Αφαίρεση ιού Search.so-v.com (Βελτιωμένες Οδηγίες)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Search.so-v.com

Τι είναι το Ιός Search.so-v.com?

Ιός Search.so-v.com: επικίνδυνος ή όχι?

Εάν βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση και προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον ιό Search.so-v.com virus από τους web browsers σας χωρίς επιτυχία, σίγουρα θα αναρωτιέστε εάν έχετε να κάνετε με επικίνδυνο ιό ή όχι. Παρακάτω, θα σας λύσουμε αυτή την απορία.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να σας πούμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως browser hijacker, και εξαπλώνεται διαδικτυακά όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Έτσι, στην περίπτωση που δεν είστε προσεκτικοί όταν κατεβάζετε αυτού του είδους τις εφαρμογές, κινδυνεύετε άμεσα να διεισδύσουν παράλληλα στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), ό,τι μπορεί να εμπεριέχεται δλδ. στα συνοδευτικά πακέτα λήψης.

Ευτυχώς, είναι στο χέρι σας να αποφύγετε παράλληλες διεισδύσεις PUPs, συμπεριλαμβανομένων των browser hijackers, adwares, κτλ. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε κάτω από την εικόνα του ιού Search.so-v.com.

Τι κάνει αυτή τη μηχανή αναζήτησης, ύποπτη κι αναξιόπιστη? Πολύ απλά, εμφανίζει πειραγμένα κι επιχορηγούμενα αποτελέσματα αναζήτησης. Με άλλα λόγια, εμφανίζει αποτελέσματα απλά και μόνο για να προωθήσει τους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing) και όχι για να εμφανίσει τα αποτελέσματα αξιοκρατικά. Εκτός αυτού, τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Σύμφωνα με την ομάδα ειδικών του ioys.gr, θα πρέπει να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Search.so-v.com (στην περίπτωση που έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας). Διαφορετικά, οι ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου σας δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα τόσο στην εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και στην ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων.

Ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον ιό είναι να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware και να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Αυτό, θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ιό, οποιαδήποτε βοηθητικά αρχεία σχετίζονται με αυτό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο / κακόβουλο πρόγραμμα κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Βεβαίως, το να έχετε απλά εγκαταστημένο ένα anti-spyware δεν αρκεί ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ανεπιθύμητων και δυνητικά επικίνδυνων διεισδύσεων. Είναι εξίσου σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί και προσεκτικοί με τις δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές που κατεβάζετε, γιατί διαφορετικά κινδυνεύετε να κατεβαίνουν παράλληλα με αυτές, PUPs, όπως πχ. ο ιός Search.so-v.com virus.

Για αυτό τον λόγο, πριν αποφασίσετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν / δοκιμαστική εφαρμογή στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να διαβάσετε πρωτά τα κείμενα που εμπεριέχονται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement), την Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), κι άλλες παρόμοιες πληροφορίες, έτσι ώστε να σχηματίσετε μια καλή πρώτη εικόνα για το ποιον, τις πολιτικές, την αξιόπιστια, και την ασφάλεια της εκάστοτε εφαρμογής.

Εάν δείτε ότι όλα είναι όπως σας αρέσουν, τότε σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Search.so-v.com.

Ποιός είναι ο απώτερος σκοπός του Search.so-v.com:

Σίγουρα, θα αναρωτιέστε γιατί ο ιός Search.so-v.com τείνει να διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών-θυμάτων! Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή. Το κάνει, γιατί πρόκειται για ύπουλο ανεπιθύμητο πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να παραπλανεί τους χρήστες και να βοηθάει τους δημιουργούς του να βγάζουν πολλά κέρδη εις βάρος των χρηστών-θυμάτων (βλ. affiliate marketing).

Με άλλα λόγια, προσπαθεί να πείσει τους χρήστες ότι πρόκειται για μια ασφαλή κι αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, ενώ στην πραγματικότητα εμφανίζει πειραγμένα κι επιχορηγούμενα αποτελέσματα αναζήτησης συνεργαζόμενων τρίτων. Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εμπιστευτείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης, γιατί τα αποτελέσματα αυτά, εκτός από αναξιόπιστα, εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους που είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας. Μάλιστα, μέσω αυτών των ιστότοπων κινδυνεύετε άμεσα να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή, την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, και να ανοίξετε άθελά σας το δρόμο σε διεισδύσεις διαφόρων ειδών PUPs και ιούς.

Αν και υπάρχουν φορές που οι ανακατευθύνσεις από Search.so-v.com μπορεί να σας οδηγήσουν σε ασφαλείς ιστότοπους, ωστόσο τις περισσότερες φορές μπορεί να σας παραπλανήσουν και να ανακατευθυνθείτε σε τελείως διαφορετικούς ιστότοπους από αυτούς που περιμένατε, πχ. να κλικάρετε σε σύνδεσμο πιστεύοντας ότι θα ανακατευθυνθείτε σε online shopping ιστότοπο κι αντί αυτού να ανακατευθυνθείτε σε online gambling ή πορνογραφικού περιεχομένου ιστότοπο. Επομένως, δε υπάρχει λόγος να ρισκάρετε κλικάροντας σε ό,τι έχει να κάνει με το Search.so-v.com. Αντιθέτως, μόλις διαπιστώσετε ότι ο ιός Search.so-v.com έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο SpyHunter. Φυσικά, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να αφαιρέσετε και χειροκίνητα τον ιό Search.so-v.com. Απλά, πηγαίντε στη σελίδα 2 για να δείτε τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης.

Search.so-v.com – Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αφαίρεση:

Ερώτηση: Το Search.so-v.com εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή μου και δε μπορώ να το αφαιρέσω από τους web browsers μου. Προσπάθησα να αλλάξω την Αρχική Σελίδα, αλλά συνεχίζει κι επανεμφανίζεται! Ό,τι κι αν κάνω, εν τέλει, όταν κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή μου και ανοίξω κάποιον από τους web browsers μου, το πρώτο πράγμα που μου εμφανίζεται είναι το Search.so-v.com. Θέλω να απαλλαγώ από αυτό, αλλά δε τα καταφέρνω! Τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Απάντηση: Τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου browser hijacker είναι γνωστό ότι μόλις διεισδύσουν εγκαθιστούν κρυφά στο σύστημα ένα βοηθητικό αρχείο το οποίο εντοπίζει εάν έχει αλλαχθεί από το χρήστη-θύμα η Αρχική Σελίδα. Στην περίπτωση λοιπόν που προσπαθήσετε να αλλάξετε την Αρχική Σελίδα, τότε αυτό το αρχείο (πρόκειται για εκτελέσιμο αρχείο τύπου .exe) ορίζει αυτόματα και πάλι το Search.so-v.com ως προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα του web browser.

Για να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από αυτό το browser hijacker, καθώς και από όλα τα βοηθητικά αρχεία του, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό Search.so-v.com virus. Μπορείτε είτε να το κάνετε χειροκίνητα (υπάρχει παρακάτω αναλυτικός οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού Search.so-v.com) ή αυτόματα (χρησιμοποιώντας το SpyHunter ή οποιοδήποτε άλλο παρομοίων εξαίρετων δυνατοτήτων anti-spyware).

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Search.so-v.com

Αφαίρεση Search.so-v.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Search.so-v.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Search.so-v.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Search.so-v.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Search.so-v.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Search.so-v.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Search.so-v.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Search.so-v.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Search.so-v.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Search.so-v.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Search.so-v.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Search.so-v.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Search.so-v.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Search.so-v.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Search.so-v.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Search.so-v.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Search.so-v.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες