Αφαίρεση ιού .zzz File Extension (Οδηγίες Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού .zzz File Extension

Τι είναι το Κακόβουλη Επέκταση Αρχείων .zzz?

Πόσο επικίνδυνη είναι η κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz?

Η κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz είναι ουσιαστικά ένας ιός που μπλοκάρει τα αρχεία των χρηστών-θυμάτων με την πρόσθεση της επέκτασης .zzz σε καθένα από αυτά. Μάλιστα, το συγκεκριμένο malware κατατάσσεται στην επικίνδυνη κατηγορία των ιών ‘ransomware’, πολύ απλά γιατί μπλοκάρει σημαντικά αρχεία των χρηστών-θυμάτων και κατόπιν ζητάει λύτρα ώστε να τα αποκρυπτογραφήσει και να αφαιρέσει αυτή την κακόβουλη επέκταση.

Σας συνιστούμε, εάν βρεθείτε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, να ΜΗΝ πληρώσετε τα λύτρα που θα σας ζητήσουν οι δημιουργοί του ιού, γιατί διαφορετικά θα πληρώσετε πολλά λεφτά, θα υποστηρίξετε με το τρόπο σας τη συνέχιση του έργου των κυβερνο-εγκληματιών, ενώ παράλληλα δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας. Επίσης, δεν είναι και ό,τι ασφαλέστερο να μοιράζεστε τα προσωπικά στοιχεία σας και να συναλάσσεστε με κυβερνο-εγκληματίες!

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι τα αρχεία σας έχουν μπλοκαριστεί από την κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz, τότε, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος και να τσεκάρετε εάν έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας ο ιός Teslacrypt ή κάποια από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως μόλις ο συγκεκριμένος ιός ransomware καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα προβεί άμεσα σε σάρωση συστήματος ώστε να εντοπίσει που βρίσκονται αποθηκευμένα τα αρχεία με τις επεκτάσεις που στοχεύει. Οι επεκτάσεις αρχείων που συνήθως στοχεύει είναι οι εξής:.docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3.

Μόλις λοιπόν εντοπίσει τα αρχεία με τις επεκτάσεις που στοχεύει, θα αρχίσει να τα κρυπτογραφεί χρησιμοποιώντας τον προηγμένο αλγόριθμo κρυπτογραφήσεων, RSA-2048. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρυπτογραφήσεων, θα εμφανίσει ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο θα σας ενημερώσει ότι θα πρέπει να πληρώσετε ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα ώστε να ανακτήσετε και πάλι πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας!

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ιός ransomware στοχεύει και καταφέρνει να κρυπτογραφεί ένα πραγματικά ευρύ φάσμα διαφόρων μορφών αρχείων, όπως πχ. φωτογραφίες, μουσικά αρχεία, videos, business έγγραφα, ακόμα και διάφορες μορφές τέχνης, είναι λογικό που εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες, χρήστες-θύματα αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα λύτρα, γιατί τα αρχεία που μπλοκαρίστηκαν ήταν μεγάλης σημασίας και αξίας. Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κάνετε το ίδιο λάθος. ΜΗΝ πληρώσετε τα λύτρα που θα σας ζητήσει ο ιός ransomware ώστε να αφαιρεθεί η κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz.

Σίγουρα, θα αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος ιός ransomware διεισδύσει και στον δικό σας υπολογιστή! Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε από το διαδίκτυο τον υπολογιστή σας.

Κατόπιν, σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά, όχι μόνο την κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz, αλλά και οποιονδήποτε άλλο ιό ή PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ιού, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκρυπτογραφήσετε τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας. Υπάρχει κάποια πιθανότητα μερικής ανάκτησης χρησιμοποιώντας κάποιο από τα παρακάτω εργαλεία ανάκτησης αρχείων: R-Studio, Photorec, ή Kaspersky virus-fighting utilities. Ωστόσο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περίπτωση που δεν προνοήσατε να κάνετε backup τα αρχεία σας πριν μολυνθεί ο υπολογιστής σας από τον ιό, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να τα ανακτήσετε! Η κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz είναι ένας προηγμένος ιός ransomware που χρησιμοποιεί ιδιαιτέρως περίπλοκο αλγόριθμο κρυπτογραφήσεων. Οπότε, η ολοκληρωτική ανάκτηση των αρχείων είναι πρακτικά αδύνατη!

The picture showing zzz file extension ransomware

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου ο συγκεκριμένος ιός?

Συνήθως, η κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ιούς ransomware, καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω κακόβουλων και μολυσμένων emails. Συνήθως, ο ιός εμπεριέχεται ως επισύναψη σε αυτά τα emails και ενεργοποιείται με τη βοήθεια trojan horse.

Τις περισσότερες φορές, για να παραπλανήσει τους χρήστες-θύματα και να τους πείσει να προβούν σε λήψη της μολυσμένης επισύναψης, το κακόβουλο email εμφανίζεται ως δήθεν προειδοποιητικό μήνυμα από κάποια κυβερνητική αρχή ή επίσημη υπηρεσία. Επομένως, για να προφυλαχθείτε από αυτού του είδους τις κακόβουλες και ιδιαιτέρως επικίνδυνες διεισδύσεις μέσω email επισυνάψεων, θα πρέπει πάντα να τσεκάρετε καλά τα emails πριν τα ανοίξετε.

Πρώτα από όλα, ελέγξτε τον αποστολέα (αν μπορείτε, διασταυρώστε με άλλους τρόπους εάν όντως στάλθηκε email από τη συγκεκριμένη υπηρεσία). Κατόπιν, διαβάστε προσεκτικά το κείμενο του email. Εάν δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό ή υπάρχουν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη, τότε το email αυτό δεν είναι αυθεντικό και σας συμβουλεύουμε να το διαγράψετε άμεσα και να μαρκάρετε τον αποστολέα ως spam!

Για να ελαχιστοποιήσετε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες κακόβουλων μολύνσεων, επιβάλλεται να εγκαταστήσετε και να έχετε πάντα ενεργοποιημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware. Έτσι, το σύστημα του υπολογιστή σας θα αποκτήσει ολοκληρωμένη και σε πραγματικό χρόνο προστασία από διεισδύσεις PUPs, ιών, και διαφόρων malware.

Στην περίπτωση που το σύστημα του υπολογιστή σας μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό, ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσετε πρόσβαση στα αρχεία που έχει κρυπτογραφήσει είναι χρησιμοποιώντας το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης, δλδ. πληρώνοντας τα λύτρα τα οποία κυμαίνονται μεταξύ $300 – $500.

Αν και η πληρωμή των λύτρων μοιάζει ως η μοναδική λύση, ωστόσο και πάλι δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι οι κυβερνο-εγκληματίες θα σας στείλουν το πολυπόθητο κλειδί αποκρυπτογράφησης. Παράλληλα, κινδυνεύετε να εκθέσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε επιπρόσθετους κινδύνους, καθώς και τα προσωπικά σας στοιχεία. Άλλωστε, δεν έχετε να κάνετε με έντιμους κι αξιόπιστους ανθρώπους, αλλά με αναξιόπιστα κι εγκληματικά άτομα που κερδοσκοπούν εις βάρος άλλων! Επομένως, για να γλυτώσετε τα αρχεία ΚΑΙ τα λεφτά σας, ακολουθήστε προσεκτικά τις σχετικές οδηγίες που θα βρείτε στην επόμενη σελίδα!

Κακόβουλη Επέκταση Αρχείων .zzz – Επισκόπηση:

 • Ο συγκεκριμένος ιός ανήκει στην επικίνδυνη κατηγορία ‘ransomware’
 • Διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών ως επισύναψη κακόβουλων emails
 • Η κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz κρυπτογραφεί τα αρχεία με τον προηγμένο αλγόριθμο κρυπτογραφήσεων, RSA-2048
 • Μόλις ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση, τα κρυπτογραφημένα αρχεία αποκτούν την επέκταση .zzz
 • Ακόμα κι αν αφαιρέσετε την κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz, η ανάκτηση των αρχείων που έχει κρυπτογραφήσει ο ιός είναι πρακτικά αδύνατη.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω την κακόβουλη επέκταση αρχείων .zzz από το σύστημα του υπολογιστή μου?

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό ransomware, και δε μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία που έχει κρυπτογραφήσει, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να δράσετε άμεσα! Όσο περισσότερο αργείτε τόσο θα μεγαλώνει ο αριθμός των αρχείων που θα κινδυνεύουν να κρυπτογραφηθούν! Έχοντας αποσυνδέσει τον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο, μπορείτε να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ransomware, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών / βοηθητικών αρχείων. Ο παρακάτω αναλυτικός οδηγός αφαίρεσης θα σας δείξει πως να τα καταφέρετε:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού .zzz File Extension

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση .zzz File Extension χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του .zzz File Extension. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση .zzz File Extension έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από .zzz File Extension κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες