Αφαίρεση ιού Mylucky123.com (Οδηγίες Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Mylucky123.com

Τι είναι το Ιός Mylucky123.com?

Τι προβλήματα δημιουργεί ο ιός Mylucky123.com όταν διεισδύει σε ένα web browser?

Ο ιός Mylucky123.com έχει σχεδιαστεί ώστε να δημιουργεί μια παραπλανητική ψευδαίσθηση στους χρήστες-θύματα κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη και καθώς πρέπει μηχανή αναζήτησης η οποία υπόσχεται να εμπλουτίζει τη διαδικτυακή εμπειρία των χρηστών.

Μάλιστα, στην ενότητα “About” (Σχετικά) οι δημιουργοί του ιού Mylucky123 το παρουσιάζουν ως μια ιδιαιτέρως αναπτυγμένη υπηρεσία διαδικτυακών αναζητήσεων η οποία συνδυάζει τις αρθροιστικές βάσεις δεδομένων πολλαπλών/διαφορετικών μηχανών αναζήτησης προσφέροντας στους χρήστες ένα δήθεν πιο ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Σίγουρα, κάτι τέτοιο δείχνει ιδιαιτέρως δελεαστικό.

Δυστυχώς όμως όλες αυτές οι δελεαστικές υποσχέσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική υπόσταση του Mylucky123.com. Μάλιστα, οι δημιουργοί του προγράμματος το μόνο στο οποίο αποσκοπούν είναι η δημιουργία κέρδους εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών μέσω affiliate marketing τεχνικών.

Κατόπιν δοκιμών και ερευνών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Mylucky123.com δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα χαρακτηριστικό δείγμα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο προγράμμα) τύπου browser hijacker (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο). Το καλό είναι ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει στοχεύσει άλλους δημοφιλείς web browsers, όπως πχ. Edge, Internet Explorer, και Safari. Φαίνεται προς το παρόν πως στοχεύει αποκλειστικά τους Google Chrome και Mozilla Firefox web browsers.

Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν την πρώτη κατηγορία web browsers θα πρέπει να επαναπαύονται. Το τονίζουμε αυτό πολύ απλά γιατί κυκλοφορούν χιλιάδες άλλα παρόμοια ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα που στοχεύουν όλων των ειδών τους web browsers! Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις ότι ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) αρκεί για να διεισδύσουν απαρατήρητα στο σύστημα-στόχο πολλά ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Για αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός Mylucky123.com κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι ο ιός My Lucky 132 είναι ένα ύπουλο πρόγραμμα το οποίο δρα τελείως αυθαίρετα και παρασκηνιακά. Έτσι, μπορεί να ενεργοποιήσει δεκάδες παρασκηνιακές διεργασίες χωρίς την επίγνωση κι έγκρισή σου. Μάλιστα, το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου είναι να αντικαταστήσει αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης με το Mylucky123.com. Και έτσι θα συνεχίσει να εμφανίζεται ως προεπιλογή ακόμα κι αν αλλάξεις τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε Google, Bing, ή Yahoo.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ιού browser hijacker είναι η επανεμφάνισή του. Το καταφέρνει αυτό, γιατί αποθηκεύει βοηθητικά αρχεία του στο %AppData% directory. Έτσι, μπορεί και ανακατευθύνει αυθαίρετα τους web browsers σου σε αυτά τα αρχεία κάθε φορά που συνδέεσαι στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, ο ιός ‘ριζώνει’ στο directory του συστήματος και είναι αρκετά δύσκολο και περίπλοκο να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ώστε να μην επανεμφανιστεί!

Ο πλέον ενδεδειγμένος και αποτελεσματικός τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Mylucky123.com είναι η αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο RestoroIntego.

Επίσης, σε συμβουλεύουμε, όσο ο συγκεκριμένος ιός είναι εγκαταστημένος στο σύστημα του υπολογιστή σου, να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις τη μηχανή αναζήτησης που σχετίζεται με αυτόν, αλλά και γενικότερα να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε από τους web browsers σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αποφύγεις να σε ανακατευθύνει ο ιός Mylucky123.com σε άγνωστους, ακόμα και ύποπτους, ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing). Και σίγουρα είναι πολύ άδικο οι δημιουργοί του συγκεκριμένου προγράμματος να κερδοσκοπούν εις βάρος και εν αγνοία σου!

Πώς μπορώ να προστατέψω το σύστημα του υπολογιστή μου από διεισδύσεις ιών τύπου browser hijacker?

Σε αντίθεση με trojans, worms, κι άλλες επικίνδυνες κυβερνο-απειλές, οι browser hijackers έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας όσον αφορά τις διεισδύσεις τους σε συστήματα-στόχους. Πρόκειται για ανεπιθύμητα και δυνητικά επικίνδυνα προγράμματα που αμφιταλαντεύονται μεταξύ παρανομίας και νομιμότητας. Αυτή η ‘διχαστική’ φύση τους τους επιτρέπει να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης ακόμα και νόμιμων/αξιόπιστων δωρεάν και δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Έτσι, αν δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζεις στον υπολογιστή σου αυτών των ειδών τις εφαρμογές, τότε είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου διεισδύσουν παράλληλα κι απαρατήρητα διαφόρων ειδών PUPs.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες αυτού του είδους των ανεπιθύμητων παράλληλων διεισδύσεων, σε συμβουλεύουμε να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Μάλιστα, σου συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης, αντί Basic (Βασικής) ή Quick (Γρήγορης).

Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων. Όσον αφορά τον ιό Mylucky 123 hijacker, σε συμβουλεύουμε να ξετικάρεις προτικαρισμένα κουτάκια τύπου “Set Mylucky123.com as my homepage” (Ορισμός Mylucky123.com ως προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας), κτλ.

Mylucky 123 – Τρόποι Αφαίρεσης:

Ο ιός Mylucky 123 virus μπορεί να αφαιρεθεί με δυο τρόπους, δλδ. αυτόματα ή χειροκίνητα. Όσον αφορά την αυτόματη αφαίρεση, είναι σαφώς η προτιμότερη και πλέον γρήγορη κι αποτελεσματική λύση. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι πρέπει να επιλέξεις ένα αξιόπιστο και επαγγελματικών προδιαγραφών antivirus στο οποίο και επιβάλλεται να κατεβάζεις τακτικά όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις. Μόνο έτσι θα είναι αποτελεσματικό απέναντι σε όλες τις καινούριες κυβερνο-απειλές! Παρακάτω, σου προτείνουμε τα λογισμικά ασφάλειας που θεωρούμε ως καλύτερα.

Αν πάλι δεν επιθυμείς να κατεβάσεις κάποιο λογισμικό ασφάλειας και θεωρείς ότι οι γνώσεις σου περί ασφάλειας συστημάτων είναι προηγμένες, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Mylucky 123. Παρακάτω, μπορείς να βρεις τον αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του συγκεκριμένου ιού που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Αν ακολουθήσεις προσεκτικά όλα τα βήματα, τότε λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στην αποτελεσματική και ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του RestoroIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Restoro Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Restoro Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Restoro Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Restoro Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Restoro, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Mylucky123.com

Αφαίρεση Mylucky123.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Mylucky123.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Mylucky123.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Mylucky123.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Mylucky123.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Mylucky123.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Mylucky123.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Mylucky123.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Mylucky123.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Mylucky123.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Mylucky123.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Mylucky123.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Mylucky123.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Mylucky123.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Mylucky123.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Mylucky123.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Mylucky123.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες