Αφαίρεση ιού Istartpageing.com (Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης)

Οδηγός Απεγκατάστασης του εισβολέα Istartpageing.com

Τι είναι το Ιός Istartpageing.com?

Σε ποια κατηγορία προγραμμάτων ανήκει το Istartpageing.com?

Το Istartpageing.com ανήκει στην κατηγορία ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου ‘browser hijacker’ (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο). Εάν εντοπίσετε την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας το πιο πιθανόν είναι να διείσδυσε εκεί παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή που κατεβάσατε πρόσφατα στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling).

Παρόλο που προωθείται ως μια αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης που εμφανίζει τα πλέον βέλτιστα αποτελέσματα αναζητήσεων μιας και χρησιμοποιεί συνδυαστικά τις κορυφαίες μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo), σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να την χρησιμοποιείτε. Άλλωστε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα browser hijacker, σκοπός του οποίου είναι να εμφανίζει ‘πειραγμένα’ επιχορηγούμενα αποτελέσματα ώστε να ανακατευθύνει τον μέγιστο δυνατό αριθμό επισκεπτών προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Εάν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε αυτή την ιδιαιτέρως εκνευριστική κατάσταση, μείνετε μακρυά από τον ιό Istartpageing.com virus!

Συνήθως, ο ιός Istartpageing.com εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ media players, PDF creators, download managers, κτλ. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, όπως κάθε browser hijacker, έτσι κι αυτός, θα αρχίσει να προωθεί συγκεκριμένους ιστότοπους προσπαθώντας να σας πείσει να ανακατευθυνθείτε προς αυτούς. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε θα αντικαταστήσει την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα των browsers σας (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer), την προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, αλλά και την νέα καρτέλα των web browsers σας. Κατόπιν, ο ιός Istartpageing.com virus θα μπορεί ανενόχλητα να σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων ώστε να ανακατευθυνθείτε προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Επίσης, στις λίστες των αποτελεσμάτων αναζήτησης που θα σας εμφανίζονται θα εμπεριέχονται επίσης επιχορηγούμενοι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης και διαφόρων ειδών διαφημίσεις. Οι ανακατευθύνσεις αυτές αποτελούν μια από τις σημαντικότερες, πολλές φορές και την μοναδική, πηγές εσόδων των δημιουργών του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος, δλδ. κάθε φορά που θα ανακατευθύνεστε αυτοί θα πληρώνονται!

Εκτός από εκνευριστικές, οι ανακατευθύνσεις από τον ιό Istartpageing.com μπορεί να σας δημιουργήσουν και πληθώρα άλλων προβλημάτων. Το χειρότερο από αυτά είναι το γεγονός ότι μπορεί να ανακατευθυνθείτε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Μέσω αυτών των ιστότοπων κινδυνεύετε άμεσα να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων. Επίσης, μπορεί άθελα ή ασυνείδητα να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Σας συνιστούμε λοιπόν να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, αλλά φυσικά και να αποφύγετε να κλικάρετε οποιονδήποτε σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή διαφήμιση σχετίζεται με αυτό.

Ακόμα, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας ο ιός Istartpageing.com, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις.

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός Istartpageing.com έχει αντικαταστήσει την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα ή την προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, σας συνιστούμε να επαναφέρετε άμεσα τις ρυθμίσεις σας και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά αυτό τον browser hijacker. Για να τα καταφέρετε γρήγορα και με ασφάλεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας, εντοπισμού, κι ολοκληρωτικής αφαίρεσης ανεπιθύμητων/κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων).

Πώς καταφέρνουν και διεισδύουν σε υπολογιστές προγράμματα τύπου browser hijacker?

Αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί ο ιός Istartpageing να σας φαίνεται καθώς πρέπει κι αξιόπιστος, καλό είναι να θυμάστε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιστότοπων που προωθεί κι ανακατευθύνει είναι αρκετά ύποπτοι και κινδυνεύετε να μολύνετε τον υπολογιστή σας με διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Επίσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να γίνει η αιτία να αρχίσουν να σας εμφανίζονται σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες συστήματος και στις ταχύτητες διαδικτυακών πλοηγήσεων, αλλά και να αποδυναμώσει με διάφορους τρόπους τα επίπεδα ασφάλειας του υπολογιστή σας. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε από το διαδίκτυο κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή, καλό είναι να θυμάστε ότι οι περισσότερες εξ αυτών δεν είναι τόσο αξιόπιστες κι ασφαλείς όσο δείχνουν !

Πώς μπορεί λοιπόν ο Istartpageing.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στον υπολογιστή σας? Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο μπορεί να φαντάζεστε. Τα καταφέρνει συνήθως με την βοήθεια δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων. Καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης τους. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζετε εφαρμογές αυτού του είδους από ιστότοπους λήψεων, όπως πχ. download.com, soft32.com, softonic.com, cnet.com, κτλ.

Πριν κατεβάσετε κάποια εφαρμογή, καλό είναι να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s License Agreement), και στην Πολιτική Απορρήτου (βλ. Privacy Policy), κλπ. Εάν έχοντας διαβάσει για το ποιον της εφαρμογής, συνεχίζετε να θέλετε να την κατεβάσετε, τότε σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Advanced/Custom (Για Προχωρημένους/Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Istartpageing.com.

Επαναφέροντας τον υπολογιστή κατόπιν διείσδυσης του ιού Istartpageing.com virus:

Στην περίπτωση που άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται ανακατευθύνσεις από τον ιό Istartpageing.com στον web browser (IE, Mozilla, Google Chrome), σας συνιστούμε να προβείτε σε εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του πριν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα. Παρακάτω, θα βρείτε επιγραμματικά ορισμένες από τις εκνευριστικές κι εν δυνάμει επικίνδυνες δραστηριότητες σχετίζονται με την παρουσία του συγκεκριμένου browser hijacker:

 • Τεράστιος όγκος εμφανιζόμενων διαφημίσεων από Istartpageing (αναδυόμενες, κειμένου, μπανερ, κτλ.)
 • ‘Πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά
 • Υποκλοπή-καταγραφή-προώθηση σε τρίτους των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και προτιμήσεων του χρήστη. Τις περισσότερες φορές, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης συλλέγει γενικής φύσεως δεδομένα.

Συνοψίζοντας, ο ιός Istartpageing.com μόνο δυσάρεστες καταστάσεις μπορεί να σας δημιουργήσει. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι απαλλαγήκατε ολοκληρωτικά από την ενοχλητική παρουσία του, σας συνιστούμε να προτιμήσετε να το αφαιρέσετε αυτόματα χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του εισβολέα Istartpageing.com

Αφαίρεση Istartpageing.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Istartpageing.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Istartpageing.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Istartpageing.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Istartpageing.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του browser hijacker Istartpageing.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Istartpageing.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Istartpageing.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Istartpageing.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Istartpageing.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Istartpageing.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Istartpageing.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Istartpageing.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Istartpageing.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Istartpageing.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Istartpageing.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Istartpageing.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες