Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Ludashi

Τι είναι το Ιός Ludashi?

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό Ludashi

H ξαφνική εμφάνιση πολλών αναδυόμενων διαφημίσεων μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι ο ιός Ludashi virus κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Στην περίπτωση που συμβεί, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) δε συγκαταλέγεται στις επικίνδυνες μολύνσεις.

Ο ιός Ludashi χαρακτηρίζεται ως PUP τύπου adware. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κύριoς σκοπός του είναι η εμφάνιση πολλών επιχορηγούμενων, αναδυόμενων διαφημίσεων συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, pay-per-click), όπως πχ. διαδικτυακές προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια για διαδικτυακές αγορές, κι άλλων ειδών διαφημιστικά μηνύματα.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαφημίσεις αυτές μπορούν να γίνουν πολύ εκνευριστικές! Εκτός από τις συχνές εμφανίσεις τους, θα γίνουν η αιτία σημαντικής επιβράδυνσης τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και στις ταχύτητες των web browsers. Έτσι, οι σελίδες που θα θες να επισκεφτείς θα φορτώνουν πολύ πιο αργά, ενώ η γενικότερη διαδικτυακή περιήγηση και αναζήτηση μπορεί να μετατραπούν σε μια ιδιαιτέρως εκνευριστικά αργή εμπειρία. Αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να αφαιρέσεις άμεσα από τον υπολογιστή σου τον ιό Ludashi.

Ο αποτελεσματικότερος, γρηγορότερος, κι ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείς από τον ιό Ludashi, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο PUP, adware, ή ιό, είναι το αξιόπιστο και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφάλειας, FortectIntego.

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι για αρκετό διάστημα δε θα γνωρίζεις καν ότι το συγκεκριμένο PUP μπορεί να βρίσκεται στο σύστημα του υπολογιστή σου. Ανήκει σε εκείνα τα adware που δρουν πολύ καλά στο παρασκήνιο. Μάλιστα, μπορεί να ‘κρυφτεί’ πίσω από πολλά διαφορετικά ονόματα, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην αντιληφθείς καν ότι βρίσκεται στην λίστα των εφαρμογών σου.

Ο κύριος στόχος των ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου adware είναι να εμφανίζουν, στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συστημάτων, τις επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων. Κάθε click σε αυτές τις διαφημίσεις μεταφράζεται σε σημαντικά κέρδη για τους δημιουργούς του adware (βλ. pay-per-click). To affiliate marketing αποτελεί πολύ δημοφιλή μέθοδο διαδικτυακής προώθησης προγραμμάτων που δεν είναι ιδιατέρως γνωστά ή δημοφιλή. Δυστυχώς, οι ιστότοποι στους οποίους ανακατευθύνονται μέσω αυτών των διαφημίσεων οι χρήστες, είναι ως επί το πλείστον άγνωστοι κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας.

Επομένως, οι διαφημίσεις που εμφανίζει ο ιός Ludashi, όπως και τα περισσότερα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware, είναι όχι μόνο εκνευριστικές και παραπλανητικές, αλλά και δυνητικά επικίνδυνες. Αρκετοί από τους ιστότοπους ανακατεύθυνσης είναι κακόβουλοι. Η επίσκεψη σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους ισοδυναμεί με μεγάλη έκθεση σε κίνδυνο τόσο της εύρρυθμης λειτουργίας του συστήματος όσο και της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, καθώς μπορεί να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα διαφόρων ειδών PUPs και επικίνδυνοι ιοί!

Ακόμα, διαπιστώσαμε ότι ο ιός Ludashi εμφανίζει πολύ συχνά διαφημίσεις που σχετίζονται με ψευδείς/παραπλανητικούς σαρωτές συστήματος, οι οποίοι με τη σειρά τους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των PUPs, ενώ μπορούν εξίσου να εκθέσουν σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σου και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων. Πολλά από αυτά τα ανεπιθύμητα προγράμματα ευθύνονται για κρυφές διεισδύσεις επικίνδυνων προγραμμάτων, όπως πχ. trojans και ιοί τύπου ransomware.

Πώς και πότε κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή μου αυτό το adware?

Εάν διαπίστωσες ότι ο ιός Ludashi κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σου, τότε το πιθανότερο είναι να τα κατάφερε μέσω της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, η μέθοδος bundling αποτελεί το δημοφιλέστερο τρόπο διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs. Αυτά τα προγράμματα έχουν τη τάση να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης που εμπεριέχονται σε πολλές δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές.

Στην περίπτωση που ο χρήστης δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή, τότε θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, εάν έχει. Θυμάσαι αν πρόσφατα κατέβασες κάποιο media player ή file converter πρόγραμμα? Εάν ναι, τότε ο ιός Ludashi κρυβόταν στο συνοδευτικό πακέτο λήψης αυτού του προγράμματος.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσεις αυτού του είδους τις παράλληλες κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις, είναι να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις μια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή. Συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. ο ιός Ludashi.

H ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου adware είναι εύκολη

Υπάρχουν δυο τρόποι αφαίρεσης του ιού Ludashi – η χειροκίνητη αφαίρεση και η αυτόματη αφαίρεση. Εάν επιθυμείς να το αφαιρέσεις χειροκίνητα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Εάν πάλι δε κατέχεις τις απαραίτητες γνώσεις ή απλά δεν έχεις το χρόνο για να ασχοληθείς με τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Ludashi, τότε μπορείς να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. χρησιμοποιώντας λογισμικό ασφάλειας. Το anti-spyware θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το συγκεκριμένο PUP και όλα του τα βοηθητικά αρχεία, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Εκτός από τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου anti-spyware, καθώς και την προσοχή κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης, άλλη μια σημαντική συμβουλή που θα πρέπει να ακολουθήσεις έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις ακόμα περαιτέρω τις πιθανότητες ο ιός Ludashi virus να διεισδύσει στον υπολογιστή σου, είναι η εξής : Κάνε καλή έρευνα πριν κατεβάσεις την οποιαδήποτε εφαρμογή, όπως πχ. ψάξε για τον publisher της εκάστοτε εφαρμογής, εάν είναι άγνωστος ή δε βρίσκεις θετικές κριτικές, τότε προτιμότερο θα ήταν να μην προχωρήσεις σε λήψη/εγκατάσταση της συγκεκριμένης εφαρμογής! Θα πρέπει να κατεβάζεις προγράμματα μόνο από τις επίσημες ιστοσελίδες τους!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Ludashi

Αφαίρεση Ludashi από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Ludashi και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Ludashi ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Ludashi από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Ludashi ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Ludashi από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Ludashi θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Ludashi και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Ludashi μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Ludashi.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Ludashi από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Ludashi και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Ludashi. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Ludashi από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Ludashi ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Ludashi. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Ludashi υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες