Αφαίρεση ιού NavSmart.info (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Σεπ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού NavSmart.info

Τι είναι το Ιός NavSmart.info?

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το NavSmart.info ως Αρχική Σελίδα?

NavSmart.info virus

Εκ πρώτης όψεως, ο ιός NavSmart.info virus μπορεί να φαίνεται ως ένα 'καταπληκτικό' εργαλείο διαδικτυακών αναζητήσεων. Δυστυχώς όμως, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε να μείνετε μακρυά από αυτή την ύποπτη μηχανή αναζήτησης! Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, το συγκεκριμένο πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως 'browser hijacker'.

Έχει διαπιστωθεί ότι εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση μόχλευσης ροών επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Με άλλα λόγια, όσο περισσότεροι επισκέπτες ανακατευθύνονται σε αυτούς τους ιστότοπους τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη των δημιουργών του browser hijacker.

Εάν διαπιστώσετε ότι η προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα του web browser σας ή η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης έχουν αντικατασταθεί αυθαίρετα από αυτό τον ύποπτο ιστότοπο, τότε αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το NavSmart.information browser hijacker. Σας συνιστούμε να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του browser hijacker. Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware.

Εάν κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, σίγουρα θα αναρωτιέστε πως τα κατάφερε. Ο συγκεκριμένος browser hijacker χρησιμοποιεί τη δημοφιλέστερη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Η μέθοδος αυτή ονομάζεται bundling.

Συγκεκριμένα, με τη μέθοδο bundling τα PUPs καταφέρνουν και εξαπλώνονται διαδικτυακά όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. download managers, PDF creators, video streaming software, κτλ. Έτσι, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί καθόλη τη διαδικασία λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής αυτού του είδους, κινδυνεύετε να κατέβουν παράλληλα στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs, όπως πχ. ο ιός NavSmart.info.

Μόλις καταφέρει ο ιός NavSmart.information να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προβεί σε αυθαίρετη αντικατάσταση της προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας, μηχανής αναζήτησης, και νέας καρτέλας web browser. Έτσι, κάθε φορά που θα συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω του web browser σας, θα ενεργοποιείται παράλληλα ο browser hijacker.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε σχετικά με τους ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης που εμπεριέχονται σε αυτή την παραπλανητική ιστοσελίδα. Αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι σύνδεσμοι μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε αξιόπιστους ιστότοπους, ωστόσο ολοένα και αυξάνουν οι αναφορές χρηστών που ανακατευθύνθηκαν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων!

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, είναι προτιμότερο να μη κλικάρετε αυτές τις συντομεύσεις ή τους συνδέσμους ανακατεύθυνσης που σχετίζονται με το συγκεκριμένο browser hijacker!

Εκτός του ότι τα κλικαρίσματά σας αποφέρουν κέρδη στους δημιουργούς του ιού NavSmart.info, παράλληλα ρισκάρετε να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος και την ασφάλεια αρχείων και προσωπικών σας δεδομένων, καθώς οι σύνδεσμοι που εμπεριέχονται στις διαφημίσεις και τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι πολύ πιθανό να σας στείλουν σε ύποπτους ή ακόμα και κακόβουλους ιστότοπους άγνωστων τρίτων.

NavSmart.info virus

Κατά τη γνώμη μας, ο ιστότοπος αυτός είναι αναξιόπιστος και με ύποπτη δράση και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να το προτιμήσετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις αντί της Google ή άλλης δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Εάν το εντοπίσατε πρόσφατα στο web browser σας, τότε σας συνιστούμε να αφαιρέσετε άμεσα τον ιό NavSmart.info από το σύστημα του υπολογιστή σας και μάλιστα χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μπορείτε να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε γρήγορα, αποτελεσματικά, κι εύκολα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα?

Ο NavSmart.info browser hijacker εξαπλώνεται διαδικτυακά με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώνεται η πλειοψηφία των PUPS (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), δλδ. με τη μέθοδο bundling. Αναλυτικότερα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών.

Επομένως, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής αυτού του είδους, τότε είναι πολύ πιθανόν να κατέβουν PUPs στο σύστημα του υπολογιστή σας παράλληλα με την εφαρμογή που κατεβάζετε συνειδητά. Φυσικά, επιβάλλεται να αποφεύγετε να πατάτε μηχανικά, κουμπιά, όπως πχ. 'Next' (Επόμενο), ή 'Install' (Εγκατάσταση).

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκατομμύρια δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές που εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης 'φορτωμένα' με PUPs. Για αυτό, πριν προβείτε σε λήψη της οποιασδήποτε εφαρμογής, σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά την Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), τους Όρους Χρήσης (Terms of Use), και την Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User's License Agreement).

Σε αυτά τα κείμενα εμπεριέχονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την φύση, τις πολιτικές, και το γενικότερο τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής. Έτσι, θα μπορέσετε να σχηματίσετε μια καλή πρώτη εικόνα για την εφαρμογή που θέλετε να κατεβάσετε.

Εάν μετά την ανάγνωση αυτών των κειμένων συνεχίζετε να επιθυμείτε την λήψη της εκάστοτε εφαρμογής, τότε σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επιλέγετε Προεπιλεγμένη (Default) ή Standard μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, είναι προτιμότερο να επιλέγετε Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός NavSmart.information.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό NavSmart.info από τον web browser μου?

Για να καταφέρετε να απαλλάξετε τον web browser σας από την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του συγκεκριμένου ιού ανακατευθύνσεων, θα πρέπει να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά όχι μόνο τον ιό, αλλά και όλα τα σχετικά / βοηθητικά αρχεία του που έχει κρύψει σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος. Τα πρώτα σημεία που πρέπει να ψάξετε είναι οι ρυθμίσεις του browser και τις λίστες με τα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες ολοκληρωτικής αφαίρεσης αυτού του PUP στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Πάντως, στην περίπτωση που αποφασίσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό NavSmart.information, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πως ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει πλήρως και δεν έχουν απομείνει κατάλοιπα.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού NavSmart.info

Αφαίρεση NavSmart.info από συστήματα Windows

Στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε τον ιό NavSmart από τα Windows OS και να αποφύγετε επανεμφάνισή του, είναι πολύ σημαντικό να απεγκαταστήσετε όλα τα άγνωστα και ύποπτα προγράμματα που θα εντοπίσετε μέσω Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων).

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το NavSmart.info και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το NavSmart.info ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση NavSmart.info από σύστημα Mac OS X

Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε όλα τα βοηθητικά αρχεία / προγράμματα που σχετίζονται με τον ιό NavSmart.information. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον browser hijacker και να μην επανεμφανιστεί μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το NavSmart.info ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός NavSmart.info και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός NavSmart.info μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός NavSmart.info.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση NavSmart.info από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το NavSmart.info και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του NavSmart.info. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση NavSmart.info από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το NavSmart.info ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του NavSmart.info. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα NavSmart.info υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες