Αφαίρεση ιού Tide Search (Βελτιωμένες Οδηγίες)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Tide Search

Τι είναι το Ιός Tide Search?

Πώς μπορώ να ξέρω ότι ο ιός Tide Search έχει διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Ουσιαστικά, ο ιός Tide Search είναι browser hijacker. Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας θα το καταλάβετε σύντομα. Μόλις ο ιός Tide Search διεισδύσει, θα καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις. Κατόπιν, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαιρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα με το search.tidesearch.net. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι έχει τη τάση να εγκαθιστά διαφόρων ειδών πρόσθετα, επεκτάσεις, και γενικότερα να τροποποιεί αυθαίρετα διάφορες παραμέτρους στους web browsers.

Επομένως, στην περίπτωση που δείτε ξαφνικά το tidesearch.net αντί της προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας ή μηχανής αναζήτησης, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο ιός Tide Search έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του χρησιμοποιώντας το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Γιατί είναι επικίνδυνο να έχω εγκαταστημένο το Tide Search στον υπολογιστή μου?

Υπάρχουν τρεις βασικοί και πολύ σημαντικοί λόγοι γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ το Tide Search. Πρώτα απ’ όλα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αντικαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης που έχετε ορίσει στους web browsers σας με Tidesearch.net ή Nt.tidesearch.net. Με αυτό το τρόπο, το Tide Search καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του web browser / των web browsers σας (βλ. browser hijacker, browser hijacking). Ακόμα και στην περίπτωση που προσπαθήσετε να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες σας προτιμήσεις, το tidesearch.net θα επανέρθει με την πρώτη επανεκκίνηση. Σε γενικές γραμμές, η παρουσία του ιού Tide Search ισοδυναμεί με κακή εμπειρία διαδικτυακών πλοηγήσεων/αναζητήσεων και πολλές εκνευριστικές στιγμές!

Το δεύτερο πολύ αρνητικό στοιχείο είναι ότι εμφανίζει πειραγμένα και σαφώς αναξιόπιστα αποτελέσματα αναζήτησης. Άλλωστε, ο κύριος στόχος των διαφημίσεων και ανακατευθύνσεων από Tide Search είναι η μεγιστοποίηση μόχλευσης ροών επισκεψιμότητας προς επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites). Σα να μην έφτανε αυτό, ολοένα και πληθαίνει ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος ιός τους έχει ανακατευθύνει σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Αυτές οι ύποπτες ανακατευθύνσεις μπορεί να εκθέσουν σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διείσδυσης ακόμα και επικίνδυνων malware. Σας συνιστούμε να αποφύγετε να κλικάρετε τις διαφημίσεις και τους συνδέσμους ανακατεύθυνσης που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό!

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ιός Tide Search θα ‘πλημμυρίζει’ την οθόνη του υπολογιστή σας με διαφόρων ειδών εκνευριστικές διαφημίσεις που θα εμφανίζονται σε διάφορες μορφές, όπως πχ. αναδυόμενες, μπάνερς, κειμένου, κτλ., κάθε φορά που θα συνδέεστε με το web browser σας στο διαδίκτυο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι οι διαφημίσεις Tide Search έχουν ως μοναδικό σκοπό την προώθηση επιχορηγούμενων ιστότοπων συνεργαζόμενων τρίτων ώστε να δημιουργήσουν κέρδος στους δημιουργούς τους (βλ. pay-per-click μέθοδος) και όχι για να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών.

Επομένως, ο ιός Tide Search όχι μόνο δεν έχει κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο να σας προσφέρει, αλλά αντιθέτως θα σας δημιουργήσει πληθώρα εκνευριστικά προβληματικών καταστάσεων και δυνητικά μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία / ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων.

Πώς καταφέρνει και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών ο ιός Tide Search?

Το πιο πιθανό είναι ο ιός Tide Search να κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας μέσω κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής που κατεβάσατε πρόσφατα (βλ. μέθοδος bundling). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος bundling αποτελεί τη δημοφιλέστερη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Συγκεκριμένα, τα PUPs καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, εάν ο χρήστης δεν είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός κάθε φορά που κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή, το πιθανότερο είναι να κατεβάσει παράλληλα διαφόρων ειδών PUPs.

Επομένως, θα πρέπει να είστε πάντα ιδιαιτέρως επιλεκτικοί, προσεκτικοί, και παρατηρητικοί όταν κατεβάζετε εφαρμογές από το διαδίκτυο. Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επιλέγετε Γρήγορη (Quick) ή Recommended (Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Tide Search.

Τέλος, πριν προβείτε καν στην εγκατάσταση/λήψη μιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής, θα ήταν καλό να διαβάσετε πρώτα προσεκτικά τα κείμενα που εμπεριέχονται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement), την Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), αλλά και να τσεκάρετε γενικότερα στο διαδίκτυο για κριτικές χρηστών και ειδικών σχετικά με την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει. Έτσι, θα σχηματίσετε μια καλή πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιον, τις πολιτικές, και την αξιοπιστία της εκάστοτε εφαρμογής που σας ενδιαφέρει.

Ο ιός Tide Search virus έχει ένα και μοναδικό σκοπό, να βγάλει λεφτά εις βάρος σας, συνήθως μέσω της μεθόδου pay-per-click. Η συγκεκριμένη μέθοδος δουλεύει πολύ απλά. Ο ιός tidesearch.net εμφανίζει επιχορηγούμενες ανακατευθύνσεις και διαφημίσεις στο χρήστη-θύμα, ο χρήστης-θύμα τις κλικάρει, ανακατευθύνεται στους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων, και όσο ο χρήστης-θύμα μπαίνει σε μπελάδες, οι δημιουργοί του ιού κερδίζουν χρήματα!

Εκτός όλων των παραπάνω, η ομάδα των ειδικών μας, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, έφτασε στο συμπέρασμα ότι με το που διεισδύσει ο ιός Tide Search στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη θύματος, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει στις διαδικτυακές του αναζητήσεις, IP διευθύνσεις, κλπ.

Σε γενικές γραμμές, ο ιός Tide Search συλλέγει δεδομένα τύπου NPII (βλ. non-personally identifiable information, δλδ. μη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα). Συνήθως, οι πληροφορίες που συλλέγονται δημιουργούν το ξεχωριστό διαδικτυακό προφίλ του χρήστη-θύματος. Με βάσει αυτές τις πληροφορίες, εμφανίζονται κατόπιν άρτια στοχευμένες και εξατομικευμένες διαφημίσεις. Παρόλα αυτά, μιας και δεν είναι ξεκάθαρο σε τι είδους τρίτους καταλήγουν αυτές οι πληροφορίες που συλλέγονται, δλδ. μπορεί να είναι ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, είναι σαφές ότι αυτή η πρακτική, εκτός από ύπουλη και άδικη ως προς το συμφέρον του χρήστη είναι και δυνητικά επικίνδυνη!

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι η παρουσία του ιού Tide Search δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να σας προσφέρει. Όχι μόνο δεν έχετε κάποιο όφελος, αλλά παράλληλα, όσο παραμένει ο ιός στον υπολογιστή σας, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου κληθείτε να αντιμετωπίσετε σωρία εκνευριστικά προβληματικών καταστάσεων. Η ομάδα των ειδικών μας δημιούργησε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του ιού Tide Search, το οποίο οδηγό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα 2.

Εύκολος Οδηγός Αφαίρεσης του Tide Search

Εάν φτάσατε μέχρι αυτό το σημείο, το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη μολυνθεί από τον ιό Tide Search virus. Δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε! Μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, εξίσου χειροκίνητα όσο και αυτόματα.

Εάν αποφασίσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό Tide Search, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε χειροκίνητη αφαίρεση του ιού μόνο εάν οι γνώσεις σας περί πληροφορικής και ασφάλειας συστημάτων είναι προηγμένες.

Αν δεν ανήκετε στην προαναφερόμενη κατηγορία έμπειρου χρήστη, τότε σας συνιστούμε να προτιμήσετε την αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης του ιού Tide Search, δλδ. χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-malware. Ένα τέτοιο anti-malware θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό Tide Search καθαρίζοντας πλήρως το σύστημα του υπολογιστή σας όχι μόνο από το συγκεκριμένο ιό, αλλά και από οποιοδήποτε βοηθητικό αρχείο σχετίζεται με αυτό, καθώς και από οποιοδήποτε PUP/malware μπορεί να ‘τρύπωσε’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Tide Search

Αφαίρεση Tide Search από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Tide Search και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Tide Search ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Tide Search από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Tide Search ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Tide Search από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Tide Search θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Tide Search και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Tide Search μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Tide Search.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Tide Search από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Tide Search και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Tide Search. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Tide Search από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Tide Search ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Tide Search. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Tide Search υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες