Αφαίρεση ιού .vvv File Extension (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Συμπ. Οδηγίες Ανάκτησης

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού .vvv File Extension

Τι είναι το Κακόβουλη Επέκταση Αρχείου .vvv?

Περιγραφή της κακόβουλης επέκτασης αρχείου .vvv

.vvv File Extension virus

Η κακόβουλη επέκταση αρχείου .vvv δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ιός τύπου ransomware (είδος κακόβουλου λογισμικού που μπλοκάρει, μέσω κρυπτογράφησης, την πρόσβαση στον χρήστη σε έγγραφα κι αρχεία ζητώντας ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση και ξεμπλοκάρισμά τους). Μάλιστα, είναι μια πιο πρόσφατη έκδοση του ransomware Teslacrypt 2.0 .

Ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας ως Trojan (ο ιός προσποιείται ότι είναι ένα αρχείο σταλμένο από επίσημες πηγές και συνήθως εμφανίζεται ως e-mail επισύναψη). Εάν ο συγκεκριμένος ιός τύπου ransomware διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε το πιο πιθανόν είναι να χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης, AES-256-CBC, και θα κρυπτογραφήσει όλα τα προσωπικά αρχεία σας (συμπεριλαμβανομένων αυτών με επεκτάσεις: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3.) που έχετε αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή.

Μολίς κρυπτογραφηθεί ένα αρχείο, αποκτάει την επέκταση .vvv. Μόλις ο ιός ολοκληρώσει την κρυπτογράφηση των αρχείων, εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα σε κάποιο αρχείο τύπου HOW_RECOVER.HTML, HELP_RESTORE.HTML, HOW_RECOVER.TXT ή HELP_RESTORE.TXT. Τα αρχεία αυτά θα αποθηκευτούν σε καθέναν από τους φακέλους στους οποίους θα εμπεριέχονται τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Στα αρχεία που εμπεριέχεται το προειδοποιητικό μήνυμα θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πως θα καταφέρετε να αποκρυπτογραφήσετε και να ξεμπλοκάρετε την πρόσβαση στα αρχεία που έχουν μπλοκαριστεί.

Συνήθως, ως λύτρα ζητείται το ποσόν των 500$ το οποίο και θα πρέπει να πληρωθεί μέσω του συστήματος συναλλαγών bitcoin ώστε να καταφέρετε να αποκτήσετε το κλειδί αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key). Στο προειδοποιητικό μήνυμα γίνεται ξεκάθαρο ότι στην περίπτωση που δεν πληρώσετε το απαιτούμενο ποσόν εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, τότε θα χάσετε για πάντα την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας.

Μπορεί τα παραπάνω να σας έχουν φοβήσει αρκετά, ωστόσο σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ υποκύψετε σε αυτόν τον εκβιασμό, και σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να πληρώσετε τα ζητούμενα λύτρα. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν είναι εγγυημένο πως πληρώνοντας τα λύτρα θα μπορέσετε να ξεμπλοκάρετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας. Αντιθέτως, αν το πράξετε, θα έχετε μοιραστεί με κυβερνο-εγκληματίες απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα!

Το πρώτο πράγμα που σας συμβουλεύουμε να κάνετε στην περίπτωση που βρεθείτε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, είναι να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ κι ΑΜΕΣΑ τον ιό που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .vvv. Όσο πιο γρήγορα δράσετε τόσο περισσότερα αρχεία θα μπορέσετε να σώσετε, καθώς με την αφαίρεση του ιού θα σταματήσει και η διαδικασία της κρυπτογράφησης.

Σε περίπλοκες κι επικίνδυνες περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware προγράμμα ασφάλειας, όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .vvv στο σύστημα του υπολογιστή σας.

.vvv File Extension virus

Πώς μπορεί ο ιός που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .vvv να διεισδύσει στον υπολογιστή μου και να τον μολύνει?

Ο ιός που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .vvv εξαπλώνεται διαδικτυακά ως Trojan horse. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητα από το διαδίκτυο ή να το λάβετε ως επισύναψη σε κάποιο από τα emails σας. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων συνιστούν να αποφεύγετε να κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από άγνωστους τρίτους.

Πριν προβείτε στην οποιαδήποτε λήψη/εγκατάσταση, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι ο ιστότοπος από όπου θα κατεβάσετε την εκάστοτε δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή είναι αξιόπιστος κι ασφαλής. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε να επισκέπτεστε ιστότοπους όπου ζητείται από τους επισκέπτες να συμπληρώνουν ύποπτες online ερευνες και διαγωνισμούς/κληρώσεις ή να μοιράζονται απόρρητα τραπεζικά προσωπικά δεδομένα!

Εάν επιμένετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή, τότε σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Custom/Advanced (Προσαρμοσμένη / Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων που εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling).

Ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης των κακόβουλων προγραμμάτων τύπου ransomware παραμένουν τα e-mails. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί όταν λαμβάνετε e-mail από άγνωστο αποστολέα, πόσο μάλλον όταν ένα τέτοιο e-mail εμπεριέχει επισύναψη. Προσέξτε τη διεύθυνση του αποστολέα, γιατί πολλές φορές οι κυβερνο-εγκληματίες προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες-θύματα κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι τα μηνύματα “CHECK.TXT,” “AWARD.TXT” ή “PENALTY.TXT” που τους εμφανίζονται, προέρχονται από σοβαρές κι αξιόπιστες πηγές. Φυσικά, ΜΗΝ κάνετε το λάθος κι ανοίξετε κάποια από αυτές τις ύποπτες επισυνάψεις. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανόν σε κάποια από αυτές να κρύβεται και ο ιός που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση .vvv. Εάν τώρα διαπιστώσατε ότι ήδη κάποια από τα αρχεία σας έχουν αποκτήσει τη συγκεκριμένη κακόβουλη επέκταση, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου ιού. Για να μάθετε πως να τα καταφέρετε, συνεχίστε διαβάζοντας την παρακάτω σελίδα.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ ολοκληρωτικά από αυτό το ransomware? Θα μπορέσω να αποκτήσω και πάλι πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία μου?

Στην περίπτωση που κατάφερε να διεισδύσει και στον δικό σας υπολογιστή ο ιός που εμφανίζει τις κακόβουλες επεκτάσεις .vvv, τότε σας συμβουλεύουμε να δράσετε άμεσα εντοπίζοντας και αφαιρώντας ολοκληρωτικά τον συγκεκριμένο ιό.

Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι πολλοί από τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων υποστηρίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρετε να αποκρυπτογραφήσετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία χωρίς να έχετε πληρώσει πρώτα τα λύτρα ώστε να αποκτήσετε το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Παρόλα αυτά, σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κάνετε το λάθος και πληρώσετε τα λύτρα, καθώς δεν είναι εγγυημένο πως αν το πράξετε οι κυβερνο-εγκληματίες θα σας αφήσουν να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στα αρχεία σας. Αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο από τα παρακάτω εργαλεία αποκρυπτογράφησης που ίσως καταφέρουν να σας βοηθήσουν : ESET TeslaCrypt Decryptor.

Για να καταφέρετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση αρχείων .vvv μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας που σας προτείνουμε παρακάτω ή να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τον ιό ακολουθώντας προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού .vvv File Extension

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση .vvv File Extension χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του .vvv File Extension. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση .vvv File Extension έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από .vvv File Extension κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες