Αφαίρεση ιού SearchesSpace.com (Μάιος 2017 ενημέρωση)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού SearchesSpace.com

Τι είναι το Ιός SearchesSpace.com?

Η επικίνδυνη όψη της μηχανής αναζήτησης SearchesSpace.com

Το SearchesSpace.com είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο συνήθως εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω άλλων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών. Μόλις διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, προχωράει κρυφά και αυθαίρετα σε αντικατάσταση της προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας και Νέας Καρτέλας Browser του web browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης με hxxp://SearchesSpace.com.

Θέλει μεγάλη προσοχή! Αυτός ο ιστότοπος εμπεριέχει παραπλανητική και σαφώς αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης. Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστική η προσπάθεια παραπλάνησης, αυτή η μηχανή αναζήτησης προωθείται ως μια μηχανή αναζήτησης που προσφέρει “την απόλυτη εμπειρία διαδικτυακών αναζητήσεων” (“ultimate online search experience”). Φυσικά, αν εγκαταστήσεις και αρχίσεις να χρησιμοποιείς αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) όχι μόνο η διαδικτυακή σου εμπειρία δε θα βελτιωθεί ούτε καν στο ελάχιστο, αλλά, αντίθετα, θα κληθείς να αντιμετωπίσεις πολλές ανεπιθύμητες και προβληματικές καταστάσεις.

Κατόπιν ερευνών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεκάδες πανομοιότυπες ή σχεδόν πανομοιότυπες μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Initialsite123.com, initialpage123.com, κλπ. Γιατί λοιπόν κάποιος (ή κάποιοι) δημιούργησε τόσους πολλούς κλώνους της ίδιας μηχανής αναζήτησης? Η απάντηση είναι πολύ απλή – να παραπλανηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός χρηστών και να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες, αλλά και το ύψος, της κερδοσκοπίας των developers εις βάρος των χρηστών-θυμάτων μέσω της χρήσης διαφόρων μεθόδων παραγωγής κέρδους, όπως πχ. μέσω pay-per-click. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες ένας χρήστης να κλικάρει μια διαφήμιση, αν αυτή η διαφήμιση ταιριάζει πολύ με το τρόπο που σκέφτεται και κάνει τις διαδικτυακές του αναζητήσεις και περιηγήσεις. Για την παραγωγή και εμφάνιση άρτια στοχευμένων διαφημίσεων, ο browser hijacker εφαρμόζει διάφορες τεχνολογίες εντοπισμού και παρακολούθησης των χρηστών ώστε να διαμορφώσει ένα πλήρες διαδικτυακό προφίλ, ξεχωριστό για τον εκάστοτε χρήστη.

Έτσι, μόλις διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, ξεκινάει να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, κλπ. Τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται κατόπιν για marketing ανάλυση, επιλέγονται οι εξατομικευμένες διαφημίσεις που θα εμφανίζονται, κάθε πότε, και πόσες φορές στον εκάστοτε χρήστη.

Ιός SearchesSpace.comΟ ιός SearchesSpace.com αντικαθιστά κρυφά και αυθαίρετα της ρυθμίσεις της Αρχικής Σελίδας του browser, ώστε ο χρήστης να αναγκαστεί να κάνει τις διαδικτυακές αναζητήσεις του χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης που φαίνεται στην εικόνα.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι το SearchesSpace.com είναι αναξιόπιστο και ότι δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως PUP. Πρώτα απ' όλα, τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει εμπεριέχουν όλα πολύ επιχορηγούμενο περιεχόμενο τρίτων . Φυσικά, τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει κάθε άλλο παρά αντικειμενικά και αξιοκρατικά είναι. Κατά κύριο λόγο προωθεί παραπλανητικά, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνα, URLs συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Είναι πολύ πιθανό οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης να σε οδηγήσουν ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους όπου θα εκθέσεις σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα.

Για αυτό τον λόγο, σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κλικάρεις κανένα σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή διαφημιστικό μήνυμα σχετίζεται με αυτό το PUP. Διαφορετικά, θα βρεθείς προ πολλών δυσάρεστων εκπλήξεων και θα κληθείς να αντιμετωπίσεις διαφόρων ειδών προβληματικές και δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις. Αντιθέτως, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του SearchesSpace.com. Μπορείς να προβείς είτε σε χειροκίνητη αφαίρεση ή αυτόματη αφαίρεση με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό θα προβεί σε πλήρη σάρωση του συστήματος για τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση τόσο του ιού ανακατευθύνσεων SearchesSpace.com (redirect virus) όσο και όλων των βοηθητικών αρχείων του που τυχόν κατάφεραν να αποθηκευθούν σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος.

Πώς μπορώ να αποφύγω τον SearchesSpace browser hijacker

Τα PUPs τύπου browser hijacker είναι σαφώς ανεπιθύμητα, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνα, προγράμματα που έχουν τη τάση να αντικαθιστούν κρυφά και αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, και Νέα Καρτέλα browser, που έχουν οριστεί από τον χρήστη στο web browser που χρησιμοποιεί.

Πώς καταφέρνουν και εξαπλώνονται διαδικτυακά? Η μέθοδος bundling είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs. Αναλυτικότερα, τα PUPs έχουν τη τάση να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δοκιμαστικών / δωρεάν εφαρμογών τρίτων. Στην περίπτωση που ο χρήστης δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζει από το διαδίκτυο αυτού του είδους τις εφαρμογές, θα κατεβάσει παράλληλα με την εφαρμογή που τον ενδιαφέρει και ό,τι άλλο εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, εάν έχει.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αυτή η μέθοδος δε θεωρείται παράνομη, αφού οι παράλληλες λήψεις γίνονται με τη συγκατάθεση του χρήστη, συνειδητά ή υποσυνείδητα. Για αυτό τον λόγο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές. Καλύτερα να αποφεύγεις να επιλέγεις Προεπιλεγμένη ή Standard μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Custom ή Advanced μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Οι ασφαλέστεροι τρόποι για την ολοκληρωτική αφαίρεση του SearchesSpace.com

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως η παρουσία αυτού του browser hijacker στο σύστημα του υπολογιστή σου μόνο προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει, όπως πχ. συνεχείς και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις, σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος, κλπ. Επομένως, είναι μονόδρομος η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού SearchesSpace.com.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο ιός SearchesSpace.com virus μπορεί να αφαιρεθεί αυτόματα, δλδ. με τη χρήση ενός anti-malware, ή χειροκίνητα. Εάν επιθυμείς τη χειροκίνητη αφαίρεση, τότε μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού SearchesSpace.com

Αφαίρεση SearchesSpace.com από συστήματα Windows

Το λειτουργικό σύστημα Windows OS αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) και ιών, καθώς είναι το πλέον δημοφιλές λειτουργικό σύστημα υπολογιστών στον κόσμο. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός κατάφερε να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου, θα πρέπει να ανοίξεις τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το SearchesSpace.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το SearchesSpace.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση SearchesSpace.com από σύστημα Mac OS X

Εάν διαπιστώσεις ότι ο Mac σου άρχισε να λειτουργεί ύποπτα, τότε θα πρέπει να τσεκάρεις τον φάκελο Εφαρμογές (Applications) ώστε να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις τυχόν ύποπτες ή άγνωστες εφαρμογές που βρέθηκαν εκεί χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκρισή σου. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για το πως να τα καταφέρεις:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το SearchesSpace.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού SearchesSpace.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το SearchesSpace.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Ο Firefox μπορεί να μολυνθεί με το συγκεκριμένο browser hijacker. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες ώστε να καθαρίσεις και να επαναφέρεις στη φυσιολογική του κατάσταση τον Firefox.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός SearchesSpace.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός SearchesSpace.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός SearchesSpace.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση SearchesSpace.com από Google Chrome

Ο Chrome είναι ο πλέον δημοφιλής web browser και φυσικά ο νο1 στόχος όσον αφορά τις ανεπιθύμητες εφαρμογές. Ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες, θα μπορέσεις να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις ύποπτες επεκτάσεις οι οποίες είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για την ξαφνική εμφάνιση του SearchesSpace.com.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το SearchesSpace.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του SearchesSpace.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση SearchesSpace.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το SearchesSpace.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του SearchesSpace.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα SearchesSpace.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες