Αφαίρεση ιού SystClean (Άπλό Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού SystClean

Τι είναι το Ιός SystClean?

Τι είναι το SystClean?

Το SystClean είναι ακόμα ένα εργαλείο βελτιστοποίησης για υπολογιστές το οποίο υποστηρίζει ότι μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή σας. Τα εργαλεία βελτιστοποίησης, σε γενικές γραμμές, εμπεριέχουν Windows registry database κι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε σαρώσεις συστημάτων και να εντοπίζουν ληγμένους drivers, να εγκαθιστούν απαραίτητες ενημερώσεις, κλπ. Δυστυχώς όμως, δύσκολα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το SystClean ως αξιόπιστο. Μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι οι συστημικές σαρώσεις κι άλλες ενδείξεις/διεργασίες που σχετίζονται με το SystClean εμφανίστηκαν στον υπολογιστή τους από το πουθενά.

Σε αυτή την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να τσεκάρετε την λίστα Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων), να βρείτε ποιες δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές κατεβάσατε πρόσφατα και να απαλλαγείτε από την παρουσία τους μαζί με άλλα ύποπτα/άγνωστα προγράμματα μπορεί να εντοπίσετε εκεί. Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα αυτό κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας μέσω κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής που κατεβάσατε πρόσφατα στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling).

Εάν βρίσκεστε λοιπόν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο SpyHunter 5Combo Cleaner ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό SystClean. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων το έχουν χαρακτηρίσει ήδη ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) το οποίο όχι μόνο θα σας είναι παντελώς άχρηστο, αλλά συνάμα μπορεί να γίνει η αιτία εμφάνισης σημαντικών επιβραδύνσεων τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και στις ταχύτητες των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων/αναζητήσεων. Εκτός από αυτό, υπάρχει η πιθανότητα να εκθέσει ακόμα και την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος, αλλά και την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων, ιδίως αν κάνετε το λάθος να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Συγκεκριμένα, με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται συνεχώς εκνευριστικές και παραπλανητικές δήθεν σαρώσεις συστήματος εμφανίζοντάς σας παραπλανητικά μηνύματα ότι δήθεν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από ύποπτα προγράμματα, ληγμένες ενημερώσεις, κτλ. Δυστυχώς, αν κάνετε το λάθος και θελήσετε να φτιάξετε αυτά τα προβλήματα, τότε το μόνο που θα κερδίσετε είναι να σας εμφανίζονται συνεχώς ανακατευθύνσεις από SystClean όπου θα σας εμφανίζονται παραπλανητικά μηνύματα τα οποία θα προσπαθούν να σας πείσουν να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος.

Πάντως, θα πρέπει να ξέρετε ότι το μόνο που θα καταφέρετε με το να αγοράσετε την πλήρη του έκδοση είναι να απαλλαγείτε από μερικές μόνο καταχωρήσεις μητρώου (βλ. registry entries) ελάχιστων kilobytes. Το γεγονός αυτό από μόνο του σίγουρα δεν θα βελτιώσει αισθητά τις αποδόσεις του υπολογιστή σας. Συν του ότι προβαίνοντας σε αγορά της πλήρους του έκδοσης θα εκθέσετε ευαίσθητα/απόρρητα τραπεζικά σας στοιχεία, όπως πχ. τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, στα οποία μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers. Για αυτό, αποφύγετε να κάνετε το λάθος και προβείτε σε οικειοθελή εγκατάσταση του ιού SystClean virus.

Πώς μπορεί το SystClean να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Σε γενικές γραμμές, το SystClean είναι μια νόμιμη εφαρμογή την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων το έχουν ήδη χαρακτηρίσει ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και προειδοποιούν ότι προωθεί με έμμεσους τρόπος τα συμφέροντα τρίτων εις βάρος φυσικά των ανυποψίαστων χρηστών.

Εάν θέλετε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας κάποιο εργαλείο βελτιστοποίησης, τότε αυτό δεν θα πρέπει να είναι το SystClean. Φυσικά, μπορεί να σας πείσει ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο και ικανότατο εργαλείο το οποίο θα εντοπίζει αυτόματα ληγμένους drivers, καταχωρήσεις μητρώου, λογισμικά, κλπ. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ. Έχει αποδειχθεί ότι έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Επίσης, μπορεί να γίνει η αιτία για εμφανίσεις σημαντικών επιβραδύνσεων, συνεχών ανακατευθύνσεων προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, κλπ.

Αν και μπορεί να εγκαταστήσετε οικειοθελώς τον ιό SystClean από την επίσημη ιστοσελίδα του, ωστόσο η κυριότερη μέθοδος διαδικτυακής τους διάδοσης είναι η μέθοδος bundling. Μέσω αυτής της μεθόδου, αυτού του είδους τα PUPs καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Έτσι, μαζί με μια τέτοια εφαρμογή θα κατεβάσετε παράλληλα, χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας, διαφόρων ειδών PUPs, όπως πχ. ο ιός SystClean.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει όχι μόνο να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάζετε, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Systclean.

Αν λοιπόν άρχισαν να σας εμφανίζονται ήδη σαρώσεις και διαφημίσεις από SystClean, τότε δεν θα πρέπει να το αγνοήσετε, αντιθέτως μάλιστα θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε άμεσα αυτό τον ιό. Για να καταφέρετε, απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό SystClean virus?

Εάν άρχισαν ήδη να σας ενοχλούν οι σαρώσεις και διαφημίσεις από SystClean, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα, έτσι ώστε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ιό. Απλά, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Μπορείτε να το αφαιρέσετε είτε χειροκίνητα ή αυτόματα μέσω γενικής σάρωσης συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αν επιλέξετε την χειροκίνητη αφαίρεση, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Click ‘Start’ (Έναρξη) κι επιλέξτε ‘Control Panel’ (Πίνακας Ελέγχου).
  2. Click ‘Uninstall a Program’ (Απεγκατάσταση Προγράμματος) στα ‘Programs’ (Προγράμματα).
  3. Επιλέξτε ‘Advanced Cleaner Pro’ και κατόπιν ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  4. Click ‘Yes’ (Ναι) και ‘OK’ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για αυτόματη αφαίρεση του ιού SystClean σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
STOPzilla Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  STOPzilla Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  STOPzilla Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του STOPzilla Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το STOPzilla, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Malwarebytes.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες