Απομάκρυνση JS.Crypto Ransomware (Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης JS.Crypto Ransomware

Τι είναι το Ιός JS.Crypto Ransomware?

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ιός JS.Crypto Ransomware (επίσης γνωστός και ως Ransom32) το τελευταίο διάστημα εξαπλώνεται ραγδαία στο διαδίκτυο ως αρχείο τύπου client.scr. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των χρηστών-θυμάτων, εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως ως επισύναψη σε spam email ή όταν ο χρήστης κλικάρει μολυσμένη από Trojan διαφήμιση ή μολυσμένο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας (μπορεί να μολύνει τα λειτουργικά συστήματα Windows, Linux, και Mac OS), θα προβεί σε κρυπτογράφηση των σημαντικών προσωπικών σας αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στον υπολογιστή, όπως πχ. φωτογραφίες, σημαντικά έγγραφα, μουσική, κτλ. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης, θα σας ζητήσει να πληρώσετε ένα μεγάλο ποσόν ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των μπλοκαρισμένων αρχείων σας.

Μέχρι τώρα, δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος ανάκτησης αρχείων που έχει κρυπτογραφήσει ο ιός JS.Crypto Ransomware εκτός από το να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητάει. Σε αυτό το σημείο όμως θέλει πολύ μεγάλη προσοχή! Εκτός του ότι θα κληθείτε να πληρώσετε ένα μεγάλο ποσόν, θα μοιραστείτε και προσωπικά τραπεζικά σας στοιχεία με κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. στοιχεία πιστωτικής κάρτας, πλήρες όνομα, κι άλλα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα που το πιθανότερο είναι να τα χρησιμοποιήσουν οι κυβερνο-εγκληματίες για περαιτέρω κακόβουλες δραστηριότητες, όπως πχ. διείσδυση στον προσωπικό σας τραπεζικό λογαριασμό, κλπ.

Είναι ο ιός JS.Crypto ένας κοινότυπος ransomware?

Οι ειδικοί σε θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης ιών ransomware προειδοποιούν ότι ο ιός JS.Crypto ΔΕΝ είναι μια κοινότυπη κυβερνο-απειλή. Μάλιστα, η μεγάλη πλειοψηφία των ιών ransomware συνεχίζει να στοχεύει στο λειτουργικό σύστημα των Windows, σε αντίθεση με τον ιό JS.Crypto ransomware ο οποίος στοχεύει και τα λειτουργικά συστήματα Linux και Mac OS. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιός JS.Crypto virus βασίζεται στη JavaScript. Επίσης, φαίνεται ότι η δημιουργοί του, χρησιμοποιούν και το NW.js framework. Με αυτό το τρόπο, ο ιός καταφέρνει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί σε όλα αυτά τα λειτουργικά συστήματα (Windows, Mac, Linux).

Πώς λειτουργεί?

Όσον αφορά το εύρος των λειτουργιών του, ο ιός JS.Crypto φαίνεται πως λειτουργεί παρόμοια με άλλους ιούς ransomware. Έτσι, μόλις καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εγκαθίσταται σε %Temp% and %AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup directories και διεισδύει στο Windows startup (ChromeService.lnk).

Για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εντοπισμού κι αφαίρεσής του, δημιουργεί πληθώρα παραπλανητικών αρχείων τύπου chrome.exe, ffmpegsumo.dll, s.exe, msgbox.vbs, u.vbs, rundll32.exe, κτλ. Παράλληλα, ο ιός JS.Crypto εκτελεί τη διαδικασία κρυπτογράφησης σημαντικών αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα-στόχο. Κυρίως, στοχεύει σε αρχεία με επέκταση .jpeg, .mp3, .mpeg, .dot, .jpg, .pmd, .mp4, .sdf, .docx, .ppj, .3gp, .aet, κτλ. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης, εμφανίζει στο χρήστη-θύμα το εξής προειδοποιητικό μήνυμα:

ALL YOUR PERSONAL FILES HAS BEEN ENCRYPTED

All your data (photos, documents, databases, etc.) have been encrypted with a private and unique key generated for this computer. This means that you will not be able to access your files anymore until they are decrypted. The private key is stored in our servers and the only way to receive your key to decrypt your files is making a payment.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, στην περίπτωση που τα αρχεία σας έχουν κρυπτογραφηθεί από τον ιό JS.Crypto malware, εάν θέλετε να τα ανακτήσετε, τότε ο μοναδικός τρόπος είναι να πληρώσετε τα λύτρα. Έως τώρα, το ποσόν που ζητάει ο ιός είναι πολύ μικρό, συγκρητικά με άλλους ιούς ransomware, συγκεκριμένα 0.1 Bitcoins, δλδ. περίπου $35. Τα λύτρα αυτά θα πρέπει να πληρωθούν εντός 4 ημερών. Με το πέρας του 4ημέρου, το ποσόν αυτό μπορεί να διπλασιαστεί.

Στην περίπτωση τώρα που ο ιός JS.Crypto ransomware κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας και να κρυπτογραφήσει τα σημαντικά σας αρχεία, τότε προτεραιότητα σας είναι να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ο ιός JS.Crypto ransomware. Για επικίνδυνες και περίπλοκες περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιων δυνατοτήτων, πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware. Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η αφαίρεση του ιού, τότε μπορείτε να μεταφέρετε και πάλι τα αρχεία από τη μονάδα backup που τα είχατε αποθηκευμένα.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να κάνετε τακτικά backup τα σημαντικά αρχεία σας, ώστε να μην πέσετε κάποια στιγμή θύμα εκβιασμού ιών ransomware! Δυστυχώς, οι περισσότεροι ιοί ransomware χρησιμοποιούν ιδιαιτέρως προηγμένους και περίπλοκους αλγόριθμους κρυπτογράφησης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι εάν κρυπτογραφηθούν τα αρχεία σας είναι σχεδόν αδύνατο να τα ανακτήσετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός του να ρισκάρετε να πληρώσετε τα λύτρα! Και θα πρέπει να θυμάστε ότι πληρώνοντας τα λύτρα, στηρίζετε οικονομικά το κυβερνο-έγκλημα, ενώ παράλληλα μοιράζεστε ευαίσθητα τραπεζικά προσωπικά σας δεδομένα με διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers!

Πώς καταφέρνει αυτός ο ιός ransomware και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών?

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι μέσω των οποίων καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά ο ιός JS.Crypto virus. Ορισμένες φορές, καταφέρνει και ‘τρυπώνει’ σε διάφορες παραπλανητικές/ψευδείς ενημερώσεις δημοφιλών προγραμμάτων (Java, Media Player, VLC player, κλπ.), άλλες φορές ‘τρυπώνει’ σε επισυνάψεις spam emails, σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, σε torrent αρχεία, κτλ.

Από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνετε ότι είναι πολύ σημαντικό να μείνετε μακρυά από άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, αρχεία, διαφημίσεις, συνδέσμους ανακατεύθυνσης, κτλ.

Πάντως, διαπιστώσαμε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ο ιός JS.Crypto virus εξαπλώνεται διαδικτυακά ως επισύναψη σε spam emails. Συνήθως, αυτά τα spam emails σχετίζονται με δήθεν πληρωμές σε εκκρεμότητα, πληρωμή φόρων, κλπ. Επομένως, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί και πολύ προσεκτικοί όταν λαμβάνετε τέτοιου είδους emails. Εάν μάλιστα δείτε ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη, ή ο τίτλος email που προέρχεται από μια κρατική υπηρεσία μοιάζει ύποπτος, τότε καλύτερα θα ήταν να μην ανοίξετε καν ένα τέτοιο email. Αντιθέτως, διαγραφή και αποστολή στον φάκελο Spam!

Όπως και να έχει, οι κυβερνο-απειλές αυξάνονται σε αριθμό, συχνότητα, και περιπλοκότητα. Επομένως, είναι απολύτως αναγκαίο να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware / antivirus το οποίο θα θωρακίσει την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστής σας από όλες τις κυβερνο-απειλές, όπως πχ. ιοί, PUPS (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), κλπ., που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο!

Τέλος, στην περίπτωση που αντιληφθείτε ότι ο ιός JS.Crypto ransomware κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει σε κρυπτογράφηση σημαντικών αρχείων σας, τότε είναι πολύ σημαντικό να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αφαίρεση του ιού JS.Crypto, πηγαίντε στη σελίδα 2.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά επιθέσεις από ιούς ransomware, όπως αυτή?

Είναι πολύ μεγάλο λάθος να σκεφτεί κάποιος ότι η αφαίρεση του ιού JS.Crypto είναι κάτι εύκολο. Αυτού του είδους οι μολύνσεις κατατάσσονται στις ομάδες του υψηλότερου κινδύνου. Πρόκειται για πολύ περίπλοκες και προηγμένες μολύνσεις και συνήθως δε μπορούν να αφαιρεθούν χειροκίνητα.

Ωστόσο, στην περίπτωση που προσπαθήσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό JS.Crypto, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Εδώ, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι εάν προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, τότε κινδυνεύετε να αφαιρέσετε τα λάθος αρχεία κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη σταθερότητα του συστήματος του υπολογιστή σας ή να αφήσετε κατάλοιπα επικίνδυνων στοιχείων που σχετίζονται με τον ιό.

Συνοψίζοντας, είναι σαφώς προτιμότερο να αφαιρέσετε αυτόματα τον ιό JS.Crypto virus. Μόνο χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware θα μπορέσετε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά αυτό τον επικίνδυνο ιό. Για να τα καταφέρετε, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφάλειας: FortectIntego ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του JS.Crypto Ransomware

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση JS.Crypto Ransomware χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του JS.Crypto Ransomware. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση JS.Crypto Ransomware έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από JS.Crypto Ransomware κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες