνθεί από τη νέα έκδοση του ιού Delta-Homes.com κατοικούν στη Ρωσία. Μπορεί να ακούγεται αστείο, ειδικά αν γνωρίζετε από ποιά χώρα προέρχεται αυτός ο ιός.

Αν πιστεύετε πως το σύστημα σας, έχει επίσης επηρεαστεί από αυτόν τον εισβολέα προγραμμάτων περιήγησης, δεν πρέπει να το αγνοήσετε διότι μπορεί εύκολα να σας ανακατευθύνει σε ιστοσελίδες μολυσμένες με malware. Για να εξαλείψετε αυτή την απειλή, πρέπει να σαρώσετε τον υπολογιστή σας με ένα anti-spyware και να επαναφέρετε όλα τα προγράμματα περιήγησης σας. Για να μάθετε ποιά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για την αφαίρεση του ιού Delta-Homes.com και πως μπορείτε να επαναφέρετε τα προγράμματα περιήγησης σας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση