Αφαίρεση ιού MyLuckySearching.com (Δωρεάν Οδηγίες) - Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού MyLuckySearching.com

Τι είναι το Ιός MyLuckySearching.com?

Ο ιός MyLuckySearching.com browser hijacker έχει τη τάση να αλλάζει αυθαίρετα την Αρχική Σελίδα όλων των δημοφιλών web browsers

Ο ιός MyLuckySearching.com virus χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) (PUP), το οποίο έχει τη τάση να τροποποιεί αυθαίρετα τις ρυθμίσεις και να αλλάζει την Αρχική Σελίδα των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι και χρησιμοποιούνται στο σύστημα-στόχο (βλ. browser hijacking, browser hijacker). Κυρίως, έχει τη τάση να στοχεύει τον Mozilla Firefox και τον Google Chrome. Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι κρύβεται ιδιαιτέρως έξυπνα στο σύστημα ώστε να εμποδίσει στο μέγιστο δυνατό τον εντοπισμο και την αφαίρεσή του από τον χρήστη-θύμα. Ο απώτερος στόχος αυτού του PUP είναι η εμφάνιση συνεχών επιχορηγούμενων παραπλανητικών ανακατευθύνσεων προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Ο τρόπος λειτουργίας του θυμίζει αυτόν που ακολουθεί μεγάλο μέρος παρόμοιων browser hijackers, όπως πχ. MyLuckySurfing.com, Mybeginning123.com virus, και ο ιός ανακατευθύνσεων Launchpage.org redirect virus.

Ως επί το πλείστον, το κύριο μέλημα των developers των PUPs είναι η μεγιστοποίηση της κερδοσκοπίας εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων, χωρίς φυσικά να ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για την αξιοπιστία και τα επίπεδα ασφάλειας των ιστότοπων τρίτων που προωθούν διαδικτυακά. Μάλιστα, σε πολλές εκ των περιπτώσεων, οι ιστότοποι αυτοί αποδεικνύονται κακόβουλοι ως προς τους σκοπούς τους ή εμπεριέχουν κακόβουλο περιεχόμενο . Εκεί, μέσω παραπλανητικών τεχνικών, οι χρήστες-θύματα πείθονται να κατεβάσουν ή κατεβάζουν άθελα / χωρίς να το γνωρίζουν διαφόρων ειδών PUPs, κυρίως τύπου spyware, ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. malware και ιούς. Έτσι, εκθέτουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται . Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ίδιος ο browser hijacker δεν είναι κακόβουλος, ωστόσο, εκτός από δυνητικά ανεπιθύμητος είναι και δυνητικά επικίνδυνος, καθώς μπορεί να εκθέσει το σύστημα στους παραπάνω κινδύνους.

Για αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που ο ιός MyLuckySearching.com καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου καταλαμβάνοντας τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers σου (browser hijacker, browser hijacker), συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος αφαίρεσης αυτού του malware είναι η αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Πώς φαίνεται στον υπολογιστή ο ιός MyLuckySearching.com

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρ’ όλο που τα PUPs τύπου browser hijacker δεν είναι κακόβουλα προγράμματα, ωστόσο, άπαξ και διεισδύσουν σε ένα σύστημα, η ολοκληρωτική χειροκίνητη αφαίρεσή τους μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ενώ αρκετοί browser hijackers απλά προσθέτουν την επέκτασή τους (browser extension) και ίσως κάποιο βοηθητικό αρχείο ή πρόγραμμα, υπάρχουν και άλλοι που δρουν πιο περίπλοκα και τροποποιούν κρυφά και αυθαίρετα τα Windows Registry Keys, τις browser συντομεύσεις ή εγκαθιστούν helpers ώστε να παραμείνει η Αρχική Σελίδα τους στους web browsers ακόμα και μετά από την αφαίρεσή τους από το σύστημα-στόχο. Και φυσικά, όσο παραμένει η Αρχική Σελίδα που εγκατέστησε ο browser hijacker, ο χρήστης-θύμα θα συνεχίσει να λαμβάνει παραπλανητικά μηνύματα και διαφημίσεις που εμπεριέχουν επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (affiliate websites).

Εκτός όμως των παραπλανητικών και δυνητικά επικίνδυνων ανακατευθύνσεων, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η πλειοψηφία των browser hijackers έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος. Σύμφωνα με τους developers, ο κύριος λόγος που γίνεται αυτό είναι για την εξυπηρέτηση digital marketing στόχων, όπως πχ. οι εμφανίσεις άρτια στοχευμένων διαφημίσεων ή τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας μηχανών αναζήτησης, κτλ. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι οι browser hijackers δεν θα υποκλέψουν και πιο εαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία μπορεί να προωθηθούν σε άγνωστους τρίτους, αρκετοί εκ των οποίων μπορεί να είναι κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers!

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι developers σε απόσπασμα από την Πολιτική Απορρήτου δηλώνουν ότι “in case MyLuckySearching is sold, the information collected from users may be transferred to new owners” (στην περίπτωση που το MyLuckySearching πωληθεί, τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τους χρήστες μπορεί να μεταφερθούν στους νέους ιδιοκτήτες). Γενικότερα, απ’ ό,τι φαίνεται, όποιος πληρώνει έχει γενικότερη πρόσβαση στη βάση δεδομένων που συλλέγει το συγκεκριμένο PUP, ασχέτως αν είναι κάποιος αξιόπιστος τρίτος ή κυβερνο-εγκληματίας.

Επομένως, εάν δεν επιθυμείς γενικής φύσεως, αλλά ακόμα και τυχόν ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα να γίνουν προσβάσιμα από άγνωστους τρίτους, αλλά και γενικότερα από τον οποιονδήποτε, τότε οφείλεις χωρίς δεύτερη σκέψη να προβείς σε άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού MyLuckySearching.com.

Ο ιός MyLuckySearching.comΕιδικός δείχνει το έγγραφο Πολιτικής Απορρήτου (Privacy Policy) της μηχανής αναζήτησης που ο ιός MyLuckySearching.com ορίζει αυθαίρετα ως προ-επιλεγμένη μόλις καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των Chrome και Firefox browsers.

Το πρόβλημα με τις Lucky Searching ανακατευθύνσεις προκύπτει συνήθως μετά την εγκατάσταση συνοδευτικών πακέτων λήψης

Ο ιός MyLuckySearching εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, έχει τη τάση να εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. video games, file converters, κλπ. Έτσι, στην περίπτωση που δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις μια τέτοια εφαρμογή, τότε το πιθανότερο είναι να κατέβουν παράλληλα διαφόρων ειδών PUPs.

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις παράλληλες εγκαταστάσεις, συνιστούμε να αποφεύγεις να επιλέγεις Standard ή Default μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Custom ή Advanced. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την εκάστοτε λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. διαφόρων ειδών spyware ή malware. Μεγάλη προσοχή σε προτικαρισμένα κουτάκια που αναφέρονται σε εγκατάσταση ύποπτων / άγνωστων εφαρμογών, όπως πχ. “New Tab Pages,” “shopping assistants”, κλπ.

Τρόποι για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού MyLuckySearching.com

Ο ιός MyLuckySearching.com virus μπορεί να αφαιρεθεί χειροκίνητα ή αυτόματα. Συνήθως, και αυτό είναι και το προτιμότερο, η πλειοψηφία των χρηστών επιλέγει την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού αναλαμβάνει ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware / antispyware. Άλλωστε, όπως τονίσαμε πιο πάνω, ο εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του ύπουλου browser hijacker μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη και χρονοβόρα απ’ ό,τι μπορεί αρχικά να εκτιμήσεις.

Φυσικά, εάν επιμένεις να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού MyLuckySearching.com, τότε μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του browser hijacker που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού MyLuckySearching.com

Αφαίρεση MyLuckySearching.com από συστήματα Windows

Όσοι χρήστες επιθυμούν να αφαιρέσουν χειροκίνητα το συγκεκριμένο ιό browser hijacker, καλό θα ήταν να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία. Είναι άκρως σημαντικό οι οδηγίες αυτές να ακολουθηθούν κατά γράμμα και με τη σειρά που αναγράφονται. Ακόμα και μια μικρή παράλειψη μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία αφαίρεσης του ιού browser hijacker.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το MyLuckySearching.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το MyLuckySearching.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση MyLuckySearching.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το MyLuckySearching.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού MyLuckySearching.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το MyLuckySearching.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Για να φτιάξεις τον Firefox θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις το πρόσθετο (add-on) που ευθύνεται για το ‘μπαστάκωμα’ αυτής της μηχανής αναζήτησης στον web browser σου. Η ονομασία του πρόσθετου είναι παραπλήσια με το URL της Αρχικής Σελίδας που όρισε αυθαίρετα ο ιός browser hijacker.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός MyLuckySearching.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός MyLuckySearching.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός MyLuckySearching.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση MyLuckySearching.com από Google Chrome

Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις άγνωστες / ύποπτες επεκτάσεις (browser extensions) από τον Chrome. Στην περίπτωση που κατά λάθος αφαιρέσεις και κάποιες επεκτάσεις που χρησιμοποιείς, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Μπορείς να τις επανεγκαταστήσεις κατεβάζοντάς τες από το Google Chrome store.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το MyLuckySearching.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του MyLuckySearching.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση MyLuckySearching.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το MyLuckySearching.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του MyLuckySearching.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα MyLuckySearching.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες