Αφαίρεση ιού Luckysite123.com - Απρ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Luckysite123.com

Τι είναι το Ιός Luckysite123.com?

Είναι αξιόπιστο και ασφαλές το Luckysite123.com?

Ο ιός Luckysite123.com λειτουργεί με τρόπο διαφορετικό απ’ ότι μια standard μηχανή αναζήτησης. Λόγω της αναξιόπιστης και ύποπτης συμπεριφοράς αυτού του προγράμματος, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων το χαρακτηρίζουν ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου browser hijacker. Αυτό το εργαλείο διαδικτυακών περιηγήσεων κατηγορείται από ολοένα περισσότερους χρήστες ότι αποσκοπεί αποκλειστικά στην κερδοσκοπία των δημιουργών του μέσω διαφόρων μεθόδων διαδικτυακού marketing, όπως πχ. pay-per-click. Κρίνοντας από τη συνολική δραστηριότητα του PUP είναι εμφανές ότι πάνω απ’ όλα είναι η κερδοσκοπία, ακόμα κι αν αυτή δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα στους χρήστες!

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο ιός Luckysite123.com είναι ουσιαστικά ένας ιός ανακατευθύνσεων (redirect virus). Εμφανίζει διαφόρων ειδών επιχορηγούμενες αναδυόμενες διαφημίσεις τρίτων, οι οποίες διαφημίσεις / ενημερωτικά μηνύματα εμπεριέχουν ύποπτους επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς διαφόρων ειδών, κυρίως ύποπτους ή ακόμα και κακόβουλους, ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing). Με κάθε κλικ / ανακατεύθυνση, οι δημιουργοί του PUP κερδίζουν χρήματα.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο PUP στοχεύει Google Chrome και Mozilla Firefox browsers, προς το παρόν τουλάχιστον. Φυσικά, είναι συμβατό και με άλλους browsers, απλά αυτοί οι δύο βρίσκονται στο επίκεντρο των στοχεύσεών του. Επίσης, αυτό το ύποπτο εργαλείο διαδικτυακών περιηγήσεων (βλ. browsing tool) αποτελεί έμμεση / άμεση απειλή για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Για παράδειγμα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω απόσπασμα από την Πολιτική Απορρήτου του Luckysite123.com:

Luckysite123 may request or collect personal information from online users in a variety of ways, including through online forms […];
Luckysite123.com uses log files. This information can include Internet protocol (IP) addresses, type of browser, Internet service provider (ISP), referring/exit pages, platform type, date/time mark, and number of clicks;
Our customers and users will occasionally receive newsletters or emails with information on products, services, or special offers;

Η μηχανή αναζήτησης Luckysite123.com και η σελίδα About UsΗ παραμονή του Luckysite123.com στο σύστημα και η χρήση του, αυξάνουν σημαντικά το ρίσκο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Όπως βλέπεις, είναι πολύ πιθανό να σου ζητηθεί να εισάγεις προσωπικά σου δεδομένα μέσω online φορμών. Επίσης, ο ιός Lucky Site123 έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς φυσικά αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες / προτιμήσεις των χρηστών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των tracking cookies του προγράμματος. Αν και αναφέρεται ότι τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για marketing σκοπούς, ωστόσο δε μπορεί κανείς να εγγυηθεί που μπορεί εν τέλει να καταλήξουν αυτά τα προσωπικά δεδομένα ή τι άλλου είδους υποκλοπές μπορεί να γίνονται! Εάν λοιπόν δεν ανήκεις σε εκείνα τα άτομα που αρέσκονται να λαμβάνουν δεκάδες spam εξατομικευμένες διαφημίσεις / ενημερωτικά μηνύματα με αμφιβόλου αξιοπιστίας περιεχόμενο και ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης , τότε συνιστούμε να αποφύγεις να εισάγεις τα προσωπικά σου δεδομένα ή το e-mail σου σε διαφόρων ειδών φόρμες που θα σου εμφανίζει το συγκεκριμένο ύποπτο website.

Σε κάθε περίπτωση, εάν διαπιστώσεις ότι άρχισαν να σου εμφανίζονται διαφημίσεις / ενημερωτικά μηνύματα που σχετίζονται με τον ιό LuckySite123, τότε αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη πως ο ιός έχει διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου. Προτείνουμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Διαφορετικά, κινδυνεύεις κάποια στιγμή να ανακατευθυνθείς ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους, αλλά και να εκθέσεις την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σου σε διεισδύσεις διαφόρων ειδών ανεπιθύμητων / κακόβουλων προγραμμάτων και αρχείων, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται!

Ορισμένες από τις ύποπτες δραστηριότητες του PUP περιλαμβάνουν εγγραφή σε ύποπτους / αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστότοπους τρίτων, εγκατάσταση ψευδών / παραπλανητικών Java ή Flash ενημερώσεων, προτάσεις για την εγκατάσταση ύποπτων / αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας προγραμμάτων και αρχείων, κτλ. Προσοχή! Μη κάνεις το λάθος να εμπιστευτείς το περιεχόμενο των διαφημίσεων / ενημερωτικών μηνυμάτων που σχετίζονται με το Luckysite123.com, και σε καμιά περίπτωση μην κάνεις λήψη προγραμμάτων που τυχόν σου προτείνει αυτό το δυνητικά ανεπιθύμητο, αλλά και επικίνδυνο, πρόγραμμα! Το πιθανότερο είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο, γιατί θα διαπιστώσεις αργά ή γρήγορα ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από διαφόρων ειδών spyware ή malware προγράμματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Luckysite123.com, μόλις διαπιστώσεις ότι έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Ο αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος τρόπος για την αφαίρεση αυτού του ιού είναι με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware ή anti-spyware. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego, Malwarebytes. Βεβαίως, εάν το επιθυμείς, μπορείς να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Luckysite123.com. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Προστασία από διεισδύσεις PUPs

Τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) συνήθως εξαπλώνονται διαδικτυακά με τη μέθοδο bundling. Πρακτικά, εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δοκιμαστικών / δωρεάν εφαρμογών τρίτων. Έτσι, εάν κατεβάζεις αυτού του είδους τις εφαρμογές από το διαδίκτυο, τότε είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή στην εκάστοτε διαδικασία λήψης / εγκατάστασης. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου στις παράλληλες λήψεις διαφόρων PUPs.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες παράλληλων λήψεων PUPs, καλύτερα είναι να αποφεύγεις να προτιμάς τη “Default” (Προεπιλεγμένη) ή “Standard” μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, συνιστούμε την επιλογή “Custom” (Προσαρμοσμένης) ή “Advanced” (Για Προχωρημένους) μορφής εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων / αρχείων, όπως πχ. ο ιός Luckysite123.com. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις προσεκτικά όλα τα κείμενα που συνοδεύουν την εκάστοτε εφαρμογή και σχετίζονται με την Πολιτική Απορρήτου, τους Όρους και Προϋποθέσεις, κτλ. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου όχι μόνο σε ανεπιθύμητες διεισδύσεις τύπου LuckySite123, αλλά και σε πολύ πιο επικίνδυνες, προηγμένες, και καταστροφικές κυβερνο-απειλές.

Γρήγορη και ολοκληρωτική αφαίρεση του Luckysite123.com

Εάν είσαι έμπειρος χρήστης με προηγμένες γνώσεις πληροφορικής, τότε δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα στην αφαίρεση του ιού Luckysite123.com virus. Ωστόσο, στους λιγότερο εξιδεικευμένους χρήστες συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση του ιού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker είναι αρκετά επίμονος και παραπλανητικός, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει σημαντικά τη χειροκίνητη αφαίρεσή του.

Έτσι, στην περίπτωση που αποφασίσεις να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Luckysite123.com, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού που ετοίμασε παρακάτω η ομάδα των ειδικών μας. Φυσικά, η αποτελεσματικότερη, γρηγορότερη, και σαφώς ευκολότερη επιλογή είναι η αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware / anti-malware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Luckysite123.com

Αφαίρεση Luckysite123.com από συστήματα Windows

Θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα ύποπτα / άγνωστα προγράμματα που δεν εγκατέστησες εσύ.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Luckysite123.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Luckysite123.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Luckysite123.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Luckysite123.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Luckysite123.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Luckysite123.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στον Firefox, μπορείς να επαναφέρεις την Αρχική και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τη Luckysite123 μηχανή αναζήτησης μέσω της ενότητας “Manage Search Engines” (Διαχείριση Μηχανών Αναζήτησης). Ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Luckysite123.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Luckysite123.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Luckysite123.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Luckysite123.com από Google Chrome

Στον Chrome, θα πρέπει να διαγράψεις το link της Luckysite123.com Αρχικής, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες. Επίσης, στην ενότητα Appearance θα πρέπει να διαγράψεις το link του Luckysite123.com.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Luckysite123.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Luckysite123.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Luckysite123.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες