Αφαίρεση ιού KMSPico (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού KMSPico

Τι είναι το Ιός KMSPico?

Το KMSPico είναι ένα μη ασφαλές εργαλείο το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιεί μη καταχωρημένα (unregistered) Microsoft προϊόντα

Ο ιός KMSPicoΤο KMSPico είναι ένα μη ασφαλές εργαλείο που υπόσχεται την ενεργοποίηση των Windows 10, 7 ή του Microsoft Office, αναλόγως της έκδοσης.

Το KMSPico είναι ένα παράνομο λογισμικό το οποίο υπόσχεται την ενεργοποίηση των Windows 10 και άλλων Windows εκδόσεων, δωρεάν. Δυστυχώς, αυτό το πρόγραμμα τύπου Key Management System δεν είναι ασφαλές και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Microsoft. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συστημάτων προειδοποιούν τους χρήστες οτι το συγκεκριμένο λογισμικό είναι δυνητικά επικίνδυνο, καθώς για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιηθεί το εγκαταστημένο λογισμικό ασφαλείας antivirus. Έτσι, το σύστημα του υπολογιστή χάνει την προστασία του και γίνεται τρωτό σε κυβερνο-επιθέσεις διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), ακόμα και κακόβουλων malware.

Δυστυχώς, μεγάλος αριθμός χρηστών συνεχίζει να αναζητεί στο διαδίκτυο τρόπους και sites για να μπορέσει να κατεβάσει το KMSPico θέλοντας να προσπεράσει διάφορους περιορισμούς της Microsoft ή θέλοντας να χρησιμοποιήσει δωρεάν τα Windows ή άλλα Microsoft προϊόντα. Ωστόσο, πουθενά σε sites λήψης που τα διαχειρίζονται τρίτοι δε γίνεται επισήμανση για το πως πραγματικά λειτουργεί αυτό το εργαλείο. Επίσης, έχει διαπιστωθεί οτι πολλοί χρήστες πέφτουν στην παγίδα διάφορων αναξιόπιστων κριτικών που περιλαμβάνονται σε διαδικτυακά άρθρα και επισκοπήσεις άγνωστων τρίτων. Έτσι, καταλήγουν να εκθέτουν το σύστημα του υπολογιστή τους σε πολλούς σοβαρούς διαδικτυακούς κινδύνους και κυβερνοαπειλές, χωρίς καν να το γνωρίζουν τις περισσότερες φορές.

Όνομα KMSPico
Τύπος Παράνομο εργαλείο συστήματος
Επίπεδο Κινδύνου Υψηλό
Κύριο Αρχείο Secoh-qad.exe
Διαδικτυακή Πρόωθηση Μπορεί να κατέβει από αναξιόπιστα websites ή να διεισδύσει στο σύστημα μέσω της μεθόδου bundling (software-bundles)
Δυνητικοί Κίνδυνοι Ο υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί και με άλλα αναξιόπιστα και δυνητικά επικίνδυνα προγράμματα
Αφαίρεση / Εξουδετέρωση Επιβάλλεται η άμεση απεγκατάσταση του KMSPico και ο έλεγχος κατάστασης ασφαλείας συστήματος με ένα επαγγελματικό, αξιόπιστο, και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό αφαίρεσης malware ώστε να διασφαλιστεί οτι το σύστημα είναι καθαρό από ιούς και PUPs. Προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του FortectIntego

Στην προσπάθεια ανάλυσης ώστε να διαπιστωθεί εάν το KMSPico είναι ασφαλές προς χρήση ή όχι, θα πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε τι σημαίνει ο όρος KMS (Key Management Service, δλδ. Υπηρεσία Διαχείρισης Κλειδιών). Πρόκειται ουσιαστικά για μια τεχνολογία που εφαρμόζει η Microsoft για να ενεργοποιεί υπηρεσίες μέσω τοπικού δικτύου χωρίς να απαιτείται η ξεχωριστή σύνδεση του κάθε υπολογιστή δικτύου στον developer.

Συνήθως, οι διαχειριστές δικτύου (network administrators) επικοινωνούν με KMS servers μέσω Κλήσης Απομακρυσμένης Διαδικασίας (Remote Procedure Call) και κατόπιν ενεργοποιούνται οι επιθυμητές υπηρεσίες. Ωστόσο, από το 2017 (πιθανώς ακόμα και νωρίτερα), οι δημιουργοί, γνωστοί και ως “the ethical hacking team”, προσφέρουν εναλλακτικό τρόπο που αντικαθιστά το υπάρχον κλειδί με νέο. Έτσι, ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται η σύνδεση σε KMS server. Φυσικά, αυτή η δραστηριότητα είναι παράνομη!

Το πρώτο πρόβλημα που εμφανίζεται με τη χρήση του KMSpico για Windows 10, 7 και άλλες OS εκδόσεις είναι οτι θα πρέπει να γίνεται ανανέωση της άδειας χρήσης του κάθε 180 μέρες. Αυτό σημαίνει οτι το πρόγραμμα θα πρέπει να τρέχει αδιάκοπτα στο σύστημα ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο. Δυστυχώς, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συστημάτων δεν έχουν εντοπίσει ακόμα το σύνολο των λειτουργιών και διεργασιών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογισμικό. Οπότε δεν είναι γνωστό πλήρως με ποιους δυνητικούς κινδύνους σχετίζεται η εγκατάσταση και χρήση του.

Για αυτό τον λόγο, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας είτε να μείνουν μακριά απ’ αυτό το εργαλείο ή να απεγκαταστήσουν άμεσα το KMSPico μαζί με Secoh-qad.exe, Secoh-qad.dll και παρόμοια στοιχεία. Τα παράνομα προγράμματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο άνοιγμα συστημικής “κερκόπορτας” μέσω της οποίας μπορεί να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Εάν υποπτεύεσαι οτι ο υπολογιστής σου έχει μολυνθεί με κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα μέσω αυτού του ύποπτου λογισμικού, τότε σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος με FortectIntego. Το antivirus θα εντοπίσει γρήγορα όλα τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και ιούς που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν στο σύστημα, συμπ. του KMSPico, και θα προχωρήσει σε ολοκληρωτική αφαίρεση όλων των απειλών για την εύρρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος. Τέλος, το λογισμικό ασφαλείας θα προσφέρει σημαντικό “δίχτυ” προστασίας συστήματος.

Κύριοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση του KMSPico

Παρόλο που αρκετοί χρήστες κάνουν διαδικτυακές αναζητήσεις για το επίσημο εργαλείο KMSPico, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί οτι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν είναι εγκεκριμένο από τη Microsoft Corporation και σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως νόμιμο. Μόλις εγκατασταθεί, απαιτεί από τον χρήστη να απενεργοποιήσει όλες τις εφαρμογές ασφαλείας που βρίσκονται εγκαταστημένες και λειτουργούν στο σύστημα. Βεβαίως πρόκειται για μια άκρως ύποπτη και δυνητικά πολύ επικίνδυνη απαίτηση, καθώς, αν ο χρήστης κάνει το λάθος και απενεργοποιήσει το λογισμικό ασφαλείας που έχει εγκαταστημένο, το σύστημα θα εκτεθεί σε κυβερνο-επιθέσεις από PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και επικίνδυνα malware.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συστημάτων έχουν ήδη αναφέρει οτι τα περισσότερα λογισμικά ασφαλείας τύπου antivirus εντοπίζουν και αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό ως εργαλείο χακαρίσματος (hacking-tool) με αυτά τα ονόματα:

 • W32/Generik.GKMQDON!tr
 • Trojan.Win32.Chapak.ffkokb

Ακόμα, πολλοί χρήστες έχουν ήδη αναφέρει οτι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τις proxy ρυθμίσεις τους αμέσως μετά την εγκατάσταση του συγκεκριμένου εργαλείου. Αυτό συμβαίνει επειδή το συγκεκριμένο πειρατικό λογισμικό συχνά τροποποιεί κρυφά κι αυθαίρετα τις προεπιλεγμένες παραμέτρους ρυθμίσεων του λειτουργικού συστήματος-στόχου και εμποδίζει την εύρρυθμη λειτουργία άλλων νόμιμων κι εγκαταστημένων από τον χρήστη εφαρμογών. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν που πολλοί χαρακτηρίζουν το ύποπτο αυτό πρόγραμμα ως ιό, δλδ. ως KMSpico virus. Η παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή είναι σίγουρο οτι θα χειροτερέψει σημαντικά την εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων (browsing experience):

Do not install this. I warn you, I had turned off my antivirus and installed this program. End up with alot of malwares, 5 new strange apps and changed my browser data.

Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι σε tech forums, όπως πχ. Reddit, Quora, κλπ., υπάρχουν αρκετοί χρήστες που ζητούν το link λήψης του προγράμματος. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί χρήστες που ρωτούν κατά πόσο το app είναι ασφαλές ή όχι. Προσοχή! Έχουμε διαπιστώσει οτι υπάρχουν πολλοί αυτο-αποκαλούμενοι “ειδικοί” σε θέματα πληροφορικής και συστημάτων που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τους πείσουν οτι το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ασφαλές και χρήσιμο! Συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας πάντα να διπλοτσεκάρουν τις online κριτικές και αξιολογήσεις και να τις διασταυρώνουν με άλλες σχετικές πηγές. Εάν σου γίνει πρόταση λήψης του Kmspico από MyDigitalLife site, μείνε μακριά και μη το κάνεις.

Το hacking εργαλείο KMSPico

Θα πρέπει να τονιστεί οτι το πρόγραμμα παραβιάζει τις πολιτικές της Microsoft. Επίσης, τα άτομα που κρύβονται πίσω απ’ αυτό το εργαλείο δεν έχουν εγγυηθεί ποτέ οτι το λογισμικό τους είναι ασφαλές προς χρήση. Πριν απ’ αρκετά χρόνια, αυτό το κακόβουλο λογισμικό εγκατάστασης χρησιμοποιήθηκε για τη διαδικτυακή εξάπλωση του ιού Domino ransomware. Ακόμα, διαπιστώθηκε οτι στα συστήματα-στόχους όπου κατέβηκε αυτό το πρόγραμμα εμφανίστηκαν διαφόρων ειδών adwares. Γι’ αυτό τον λόγο, πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων χαρακτηρίζουν ως adware αυτό το δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα.

Είναι φανερό πως οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται το γεγονός οτι πολλοί από τους χρήστες ψάχνουν να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν δωρεάν διαφόρων ειδών “χρήσιμα” λογισμικά / apps. Έτσι, η πλειοψηφία εξ αυτών των χρηστών εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή τους και γίνονται στόχοι κυβερνο-επιθέσεων από διάφορα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. Trojans, worms, adware, κτλ. Ένα malware μπορεί να γίνει η αιτία για συχνές εμφανίσεις εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων, για αυθαίρετες ανακατευθύνσεις προς κακόβουλα websites, κτλ. Επομένως, στην περίπτωση που εντοπίσεις το KMSPico στο σύστημα του υπολογιστή σου, η άμεση και ολοκληρωτική του αφαίρεση είναι μονόδρομος.

Φυσικά, σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ το κατεβάσεις και γενικότερα να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς τέτοιου είδους αναξιόπιστα και παράνομα εργαλεία. Ο ιός KMS virus ΔΕΝ είναι ασφαλές εργαλείο προς χρήση και θα πρέπει να μένεις μακρυά από websites που προωθεί ή που σχετίζονται μαζί του. Το αξιοπερίεργο είναι οτι πολλά εξ αυτών εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, ενώ δείχνουν και αρκετά πειστικά και αξιόπιστα.

Λειτουργικά συστήματα συμβατά με το πρόγραμμα

Όταν το εργαλείο λανσαρίστηκε επίσημα, οι δημιουργοί του το προωθούσαν ως λογισμικό ενεργοποίησης (activator) για Windows και Microsoft Office προϊόντα. Σύμφωνα με τους developers, μπορεί να ξεπεράσει τους διάφορους περιορισμούς και να βοηθήσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το λογισμικό για όσο καιρό το επιθυμούν. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία οτι, από τη στιγμή που αυτό το πρόγραμμα απαιτεί από τους χρήστες να απενεργοποιήσουν το antivirus ή όποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας μπορεί να χρησιμοποιούν ώστε να τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα, κάτι ύποπτο τρέχει. Επομένως, η εγκατάσταση και χρήση του θα πρέπει να αποφευχθούν.

KMSPico Windows 10

Αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του εργαλείου και υποτίθεται οτι έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους χρήστες να ξεπερνούν τους περιορισμούς και να χρησιμοποιούν τα Windows 10 δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων προειδοποιούν τους χρήστες να ΜΗΝ κατεβάσουν αυτό το δυνητικά επικίνδυνο λογισμικό, γιατί, εκτός των άλλων, είναι παράνομο! Παρόλο που οι δημιουργοί και οι συνεργαζόμενοι διαφημιστές τους προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες οτι δε μπορεί να εντοπιστεί από τη Microsoft, κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. Όσοι το κατεβάσουν και το χρησιμοποιούν κινδυνεύουν όχι μόνο να εντοπιστούν, αλλά και να βρεθούν αντιμετώποι με χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και με ποινές φυλάκισης λόγω παράνομης χρήσης λογισμικού. Το KMSPico Windows 10 έχει ήδη μπλοκαριστεί από το Windows Defender. Γι’ αυτό τον λόγο, αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να απενεργοποιήσουν την προστασία σε πραγματικό χρόνο (Real-time protection) του συστήματος του υπολογιστή τους. Οπότε, προσοχή!

KMSPico Windows 10

KMSPico Windows 7

Αυτή η έκδοση υπόσχεται στους χρήστες οτι μπορεί να ενεργοποιήσει εύκολα και γρήγορα το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί οτι η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης έκδοσης των Windows είναι περιορισμένου χρόνου σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν online οι hackers. Ακόμα, ορισμένες πηγές του KMSPico Windows 7 έχει βρεθεί οτι είναι μη ασφαλείς προς χρήση. Μόλις κάνεις το λάθος να κατεβάσεις αυτό το εργαλείο, ενδέχεται να προβεί κρυφά κι αυθαίρετα σε παρασκηνιακές εκτελέσεις κακόβουλων διεργασιών. Ορισμένες απ’ αυτές τις κακόβουλες διεργασίες περιλαμβάνουν κρυφή και αυθαίρετη υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, κρυφές και αυθαίρετες εγκαταστάσεις malware, κτλ.

KMSPico Office 2016

Το KMSPico Office 2016 είναι η έκδοση που υπόσχετα οτι μπορεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς της Microsoft. Το εργαλείο υπόσχεται οτι μπορεί να προσφέρει γνήσια άδεια χρήσης και premium λειτουργικά χαρακτηριστικά, δωρεάν. Δυστυχώς, έχει τη τάση να τρέχει παρασκηνιακά απορροφώντας πολλούς από τους πόρους του συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένες πιθανότητες τακτικών κρασαρισμάτων και γενικότερης δυσλειτουργίας του συστήματος.

Επίσης, το πρόγραμμα δεν ενημερώνει τους χρήστες για το σύνολο των διεργασιών του. Δυστυχώς, εκτός του οτι η χρήση του είναι παράνομη, αρκετές από τις διεργασίες του ενδέχεται να είναι ακόμα και δυνητικά επικίνδυνες τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Εάν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις την πλήρη, ασφαλή, και νόμιμη έκδοση των Windows ή του Microsoft Office, προτείνουμε την αγορά του επίσημου κλειδιού αδείας χρήσης (official license key). Τέλος, είναι πολή σημαντικό να προβαίνεις τακτικά στις λήψεις όλων των διαθέσιμων ενημερώσεων του λογισμικού ασφαλείας anti-virus / anti-spyware που έχεις εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Μόλις απεγκαταστήσεις αυτό το παράνομο πρόγραμμα, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος με τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware ώστε να διασφαλιστεί οτι το σύστημα του υπολογιστή σου είναι καθαρό από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία.

Το KMSPico malware

Το παράνομο λογισμικό μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στον υπολογιστή σου χωρίς να το καταλάβεις

Υπάρχουν δυο τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτό το hacking εργαλείο να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου — μπορεί να το κατεβάσεις οικειοθελώς από διάφορα ύποπτα και αναξιόπιστα websites που το προμοτάρουν ή αυτό να κατέβει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκρισή σου.

Έχει διαπιστωθεί οτι οι developers κακόβουλων ή δυνητικά ανεπιθύμητων προγράμμάτων (PUPs) έχουν τη τάση να επιλέγουν τη μέθοδο bundling για τη διαδικτυακή εξάπλωσή τους. Συγκεκριμένα, τα PUPs κρύβονται (έναντι αδράς αμοιβής) σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (software bundles) shareware / freeware apps τρίτων. Έτσι, αν ο χρήστης που κατεβάζει ένα τέτοιο app δε δείξει την κατάλληλη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης του app, θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της NoVirus.uk σελίδας, μπορείς να αποφύγεις τη παράλληλη διείσδυση του KMSpico κι άλλων σχετικών PUPs, ακολουθώντας προσεκτικά τις εξής συμβουλές:

 1. Μην απενεργοποιείς ποτέ το antivirus
 2. Θα πρέπει να κατεβάζεις apps πάντα και μόνο από τα επίσημα websites τους ή από επίσημους διανομείς τους
 3. Θα πρέπει να επιλέγεις πάντα Σύνθετη / Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης για πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο κατά τη διάρκεια της έκαστης λήψης / εγκατάστασης
 4. Θα πρέπει να γίνεται τακτικά λήψη όλων των διαθέσιμων ενημερώσεων για το λειτουργικό σύστημα και για το εγκαταστημένο λογισμικό ασφαλείας.

Απεγκατάσταση του KMSPico και απαλλαγή από προβλήματα του λειτουργικού συστήματος

Ο όρος KMSPico virus χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ανεπιθύμητες συνέπειες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο παράνομο λογισμικό. Δυστυχώς, το λειτουργικό σύστημα (OS) που θα κρακαριστεί απ’ αυτό το εργαλείο ενδέχεται να εμφανίσει δυσλειτουργίες, καθώς και να παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα στις διαδικτυακές περιηγήσεις. Επομένως, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για την ολοκληρωτική και αποτελεσματική αφαίρεση του ιού KMSpico, καθώς και η απαλλαγή από συστημικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει, είναι η σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός επαγγελματικού λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Μόλις ολοκληρωθεί η αυτόματη αφαίρεση, το σύστημα του υπολογιστή σου θα καθαρίσει από δυνητικά ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου μολύνοντάς τον με την παρουσία τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση του KMSpico, σε συμβουλεύουμε να τσεκάρεις το σύστημα και να δεις εάν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν τα εξής ύποπτα εκτελέσιμα αρχεία:

 • Secoh-qad.exe
 • AutoPico.exe
 • Service_KMS.exe
 • unins000.exe
 • KMSELDI.exe
 • UninsHs.exe
 • tap-windows-9.21.0.exe

Στην περίπτωση που δεν καταφέρεις να απεγκαταστήσεις το KMSpico, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες ώστε να μάθεις τι πρέπει να κάνεις. Προσοχή! Αν αφαιρέσεις λάθος συστημικά αρχεία, ενδέχεται να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα στην λειτουργία του συστήματος.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού KMSPico

Αφαίρεση KMSPico από συστήματα Windows

Για να καθαρίσεις τα Windows από το KMSpico, θα πρέπει να εντοπίσεις και να διαγράψεις τα εξής βοηθητικά στοιχεία αυτού του hacking εργαλείου:

 • KMSpico_setup.exe
 • Re-LoaderByR@1n.exe
 • www.ratondownloads.com.br AT2016.rar
 • Activator.rar
 • KMSpico_10.2.0.san.rar
 • Re-Loader RATON.exe

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
 3. Απεγκαταστήστε το KMSPico και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το KMSPico ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από KMSPico κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες