Αφαίρεση ιού Amagnus@india.com (Άπλό Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Amagnus@india.com

Τι είναι το Ιός Ransomware Amagnus@india.com?

Μια νέα παραλλαγή του ιού Dharma, ο ιός ransomware Amagnus@india.com, εξαπλώνεται ταχύτατα στο διαδίκτυο

Ο ιός ransomware Amagnus@india.com αποτελεί ακόμα μια παραλλαγή του επικίνδυνου Dharma ransomware, ο οποίος με τη σειρά του φαίνεται πως είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Crysis virus.

Μιας και τα master keys του ιού ransomware Crysis έχουν κυκλοφορήσει και δόθηκε η δυνατότητα στους χρήστες-θύματα να αποκρυπτογραφήσουν δωρεάν τα κρυπτογραφημένα αρχεία τους που είχαν αποκτήσει την κακόβουλη επέκταση .xtbl, οι δημιουργοί του συγκεκριμένου malware αντέδρασαν σχετικά γρήγορα κι άρχισαν να δημιουργούν νέες, βελτιωμένες παραλλαγές αυτού του malware. Ο ιός ransomware Amagnus@india.com , όπως και οι κλώνοι του ιός stopper@india.com και ιός pay4help@india.com, μπλοκάρει την πρόσβαση στον χρήστη-θύμα κρυπτογραφώντας τα αρχεία του με τη χρήση ενός ιδιαιτέρως προηγμένου και περίπλοκου αλγόριθμου κρυπτογράφησης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόλις ο ιός ολοκληρώσει την κρυπτογράφηση ενός αρχείου, προσθέτει την κακόβουλη επέκταση [Amagnus@india.com].wallet ή την κακόβουλη επέκταση [Amagnus@india.com].dharma.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης στο σύνολό της και μπλοκαριστεί πλήρως η πρόσβαση του χρήστη-θύματος στα κρυπτογραφημένα αρχεία του, ο ιός αποθηκεύει ένα ενημερωτικό αρχείο, συνήθως με τίτλο “How to decrypt your files.txt” ή “ReadMe.txt document”. Ουσιαστικά, πρόκειται για σημείωμα λύτρων (βλ. ransom note) το οποίο αποθηκεύεται σε κάθε φάκελο όπου υπάρχουν κρυπτογραφημένα αρχεία. Επίσης, ο ιός ορίζει ως wallpaper στην επιφάνεια εργασίας ένα ακόμα μήνυμα το οποίο ενημερώνει τον χρήστη-θύμα ότι τα αρχεία του έχουν κρυπτογραφηθεί και μπλοκαριστεί. Εάν ο χρήστης-θύμα επιθυμεί να τα ανακτήσει, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες και να πληρώσει χρηματικό ποσόν ως λύτρα απελευθέρωσης.

Δυστυχώς, στην περίπτωση που βρεθείς σε αυτή τη δυσάρεστη θέση και δεν προνόησες ή δεν πρόλαβες να κάνεις backup αυτών των αρχείων, τότε τα νέα είναι άσχημα! Αν και προτείνουμε κάποιες λύσεις ανάκτησης των αρχείων, ωστόσο μην περιμένεις θαύματα, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ανακτήσεις ένα πολύ μικρό μέρος αυτών.

Αυτό που επείγει είναι η άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ransomware Amagnus@india.com χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας anti-malware. Για δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή, η ομάδα των ειδικών μας προτείνει να χρησιμοποιήσεις το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά τα δυο λογισμικά ασφάλειας: SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Ακόμα κι αν η ανάκτηση όλων των δεδομένων σου είναι καίριας σημασίας, συνιστούμε και πάλι να το διπλοσκεφτείς πριν αποφασίσεις να προβείς σε οικονομική συναλλαγή με τους hackers. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για κυβερνο-εγκληματίες και όχι για έμπιστα άτομα. Μπορεί να σου υπόσχονται κάτι, αλλά εν τέλει να κάνουν άλλα πολύ διαφορετικά πράγματα και να βρεθείς μπροστά σε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να μην λάβεις καν το πολυπόθητο κλειδί αποκρυπτογράφησης με την πληρωμή των λύτρων. Σκέψου καλά και ‘ζύγισε’ προσεκτικά το ρίσκο ώστε να διαπιστώσεις αν όντως τα κρυπτογραφημένα αρχεία είναι τόσο σημαντικά για σένα.

Πώς καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά οι ιοί ransomware?

Ο ιός ransomware Amagnus@india.com , όπως άλλωστε και όλοι οι ιοί ransomware που σχετίζονται με τον ιό Dharma, εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω spam emails. Για αυτό τον λόγο, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή κάθε φορά που τσεκάρεις τα emails σου. Υπάρχει περίπτωση να βρεις στα Εισερχόμενα phising emails που είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις από τα αντίστοιχα αξιόπιστα και νόμιμα. Άλλωστε, οι ιοί ransomware είναι masters της παραπλάνησης! Τις περισσότερες φορές, ένας ιός ransomware μεταμφιέζεται ως επισυναπτόμενο αρχείο σε μορφή .doc, PDF, εικόνας, κλπ. Αν λοιπόν λάβεις ξαφνικά email από άγνωστο αποστολέα που σε παροτρύνει να ανοίξεις την επισύναψη του email, μη το κάνεις! Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ιό.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιοί ransomware τείνουν να εξαπλώνονται διαδικτυακά και μέσω malvertising, δλδ. μέσω κακόβουλων / παραπλανητικών αναδυόμενων διαφημίσεων τρίτων ή μέσω κακόβουλων συνδέσμων ανακατεύθυνσης ή μέσω exploit kits.

Συνοψίζοντας, οι ιοί ransomware είναι πλέον πολύ προηγμένοι και οι δημιουργοί τους ανακαλύπτουν συνεχώς καινούριους παραπλανητικούς τρόπους για να ξεγελούν τους χρήστες. Η καλύτερη και πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η εγκατάσταση κι ενεργοποίηση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας anti-malware. Διαφορετικά, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου δεις το σύστημα του υπολογιστή σου να μολύνεται από κάποιον επικίνδυνο και καταστροφικό ιό ransomware ή άλλων ειδών κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Δράσε γρήγορα, πριν είναι αργά!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό ransomware Amagnus@india.com?

Δεν θα πρέπει να αφήσεις ούτε λεπτό τον ιό ransomware Amagnus@india.com virus να παραμείνει στο σύστημα του υπολογιστή σου (σε περίπτωση που έχει μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου). Πρέπει να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του επικίνδυνου ιού χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας. Το προτιμότερο θα ήταν να μη προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα αυτόν τον ιό ransomware.

Για αποτελεσματική κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ransomware Amagnus@india.com, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να επανεκκινήσεις τον υπολογιστή σου και να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Κατόπιν, θα πρέπει να δώσεις εντολή στο anti-malware να προβεί σε σάρωση συστήματος.

Εάν δεν έχεις εγκαταστημένο λογισμικό ασφάλειας anti-malware, τότε μπορείς να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις για όσο διάστημα το σύστημα του υπολογιστή βρίσκεται σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking). Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση του ιού Amagnus@india.com, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις παρακάτω προτάσεις μας ώστε να ανακτήσεις έστω μέρος των δεδομένων σου που είχαν μολυνθεί / κρυπτογραφηθεί από τον ιό.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Amagnus@india.com

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Amagnus@india.com χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Amagnus@india.com. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Amagnus@india.com έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά Amagnus@india.com από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Συμβουλεύουμε τους χρήστες-θύματα του ιού ransomware Amagnus@india.com να μην πληρώσουν τα λύτρα, εκτός εάν η αξία των αρχείων που κρυπτογραφήθηκαν είναι τόσο μεγάλη που αξίζει το ρίσκο και το οικονομικό κόστος. 

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από Amagnus@india.com, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Χρήση Data Recovery Pro:

Ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό Amagnus@india.com ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Προσπάθεια εντοπισμού Windows Previous Versions

Τα Windows Previous Versions μπορεί να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις μέρος των αρχείων που κρυπτογραφήθηκαν. Τσέκαρε τον υπολογιστή σου να δεις αν υπάρχουν!

 • Επέλεξε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που θες να επαναφέρεις και κάνε δεξί click πάνω του
 • Επέλεξε “Properties” και πήγαινε στην καρτέλα “Previous versions”
 • Εδώ, τσέκαρε όλες τις διαθέσιμες copies του αρχείου σε “Folder versions”. Θα πρέπει να επιλέξεις την έκδοση που επιθυμείς να ανακτήσεις και click “Restore”.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Amagnus@india.com κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες