Αφαίρεση ιού Wowstart.online (Άπλό Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Wowstart.online

Τι είναι το Ιός Wowstart.online?

Είναι επικίνδυνος ο ιός Wowstart.online?

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των δραστήριων διαδικτυακών χρηστών, τότε σαφώς και βρίσκεσαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Σε ανυποψίαστο χρόνο μπορεί να δεις το σύστημα του υπολογιστή σου να μολύνεται από PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. ο ιός Wowstart.online virus.

Ο συγκεκριμένος ιός προωθείται ως μια δήθεν αξιόπιστη και νόμιμη μηχανή αναζήτησης, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου browser hijacker (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος ιός καταφέρει να διεισδύσει απαρατήρητος στο σύστημα του υπολογιστή σου, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προβεί άμεσα σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στις παραμέτρους ρυθμίσεων του web browser που έχεις εγκαταστημένο και χρησιμοποιείς για τις διαδικτυακές σου αναζητήσεις και πλοηγήσεις. Κατόπιν, θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και τη μηχανή αναζήτησης με το Wowstart.online.

Το καλό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι προς το παρόν ο συγκεκριμένος ιός στοχεύει μόνο το Google Chrome. Δεν είχαμε ακόμα αναφορές χρηστών ότι ο ιός μπορεί να μολύνει το Mozilla FireFox ή τον Internet Explorer.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι το συγκεκριμένο malware έχει τη τάση να εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης, να εμφανίζει εκνευριστικές διαφημίσεις, και να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και συνήθειες των χρηστών-θυμάτων.

Από τα παραπάνω παραδείγματα των προβληματικών καταστάσεων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό είναι εύκολο να συμπεράνεις ότι όχι μόνο δεν θα έχεις κανένα απολύτως όφελος να το έχεις στον υπολογιστή σου, αλλά απεναντίας η παρουσία του ισοδυναμεί με πληθώρα προβληματικών και δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων. Για αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα στην ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Wowstart.online. Μπορείς να τον αφαιρέσεις είτε χειροκίνητα ή αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας τύπου anti-malware, όπως πχ το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το PUP, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο.

Ο ιός Wowstart.online πέραν του ότι αντικαθιστά αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης η οποία εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης, σχετίζεται και με άλλες ύποπτες και κρυφές δραστηριότητες. Πρώτα απ’ όλα, η ύποπτη φύση του συγκεκριμένου προγράμματος φαίνεται από το γεγονός ότι δεν εμπεριέχει πληροφορίες σχετικά με τους προγραμματιστές που το δημιούργησαν, αλλά ούτε Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), EULA (End User’s License Agreement, δλδ. Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη), ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να σχηματίσει μια καλή εικόνα σχετικά με τους αληθινούς σκοπούς, πολιτικές, και μεθόδους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα.

Δυστυχώς, μόλις ο ιός Wowstart.online virus διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, γενικής φύσεως, αλλά ακόμα και ευαίσθητα, προσωπικά δεδομένα, όπως πχ. email, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών, PINs, κτλ.

Κατόπιν, τα προσωπικά αυτά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άγνωστους συνεργαζόμενους τρίτους, ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες όπως hackers και spammers, για την εκπλήρωση διάφορων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων σκοπών, όπως πχ. την εμφάνιση άρτια στοχευμένων διαφημίσεων, υποκλοπές τραπεζικών λογαριασμών / πιστωτικών καρτών, spam, κτλ. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να προβείς σε διαδικτυακές αγορές μέσω Wowstart.online γιατί ο συγκεκριμένος browser hijacker έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τι πληκτρολογείς κι έτσι να αποκτήσει πρόσβαση στις πιστωτικές κάρτες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς σου!

Εκτός όμως από αυτά, καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης και οι αναδυόμενες διαφημίσεις που εμφανίζει ο ιός Wowstart.online θα σε ανακατευθύνουν σε άγνωστους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να είναι κακόβουλοι. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μέσω αυτών των ιστότοπων κινδυνεύεις άμεσα να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε διεισδύσεις διαφόρων PUPs και ιών, όπως πχ. worms, adware, ransomware, κλπ.

Πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά ο συγκεκριμένος ιός?

Ο ιός Wowstart.online δεν έχει δικό του επίσημο ιστότοπο μέσω του οποίου να μπορεί κάποιος να τον κατεβάσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σου όντας κρυμμένος σε συνοδευτικό πακέτο λήψης κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής (βλ. μέθοδος bundling). Έτσι, εάν κατεβάζεις συχνά αυτού του είδους τις εφαρμογές, σου συνιστούμε να δείχνεις μεγάλη προσοχή, γιατί διαφορετικά θα κατεβάσεις παράλληλα και ό,τι άλλο εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής, εάν έχει. Η μέθοδος bundling αποτελεί την κύρια μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs, πολύ απλά γιατί οι χρήστες δε δείχνουν την απαραίτητη προσοχή κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες έκθεσης του συστήματος του υπολογιστή σου σε αυτού του είδους τις παράλληλες και δυνητικά επικίνδυνες διεισδύσεις, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης, αντί Γρήγορης (Quick) ή Προτεινόμενης (Recommended). Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Wowstart.online virus.

Συνοψίζοντας, για να αποφύγεις τη δυσάρεστη πιθανότητα να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τον ιό Wowstart.online, είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή όταν κατεβάζεις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο. Πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά πριν κλικάρεις και σε καμιά περίπτωση να μην πατάς μηχανικά το κουμπί ‘Επόμενο’ ή ‘ΟΚ’.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Wowstart.online virus?

Αφού αναλύσαμε τα αρνητικά χαρακτηριστικά και συνοψίσαμε τις ύποπτες διεργασίες που σχετίζονται με τον ιό Wowstart.online, παρακάτω θα αναφέρουμε τρόπους αφαίρεσής του.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να αφαιρέσεις τον ιό από το Google Chrome browser και να ορίσεις ως προεπιλεγμένη μια αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης. Κατόπιν, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα μολυσμένα Google Chrome αρχεία. Αν και είναι δυνατή η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού, ωστόσο συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου antivirus. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να σαρώσει το σύστημα, να εντοπίσει, και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο τον ιό και τα βοηθητικά αρχεία του που μπορεί να βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του συστήματος, αλλά και οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο τυχόν κατάφερε να τρυπώσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου. Κι όλα αυτά εντός ολίγων μόνο λεπτών!

Αν από την άλλη επιθυμείς να δοκιμάσεις τις γνώσεις και τη τύχη σου επιθυμώντας να αφαιρέσεις χειροκίνητα τον ιό Wowstart.online, τότε μπορείς να διαβάσεις και να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Wowstart.online

Αφαίρεση Wowstart.online από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Wowstart.online και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Wowstart.online ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Wowstart.online από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Wowstart.online ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Wowstart.online από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Wowstart.online θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Wowstart.online και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Wowstart.online μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Wowstart.online.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Wowstart.online από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Wowstart.online και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Wowstart.online. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Wowstart.online από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Wowstart.online ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Wowstart.online. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Wowstart.online υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες