Αφαίρεση ιού Wizesearch.com (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Αυγ 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Wizesearch.com

Τι είναι το Ιός Wizesearch.com?

Γιατί πρέπει να αφαιρέσω τον ιό Wizesearch.com, εάν αυτός διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Ο ιός Wizesearch.com (γνωστός και ως Wize Search) είναι ιός τύπου browser hijacker (είδος ανεπιθύμητου και δυνητικά επικίνδυνου προγράμματος που καταλαμβάνει αυθαίρετα τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται αποθηκευμένοι στο σύστημα-στόχο) και ολοένα αυξάνει ο αριθμός των αναφορών χρηστών που παραπονιούνται για πλήθος προβλημάτων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στον υπολογιστή τους εξαιτίας αυτού του browser hijacker.

Ασχέτως πόσο ‘πειστικό’ κι ‘αξιόλογο’ μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η πραγματικότητα είναι μια. Εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης με απώτερο σκοπό την ανακατεύθυνση χρηστών προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing). Με αυτό το τρόπο, οι δημιουργοί του browser hijacker κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών.

Η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είναι πολύ πειστική, μοιάζει αξιόπιστη, και αισθητικά είναι ευχάριστη στο μάτι. Λειτουργεί μέσω πολλών domains. Μπορείς να την επισκεφτείς είτε μέσω του search.snapdo.com ή του feed.wizesearch.com, ωστόσο μέσω του δεύτερου domain θα ανακατευθυνθείς στο search.snapdo.com. Η συνεργασία του Wize Search με το Snapdo εγείρει πολλά ερωτήματα, πολύ απλά γιατί κανένα αξιόπιστο site δεν θα ήθελε σχέσεις με το κακόφημο search.snapdo.com.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα δυνητικά επικίνδυνο browser hijacker το οποίο συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες και τις προωθεί διαδικτυακά. Μάλιστα, για να μεγιστοποιήσει την επισκεψιμότητα των επιχορηγούμενων ιστότοπων συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites), εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης που εμπεριέχουν διαφημίσεις και συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς αυτούς τους ιστότοπους. Εν ολίγοις, η μηχανή αναζήτησης Wize Search είναι σίγουρα ύποπτη. Όταν το συγκεκριμένο domain αποτύχει να ανακατευθύνει τον χρήστη στο Snapdo, ανοίγει αυτόματα ένα προσαρμοσμένο Yahoo search όταν ο χρήστης κλικάρει στο κουμπί αναζητήσεων. Φυσικά, τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζονται εμπεριέχουν ως επι το πλείστον επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης τρίτων. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι οτί αυτό ακριβώς κάνει το Wizesearch από τη στιγμή που θα διεισδύσει στο σύστημα-στόχο.

Οι διαφημίσεις και οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό browser hijacker είναι πολύ πιθανό να σε ανακατευθύνουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους είναι κακόβουλοι. Οι επισκέψεις σε αυτού του είδους τους κακόβουλους ιστότοπους αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες παράλληλων / κρυφών διεισδύσεων στον υπολογιστή σου, διαφόρων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και malware.

Αν ψάχνεις για μηχανή αναζήτησης που να εμφανίζει αξιοκρατικά και σωστά αποτελέσματα αναζήτησης, τότε σίγουρα η μηχανή αναζήτησης Wizesearch δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία πολύ απλά γιατί όλα της τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι πειραγμένα. Σε περίπτωση που εμφανιστεί στον web browser σου, σου συνιστούμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή της. Για ολοκληρωμένο κι αποτελεσματικό cleanup συστήματος, σου προτείνουμε το FortectIntego.

A screenshot of the Wizesearch.com browser hijacker virus

Από τα παραπάνω, είναι ολοφάνερο και ξεκάθαρο γιατί το Wizesearch.com χαρακτηρίζεται ως browser hijacker. Πρώτα απ’ όλα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών. Εγκαθίσταται παράλληλα με άλλες δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές, καθώς εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης των εφαρμογών αυτών. Έτσι, διεισδύει χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση του χρήστη-θύματος.

Δεύτερον, ο απώτερος σκοπός του είναι η παραγωγή κέρδους μέσω προώθησης επιχορηγούμενων ιστότοπων συνεργαζόμενων τρίτων. Μέσω των διαφημίσεων και συνδέσμων ανακατεύθυνσης που εμφανίζει, οι δημιουργοί του βγάζουν κέρδος εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Όμως, εκτός από εκνευριστικές και παραπλανητικές, οι διαφημίσεις και οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που σχετίζονται με το συγκεκριμένο browser hijacker, μπορεί να εκθέσουν σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος-στόχου όσο και την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του χρήστη-θύματος. Η μηχανή αναζήτησης Wizesearch μπορεί να γίνει η αιτία κρυφής διείσδυσης διαφόρων PUPs και malware.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζεις ότι με το που καταφέρει ο Ιός Wizesearch.com να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια και λέξεις κλειδιά εισάγει στις διαδικτυακές του αναζητήσεις, κλπ. Οι πληροφορίες που συλλέγονται αποτελούν το μοναδικό διαδικτυακό προφίλ του κάθε χρήστη βάσει του οποίου εμφανίζονται κατόπιν άρτια στοχευμένες διαφημίσεις. Αν και σε γενικές γραμμές συλλέγονται δεδομένα γενικής φύσεως, ωστόσο αυτά μπορούν να γίνουν προσβάσιμα από απομακρυσμένη απόσταση από άγνωστους τρίτους, ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Συνοψίζοντας, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο Ιός Wizesearch.com έχει καταφέρει να εγκατασταθεί στο web browser σου, τότε συνιστούμε να προβείς σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Διαφορετικά, οι διαδικτυακές σου πλοηγήσεις κι αναζητήσεις δεν θα είναι ασφαλείς!

Πώς μπορεί να διεισδύσει και να τα καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου ο συγκεκριμένος browser hijacker?

Ο Ιός Wizesearch.com εξαπλώνεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας κυρίως την πλέον δημοφιλή μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs, τη μέθοδο bundling. Αναλυτικότερα, μέσω της μεθόδου bundling καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένος σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, αν δεν δείξεις προσοχή όταν κατεβάζεις αυτού του είδους τις εφαρμογές ή αναβαθμίσεις/ενημερώσεις, όπως πχ. ενημερώσεις Adobe Flash Player, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα και διαφόρων ειδών PUPs, όπως πχ. ο ιός Wizesearch.com.

Για να αποφύγεις αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες διεισδύσεις PUPs, όπως πχ. ο Ιός Wizesearch.com, τότε θα πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή. Σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. ο Ιός Wizesearch.com.

Τρόποι ολοκληρωτικής αφαίρεσης του ιού Wizesearch.com:

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι ο Ιός Wizesearch.com είναι μια παντελώς αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης που εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης και η παρουσία αυτού του ιού στον υπολογιστή σου μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει.

Για αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία του ιού Wizesearch.com στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Μπορείς να αφαιρέσεις το συγκεκριμένο ιό είτε χειροκίνητα ή αυτόματα.

Εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολύ χρόνο και κόπο προσπαθώντας να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ιό, τότε η αυτόματη αφαίρεση είναι σαφώς προτιμότερη. Η χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου antivirus / anti-spyware θα αποφέρει σίγουρα αποτελέσματα, γρήγορα, κι εύκολα. Αρκούν λίγα κλικς.

Παρόλα αυτά, εάν θεωρείς ότι διαθέτεις προηγμένες γνώσεις περί διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τον ιό χειροκίνητα. Αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού Wizesearch.com που ετοίμασε παρακάτω η ομάδα των ειδικών μας.

[GI=windows] Για να απεγκαταστήσεις χειροκίνητα αυτό τον browser hijacker, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις επίσης και όλα τα βοηθητικά αρχεία που έχει αποθηκεύσει κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος του υπολογιστή σου, όπως πχ. Wizesearch.com, Wizesearch, Wize Search. Σου συ

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Wizesearch.com

Αφαίρεση Wizesearch.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Wizesearch.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Wizesearch.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Wizesearch.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Wizesearch.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Wizesearch.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Wizesearch.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Wizesearch.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Wizesearch.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Wizesearch.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Wizesearch.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Wizesearch.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Wizesearch.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Wizesearch.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Wizesearch.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Wizesearch.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Wizesearch.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες