Αφαίρεση ιού Technologiemounac.com (Άπλό Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Technologiemounac.com

Τι είναι το Ιός Technologiemounac.com?

Γιατί μου εμφανίζονται συνεχώς διαφημίσεις από Technologiemounac.com?

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ιός Technologiemounac.com virus σχετίζεται με τον ιό Social2Search virus που δημιουργεί προβλήματα σε χιλιάδες χρήστες εδώ και πολύ καιρό . Ακόμα και η Microsoft κύρηξε πόλεμο το 2016 εναντίον αυτού του πολύ εκνευριστικού ιού ο οποίος έχει τη τάση να δείχνει μεγάλο αριθμό παραπλανητικών διαφημίσεων . Βασικά, ο συγκεκριμένος ιστότοπος διαφημίζει ευρέως το ομώνυμο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Σε κάθε περίπτωση, σε συμβουλεύουμε να μείνεις μακρυά από αυτού του είδους τα προγράμματα. Μεγάλη προσοχή θέλουν οι ανακατευθύνσεις από Technologiemounac.com, οι οποίες εκτός από πολύ εκνευριστικές είναι και δυνητικά επικίνδυνες, καθώς μέσω αυτών μπορεί να κατέβουν στον υπολογιστή σου διαφόρων ειδών PUPs ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία, χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σου.

Για παράδειγμα, μπορεί ξαφνικά ο web browser σου να αρχίσει να σε ανακατευθύνει προς : hxxp://technologiemounac.com/signup όπου θα σου ζητηθεί να συνδεθείς χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης που χρησιμοποιείς για να συνδεθείς στους λογαριασμούς σου σε διάφορα social media που χρησιμοποιείς (πχ. Twitter). Αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ο συγκεκριμένος ιός browser hijacker, είναι ότι χρειάζεται τα Twitter δεδομένα σου για να σου “εμφανίζει εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης βάσει των αναζητήσεων που κάνεις.”

Δυστυχώς, τα δεδομένα στα οποία θα αποκτήσει πρόσβαση ο ιός θα τα χρησιμοποιήσει για να εμφανίζει στοχευμένες επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων. Σύντομα, θα διαπιστώσεις ότι είναι ιδιαιτέρως εκνευριστικές. Θα σου εμφανίζονται παντού και πάντα. Εκτός αυτού, το να μοιράζεσαι τα προσωπικά σου στοιχεία σύνδεσης σε λογαριασμούς σου στα social media, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ίσως, είναι ζήτημα χρόνου έως ότου δεις αυτούς τους λογαριασμούς να χακάρονται!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Social2Search ενημερώνει τους χρήστες πως συλλέγει IP διευθύνσεις, URLs που επισκέπτονται κι άλλα δεδομένα τα οποία συλλέγονται μέσω add-ons, proxies, dll, cookies, pixels, κι άλλων tracking τεχνολογιών. Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτού του spyware, συλλέγει αυτά τα δεδομένα για να εμφανίζει ενδιαφέρουσες, σύμφωνα με το προφίλ του χρήστη, διαφημίσεις.

Αν βρεθείς κι εσύ σε αυτή την θέση, σε συμβουλεύουμε να μην εμπιστεύεσαι το περιεχόμενο αυτών διαφημίσεων. Εκτός από εκνευριστικές, μπορεί να γίνουν και δυνητικά επικίνδυνες. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι οι διαφημίσεις από Technologiemounac.com malware, είναι τουλάχιστον ύποπτες!

Για παράδειγμα, ενημερώνεται παραπλανητικά ο χρήστης ότι το Social2Search app δε μοιράζεται με τρίτα μέρη το ιστορικό περιηγήσεων (browsing history) και το ιστορικό διαδικτυακών αναζητήσεων (search history) του χρήστη. Ωστόσο, στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy) δηλώνεται ότι “μπορεί να αποκαλύψει, μοιραστεί ή πουλήσει σε τρίτους αυτά τα γενικής φύσεως δεδομένα (non-personally identifiable collected information).” Επίσης, στην Πολιτική Απορρήτου δηλώνεται ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα συλλέγει “δεδομένα που προκύπτουν από την περιήγηση, συμπεριλαμβανομένων των URLs επισκεπτόμενων ιστοσελίδων, clickstream δεδομένων, […].

Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι οι διαφημίσεις από Technologiemounac.com είναι πολύ πιθανό να σε ανακατευθύνουν σε ύποπτους ή ακόμα και κακόβουλους ιστότοπους. Συνήθως, αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται ως αναδυόμενες κάθε φορά που θα συνδέεσαι στο διαδίκτυο μέσω του web browser σου. Μεγάλη προσοχή στις ύποπτες και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο PUP κι έχουν θεματολογία Χριστουγεννιάτικες ή Πρωτοχρονιάτικες προσφορές .

Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων συμφωνούν ότι είναι αναγκαία η ολοκληρωτική αφαίρεση του Technologiemounac.com, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η ασφάλεια του συστήματος.

Για την αποτελεσματική κι ολοκληρωτική αφαίρεση του Technologiemounac.com hijacker, θα βρεις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Φυσικά, προτείνουμε η αφαίρεση αυτού του browser hijacker να γίνει με τη χρήση του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου FortectIntego ή οποιουδήποτε άλλου παρομοίων υψηλών δυνατοτήτων, πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας.

Πώς μολύνθηκε ο web browser μου με αυτό το ανεπιθύμητο διαδικτυακό παράσιτο?

Αν διαπίστωσες ξαφνικά ότι ο web browser σου έχει μολυνθεί με το Technologiemounac.com, τότε το πιθανότερο είναι ότι ο συγκεκριμένος ιός browser hijacker κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σου παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή που κατέβασες πρόσφατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος bundling αποτελεί το πλέον δημοφιλή τρόπο για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες παράλληλων και ανεπιθύμητων διεισδύσεων, σε συμβουλεύουμε να κατεβάζεις με πολύ μεγάλη προσοχή δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να επιλέγεις πάντα Προεπιλεγμένη (Default) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. browser hijackers ή adware. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα σε γλυτώσει από πολλά προβλήματα και θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σου.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τις διαφημίσεις από Technologiemounac.com και να καθαρίσω το σύστημα του υπολογιστή μου?

Ο ευκολότερος κι αποτελεσματικότερος τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Technologiemounac.com virus, και φυσικά η διακοπή των εμφανίσεων όσον αφορά τις διαφημίσεις αυτές, είναι και ο εντοπισμός / ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Social2Search virus. Για να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης.

Αρκετοί χρήστες μπορεί να βρουν τις οδηγίες αφαίρεσης δύσκολες στην κατανόησή τους. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφάλειας anti-spyware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όσα spyware/malware τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν στο σύστημα και να το μολύνουν.

Για ολοκλήρωση της διαδικασίας αφαίρεσης του Technologiemounac.com, συνιστούμε την πλήρη σάρωση του συστήματος με τη χρήση anti-spyware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Technologiemounac.com

Αφαίρεση Technologiemounac.com από συστήματα Windows

Στον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), πήγαινε Προγράμματα (Programs) και κάνε click Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων (Add/Remove Programs) για να αποκτήσεις πρόσβαση στην λίστα με όλα τα προγράμματα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή σου. Εντόπισε όλα τα προγράμματα που έχουν κατέβει στο σύστημα την ίδια ημερομηνία με την εγκατάσταση του Social2Search, και απεγκατέστησέ τα. Είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό και είναι δυνητικά επικίνδυνα!

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Technologiemounac.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Technologiemounac.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Technologiemounac.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Technologiemounac.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Technologiemounac.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Technologiemounac.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Απαλλάξουν από την παρουσία του ιού Technologiemounac.com virus διαγράφοντας όλες τις ύποπτες επεκτάσεις (extensions) από τους web browsers σου. Επιβάλλεται η ολοκληρωτική αφαίρεση της επέκτασης Social2Search!

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Technologiemounac.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Technologiemounac.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Technologiemounac.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Technologiemounac.com από Google Chrome

Θα πρέπει να αφαιρέσεις το Social2Search και οποιαδήποτε άλλη ύποπτη επέκταση δεν έχεις προσθέσει αυτοβούλως.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Technologiemounac.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Technologiemounac.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Technologiemounac.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Technologiemounac.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Technologiemounac.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Technologiemounac.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες