Αφαίρεση ιού PieSearch (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού PieSearch

Τι είναι το Ιός PieSearch?

Τι είναι ο ιός PieSearch και γιατί η Αρχική Σελίδα του web browser αλλάζει ξαφνικά

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, η εξιδεικευμένη ομάδα του ioys.gr έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο ιός PieSearch virus δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένας παντελώς εκνευριστικός browser hijacker. Αυτή η ύποπτη και αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης σχετίζεται με το Piesearch.com. Μόλις διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, αντικαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης που έχει ορίσει ο χρήστης στους web browsers του. Εάν λοιπόν διαπιστώσατε κάτι τέτοιο, τότε πρόκειται για ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers σας.

Αν και τεχνικά μιλώντας το PieSearch virus δεν είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος ιός, σε κάθε περίπτωση σας συνιστούμε να τον αφαιρέσετε άμεσα, εάν διαπιστώσετε ότι έχει καταφέρει να ‘τρυπώσει’ στον υπολογιστή σας. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι εάν προσπαθήσετε να τον αφαιρέσετε χειροκίνητα, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρετε να τον ξεφορτωθείτε ολοκληρωτικά.

Τα σχόλια και οι κριτικές για τον ιό Piesearch ποικίλουν. Το σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία των χρηστών αναζητάει στον Chrome, οδηγίες για αφαίρεση του ιού PieSearch. Ωστόσο, εκτός από τον Chrome, ο ιός μπορεί να μολύνει κι άλλους web browsers. Λόγω της μεγάλης του διαδικτυακής εξάπλωσης, αποφασίσαμε να γράψουμε το άρθρο αυτό ώστε να σας προσφέρουμε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του. Πάντως, για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό PieSearch σας συνιστούμε να προτιμήσετε την αυτόματη μέθοδο, δλδ. χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware.

Σε αυτό το σημείο, θα ήταν καλό να πούμε λίγα πραγματάκια σχετικά με τους σκοπούς του PieSearch browser hijacker. Σαφώς και διεισδύει σε υπολογιστές για συγκεκριμένους σκοπούς. Ο βασικότερος σκοπός είναι η παραγωγή κέρδους μέσω επιχορηγούμενων ανακατευθύνσεων που δημιουργούν ροές επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Για να μεγιστοποιήσει τα ποσοστά μόχλευσης, ο ιός PieSearch αντικαθιστά την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα του web browser με το PieSearch.com. Στο συγκεκριμένο site υπάρχει ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης, η οποία προωθείται ως μια μηχανή αναζήτησης που εμφανίζει τα ‘καλύτερα’ αποτελέσματα αναζητήσεων από τις πλέον δημοφιλείς μηχανές αναζητήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Google, Bing, Yahoo, και Yandex.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα αναζητήσεων που εμφανίζει είναι ‘πειραγμένα’ και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αξιόπιστα!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να μοχλεύει και να μεγιστοποιεί ροές επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι ανακατευθύνσεις από PieSearch είναι εκνευριστικές και παραπλανητικές. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κι άλλα αρνητικά στοιχεία που πρέπει να αναφέρουμε!

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η μηχανή αναζήτησης μπορεί να σας ανακατευθύνει προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, πολλοί εκ των οποίων θα είναι κακόβουλοι. Με αυτό το τρόπο, είναι πολύ πιθανό να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων.

Επίσης, διαπιστώσαμε ότι αυτός ο browser hijacker συνοδεύεται από διαφόρων ειδών στοιχεία που θα εμποδίσουν τον χρήστη-θύμα να αλλάξει την Αρχική Σελίδα ή τις ρυθμίσεις web browser που έχει ορίσει ο ιός. Επομένως, για να επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα που επιθυμείτε, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό PieSearch virus από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Για περιπτώσεις όπως η αφαίρεση του ιού PieSearch, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware/antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο, FortectIntego. Αν από την άλλη επιθυμείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα αυτό τον PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), τότε στη σελίδα 2 θα βρείτε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης.

Πώς ο ιός PieSearch κατάφερε να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Είμαστε σχεδόν 100% σίγουροι ότι δεν εγκαταστήσατε οικειοθελώς αυτό το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας χωρίς την επίγνωση κι έγκρισή σας! Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Αυτή η ενοχλητική εφαρμογή βασίζει τη διαδικτυακή της εξάπλωση σε μια έμμεση, ωστόσο νόμιμη, μέθοδο διαδικτυακής προώθησης, γνωστή ως ‘μέθοδος bundling’. Σε πρακτικό επίπεδο, η μέθοδος bundling χρησιμοποιείται για την έμμεση προώθηση διαφόρων εφαρμογών, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων. Συγκεκριμένα, αυτές οι εφαρμογές εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Εάν κατεβάσετε κάποια από αυτές τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές και δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, τότε θα κατεβάσετε παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων. Σας συνιστούμε να αποφεύγετε να επιλέγετε Προεπιλεγμένη (Default) ή Standard μορφή εγκατάστασης γιατί δε σας προσφέρουν τόσο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις διάφορες έμμεσες πτυχές που μπορεί να συναντήσετε σε μια λήψη/εγκατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση αυξάνεται ραγδαία τις πιθανότητες διείσδυσης στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό PieSearch από τον υπολογιστή μου?

Υπάρχουν βασικά δυο επιλογές αφαίρεσης που μπορείτε να επιλέξετε ώστε να απαλλαγείτε από την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του ιού PieSearch:

 • Η επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης
 • Η επιλογή της χειροκίνητης αφαίρεσης

Το ποια επιλογή είναι καλύτερη, εξαρτάται από το πόσο προηγμένες γνώσεις πληροφορικής και προγραμματισμού έχετε. Εάν έχετε καλή εμπειρία στην αφαίρεση PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), τότε δε θα δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό PieSearch virus.

Ωστόσο, αν ανήκετε στη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών που δεν έχει προηγμένες γνώσεις κι εμπειρία σε αυτό το τομέα, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό PieSearch browser hijacker ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που έχει ετοιμάσει η εξιδεικευμένη ομάδα των τεχνικών μας.

Παρόλα αυτά, είτε έχετε προηγμένες γνώσεις ή όχι, επιβάλλεται να έχετε πάντα εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware / antivirus που θα σας προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, δεν θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας, ύποπτα, ανεπιθύμητα, ή κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Όχι μόνο δεν θα κερδίσετε κάτι, αλλά θα εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων!

Έτσι, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός PieSearch malware έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Διαβάστε παρακάτω ποια εξαίρετα anti-malware προγράμματα σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού PieSearch

Αφαίρεση PieSearch από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το PieSearch και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το PieSearch ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση PieSearch από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το PieSearch ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού PieSearch από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το PieSearch θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός PieSearch και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός PieSearch μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός PieSearch.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση PieSearch από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το PieSearch και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του PieSearch. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση PieSearch από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το PieSearch ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του PieSearch. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα PieSearch υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες