Αφαίρεση ιού Viceice.com (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιούν 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του εισβολέα Viceice.com

Τι είναι το Ιός Viceice.com?

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τον ιό Viceice.com?

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των χρηστών που σας προβληματίζει το ερώτημα “πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Viceice.com”, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι έχετε να κάνετε με ιό τύπου browser hijacker.

Σύμφωνα με την ομάδα ειδικών ασφάλειας του ioys.gr, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είναι παντελώς αναξιόπιστη. Αν και δε μπορεί να ειπωθεί ότι είναι αυτού καθαυτού κακόβουλη, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, κτλ. Έτσι, δημιουργείται εξατομικευμένο διαδικτυακό προφίλ για τον κάθε χρήστη χωριστά, βάσει του οποίου εμφανίζονται άρτια στοχευμένες επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. afilliate marketing, afilliate websites). Έχει διαπιστωθεί ότι το Viceice.com έχει μια ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογή emails. Αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γνωρίζουν το emails σας άγνωστοι τρίτοι, γιατί είναι ζήτημα χρόνου έως ότου πέσετε θύμα spam emails!

Από τα παραπάνω, μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο συμπέρασμα ότι το να αποκτούν άγνωστοι τρίτοι, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, αργά ή γρήγορα θα σας φέρει αντιμέτωπους με προβληματικές και δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις. Επομένως, στην περίπτωση που εντοπίσετε το Viceice.com στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του, είτε χειροκίνητα ή αυτόματα.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, η ομάδα των ειδικών μας έφτασε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη ανεπιθύμητη μηχανή αναζήτησης εξαπλώνεται διαδικτυακά ως ‘προαιρετική λήψη’ που εμπεριέχεται σε συνοδευτικό πακέτο λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling).

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε ότι η πλειοψηφία των χρηστών είδε τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης να εμφανίζεται ξαφνικά και από το πουθενά στο σύστημα του υπολογιστή τους. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, πολλοί χαρακτηρίζουν αυτό το browser hijacker ως ιό. Στην πραγματικότητα, δεν κατεβαίνει αυθαίρετα, αλλά παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή.

Στην περίπτωση που ο ιός Viceice.com καταφέρει να διεισδύσει και στο δικό σας υπολογιστή, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ‘κολλήσει’ το plug-in του στους web browsers που χρησιμοποιείτε. Κατόπιν, εισάγει τα δικά του registry keys κι αντικαθιστά αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης. Δεν φαίνεται τελείως ύποπτη η όλη συμπεριφορά του προγράμματος? Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διεργασίες του σταδίου εγκατάστασης, θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται σύντομα ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης που θα έχουν ως απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των δημιουργών του εις βάρος σας.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά. Αν και η μηχανή αναζήτησης Viceice.com χρησιμοποιεί Google Custom Search και Google AdSense, ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές χρηστών ότι πολλές από τις διαφημίσεις που τους εμφάνιζε η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης εμπεριείχαν συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων.

Μάλιστα, έκριναν αυτές τις διαφημίσεις ως ιδιαιτέρως παραπλανητικές καθώς προσπαθούσαν να πείσουν τους χρήστες ότι πρόκειται για δήθεν δωρεάν σαρώσεις συστήματος, σημαντικές ενημερώσεις προγραμμάτων, συμμετοχές σε διαδικτυακές έρευνες και διαγωνισμούς, ελέγχους ταχυτήτων σύνδεσης, κτλ. Φυσικά, κλικάροντας σε αυτές τις διαφημίσεις ή συνδέσμους ανακατεύθυνσης, οι χρήστες ανακατευθύνονταν σε ύποπτους ιστότοπους, και μάλιστα πολλές φορές εξέθεταν το σύστημα του υπολογιστή τους σε διαφόρων ειδών διεισδύσεις PUPs ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων!

Στην περίπτωση λοιπόν που ο ιός Viceice.com κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του, γιατί διαφορετικά οι διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις που εμφανίζει θα σας δημιουργήσουν αργά ή γρήγορα πληθώρα προβλημάτων. Για να καταφέρετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του συγκεκριμένου ιού, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις διεισδύσεις browser hijackers?

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οι διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις από Viceice.com μπορεί να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας ξαφνικά κι από το πουθενά. Σας έχει ήδη συμβεί αυτό και δε γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε? Μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε εμείς!

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο συγκεκριμένος πάροχος διαδικτυακών αναζητήσεων δεν είναι κακόβουλος αυτός καθαυτός. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δε διείσδυσε αυθαίρετα στον υπολογιστή σας. Απλά, όταν κατεβάζατε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή δε δώσατε την απαραίτητη προσοχή που θα έπρεπε. Τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης αυτών των εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling), όπως πχ. download manager, media player, κτλ.

Για να ελαχιστοποιήσετε αυτές τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, σας συνιστούμε να είστε πάντα πολύ επιφυλακτικοί, προσεκτικοί, και παρατηρητικοί κάθε φορά που είναι να κατεβάσετε κάποια δωρεάν / δοκιμαστική εφαρμογή. Η συμβουλή μας είναι να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Πριν μπείτε καν στη διαδικασία λήψης/εγκατάστασης μια εφαρμογής, μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή πρώτη εικόνα κατά πόσον είναι αξιόπιστη, ασφαλής και χρήσιμη, διαβάζοντας προσεκτικά τα κείμενα που εμπεριέχονται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement), στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), κτλ. Εκεί συνήθως αναφέρεται τι πολιτική ακολουθείται αναφορικά με τις διαφημίσεις, cookies, κι άλλα παρόμοια ζητήματα.

Συνοψίζοντας, το Viceice.com είναι ένα σαφώς ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα. Κρατώντας το στον υπολογιστή σας δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να κερδίσετε, ενώ αντιθέτως ρισκάρετε πολλά! Επομένως, στην περίπτωση που διείσδυσε στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Viceice.com?

Η ολοκληρωτική αφαίρεση του Viceice.com είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, έτσι ώστε να σιγουρευτείτε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας θα παραμείνει ασφαλές και σταθερό.

Η αφαίρεση του συγκεκριμένου browser hijacker μπορεί να γίνει με δυο τρόπους – χειροκίνητα ή αυθαίρετα. Εάν επιλέξετε τη χειροκίνητη αφαίρεση, τότε σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Αν οι γνώσεις σας περί πληροφορικής κι ασφάλειας συστημάτων δεν είναι ιδιαιτέρως αναπτυγμένες, τότε είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέξετε την αυτόματη αφαίρεση. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο SpyHunter ή κάποιο άλλο παρόμοιων δυνατοτήτων anti-spyware. Απλά, πριν προβείτε στην αυτόματη αφαίρεση του ιού Viceice.com, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει στο πρόγραμμα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις!

Περισσότερες πληροφορίες (αναλυτικός οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης και προτεινόμενα λογισμικά ασφάλειας για αυτόματη αφαίρεση του συγκεκριμένου browser hijacker) μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του εισβολέα Viceice.com

Αφαίρεση Viceice.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Viceice.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Viceice.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Viceice.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Viceice.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του browser hijacker Viceice.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Viceice.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Viceice.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Viceice.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Viceice.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Viceice.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Viceice.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Viceice.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Viceice.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Viceice.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Viceice.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Viceice.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες