Αφαίρεση ιού Qtipr.com (Δωρεάν Οδηγίες) - Ιούν 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Qtipr.com

Τι είναι το Ιός Qtipr.com?

Ο ιός Qtipr.com συνεχίζει να εξαπλώνεται στο διαδίκτυο

Ο ιός Qtipr.com είναι ουσιαστικά ένας browser hijacker, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τους χρήστες ότι είναι ένας χρήσιμος και διασκεδαστικός ιστότοπος. Ωστόσο, αν το κατεβάσεις και το χρησιμοποιήσεις, δεν θα αργήσεις να καταλάβεις ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ύπουλος και σαφώς αναξιόπιστος ιστότοπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινεζικοί σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης το πιθανότερο είναι να σε ανακατευθύνουν στο sougou.com, έναν ιστότοπο που δίνει έμφαση κυρίως σε θέματα σεξουαλικού περιεχομένου. Οι ακατάλληλοι για ανηλίκους ιστότοποι σεξουαλικού περιεχομένου καλό είναι επί το πλείστον να αποφεύγονται, κυρίως όταν πρόκειται για ύποπτους / πειρατικούς ιστότοπους, πολύ απλά γιατί βρίσκονται στην πλέον επικίνδυνη κατηγορία ιστότοπων που μπορεί να είναι μολυσμένοι ή να προωθούν διαδικτυακά διαφόρων ειδών επικίνδυνα malware.

Αν και οι μοντέρνοι browsers λίγο έως πολύ έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν εάν ένας ιστότοπος είναι δυνητικά επικίνδυνος ή όχι , είναι σαφές ότι αυτό δεν αρκεί. Στην περίπτωση που ο ιός Qtipr.com virus καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σου, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Προτείνουμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Οι browser hijackers ποικίλουν τόσο σε βαθμό περιπλοκότητας όσο και στο σχεδιασμό τους. Ορισμένοι προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες με φανταχτερά και πολύ επιμελώς δημιουργημένα designs, άλλοι εστιάζουν περισσότερο στην ποιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αντί των looks. Πάντως, όσον αφορά το συγκεκριμένο ιστότοπο, δε μπορούμε να πούμε ότι εκπλήσσει ή αφήνει κάποια θετική εικόνα εκ πρώτης όψεως.

Ωστόσο, στην περίπτωση που το σύστημα του υπολογιστή σου έχει κενά ασφαλείας, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα βιώσεις όλο τον αρνητικό αντίκτυπο που χαρακτηρίζει την λειτουργία του ιού Qtipr.com. Εκτός του ότι εμφανίζει συνεχώς παραπλανητικούς και δυνητικά επικίνδυνους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους και ύποπτους ιστότοπους με σαφώς ενοχλητικό / ακατάλληλο περιεχόμενο, η μηχανή αναζήτησής του μπορεί να εκθέσει περαιτέρω σε διαδικτυακούς κινδύνους την ασφάλεια του συστήματος. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες ολοκληρωτικής αφαίρεσης του ιού Qtipr.com virus.

Qtipr.com παράδειγμαΕιδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας δείχνει τον ιό Qtipr.com και συζητήσεις σε αυτό τον ιστότοπο

Αν αργήσεις να αφαιρέσεις αυτό τον browser hijacker, τότε σύντομα θα προσθέσει δικές του γραμμές εργαλείων (toolbars) στον browser σου. Αν και οι browser επεκτάσεις (extensions) αποτελούν αγαπημένη συνήθεια πολλών χρηστών, ωστόσο θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή. Ολοένα και αυξάνει ο αριθμός γραμμών εργαλείων και επεκτάσεων που αποδεικνύεται ότι κατασκοπεύουν τους χρήστες . Εκτός της κατασκοπείας, επιβραδύνουν σημαντικά τις ταχύτητες των browsers, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να μολύνουν το σύστημα με διάφορα κακόβουλα στοιχεία. Έτσι, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου δεις το σύστημα του υπολογιστή σου να μολύνεται με επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα.

Παρομοίως, ο ιός ανακατευθύνσεων Qtipr.com, εκτός από τις εμφανίσεις εκνευριστικών και παραπλανητικών συνδέσμων ανακατεύθυνσης, μπορεί να εκθέσει σε κυβερνο-απειλές τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των αποθηκευμένων δεδομένων. Μιας και ο συγκεκριμένος browser hijacker ανήκει στην κατηγορία των Adware/ShortcutHijacker PUPs (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), το πιθανότερο είναι να σε ανακατευθύνει σε adware site που λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο των tech support scams . Έχει τη τάση να εμφανίζει ψευδή / παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα συστήματος. Αν και το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε ότι προσπαθεί επίσης να παραπλανεί χρήστες πείθοντάς τους να καλούν ένα συγκεκριμένο αριθμό. Φυσικά, πρόκειται για απάτη η οποία θα ‘στραγγίξει’ το πορτοφόλι των χρηστών, καθώς ο επόμενος τηλεφωνικός λογαριασμός θα έρθει υπερβολικά ‘φουσκωμένος’ . Στην περίπτωση που ανακατευθυνθείς σε ένα τέτοιο ιστότοπο θα πρέπει να φύγεις άμεσα!

Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης του browser hijacker

Οι επισκέψεις σε ιστότοπους τζόγου ή πορνογραφικού περιεχομένου είναι πολύ πιθανό να γίνουν η αιτία να διεισδύσει κάποια στιγμή στο σύστημα του υπολογιστή σου το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) μέσω κάποιας διαφήμισης ή κάποιου συνδέσμου ανακατεύθυνσης εμφανιστεί εκεί .

Εναλλακτικά, ο ιός Qtipr.com browser hijacker μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σου με τη βοήθεια της μεθόδου bundling που είναι και η πλέον αγαπημένη των browser hijackers. Συγκεκριμένα, ο ιός μπορεί να κρύβεται σε συνοδευτικό πακέτο λήψης (bundle) κάποιας δωρεάν / δοκιμαστικής εφαρμογής. Στην περίπτωση που δεν είσαι προσεκτικός κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή, ο ιός θα διεισδύσει στον υπολογιστή σου παράλληλα με τη δωρεάν / δοκιμαστική εφαρμογή που θα κατεβάσεις συνειδητά.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες αυτών των παράλληλων διεισδύσεων, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Custom ή Advanced μορφή εγκατάστασης κάθε φορά που είναι να κατεβάσεις μια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Με αυτό το τρόπο θα έχεις σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Qtipr.com.

H αποτελεσματική και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Qtipr.com

Εάν προτιμάς τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Qtipr.com, μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Πάντως, εμείς συνιστούμε την αυτόματη μέθοδο, δλδ. την αφαίρεση του ιού Qtipr.com με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας anti-spyware. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση όχι μόνο του συγκεκριμένου ιού και όλων των βοηθητικών αρχείων του που μπορεί να βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα μέρη του συστήματος, αλλά και οποιοδήποτε άλλο PUP ή κακόβουλο πρόγραμμα/αρχείο τυχόν διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου μολύνοντάς το.

.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Qtipr.com

Αφαίρεση Qtipr.com από συστήματα Windows

Για την αφαίρεση του ιού Qtipr.com virus από το σύστημα του υπολογιστή σου, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα βοηθητικά αρχεία του. Επίσης, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις Qtipr.com και Sougou.com. Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες Επαναφοράς Browser (“Browser Reset”).

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Qtipr.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Qtipr.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Qtipr.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Qtipr.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Qtipr.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Qtipr.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Qtipr.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Qtipr.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Qtipr.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Qtipr.com από Google Chrome

Για την αφαίρεση του Qtipr.com hijacker από το Google Chrome, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις επεκτάσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Επίσης, για ολοκληρωμένα αποτελέσματα, συνιστούμε την επαναφορά του browser.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Qtipr.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Qtipr.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Qtipr.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Qtipr.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Qtipr.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Qtipr.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες