Αφαίρεση ιού Kovter.C

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Kovter.C

Τι είναι το ιός Kovter.C?

Ο ιός Kovter.C είναι ένας δούρειος ίππος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές και διάφορες κακόβουλες δραστηριότητες. Από τη στιγμή που εγκαθίσταται στο σύστημα, αυτός ο ιός μπορεί να δώσει στον ιδιοκτήτη του απομακρυσμένη πρόσβαση στον μολυσμένο υπολογιστή, να του δώσει τη δυνατότητα να ελέγχει τον υπολογιστή μέσω ενός διακομιστή ελέγχου και εντολών (C&C), να καταλάβει τον Internet Explorer και άλλα προγράμματα περιήγησης και να ξεκινά παρόμοιες ανεπιθύμητες δραστηριότητες. Ο ιός Kovter.C μπορεί να σχετίζεται με το Kovter ransomware, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρει το σύστημα και να αντικαταστήσει την επιφάνεια εργασίας με μια τεράστια ειδοποίηση, η οποία ενημερώνει τους χρήστες πως πρέπει να πληρώσουν ένα ειδικό πρόστιμο λόγω της παράνομης δραστηριότητας τους. Παρακαλούμε, μη πληρώσετε αυτό το πρόστιμο διότι δεν θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή την ειδοποίηση, πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό Kovter.C και όλα τα αρχεία και τους φακέλους του.

Πως μπορεί ο ιός Kovter.C να επηρεάσει τον υπολογιστή σας?

Ο ιός Kovter.C εξαπλώνεται όπως ακριβώς και όλοι οι δούρειοι ίπποι. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να ξεγελαστείτε ώστε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας αν δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του υπολογιστή σας. Παρακαλούμε, βεβαιωθείτε πως έχετε κάποιο αξιόπιστο anti-spyware και anti-virus εγκατεστημένο στο σύστημα σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε αυτόν τον επικίνδυνο δούρειο ίππο. Επίσης, μείνετε μακριά από παράνομα προγράμματα και κακόβουλες ιστοσελίδες, αν θέλετε να κρατήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή. Αν ο ιός Kovter.C διεισδύσει στο σύστημα, πραγματοποιεί διάφορες αλλαγές στις ρυθμίσεις του υπολογιστή: προσθέτει τις δικές του εγγραφές στο Μητρώο των Windows, δημιουργεί τις δικές του διεργασίες, προσθέτει το κώδικά του στο αρχείο svchost.exe και στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής HTML αρχείων, κ.λπ. Μπορεί επίσης να τροποποιήσει την αρχική σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας και να βοηθήσει τους απατεώνες να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες κακόβουλες δραστηριότητες. Να θυμάστε, πως οι περισσότερες αλλαγές που ξεκινούν από τον ιό Kovter.C, δεν είναι δυνατό να επανέλθουν ακόμη και μετά την απομάκρυνση του από το σύστημα.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό Kovter.C?

Αν πιστεύετε πως ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από τον ιό Kovter.C, πρέπει να τον σαρώσετε αμέσως με το FortectIntego ή το SpyHunter 5Combo Cleaner. Αν ο υπολογιστής σας είναι κλειδωμένος, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Kovter:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ιό (τυπικά, λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ενημερωμένο FortectIntego για να αφαιρέστε τυχόν κατάλοιπα του ιού.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες