Αφαίρεση ιού WeChat (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού WeChat

Τι είναι το Ιός WeChat?

Οι κυβερνο-εγκληματίες στοχεύουν τους WeChat χρήστες, συγκεκριμένα τα χρήματα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Ο ιός WeChat

Ο ιός WeChat virus είναι ένας γενικός ορός που χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορες εκδόσεις malware που εμφανίζονται στο δημοφιλές λογισμικό ανταλλαγής μηνυμάτων. Οι κυβερνο-εγκληματίες συνήθως προσπαθούν να στέλνουν κακόβουλα links στο μέγιστο δυνατό αριθμό δυνητικών χρηστών-θυμάτων μέσω διάφορων δημοφιλών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Φυσικά, αυτοί οι σύνδεσμοι ανακατευθύνουν ως επί το πλείστον προς κακόβουλους ή phishing ιστότοπους με απώτερο στόχο τα χρήματα ή τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Η δημοφιλής εφαρμογή WeChat έχει δημιουργηθεί από τη Tencent, Ltd. και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (instant messaging applications) παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, πάνω από 889 εκατομμύρια είναι οι ενεργοί χρήστες κάθε μήνα (σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που εκπονήθηκε από το ChinaChannel), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή κυριαρχεί στην αχανή αγορά της Κίνας. Γνωστή επίσης και ως Weixin, η εφαρμογή πρωτοκυκλοφόρησε το 2011.

Βεβαίως, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι διάφοροι ιοί και διαδικτυακές απάτες (scams) που κατά καιρούς εμφανίζονται στη δημοφιλή πλατφόρμα, καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την επίσημη εφαρμογή ή με την εταιρεία που την ανέπτυξε. Η εφαρμογή WeChat/Weixin, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις περιπτώσεις του Facebook, Whatsapp, Viber, Gmail ή eBay, στοχοποιείται από τους απανταχού hackers, spammers, και scammers, ακριβώς λόγω της τεράστιας δημοφιλίας της. Με αυτό το τρόπο, οι κυβερνο-εγκληματίες έχουν ένα τεράστιο αριθμό χρηστών που μπορούν να στοχοποιήσουν κι εν τέλει να αρπάξουν τα χρήματα ή τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους.

Μάλιστα, υπάρχει ένας συγκεκριμένος “ιός” στον οποίο θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση. Πίσω στον χρόνο, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2016, η Tencent δημοσίευσε μια ιστοσελίδα με το όνομα “The Story of Me and WeChat,” η οποία υποσχόταν στους χρήστες ότι μέσω αυτής της ιστοσελίδας θα μπορούσαν να έχουν μια ολοκληρωμένη γενική εικόνα και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις δραστηριότητές τους στο συγκεκριμένο app.

Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι χακαρισμένη και γεμάτη κακόβουλα λογισμικά. Μάλιστα, άρχισε να διαδίδεται ότι όσοι επισκέπτονταν αυτή την ιστοσελίδα και τη χρησιμοποιούσαν κινδύνευαν να χάσουν όλα τα χρήματά τους από το Alipay. Όπως ήταν λογικό, δημιουργήθηκε τεράστιος πανικός, έως ότου μετά από αρκετό διάστημα η Tencent να καθησυχάσει τα πλήθη μέσω επίσημης ανακοίνωσης ότι οι συγκεκριμένες “φήμες” δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μέρος μιας τεράστιας scam καμπάνιας, ενώ, παράλληλα, η εταιρεία διαβεβαίωνε τους χρήστες ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν απολύτως ασφαλής προς χρήση.

Επίσης, το δημοφιλές app ανταλλαγής μηνυμάτων δέχτηκε πολύ μεγάλη κυβερνο-επίθεση στο App Store του το Σεπτέμβριο του 2015. Οι hackers δημιούργησαν ψευδής / παραπλανητική κόπια του Xcode, ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία iOS apps. Το παραπλανητικό αυτό αντίγραφο ονομάστηκε XcodeGhost. Έδινε τη δυνατότητα στους κυβερνο-εγκληματίες να εκμεταλλευτούν τις εφαρμογές που δημιουργούνταν με το συγκεκριμένο λογισμικό δίνοντάς τους πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία και προωθούσαν σε μεγάλη κλίμακα στους κακόβουλους απομακρυσμένους servers τους. Μια από τις εφαρμογές που έπεσε θύμα αυτής της μαζικής κυβερνο-επίθεσης ήταν και το WeChat. Ωστόσο, η Tencent γνωστοποίησε ότι είχε στοχοποιηθεί μόνο η 6.2.5 έκδοση.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η κυβερνο-επίθεση, αφαιρέθηκαν από το App Store όλα τα “τρωτά” και “επιρρεπή” σε κυβερνο-επιθέσεις μέρη του λογισμικού και υπήρξαν ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί ότι οι app developers χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τη σωστή και αυθεντική έκδοση του Xcode.

Παραδείγματα του ιού WeChatΤο WeChat είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία λόγω της μεγάλης δημοφιλίας της στοχοποιείται συχνά από κυβερνο-εγκληματίες που προσπαθούν να διεισδύσουν σε συστήματα υπολογιστών ή smart συσκευών των χρηστών μέσω κακόβουλων μηνυμάτων και links. Φαίνεται ότι οι φήμες πως η σελίδα "The Story of Me and WeChat" ήταν γεμάτη ιούς δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ακόμη WeChat scam.

Συμβουλές για να κρατήσεις ασφαλή τον λογαριασμό σου:

 • Για να κρατήσεις μακριά τους scammers και να συνεχίζεις να χρησιμοποιείς χωρίς πρόβλημα το app, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αποφεύγεις να προσθέτεις άγνωστους χρήστες, δλδ. χρήστες που δε γνωρίζεις προσωπικά.
 • Το προτιμότερο είναι να συνδέσεις τον λογαριασμό σου σε αξιόπιστο email ή αυθεντικό αριθμό κινητού ώστε να μπορείς να ανακτήσεις εύκολα πρόσβαση στον λογαριασμό σου σε περίπτωση που χάσεις το κινητό σου.
 • Εάν κάποιος σου ζητήσει χρήματα μέσω του app, το προτιμότερο είναι να αποφύγεις να τα δώσεις. Ακόμα και αν είναι κάποιος που γνωρίζεις, το καλύτερο θα ήταν να τον πάρεις πρώτα τηλέφωνο ώστε να σιγουρευτείς ότι το μήνυμα που ζητούσε χρήματα και φαίνεται να έχει σταλθεί απ' αυτόν είναι αυθεντικό και όχι προϊόν scam.
 • Ποτέ μη μοιράζεσαι τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα μέσω της κοινωνικής πλατφόρμας του app, κυρίως δε όταν πρόκειται για άγνωστους χρήστες.
 • Μόνο εσύ θα πρέπει να γνωρίζεις τον προσωπικό σου κωδικό πρόσβασης στο Weixin, κανένας άλλος.
 • Ποτέ μη κλικάρεις σε links που έχουν σταλθεί από αγνώστους, ακόμα και όταν μέσω των συνδέσμων αυτών προωθούνται δήθεν καταπληκτικές προσφορές ή σούπερ διαδικτυακές εκπτώσεις, κλπ. Το πιθανότερο είναι κλικάροντας αυτούς τους συνδέσμους να ανακατευθυνθείς σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Μάλιστα, αν δεν προσέχεις, αυξάνεις τις πιθανότητες το WeChat να γίνει η αιτία που μπορεί να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου ή της κινητής συσκευής σου διάφοροι επικίνδυνοι ιοί ransomware ή trojans!

Πώς εξαπλώνονται διαδικτυακά οι ιοί WeChat

Οι WeChat εφαρμογές είναι διαθέσιμες και συμβατές με Windows PC, Mac, iPhone, και Android smart συσκευές. Συνιστούμε η λήψη του συγκεκριμένου λογισμικού να γίνεται αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα του app, δλδ. το www.wechat.com. Η λήψη δεν θα πρέπει να γίνεται από κανένα άλλο ιστότοπο, γιατί το πιθανότερο είναι, ακόμα κι αν κατεβάσεις την αυθεντική έκδοση της εφαρμογής, η λήψη της εφαρμογής να εμπεριέχει συνοδευτικό πακέτο λήψης (βλ. μέθοδος bundling). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι με την λήψη της συγκεκριμένης εφαρμογής θα κατέβει παράλληλα στον υπολογιστή ή τη smart συσκευή σου και ό,τι άλλο εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης (εάν έχει). Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα συνοδευτικά προγράμματα είναι PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν κατεβάσεις από την επίσημη ιστοσελίδα του και χρησιμοποιείς το αυθεντικό app, αυτό δε σημαίνει ότι δε κινδυνεύεις να δεις το σύστημα του υπολογιστή σου ή της smart συσκευής σου να μολύνεται από ιούς που σχετίζονται με το app, όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές ασφαλείας που οφείλεις να ακολουθείς πιστά, κάθε στιγμή. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς σύνθετους κωδικούς πρόσβασης τους οποίους και οφείλεις να αλλάζεις συχνά και να μη μοιράζεσαι ποτέ με κανέναν άλλο, θα πρέπει να αποφεύγεις να προσθέτεις άγνωστα άτομα, και φυσικά να μη κλικάρεις ποτέ σε ύποπτα links με περίεργα URLs, ασχέτως αν αυτά τα links προέρχονται από άγνωστους ή γνωστούς.

Ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WeChat virus

Εάν διαπιστώσεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου ή της smart συσκευής σου έχει μολυνθεί, θα πρέπει να προβείς άμεσα σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού WeChat malware. Προτείνουμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware / anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Εάν έχεις Mac, προτείνουμε την λήψη-εγκατάσταση-χρήση του Malwarebytes.

Οι παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης του ιού αφορούν χρήστες Windows οι οποίοι μόλυναν τους υπολογιστές τους με malware χρησιμοποιώντας τη web έκδοση του app ανταλλαγής μηνυμάτων. Στην περίπτωση που μολύνθηκε η Android smart συσκευή σου, συνιστούμε να ελέγξεις αυτές τις οδηγίες αφαίρεσης του ιού Android virus.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού WeChat

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Είναι πολύ σημαντικό να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμισμικό ασφαλείας anti-malware, εάν φυσικά επιθυμείς την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Weixin virus. Συνιστούμε την ενεργοποίηση Ασφαλούς Λειτουργίας με Δικτύωση (Safe Mode with Networking) πριν προβείς σε αφαίρεση του ιού.

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση WeChat χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του WeChat. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση WeChat έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από WeChat κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες