Αφαίρεση ιού iPhone (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού iPhone

Τι είναι το Ιός iPhone?

Οι προϋποθέσεις βοηθούν την επανεμφάνιση του ιού iPhone

Απεικόνιση του ιού iOS

Ο όρος ιός iPhone περιλαμβάνει τις διάφορες malware εκδοχές που δημιουργούνται και στοχοποιούν λειτουργικά συστήματα iOS. Δυστυχώς, ενώ υπάρχει μεγάλη μερίδα χρηστών που ακόμα πιστεύει ότι το συγκεκριμένο λογισμικό σύστημα είναι 'άτρωτο' σε επιθέσεις κακόβουλων προγραμμάτων, οι απανταχού κυβερνο-εγκληματίες και hackers δουλεύουν ακατάπαυστα και πλασάρουν στο διαδίκτυο ύπουλα και ιδιαιτέρως καταστροφικά κακόβουλα λογισμικά που στοχοποιούν macOS και iOS.

Παρόλο που ακόμα το ποσοστό αυτών των malware είναι πολύ μικρό συγκρητικά με τα malware που στοχοποιούν Windows και Android, ωστόσο η ολοένα αυξανόμενη τάση πρέπει σαφώς να 'κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου' για τους απανταχού χρήστες iOS.

Οι Mac and iOS χρήστες είναι πεποισμένοι ότι οι συσκευές τους είναι 'άτρωτες' σε κυβερνο-επιθέσεις, κυρίως για τους εξής λόγους:

 • περιορισμένη πρόσβαση στα αρχεία συστήματος
 • έξυπνα χωρισμένο λειτουργικό σύστημα
 • περιορισμένη έγκριση πρόσβασης σε apps τρίτων

Αν και είναι δυνατή η εγκατάσταση ορισμένων apps τρίτων σε macOS, ωστόσο αυτή η επιλογή δεν υπάρχει για τις iPhone συσκευές. Ωστόσο, ο εφησυχασμός τόσο της εταιρείας όσο και των χρηστών μπορεί να αποτελέσει 'Δούρειo Ίππο' για διεισδύσεις κακόβουλων προγραμμάτων. Άλλωστε, τα στοιχεία έως τώρα αποτελούν αδιάψευστα αποδεικτικά πειστήρια – Τόσο ο ιός macOS όσο και ο ιός iPhone, υπάρχουν!

Παρακάτω, θα αναλύσουμε τους κύριους τύπους του συγκεκριμένου malware, καθώς και πώς μπορεί να γίνει ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού iPhone virus.

Τα PUPs που στοχοποιούν τις Apple συσκευές

Τα adware πρόγραμματα και scripts είναι δυο από τα malware PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που αποτελούν τις πιο συχνές κυβερνο-απειλές για Windows. Απ' ό,τι φαίνεται έως τώρα, και οι κυβερνο-εγκληματίες που στοχοποιούν Apple συσκευές ακολουθούν το ίδιο trend. Πλέον, πολλοί είναι οι χρήστες MacOs που έχουν παρατηρήσει έστω μια φορά να τους εμφανίζεται ύποπτη Safari ειδοποίηση.

Μια τέτοια ψευδής / παραπλανητική ειδοποίηση προειδοποιεί τον χρήστη-θύμα ότι η συσκευή του έχει μολυνθεί από ιό. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, αναφέρθηκε από τους χρήστες ότι τους εμφανίστηκε ειδοποίηση που τους προειδοποιούσε ότι τα αποθηκευμένα δεδομένα τους κινδυνεύουν από υποκλοπή. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα scams αυτού του είδους, στις ειδοποιήσεις αυτές εμπεριέχεται ύποπτος αριθμός τηλεφώνου δήθεν Apple Υποστήριξης. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι η Apple δεν εμφανίζει τέτοιου είδους ειδοποιήσεις, αλλά ούτε και περιλαμβάνει τηλέφωνο επικοινωνίας σε μηνύματα που εμφανίζει. Οπότε, προσοχή!

Τα scams τεχνικής υποστήριξης που στοχοποιούν τον Safari browser, μπορούν εξίσου να στοχοποιήσουν και τους χρήστες iPhone. Μεγάλη προσοχή θέλει σε μια πρόσφατη online scam καμπάνια που προσπαθεί να δελέασει τους χρήστες προσφέροντας δήθεν δωρεάν iPhone συσκευές.

Οι εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις αποτελούν ακόμα ένα κοινό τύπο ιού iPhone. Μιας και λειτουργούν μέσω web-script που διεισδύει στον browser, μπορούν να χαλάσουν την εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων, καθώς μπορούν να εμφανίζονται σε μεγάλο όγκο και συχνότητα κάθε φορά που θα συνδέεσαι στο διαδίκτυο. Μάλιστα, ορισμένες απ' αυτές τις αναδυόμενες διαφημίσεις μπορούν να είναι ιδιαιτέρως επίμονες και να απαιτηθεί το αναγκαστικό κλείσιμο του Safari.

Οι Apple χρήστες μπορούν να στοχοποιηθούν και από browser hijackers. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο search.stuckopoe.com hijacker. Προσποιείται ότι είναι μια κανονική μηχανή αναζήτησης, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει τη τάση να συλλέγει μη προσωπικά δεδομένα χρήστη, τα οποία έπειτα χρησιμοποιεί για σκοπούς “βελτιστοποίησης υπηρεσίας”. Επίσης, ανά διαστήματα εμφανίζει αναδυόμενες διαφημίσεις. Ωστόσο, το πιο αρνητικό στοιχείο σχετίζεται με την αφαίρεση αυτού του PUP.

Όταν ο χρήστης εισέλθει στη σελίδα με τις οδηγίες αφαίρεσης, του προτείνεται να εγκαταστήσει το εργαλείο απεγκατάστασης με Uninstaller.dmg όνομα αρχείου. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το αρχείο είναι μολυσμένο με macOS:Genleo-BQ adware. Επομένως, στην περίπτωση που χρησιμοποιείς τη standard έκδοση του Safari στο iPhone σου, θα πρέπει να έχεις το νου σου για τέτοιους hijackers.

Απεικόνιση του ιού iPhoneΣε αντίθεση με τη γενική λανθασμένη αντίληψη, ακόμα και οι iPhone συσκευές μπορούν να μολυνθούν από malware.

Pegasus λογισμικό κατασκοπίας (spyware) – για iPhone συσκευές

Αυτό το λογισμικό κατασκοπίας (spyware) αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι οι συσκευές της Apple, ειδικά οι iOS συσκευές, μπορούν να μολυνθούν με malware. Πρωτο-εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2016. Υπάρχουν υποψίες ότι το malware δημιουργήθηκε από την Ισραελινή NSO Group, η οποία έχει δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρως κακόφημο όνομα ως developer λογισμικών κατασκοπίας (spyware).

Το συγκεκριμένο malware δε στοχοποιεί τυχαίους χρήστες, αλλά επιλέγει τους στόχους του. Οι χρήστες-θύματα λαμβάνουν παραπλανητικά SMS μηνύματα με links. Εάν κλικαριστούν αυτά τα links, θα κατέβει στο smartphone τους το spyware που έχει σχεδιαστεί ειδικά για non-jailbroken iPhone συσκευές. Λειτουργεί εκμεταλλευόμενο τρία τρωτά zero-day σημεία.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και είναι πλήρως λειτουργικό, θα αρχίσει να κατασκοπεύει τον χρήστη-θύμα. Μπορεί να υποκλέψει εύκολα προσβάσιμα όσο και κρυπτογραφημένα μηνύματα, καθώς και audio αρχεία. Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι έχει τη δυνατότητα αυτο-καταστροφής, εάν δεν καταφέρει να συνδεθεί εντός 60 ημερών στον απομακρυσμένο server Εντολών κι Ελέγχου (remote Command and Control server). Οι developers του malware σχεδίασαν επίσης Android έκδοση του Pegasus malware.

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, αποτελεί αρκετά δύσκολο και περίπλοκο εγχείρημα ο εντοπισμός αυτού του malware. Δε δείχνει κανένα απολύτως σημείο ύπαρξης ούτε καν στο Activity Monitor, πόσο μάλλον σε iPhone συσκευές που δεν έχουν εγκαταστημένο τέτοιο εργαλείο. Χρήσιμες πληροφορίες για την αφαίρεση του Pegasus μπορείς να βρεις εδώ.

Ransomware σε iOS;

Μιας και το Android ransomware έχει γίνει πλέον ένα συνηθισμένο trend, είναι μαθηματικά σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα που θα αρχίσουν να στοχοποιούνται συστηματικά οι iPhone συσκευές. Αυτού του είδους το ενδεχόμενο δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς ήδη αρκετές Mac ransomware κυβερνο-μολύνσεις άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ένα τέτοιο κακόβουλο πρόγραμμα προσποιείται ότι είναι ένα εργαλείο εν ονόματι “Patcher” το οποίο δημιουργήθηκε για πειρατικά λογισμικά. Έχει γραφτεί στη γλώσσα προγραμματισμού Swift.

Το συγκεκριμένο malware εξαπλώθηκε διαδικτυακά μέσω BitTorrent domains. Λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο που χαρακτηρίζει τα Windows crypto-malware και κρύβεται σε φάκελο .zip. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως δεν είχε προγραμματιστεί σωστά καθώς εμφάνισε πολλά σημαντικά προβλήματα, όπως πχ. αδυναμία διαχείρισης κλειδιών αποκρυπτογράφησης. Έτσι, όσα αρχεία κρυπτογραφούσε ο ιός ήταν αδύνατο να αποκρυπτογραφηθούν με αξιοπιστία.

Παρόλο που έως τώρα το συγκεκριμένο malware στοχοποιούσε Mac, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να στοχοποιήσει και iPhone συσκευές.

Malware προστασία στο smartphone

Διαφορετικά malware εξαπλώνονται διαδικτυακά με διαφορετικούς τρόπους. Κάναμε αναφορά για iPHone adware και hijackers, τα οποία εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω web scripts. Μιας και αυτά δεν είναι ορατά σε καθημερινούς χρήστες, ο εντοπισμός τους μπορεί να είναι ένα πολύ δύσκολο και περίπλοκο εγχείρημα. Από την άλλη, μπορείς να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα ο ιός iPhone virus να διεισδύσει στη συσκευή σου, απλά μη κλικάροντας τα links που υπάρχουν σε websites με gaming, gambling ή άλλου παρόμοιου είδους θεματολογία.

Οι iPhone χρήστες μπορούν να βρουν χρήσιμες τις παρακάτω συμβουλές προστασίας από malware:

 • Θα πρέπει να γίνεται λήψη ενημέρωσης λογισμικού αμέσως μόλις μια τέτοια επίσημη ενημέρωση κυκλοφορήσει από την εταιρεία
 • Θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη μη αναγκαίων apps τρίτων

Τώρα, ας αναλύσουμε τις διαθέσιμες επιλογές αφαίρεσης του ιού iPhone virus.

Εξουδετέρωση iPhone malware

Εάν άρχισαν να σου εμφανίζονται ήδη αναδυόμενες διαφημίσεις στο smartphone σου, θα πρέπει να προβείς σε επαναφορά (reset) browser. Στην περίπτωση scam τεχνικής υποστήριξης, θα πρέπει να βγεις άμεσα από τη σελίδα αυτή. Εάν δε μπορείς να βγεις, θα πρέπει να προβείς άμεσα σε αναγκαστικό κλείσιμο του browser. Για να σταματήσεις την επανεμφάνιση της ανακατεύθυνσης, θα πρέπει να πας Settings (Ρυθμίσεις), να πατήσεις το εικονίδιο του Safari iκαι να επιλέξεις Clear History and Website Data (Εκκαθάριση Ιστορικού και Δεδομένων Ιστοσελίδων).

Δυστυχώς, έως τώρα, οι iPhone συσκευές δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση anti-virus και anti-malware λογισμικών ασφαλείας, σε αντίθεση με τα macOS τα οποία επιτρέπουν την εγκατάσταση προγραμμάτων ασφαλείας Malwarebytes. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ύποπτη συμπεριφορά στο smartphone σου, όπως πχ. συχνό κρασάρισμα apps ή κλειδωμένα αρχεία, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPhone σου. Πήγαινε Settings (Ρυθμίσεις), General (Γενικά), και επίλεξε Erase All Contents (Διαγραφή Όλων των Περιεχομένων).

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού iPhone

macOSSafari

Αφαίρεση iPhone από σύστημα Mac OS X

Οι χρήστες MacOS έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των χρηστών iPHone, μιας και μπορούν να εγκαταστήσουν ορισμένα apps ασφαλείας και να αφαιρέσουν αποτελεσματικά, γρήγορα, εύκολα, και με ασφαλή τρόπο όποιο malware τυχόν κατάφερε να διεισδύσει κρυφά και να μολύνει τη συσκευή τους.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το iPhone ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
macOSSafari

Αφαίρεση iPhone από Safari

Για την εξαφάνιση των εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων που εμφανίζει ο ιός iPhone virus, θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση του ιστορικού διαδικτυακών περιηγήσεων.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το iPhone ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του iPhone. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα iPhone υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες