Αφαίρεση ιού Motious.com (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιούν 2017

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Motious.com

Τι είναι το Ιός Motious.com?

Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός Motious.com?

Ο ιός Motious.com είναι ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) που ανήκει στην κατηγορία των browser hijackers, δλδ. έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών και να καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers. Αναλυτικότερα, τροποποιεί αυθαίρετα τις ρυθμίσεις των browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο και χρησιμοποιεί ο χρήστης-θύμα για τις διαδικτυακές του περιηγήσεις και αναζητήσεις. Προχωράει σε αυθαίρετη αντικατάσταση της προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας του web browser και αρχίζει να εμφανίζει επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites). Όλα αυτά φυσικά γίνονται με απώτερο σκοπό την κερδοσκοπία των developers του PUP εις βάρος των χρηστών-θυμάτων, καθώς με κάθε κλικ / ανακατεύθυνση ενός χρήστη οι developers κερδίζουν χρήματα (βλ. pay-per-click).

Έτσι, στην περίπτωση που ο ιός Motious.com virus καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου και καταλάβει τον έλεγχο λειτουργία και ρυθμίσεων του browser (βλ. browser hijacking), θα αρχίσουν να σου εμφανίζονται εκνευριστικές και παραπλανητικού περιεχομένου αναδυόμενες διαφημίσεις, banners, και άλλων ειδών μηνύματα διαφημιστικού περιεχομένου τις οποίες και σαφώς θα βρεις εκνευριστικές, πόσο μάλλον αν δεν είσαι fan των μηχανών. Ακόμα όμως και αν είσαι fan, ο ιός Motious.com θα σου εμφανίζει τόσο μεγάλο όγκο διαφημίσεων και σε τόσο πυκνή συχνότητα που θα καταστρέψει την απόλαυση της διαδικτυακής σου εμπειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σελίδα έχει γραμμή αναζητήσεων (search bar) που προσπαθεί να πείσει τους χρήστες ότι τα αποτελέσματα διαδικτυακών αναζητήσεων που εμφανίζει προέρχονται από το Google Custom search. Φυσικά, σε καμιά περίπτωση αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι ούτε αξιόπιστα, αλλά ούτε και αντικειμενικά. Ο συγκεκριμένος browser hijacker, όπως άλλωστε οι πλειοψηφία των ανεπιθύμητων προγραμμάτων αυτού του είδους, είναι εργαλείο εμπορικού τύπου και απώτερος σκοπός του είναι η εμφάνιση επιχορηγούμενων, και όχι αντικειμενικών, αποτελεσμάτων αναζήτησης που εμπεριέχουν επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων και τη δημιουργία κέρδους των developers μέσω διάφορων κερδοσκοπικών affiliate marketing πηγών κέρδους, όπως πχ. το pay-per-click που αναφέραμε πιο πάνω .

Θα πρέπει να τονιστεί ότι εκτός από εκνευριστικοί, παραπλανητικοί και αναξιόπιστοι, αυτοί οι σύνδεσμοι ανακατευθύνσεων μπορεί να γίνουν και δυνητικά επικίνδυνοι. Το πρόγραμμα δεν φιλτράρει ως προς την αξιοπιστία και την ασφάλεια τους ιστότοπους που προωθεί. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείς προς ανεπιθύμητους ή ακόμα και κακόβουλους ιστότοπους, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αποτελεί μονόδρομο ο άμεσος εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Motious.com στην περίπτωση που αυτός καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου. Δεν θα έχεις κανένα όφελος από το να έχεις εγκαταστημένη στο browser σου αυτή τη ψευτο-μηχανή αναζήτησης. Αντιθέτως, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι πολλές προβληματικές καταστάσεις.

Μάλιστα, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Μέσω του malvertising εξαπλώνεται διαδικτυακά μεγάλος αριθμός PUPs, ιών ransomware και Trojans. Επίσης, εκτός από την αυθαίρετη τροποποίηση των ρυθμίσεων του browser, την αυθαίρετη αντικατάσταση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας και μηχανής αναζήτησης, αυτός ο browser hijacker υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών. Δυστυχώς, η συλλογή των δεδομένων δεν αποσκοπεί αποκλειστικά στις εμφανίσεις άρτια στοχευμένων επιχορηγούμενων διαφημίσεων. Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι αυτά τα δεδομένα δε θα γίνουν προσβάσιμα ακόμα και από κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Επομένως, εάν δε θέλεις να βρεθείς κάποια στιγμή σε επικίνδυνα phishing ή malware sites, επιβάλλεται να εντοπιστεί άμεσα και να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ο ιός Motious.com. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις χρηστών που καθυστέρησαν την αφαίρεση αυτού του browser hijacker και εν τέλει αναγκάστηκαν ακόμα και να κάνουν format στον υπολογιστή τους και να εγκαταστήσουν ξανά τα Windows.

Ο ιός Motious.comΟ ιός Motious.com μπορεί να τροποποιήσει αυθαίρετα τις ρυθμίσεις του browser ώστε να εμφανίζει επιχορηγούμενες διαφημίσεις με συνδέσμους ανακατευθύνσης προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων.

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του χρήστη από το Motious.com δηλώνεται χαρακτηριστικά και στο παρακάτω απόσπασμα Πολιτικής Απορρήτου του προγράμματος:

By using this website you accept the use of cookies for marketing purposes.

Για την εκπλήρωση των “marketing σκοπών” το site υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτονται, ποιες διαφημίσεις κλικάρουν, ποια κριτήρια εισάγουν στις διαδικτυακές τους αναζητήσεις, email διευθύνσεις, κλπ. Ακόμα και αυτές οι φαινομενικά 'αθώες' γενικής φύσεως πληροφορίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς από κυβερνο-εγκληματίες. Για παράδειγμα, εάν αυτά τα δεδομένα πέσουν στα χέρια scammers, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην email διεύθυνσή σου και να ξεκινήσουν να τη 'βομβαρδίζουν' με εκνευριστικά και δυνητικά πολύ επικίνδυνα spam emails μέσω των οποίων μπορεί να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου πλήθος PUPs και επικίνδυνων κακόβουλων προγραμμάτων, όπως πχ. Trojans και ιοί ransomware. Προσοχή σε emails από άγνωστους αποστολείς και σε emails με τίτλους τύπου “Συγχαρητήρια! Κέρδισες ένα iPhone”.

Πώς μπορεί να μολυνθεί το σύστημα του υπολογιστή μου?

Στην περίπτωση που άρχισαν να σου εμφανίζονται ανακατευθύνσεις από Motious.com, τότε θα πρέπει να τσεκάρεις τα επίπεδα ασφαλείας του συστήματος και να προβείς άμεσα σε σάρωση για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του browser hijacker.

Ο κυριότερος τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά αυτό το PUP είναι η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, αυτό εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών. Κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή χωρίς την απαραίτητη προσοχή στην λεπτομέρεια καθ' όλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης θα γίνει η αιτία για παράλληλες λήψεις του περιεχομένου του συνοδευτικού πακέτου λήψης της εφαρμογής, όπως πχ. ο ιός Motious.com virus.

Για την ελαχιστοποίηση αυτών των παράλληλων ανεπιθύμητων και δυνητικά επικίνδυνων λήψεων, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Advanced ή Custom μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως υποπτων, ανεπιθύμητων, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνων προγραμμάτων και αρχείων, όπως πχ. ο ιός Motious.com virus, κτλ.

Τρόποι αφαίρεσης του ιού Motious.com

Ο ιός Motious.com μπορεί να αφαιρεθεί χειροκίνητα ή αυτόματα. Εάν επιθυμείς να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση, θα βρεις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Είναι άκρως σημαντικό να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Επίσης, είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, γιατί θα χρειασεί να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα βοηθητικά στοιχεία που αποθήκευσε κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος ο browser hijacker.

Πάντως, για τη γρηγορότερη και ευκολότερη 100% αφαίρεση αυτού του PUP, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware ή anti-spyware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα τη σάρωση του συστήματος, τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Motious.com.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Motious.com

Αφαίρεση Motious.com από συστήματα Windows

Θα πρέπει να αφαιρέσεις το Motious και όλα τα βοηθητικά στοιχεία που εγκατέστησε κρυφά ο browser hijacker στο σύστημα του υπολογιστή. Θα πρέπει να διπλο-τσεκάρεις προγράμματα που εμφανίστηκαν στον υπολογιστή σου την ίδια μέρα που εμφανίστηκε ο browser hijacker και να τα αφαιρέσεις.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Motious.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Motious.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Motious.com από σύστημα Mac OS X

Για την αφαίρεση του Motious.com browser hijacker από το σύστημα, θα πρέπει να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν όλα τα βοηθητικά στοιχεία που εγκατέστησε στο σύστημα. Μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Motious.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Motious.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Motious.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Θα πρέπει να ελέγξεις την λίστα των επεκτάσεων (extensions), να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις το Motious. Επίσης, συνιστούμε την αφαίρεση όλων των άγνωστων / ύποπτων επεκτάσεων, plugins, κτλ που έχουν εγκατασταθεί στον Mozilla Firefox χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκρισή σου. Πολύ πιθανό αρκετά απ' αυτά να σχετίζονται με τον browser hijacker και να ευθύνονται για την εμφάνιση ανεπιθύμητων διαφημίσεων.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Motious.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Motious.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Motious.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Motious.com από Google Chrome

Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις το Motious πρόσθετο (add-on) από το Google Chrome web browser. Επίσης, συνιστούμε την αφαίρεση όλων των ύποπτων επεκτάσεων και την επαναφορά των ρυθμίσεων του browser, όπως φαίνεται παρακάτω.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Motious.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Motious.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Motious.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Motious.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Motious.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Motious.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες