Αφαίρεση ιού Workno.ru (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Αυγ 2017

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Workno.ru

Τι είναι το Ιός Workno.ru?

Τι πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές σχετικά με τον ιό Workno.ru?

Workno.ru virus

Ο ιός Workno.ru virus ανήκει στην κατηγορία των browser hijackers (είδος ανεπιθύμητων και δυνητικά επικίνδυνων προγραμμάτων που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο με απώτερο σκοπό την πρόωθηση ιστότοπων, προγραμμάτων, και υπηρεσιών συνεργαζόμενων τρίτων).

Έως τώρα, ο συγκεκριμένος ιός έχει τη τάση να στοχεύει συστήματα υπολογιστών που βρίσκονται σε ρωσόφωνες χώρες. Ωστόσο, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί μπορεί να διεισδύσει απαρατήρητο σε οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή καθώς κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling).

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής που κατεβάζεις, όπως πχ. download managers, PDF creators, video streaming, κτλ. Στο δεύτερο μέρος του άρθρου μπορείς να βρεις συμβουλές για το πως μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να διεισδύσει στον υπολογιστή σου ο ιός Workno.ru. Επίσης, στο τέλος του άρθρου μπορείς να βρεις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού, τις οποίες ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Μόλις το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, θα ξεκινήσει άμεσα τις αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις συστήματος. Έτσι, θα διευκολύνει τις διεργασίες που έχει προγραμματιστεί να εκτελεί. Για να δυσκολέψει την αφαίρεσή του από το σύστημα-στόχο, ο συγκεκριμένος browser hijacker ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση του συστήματος και προσθέτει τα registry entries του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση που το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί, κάθε φορά που θα ανοίγεις το web browser σου, ο ιός θα εκτελεί παρασκηνιακά πλήθος κακόβουλων διεργασιών, ενώ παράλληλα θα ανοίγει αυθαίρετα τον κακόβουλο ιστότοπο Workno.ru.

Διαπιστώσαμε ότι μόλις ο ιός καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του συστήματος-στόχου (βλ. browser hijacking), και αφού πρώτα τροποποιήσει τις ρυθμίσεις browser, δεν ορίζει ως προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και νέα καρτέλα browser το URL του. Αντί αυτού, χρησιμοποιεί άλλα URLs, όπως πχ. dcubege.ru, iztiwe.ru, κτλ. Με τη σειρά τους, αυτοί οι ιστότοποι ανακατευθύνουν τους χρήστες-θύματα σε άλλους ύποπτους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Αν λοιπόν διαπίστωσες πρόσφατα την εμφανίση τέτοιου είδους ανακατευθύνσεων, τότε θα πρέπει να δράσεις άμεσα. Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Workno.ru. Για περίπλοκες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του αξιόπιστου και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφάλειας, FortectIntego.

Workno.ru virus

Εκ πρώτης όψεως, ο συγκεκριμένος ιστότοπος αναζητήσεων φαίνεται δελεαστικός και αξιόπιστος. Παρουσιάζει διάφορα ενδιαθέροντα άρθρα, ειδήσεις, προγνώσεις καιρού, και εμπεριέχει δικιά του μηχανή αναζήτησης. Δυστυχώς, η καλή αυτή εικόνα είναι άκρως παραπλανητική! Σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις την περίηγηση σε αυτό τον ιστότοπο, καθώς και τις διαδικτυακές αναζητήσεις μέσω της συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης. Έχει διαπιστωθεί ότι μέσω αυτής εμφανίζονται ύποπτοι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Με άλλα λόγια, οι ανακατευθύνσεις που εμφανίζει ο ιός Workno.ru μπορεί να εκθέσουν σε άμεσο κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, καθώς υπάρχουν πιθανότητες να ανακατευθυνθείς ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους τους οποίους τους διαχειρίζονται scammers και hackers. Μέσω αυτών των ιστότοπων μπορεί να διεισδύσουν κρυφά στον υπολογιστή σου διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι κακόβουλοι ιστότοποι είναι πολύ καλά 'μεταμφιεσμένοι' και μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν τους μη έμπειρους χρήστες!

Αν πιστεύεις ότι ο υπολογιστής σου έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό τύπου browser hijacker, τότε θα πρέπει να δράσεις άμεσα. Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Workno.ru. Ο προτιμότερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι με την εγκατάσταση και χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου anti-malware. Το λογισμικό ασφάλειας θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο το συγκεκριμένο ιό και όλα τα βοηθητικά αρχεία του, αλλά και οποιοδήποτε άλλο PUP ή κακόβουλο πρόγραμμα κατάφερε να 'τρυπώσει' κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου. Εκτός αυτού, το anti-malware μπορεί να προσφέρει προστασία από κυβερνο-απειλές, σε πραγματικό χρόνο.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου ο συγκεκριμένος ιός?

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά ο ιός Workno.ru. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσεις να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να δεις το συγκεκριμένο ιό να διεισδύει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου.

Ο πλέον δημοφιλής τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης αυτού του browser hijacker, αλλά και των περισσοτέρων PUPs, είναι η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, με τη μέθοδο bundling, τα PUPs κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων. Έτσι, στην περίπτωση που ο χρήστης-θύμα δε δείξει την απαραίτητη προσοχή κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζει, τότε, θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι άλλο εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, εάν έχει. Όσο έμμεση / παραπλανητική κι αν φαίνεται η μέθοδος bundling, παρόλα αυτά είναι νόμιμη!

Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίσεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Workno.ru virus.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω από τον υπολογιστή μου τον ιό Workno.ru?

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα ανεπιθύμητα προγράμματα έχουν τη τάση να προβαίνουν σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις συστήματος χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σου. Έτσι, μόλις αντιληφθείς τέτοιου είδους αυθαίρετες τροποποιήσεις, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε spyware ή malware τυχόν κατάφερε να 'τρυπώσει' κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Ο ιός Workno.ru virus, είναι μια ελαφρώς πιο περίπλοκη περίπτωση από τα συνηθισμένα browser hijackers. Στην περίπτωση που δεν έχεις αφαιρέσει ξανά PUPs με χειροκίνητο τρόπο, τότε σίγουρα θα δυσκολευτείς έαν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα το συγκεκριμένο ιό. Παρόλα αυτά, μπορείς να το προσπαθήσεις ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού Workno.ru. Οι οδηγίες αυτές συνοδεύονται από βοηθητικές εικόνες έτσι ώστε να γίνουν κατανοητές ακόμα ευκολότερα.

Παρόλα αυτά, για πιο γρήγορα και σίγουρα αποτελέσματα, προτείνουμε την αυτόματη αφαίρεση του browser hijacker. Αρκεί να εγκαταστήσεις και να τρέξεις το anti-malware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Workno.ru.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Workno.ru

Αφαίρεση Workno.ru από συστήματα Windows

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο ιός Workno.ru virus έχει τη τάση να ανακατευθύνει τους χρήστες-θύματα προς dcubege.ru, iztiwe.ru, κι άλλους παρόμοιους ιστότοπους. Θα πρέπει να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά όλες οι καταχωρήσεις που σχετίζονται με τον ιό. Διαφορετικά, ο ιός θα επανεμφανιστεί!

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Workno.ru και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Workno.ru ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Workno.ru από σύστημα Mac OS X

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Workno.ru, χωρίς κατάλοιπα, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλες τις καταχωρήσεις που σχετίζονται μαζί του, όπως πχ. dcubege.ru, iztiwe.ru, κι άλλα παρόμοια ύποπτα προγράμματα και URLs.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Workno.ru ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Workno.ru από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Workno.ru θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Workno.ru και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Workno.ru μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Workno.ru.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Workno.ru από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Workno.ru και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Workno.ru. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Workno.ru από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Workno.ru ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Workno.ru. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Workno.ru υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες